Liga mistrů 3.předkolo (2.z) - 27/08/2002

FC INTER - SPORTING LISABON 2:0

LIGA MISTRŮ
  • Zápasy
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Sporting Lisabon
  • STŘELCI
    Di Biagio1
    Recoba1
    ŽLUTÉ KARTY
    Morfeo1
    Materazzi1
    ČERV. KARTY
    Zatím nikdo ...
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem37.794
    Doma51.405
    Venku24.184
    Nejvíce
    Doma51.405
    Venku24.184
    31' Di Biagio, 44' Recoba
    Žluté karty: Pedro Barbosa, Rui George
    Vyloučen: 50' Boloni (trenér)
    Střely na bránu:
    Rohy:
    Diváci: 51.405
    Rozhodčí: Temmink (Nizozemí)

    INTER (4-4-2) Toldo; J. Zanetti, Cordoba, Materazzi, Coco, Guly (59' Cannavaro), Di Biagio (78' Almeyda), Dalmat, Morfeo; Vieri (86' Corradi), Recoba. (Fontana, Gamarra, Pasquale, Conceiçao).Trenér: Cúper

    Sporting (5-4-1):Tiago; Cesar Prates, Quiroga, Beto, Contreras, Rui George (85' Ricardo); Tonito (59' Kutuzov), Rui Bento, Pedro Barbosa, Quaresma (72' Gomes Danny), Niculae. (Nuno Santos, Hugo, Paulo Bento, Martins Carlos). Trenér: Boloni



    Inter zvládl přetěžký úkol a již v prvním poločase rozhodl o postupu do Ligy mistrů. Brankanmi rozhodli Luigi Di Biagio a Alvaro Recoba. První zápas v Lisabonu skončil bez branek. V hledišti bylo překvapivě hodně diváků, původně se neměli vůbec prodávat lístky do nejvyšších pater a možná, že se ani neprodávali.

    Sporting začal dobře. Prudká střela kapitána Barbosy v sedmé minutě mířila těsně vedle. To byla první velká šance hostí. Domácí odpověděli skvělým Recobou, po přihrávce Javiera Zanettiho se ocitl v dobré pozici, nevystřelil ale dobře a Tiago mu jeho pokus s přehledem chytil. O chvíli později odvrací hrozbu rohu Barbarosy hlavou Di Biagio, v sedmnácté minutě se dobře brání portugalskému útoku Materazzi. Obrana Interu odvrací pokusy Sportingu, který si vytváří tlak. Quaresma střílí vedle. Perfektní zákrok předvedl Toldo při hlavičce Rui Jorge ve 24.minutě.

    Na druhé straně si Alvaro Recoba vytváří další šanci. Obránci odvrátili na roh. Recoba z něho našel hlavu Luigiho Di Biagia a Inter vede 1:0. Portugalci jsou otřeseni, Barbarosa dostává žlutou kartu. V poslední minutě poločasu pro ně přichází další šok. Dalmatův centr, směřuje Morfeo na Recobu a ten znovu hlavou posílá míč do sítě a přivádí San Siro do extáze.

    Sporting začal druhou půli znovu lépe než Inter. Již v první minutě musí zasahovat Toldo, chvíli na to střílí Quaresma z přímého kopu vedle. V 50.minutě byl na tribunu vykázán trenér Boloni. Dalmat s Morfeem si skvělě vyměnili míč, hostujícího gólmana však neohrozili. Nová akvizice v obraně Interu Francesco Coco předvedla své kvality, nenápadného Cesara Pratesiho i kreativního Quaresma téměř k ničemu nepustila. Chvíli na to přišel na trávník i Fabio Cannavaro, jeho první start za nerazzurri.

    Ve dvacáté minutě vystřelil dobře Recoba a Vieri má následně dvě šance ke zvýšení skóre. Nepodařilo se. Na hřiště se dostal i Almeyda a ke konci Corradi, který vystřídal Vieriho. Chvíli n ato, přihrál Recobovi, který z voleje jen těsně minul tři tyče portugalské brány.

    Podle známkování listu La Gazzetta dello Sport byly nejlepšími na hřišti střelec prvního gólu - Alvaro Recoba s osmičkou, záložník Di Biagio, dostal známku 7.5 a kapitán Javier Zanetti, ten obdržel sedmičku.

    "Psychická tíha na mých hráčích byla velká a oni ji zvládli. V průběhu prvního poločasu byli velmi nervozní, ale dostali se z toho. Myslím si, že v takových to utkáních, kdy jde o moc je to normální. Sehráli jsme dobrý zápas, chtěl bych hlavně ocenit týmového ducha," řekl ternér Hector Cúper. "Di Biagio hrál opravdu dobře a nejenom kvůli tomu, že dal branku. Překvapením byl i Morfeo, znám jeho skvělou techniku. Chtěl bych pochválit obranu, odvedla dobrou práci."