Liga mistrů ZS (4.z) - 05/11/2003

FC INTER - LOKOMOTIV MOSKVA 1:1

LIGA MISTRŮ
  • Zápasy Interu
  • Tabulky
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Lokomotiv Moskva
  • STŘELCI
    Adani D.0
    Martins O.1
    Van Der Meyde A.0
    Recoba A.1
    Vieri C.3
    Cruz J.1
    ŽLUTÉ KARTY
    Zatím nikdo ...
    ČERV. KARTY
    Zatím nikdo ...
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem37.348
    Doma42.500
    Venku32.197
    Nejvíce
    Doma45.000
    Venku34.393
    14' Recoba - 54' Loskov
    Žluté karty: Kily Gonzalez, Materazzi - Loskov
    Střely na bránu: 6 - 3
    Střely mimo: 8 - 6
    Držení míče: 28:21 - 33:00
    Rohy: 9 - 6
    Fauly: 13 - 25
    Ofsajdy: 3 -6
    Diváci:
    Rozhodčí: De Bleeckere (Belgie)

    INTER (3-4-3) : Toldo; Adani, Materazzi, Cannavaro; Helveg, C. Zanetti (69' Lamouchi), Almeyda, J. Zanetti; Kily (90' Karagounis); Vieri, Recoba (75' Cruz). (Fontana, Luciano, Gamarra, Martins). Trenér: Zaccheroni

    Lokomotiv Moskva (4-4-1-1 : Ovchinnikov; Evseev, Pashinin, Sennikov, Lecheto; Khokhlov, Maminov, Loskov, Ignashevich; Izmailov (90' Nizhegodorov); Ashvetia (75' Buznikin). (Nigmatullin, Gurenko, Leandro, Sirkhaev, Wagner). Trenér: Semin


    Bobo

    Další zápas co nevyšel podle představ se odehrál na San Siru ve 4.kole základní skupiny B Ligy mistrů. Inter v něm hostil ruský Lokomotiv Moskva a měl co oplácet. Bohužel po ne zrovna dobrém výkonu jen remizoval 2:2. V tabulce skupiny se sice díky výhře Arsenalu nad Dynamem Kyjev posunul na první místo, ale postup si dost zkomplikoval. Právě na poslední Arsenal má náskok pouhých tří bodů.

    Zaccheroni musel tentokrát malinko improvizovat v obraně. Na poslední chvíli se totiž lehce zranil Cordoba atk místo něj musel do tříčlenné obrany Adani. Na křídle pak místo dalšího zraněného - Coca běhal dánský reprezentant Helveg. Již tradiční útočné duo tentokrát podporoval Kily Gonzales. A byl to právě on, kdo na hřišti předváděl nevídané kousky a dovolím si tvrdit, že odehrál v dresu Interu svůj nejlepší zápas.

    O tom, že to Interu moc nešlo svědčí statistika držení míče. O necelých pět minut více ho měl ve své moci moskevský tým. Paradoxní na tom všem ale je, že zatímco tady byl Inter horší, uhrál remízu a v Moskvě měl míč na svých kopačkách o neuvěřitelných sedmnáct minut déle než domácí a prohrál 0:3! Inter byl v obou zápasech lepší jen na počet střel na bránu. Nejprve na ně vyhrál 9-5, v odvetě 6-3.

    Zápas začal celkem svižně a nebojácný Lokomotiv zahrozil jako první. Po rohovém kopu vznikl ve vápně závar, balón se dostal k volnému Evseevovi, který před poloprázdnou bránou nastřelil na čáře stojícího Cristiana Zanettiho. Nerazzurri odpověděli rázně. Ve 14.minutě přihrával Kily, Vieri míč nečekaně pustil za sebe s čímž nepočítali obránci a volný Recoba levačkou propálil brankáře. O chvilku později mohl přidat druhý gól Vieri. Kily Gonzales se nádherně uvolnil na levé straně a poslal přihrávku zcela volnému Bobovi. Ten však místo toho, aby si v poklidu zpracoval míč a pak ho napálil do sítě, vystřelil z voleje vysoko nad. Inter pak hrál stále ještě celkem slušně, ale jak ubíhal čas, bylo to horší a horší.

    V druhé půli to už byla krize. Lokomotiv hrozil z brejků a obrana černomodrých měla co dělat. Devět minut po přestávce si Materazzi vybral kupu smůly asi na hodně dlouhou dobu. Loskov z velké dálky vystřelil, přízemní střela šla na Tolda, jenže než k němu dorazila stačila projít Materazzimu mezi nohama... Tečovaná střela zapadla přesně k opačné tyči, než u které ji čekal Toldo. I přesto, že byli domácí brankou slušně rozhozeni do dvou vyložených šancí se dostali. Stačilo využít jednu z nich a postup do osmifinále mohl být o dost reálnější. Nejprve si na roh naběhl Adani. V souboji s brankářem byl úspěšnější jen na půl. Dokázal odhlavičkovat, ale brankář Ovchinnikov ještě stačil jeho střelu vytěsnit na tyč. Druhá šance byla stoprocentní. Vieri dostal krásný míč za obranu soupeře. Jeho první střelu gólman vyrazil znovu k němu, jenže ani na podruhé Bobo úspěšný nebyl. Místo toho, aby bezmocného a ležící gólmana přehodil nebo aspoň napálil míč, poslal mu ho po zemi přímo do náruče. Naštvaně pak kopl do reklamního panelu. Bobovi se nedaří a tím pádem, to nejde ani Interu. Přitom loni tutovky s přehledem proměňoval, jak na běžícím pásu.

    Slušnou šanci měl i Kily Gonzales. Podobně jako Vieri dostal lob za obranu. Bohužel si nedokázal pořádně hrudí zpracovat míč, takže mu ho těsně před tím než stačil vystřelit, ukopl obránce. Lokomotiv byl celý druhý poločas velmi nebezpečný. Naštěstí mu ale nevycházela koncovka, takže větší šance měl Inter. Za tři týdny přivítá na San Siru Arsenal. A jestli chce postoupit, musí ho znovu porazit.



    Liga mistrů
    Základní skupina B 4.kolo (5/11/2003)
    Inter Milán - Lokomotiv Moskva1:1
    Arsenal Londýn - Dynamo Kyjev1:0


    Tabulka základní skupiny B
    1.   Inter Milán2116:57
    2.   Dynamo Kyjev2025:46
    3.   Lokomotiv Moskva1214:35
    4.   Arsenal Londýn1122:54


    Bobo

    Bobo