Italský pohár 2004/2005
Finále 1.z 12/06/05 21:30 CET - Olympijský stadión, Roma

AS ŘíM - FC INTER

0:2

IT.POHáR
  • Zápasy Interu
  • Zápasy
  • Střelci
  • Statistika
  • Diváci
  • Přehled vítězů
  • Vzáj. zápasy
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • AS Řím
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • STŘELCI
    Martins O.6
    Vieri C.3
    Adriano 2
    Cruz J.2
    Recoba A.2
    Emre B.1
    ŽLUTÉ KARTY
    Carini F.1
    Materazzi M.1
    Gonzales K.1
    Martins O.1
    Zanetti C.1
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem0.000
    Doma8.133
    Venku25.750
    Nejvíce
    Doma15.000
    Venku70.000
    FOTOGALERIE

    Adriano a Ze Maria
    30' Adriano, 36' Adriano
    Asistence: -, Ze Maria
    Žluté karty: Ferrari, Perrotta, Chivu
    Červené karty: -
    Střely na bránu: 9-3
    Střely mimo: -
    Držení míče: 26:37 - 30:52
    Rohy: 5-10
    Fauly: 17-17
    Ofsajdy: 4-0
    Diváci: 70.000
    Rozhodčí: Collina
    Nejlepší hráč: Adriano

    INTER (4-4-2) : Toldo; J Zanetti, Materazzi, Mihajlovic, Favalli; Ze Maria, Cambiasso, Stankovic, Kily Gonzalez (van der Meyde 84); Martins (Cruz 75), Adriano (Carini, Cordoba, C. Zanetti, Gamarra, Andreolli) Trenér: Mancini

    AS Řím (4-4-2) : Curci; Panucci, Ferrari, Chivu, Cufre (Scurto 79); Mancini (Greco 72), Dacourt, Perrotta, Virga (Montella 57); Totti, Cassano (Pipolo, Xavier, Mexes, Corvia) Trenér: Conti.


    Adriano a Ze Maria

    Velmi dobře si vedl Inter v prvním finálovém zápase Italského poháru. Na Olympijském stadiónu porazil v Římě domácí AS 2:0. Obě branky vstřelil během 6 minut prvního poločasu brazilský ostrostřelec Adriano. Odveta se hraje již ve středu na San Siru.

    Trenér Mancini se musel obejít bez zraněného Vieriho a Veróna. Navíc obránce Ivan Cordoba nebyl po zranění úplně fit a tak ho nechal sedět na lavičce. Stoperskou dvojici vytvořili Mihajlovič a Materazzi. Na krajích obrany byli Javier Zanetti a uzdravený Favalli. Ve středu zálohy měl tvořit hru Stankovič, záda mu kryl Cambiasso. Na křídlech byli Kily Gonzales a Ze Maria. V útoku pak měli řádit Martins a Adriano.

    Již ve 30.sekundě se obrana Interu rozestoupila a v obrovské šanci se tváři v tvář Toldovi ocitl Cassano. Brankářská opora Interu však jeho střelu nohama vyrazila. Domácí byli zpočátku zápasu lepší a jejich rychlé protiútoky zaměstnávaly obranu nerazzurri. V další obrovské šanci se ocitl znovu Cassano. V 7.minutě dostal od Tottiho z pravé strany ideální přihrávku na malé vápno. Ač na první pohled přihrávka nevypadala až tak dobře, ke Cassanovi se nakonec dostala. Překvapený útočník AS však nastřelil pouze tyč. Kdyby býval mířil lépe, Toldo by neměl šanci. Ještě než vůbec došlo k této situaci nebyl na druhé straně uznán gól Adrianovi. Po rohu Mihajlovič sice hlavičkoval do sítě, Collina mu však ještě dříve než se tak stalo odpískal faul. Držel Ferrariho.

    Inter se nedokázal dostat do pořádné šance, přestože měl míč na kopačkách častěji nebezpečnější byli domácí. Cufreho střelu chytil Toldo, stejně tak si poradil i se zakončením Chivua. Za Inter zahrozil z přímáku Mihajlovič. Jeho střela z přímáku však šla vedle. Ve 29.minutě dal bývalý obránce Interu Ferrari loktem Adrianovi a vyfasoval za to žlutou kartu. V následujících minutách měl další dva podobně ošklivé zákroky. Druhou žlutou ale od Colliny neviděl.

    Ve 30.minutě se přes jednoho z obránců uvolnil Adriano a vzhledem k tomu, že se ho žádný další protihráč nepokoušel zastavit, napřáhl zhruba z 30 metrů a vypálil přesně k tyči. Brankář Curci si na míč sáhl, vytlačit ho z brány nedokázal.Byla to první střela na bránu Interu a hned skončila gólem. Ve 36.minutě se skvěle na pravé straně prosadil Javier Zanetti a než vnikl do pokutového území byl nedovoleně zastaven Chivuem. Rumunský obránce za nepěkný zákrok obdržel žlutou kartu. Rozehrání "zkráceného rohu" se ujal Ze Maria a dokonalým centrem na malé vápno našel hlavu Adriana - 0:2. Inter se dvougólovým vítězstvím dostal do pohody a s přehledem kontroloval hru i soupeře.

    Ani po přestávce se Inter nehnal do útoku a do konce zápasu si ani žádnou velkou šanci nevytvořil. AS Řím se sice snažilo, defenzíva nerazzurri však pracovala perfektně. Když už se za ní někdo dostal - Montella nebo Cassano, skvělý Toldo vždy perfektně zasáhl. Když už ho v 69.minutě překonal Montella, nebyl gól správně uznán pro ofsajd. Římané ke konci zápasu přidali na aktivitě, ke gólu a ani k šancím to však nevedlo. Inter vyhrál 2:0.

    Související články
    27/05/05 Mancini si stěžuje na termíny
    04/06/05 Sestava pro finále s AS Řím se rozpadá
    11/06/05 Inter bude bojovat o čtvrtý triumf v poháru
    13/06/05 Adriano dvěma góly pokořil Řím