Liga mistrů Čtvrtfinále (2.z) - 22/04/2003

VALENCIA - FC INTER 2:1

LIGA MISTRŮ
  • Zápasy
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Valencia
  • STŘELCI
    Crespo9
    Di Biagio3
    Recoba3
    Vieri3
    Martins2
    Cordoba1
    Morfeo1
    Cannavaro1
    Almeyda1
    Emre1
    ŽLUTÉ KARTY
    Cannavaro6
    Vieri4
    Morfeo4
    Cordoba3
    Zanetti C.2
    Toldo2
    Di Biagio2
    Materazzi2
    Pasquale2
    Conceiçao1
    Coco1
    Almeyda1
    Martins1
    Zanetti J.1
    Crespo1
    ČERV. KARTY
    Cannavaro1
    Recoba1
    Emre1
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem43.564
    Doma47.061
    Venku40.066
    Nejvíce
    Doma71.740
    Venku80.000
    7' Aimar, 51' Baraja - 5' Vieri
    Žluté karty: Baraja, Angulo, Marchena - Vieri, Pasquale, Toldo, Di Biagio, C.Zanetti
    Červená karta:
    Střely na bránu: 13-2
    Střely mimo: 14-1
    Držení míče: 34' 1'' - 14' 25''
    Rohy: 11-2
    Diváci: 55.000
    Rozhodčí: Nielsen

    INTER (4-4-2) : Toldo 8, J.Zanetti 6, Gamarra 6, Materazzi 6.5, Cordoba 6.5, Dalmat 5.5, Di Biagio 5.5 (75' Okan 5.5), C.Zanetti 6, Pasquale 5.5 (45' Adani 6), Crespo 5.5, Vieri 6.5 (32' Recoba 4.5). (12 Fontana, 31 Vivas, 40 Franchini, 30 Martins). Trenér: Cúper

    Valencia (4-4-2) : Canizares 6, Reveillere 6, Ayala 4, Marchena 6, Carboni 6.5 (80' Fabio Aurelio), Angulo 7, Baraja 7, Vicente 6.5, Aimar 6.5 (84' Mista), Sanchez 6, Carew 6 (73' Rufete 6). (13 Palop, 2 Pellegrino, 3 Fabio Aurelio, 5 Djukic, 22 De Los Santos, 20 Mista).Trenér: Benitez.


    Dalmat

    Cúper poslal do zatím nejdůležitějšího zápasu této sezony stejnou sestavu jako proti AC Milán v lize. Jediná změna byla logická, za distancovaného Emreho nastoupil Stephane Dalmat. V obraně tak hrál nalevo Cordoba a Javier Zanetti se posunul do zálohy. Massimo Moratti vysvětlil veřejnosti, proč v nominaci na utkání překvapivě chyběl Sergio Conceicao. "Cúper nepovolal Sergia Conceicaa z jednoduchého důvodu. Je příliš nervózní."

    Inter začal na Mestalla přímo skvěle. V páté minutě překonal nadvakrát po přihrávce Hernana Crespa brankáře Canizarese Vieri, autor jediného gólu v prvním duelu, a rozhodl, že pokud dnes Španělé chtějí postoupit, musí vstřelit minimálně tři branky. To bylo od Interu prakticky všechno. Defenzivní taktiku podpořili vsřelením brzkého gólu a měli vystaráno. Skoro. Valencie se sice vůbec nepoučila z loňského zápasu v Poháru UEFA. Doma tehdy prohrála 0-1 gólem Ventoly ze třetí minuty. Ale oproti minulému zápasu domácí vyrovnali. Hned o dvě minuty později se přízemní střelou trefil Aimar. Svého strážce Gamarru doslova opil rohlíkem. Valencii to povzbudilo a do šancí se po té dostávala jen ona. Praktický každá střela, která šla na bránu byla gólová. A že jich nebylo málo. Za celý první poločas měla Valenci snad osm vyložených šancí. Naděje Interu držel skvělý Francesco Toldo, lepší výkon snad ani podat nemohl. Inter se do útoku vůbec nedostal, celá jedenáctka hráčů bránila. Navíc ve 28.minutě se zranil Vieri a o čtyři minuty později ho nahradil Alvaro Recoba. Mezitím se zaskvěl Toldo. Po fatalní chybě obránce Pasquala chytil střelu Angulo z malého vápna. Ve 34.minutě to z voleje zkoušel Vicente. O tři minuty později dostali Toldo a Angulo za vzájemný incident v pokutovém území žlutou kartu. Ke konci první půle tlak Valencie ještě narůstal. V nastaveném čase se předvedl znovu Toldo. Během pěti sekund zneškodnil dva pokusy Vincenetho a jeden Angula! Hned po té seřval jak malého kluka Luigi Di Biagia, ten ho naoplátku chytil pod krkem... Valencie byla jasně lepší, měla spoustu šancí a je celkem zbytěčné je tady popisovat.

    Toldo zářil i v druhé půli. Prudkou střelu Barajy vytáhl na roh. Podruhé však úspěšný nebyl. Centr našel hlavu Barajy, kterého jen lehce stínoval Di Biagio, a Valencia vedla 2-1. Pak Toldo chytil další gólovky Angulovi. Jen v první půli se mohl hráč domácích radovat třikrát. Ani tentokrát Tolda nepřekonal. V 79.minutě se snad poprvé dostal Inter na půlku soupeře. Z brejku zahrozil Crespo. V pokutovém území našel Recobu, který vystřelil přesně k tyči a brankář Canizares vyrazil. Tři minuty na to mířil El Chino z přímáku nad. V napínavém finiši Valencia nedokázala vstřelit rozhodující třetí gól a Inter tak postoupil mezi nejlepší čtyři týmy Evropy.

    Valencia byla v mnoha ohledech výrazně lepší. Celkem vystřelila 27krát, z toho šlo 13 pokusů na bránu. Inter se mezi tři tyče trefil jen dvakrát. V prvním případě z toho byl gól a to rozhodlo. Mič v držení měli domácí 70% času. Defenzivní taktika úspěch neslavila. Valencia si za neúspěch může sama, šancí měla dost.

    Bobo



    Liga mistrů
    Čtvrtfinále (22-23/04/2003)
    AC Milán - Ajax Amsterdam3:2
    Manchester United - Real Madrid4:3
    FC Barcelona - Juventus Turín1:2 pr.
    Valencia - Inter2:1


    Bobo
    Materazzi
    Di Biagio a Toldo