Liga mistrů ZS (6.z) - 10/12/03

DYNAMO KYJEV - FC INTER 1:1

LIGA MISTRŮ
  • Zápasy Interu
  • Tabulky
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Dynamo Kyjev
  • STŘELCI
    Adani D.0
    Vieri C.7
    Martins O.3
    Van Der Meyde A.1
    Recoba A.1
    Cruz J.5
    ŽLUTÉ KARTY
    Zatím nikdo ...
    ČERV. KARTY
    Zatím nikdo ...
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem46.130
    Doma43.295
    Venku48.964
    Nejvíce
    Doma45.000
    Venku82.500
    85' Rincon - 69' Adani
    Žluté karty: Vieri, Pasquale
    Střely na bránu: 5-7
    Střely mimo: 13-8
    Držení míče: 25:30 - 26:12
    Rohy: 9-11
    Fauly: 15-9
    Ofsajdy: 2-6
    Diváci: 82.500
    Rozhodčí: Veissiere (Francie)

    INTER (3-4-3) : Toldo; Cordoba, Adani, Cannavaro; J.Zanetti, Almeyda, Emre (88' Recoba), Pasquale; van der Meyde (49' Martins), Vieri, Cruz (83' Lamouchi). (Fontana, Gamarra, Luciano, Kily Gonzalez). Trenér: Zaccheroni

    Dynamo Kyjev (4-5-1) : Shovkovsky; Dmytrulin (78' Cernat), Gavrancic, Sablic, Nesmacnhy; Peev (84' Milevsky) Ghioane (73' Husyev), Leko, Belkevich, Rincon; Shatskikh. A disp. Reva, Golovko, Khatskevich, Yussuf. Trenér: Aleksei Mikhailichenko Trenér:


    El Chino

    Ještě pět minut před koncem byl Inter v osmifinále Ligy mistrů, nakonec však vedení 1:0 nad domácím Kyjevem neuhlídal a na jaře bude hrát jen Pohár UEFA. Zápas se odehrával podle přepokladů. Oba týmy chtěli za každou cenu vyhrát, jen to jim zaručovalo postup. Vyrovnaná a napínavá bitva vrcholila s postupujícím časem. Ukrajinci vyrovnali pár minut před koncem a k rozhodujícímu vítěznému gólu byli nakonec blíž než Inter. Zbytek zápasu byl obzvlášť zajímavý. Útoky se valili z jedné strany na druhou, téměř nikdo již nebránil a oběma týmum šlo hlavně o to, branku vstřelit. Víc šancí v závěru měli domácí, ale i Inter mohl svému soupeři zasadit smrtelnou ránu. V nastaveném čase se dokonce hnali Vieri a Martins na jednoho obránce, jenže Bobo se nechal hned v zárodku odzbrojit oním obráncem. Kdyby se mu ale povedlo nahrát, šel by Martins sám na gólmana...

    Zaccheroni i přesto, že nemohl kvůli zranění počítat s několika hráči, vytvořil celkem kvalitní jedenáctku. Zraněného Materazziho skvěle nahradil Daniele Adani. Nahradil ho i dokonce ve střílení gólů. Podobně jako on skóroval i Adani hlavou po přímém kopu. V záloze hrál místo zraněného Cristiana Zanettiho Almeyda, hru měl tvořit Emre. Duo Vieri - Cruz, pak měl podporovat Van der Meyde. Tomu se ale zápas moc nepovedl a na začátku druhé půle ho vystřídal Martins. A byl to právě on, který předváděl, jak se bojuje o postup. Svým vzrorovým napadáním a bojovnosti získal výhodu přímého kopu, z kterého pak padl úvodní gól.

    První šanci před vyprodaným stadiónem měli domácí. V 17.minutě byl v pokutovém území osamocený Rincon, který jen těsně minul Toldovu bránu. Inter odpověděl Javierem Zanettim, také jeho pokus z hranice šestnáctky mířil těsně vedle. Dlaší dobrou šanci měl Vieri, ale Shovkovsky jeho volej chytil. Ke konci poločasu odpověděl na aktivitu domácích znovu Javier Zanetti a znovu pálil jen těsně mimo.

    Po přestávce se ukázal Leko. Toldo nebezpečnou střelu zlikvidoval. V té době mělo Dynamo navrch a nerazzurri prakticky neohrozili bránu soupeře. Další povedenou střelu vyslal Rincon. Doposud největší šance zápasu přišla v 60.minutě a měl ji Inter. Julio Cruz dostal přihrávku za obranu a jen těsně stihl přehodit vybíhajícího gólmana. Jeho pokus však mířil těsně vedle a Martins ho nestačil z velkého úhlu nasměrovat do brány. Hned o minutu později přišla ještě větší šance, jenže pro domácí. Po rohu se k míči dostal Leco a jeho střelu zastavil na brankové čáře kolenem Almeyda. Další pokus pro změnu jen tak tak vytěsnil Adani na roh. Skvělý Adani krom bránění stíhal také útočit. Jeho střelu Shovkovsky chytil. Pak již přišel zmiňovaný gólový okmažik. Martins byl faulován a Emre posadil míč z přímáku na hlavu Adani, který poslal míč k tyči 0-1. Adani vstřelil gól Dynamu i v prvním vzájemném střetnutí. Celkem hrál letos v Lize mistrů jen třikrát a vstřelil dvě branky!

    Po vedoucím gólu převzal iniciativu Inter. Sedm minut před koncem Zac vystřídal Cruze a poslal na hřiště záložníka Lamouchiho. Ubránit těsné vedení se ale nepodařilo. V 85.minutě se nešťastně odraazil míč k volnému Rinconovi, který pohodlně vyrovnal. Domácí gól vyloženě nabudil a svého soupeře chtěli dodělat druhým gólem. Tři minuty na to Rincon hlavičkoval mimo. Pak přišli nebezpečné brejky na obou stranách. Obrovskou šanci měl střídající Recoba. Jeho technickou střelu však se štěstím vykopl Shovkovsky.

    Protože Arsenal porazil Lokomotiv 2-0, vyhrál skupinu a díky remíze Interu a Dynama postoupil s druhého místa právě Lokomotiv. Inter měl při bodové rovnosti horší nejenom vzájemnou bilanci ale také skóre. Na semifinalistu loňského ročníku tak zbyl Pohár UEFA.



    Liga mistrů
    Základní skupina B 6.kolo (10/12/2003)
    Dynamo Kyjev - Inter Milán1:1
    Arsenal Londýn - Lokomotiv Moskva2:0


    Tabulka základní skupiny B
    1.   Arsenal Londýn3129:610
    2.   Lokomotiv Moskva2227:78
    3.   Inter Milán2228:118
    4.   Dynamo Kyjev2138:87


    Zac

    Adani