Pohár UEFA Čtvrtfinále (1.z) - 08/04/2004

OLYMPIQUE MARSEILLE - FC INTER 1:0

POHáR UEFA
  • Zápasy Interu
  • Střelci
  • Diváci
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Olympique
  • STŘELCI
    Vieri C.4
    Martins O.3
    Recoba A.3
    Adani D.2
    Van Der Meyde A.1
    Cruz J.1
    ŽLUTÉ KARTY
    Zanetti C.4
    Helveg T.3
    Gonzales K.2
    Cordoba I.2
    Okan B.2
    Recoba A.2
    Farinos J.2
    Karagounis G.1
    Cannavaro F.1
    Vieri C.1
    Pasquale G.1
    Brechet J.1
    Almeyda M.1
    Emre B.1
    Adani D.1
    Materazzi M.1
    Cruz J.1
    Zanetti J.1
    ČERV. KARTY
    Vieri C.1
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem37.859
    Doma26.527
    Venku49.190
    Nejvíce
    Doma36.044
    Venku64.569
    46' Drogba
    Žluté karty: Flamini, Battles, Drogba - C.Zanetti, Farinos, Almeyda, Karagounis, Kily Gonzales
    Střely na bránu:
    Držení míče:
    Rohy: 3 - 3
    Diváci: 58.000
    Rozhodčí: Cardoso (Portugalsko)

    INTER (3-4-3): Fontana 6, Cordoba 5.5 (59' Gamarra 6), Adani 6, Cannavaro 5.5, J. Zanetti 6, C. Zanetti 6, Almeyda 5.5 (86' Farinos), Kily Gonzales 5.5, Karagounis 5.5 (65' Emre 6), Martins 5, Vieri 5.5. (71 Cordaz, 13 Helveg, 8 Lamouchi, 7 Van Der Meyde). Trenér: Zaccheroni 5.5

    Marseille (3-4-2-1): Barthez 6, Beye 6, Hemdani 6.5, Meyte' 6, Ferreira 6.5, Flamini 6.5, N'Diaye 6, Dos Santos 6, Battles 6.5 (81' Vachousek), Meriem 6.5, Drogba 7.5. (30 Gavanon, 29 Celestini, 21 Ecker, 33 Cicut, 36 Ba, 38 Cantareil). Trenér: Anigo 7


    Matias Almeyda.

    Vitězná šňůra nevydržela dlouho. V 1.zápase čtvrtfinále Poháru UEFA nedal Inter na hřišti Olympique Marseille ani jeden gól a prohrál 0:1. Branku francouzského týmu vstřelil jeho nejlepší střelec Drogba. Nerazzurri můžou být rádi, že prohráli jen těsně, protože domácí tým byl lepší a měl i dostatek šancí na větší rozdíl ve skóre. Promarněných příležitostí tak možná bude litovat po dovetě na San Siru. Inter musí vyhrát nejméně o dvě branky nebo vyhrát 1-0 a doufat, že rozhodne v prodloužení či v penaltovém rozstřelu.

    Trenér Zaccheroni postrádal v zápase znovu brankářskou jedničku Francesca Tolda. Reprezentační gólman má potíže s kotníkem a tak ne jeho místě musel zaskočit 37-letý veterán Alberto Fontana. Podobně jako proti Juventusu v nedělním zápase Serie A si tento náhradník nevedl vůbec špatně. Z italského týmu byl nejlepší. Na poslední chvíli vyřadila chřipka ze sestavy Marca Materazziho. Obrana tak nastoupila ve složení Ivan Cordoba, Daniele Adani a Fabio Cannavaro. Zac v druhé půli nahradil zraněného Cordobu Gamarrou. "Na konci první půle jsem se zranil. Cítil jsem bolest a nemohl pořádně hrát. Střídání jsem požadoval, nemělo cenu, abych tam jen kulhal," řekl tvrdý bek.

    V základní sestavě samozřejmě nechyběl ani kapitán Javier Zanetti. Defenzivní štít zosobňoval tradičně jeho jmenovec Cristiano Zanetti. Další přiležitost orzehrát se po zranněí dostal Matias Almeyda, ke konci ho střídal Javier Farinos. Ofenzivě se v zápase moc nevedlo. Kily Gonzales, Karagounis, Martins a Vieri se neprosadili. Zajímavostí je, že Karagounis zazáří jen pokud přijde jako žolík v průběhu utkání. Když hraje od začátku, tak to moc za nic nestojí. Oživení do hry přinesl až v 65.minutě Emre, který ho vystřídal.

    V první minutě druhého poločasu se dostal k míči v pokutovém území Didier Drogba a bombou z levý nohy vstřelil jedinou branku. Byla to jeho letošní devátá v pohárech. Za následující oslavu uviděl od rozhodčího žlutou kartu, díky které nebude moct hrát v odvetě v Miláně.

    "V první půli jsme hráli docela dobře. Drželi jsem míč a čekali na příležitost. Po přestávce dal soupeř rychlý gól, což mu dodalo sebevědomí, my jsme nemohli překonat jejich obranu a tak jsme to zbytečně příliš často zkoušeli vysokými balóny," řekl Cordoba. Stejně mluvil i Zaccheroni. "Příliš dlouhých míčů bez podpory ze zálohy. Myslím, že to byla nejvidentnější chyba. Výsledek mohl být i horší. Byli jsme zalezlí příliš vzadu a nechodili si pro přihrávky. Několik chyb jsme udělali, ale do velkých šancí jsme je pustili málokdy. V odvetě musíme hrát jinak než dnes."

    Cristiano Zanetti je optimista. "Nesmíme to tolik dramatizovat. Myslel jsem si, že Olympique bude o hodně silnější. V odvetě by neměli být problémy. Dařilo se jim hledat své útočníky vysokými centry. Nikdy jsem ale neviděl jejich záložníky dělat technické kousky. Jejich hra je založena na agresivním pojetí. Po techické stránce na tom moc dobře nejsou. Výsledek příští středu můžeme skutečně otočit."