Italský pohár 2004/2005
Semifinále 2.z 18/05/05 17:30 CET - "G.Meazza", Milano

FC INTER - CAGLIARI

3:1

IT.POHáR
  • Zápasy Interu
  • Zápasy
  • Střelci
  • Statistika
  • Diváci
  • Přehled vítězů
  • Vzáj. zápasy
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Cagliari
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • STŘELCI
    Martins O.6
    Vieri C.3
    Cruz J.2
    Recoba A.2
    Emre B.1
    ŽLUTÉ KARTY
    Carini F.1
    Materazzi M.1
    Gonzales K.1
    Martins O.1
    Zanetti C.1
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem0.000
    Doma8.133
    Venku11.000
    Nejvíce
    Doma15.000
    Venku18.000
    FOTOGALERIE

    Obafemi Martins

    Christian Vieri

    Juan Veron

    Inter
    26' Vieri, 58' Vieri, 90'+1' Martins - 64' Lopez
    Asistence: Martins, Cambiasso, Vieri
    Žluté karty: Kily Gonzalez - Abeijon, Albino
    Červené karty: -
    Střely na bránu: 11-2
    Střely mimo: 18-4
    Držení míče: 31:18 - 24:11
    Rohy: 9-3
    Fauly: 10-16
    Ofsajdy: 4-2
    Diváci: 15.000
    Rozhodčí: Pieri
    Nejlepší hráč: Vieri

    INTER (4-4-2) : Carini 6, J.Zanetti 6, Cordoba 6 (88' Ze Maria), Mihajlovic 6, Materazzi 6, Karagounis 6.5 (80' C.Zanetti), Veron 7 (71' Stankovic 6), Cambiasso 6, Kily Gonzalez 6, Vieri 7.5, Martins 6.5. (1 Toldo, 24 Gamarra, 9 Cruz, 10 Adriano). Trenér: Mancini

    Cagliari (3-4-3): Iezzo 6.5, Lopez 6, Maltagliati 5, Bega 5, Alvarez 5 (46' Pisano 5.5), Conti 5, Abeijon 5 (78' Albino), Agostini 6, Esposito 6, Zola 5.5, Langella 5.5 (65' Bianchi 5.5). (22 Brunner, 15 Loria, 16 Budel, 8 Gobbi). Trenér: Arrigoni 5.5


    Vieri

    Inter postoupil do finále Italského poháru a má tak po 23 letech možnost přidat ke třem dosavadním vítězství čtvrtý triumf. V prvním zápase remizoval v Cagliari 1:1. Jediný gól dal Martins. Odveta na San Siru dopadla ještě lépe. Znovu se na výsledku podílel Oba Martins jedním gólem a také Christian Vieri. Bobo se trefil dvakrát a Inter zcela zaslouženě vyhrál 3:1. Finále se hraje 12. a 15.června

    Mancini dal stejně jako v prvním duelu Materazziho na levou stranu obrany a do středy postavil dvojici Mihajlovič - Cordoba. V útoku měli obstarávat branky veterán Vieri a mladý bijec Martins. Oběma to vyšlo dokonale. Hlavně Vieri se ukázal ještě v lepším světle než v nedělním ligovém zápase. V posledních pěti zápasech pětkrát z gólu. Jen třikrát přitom hrál v základní sestavě a jen jednou odehrál celé utkání. Momentálně je jeho forma snad nejlepší za celou sezónu. Spolu s Martinsem a skvělým Verónem v záloze tak tvoří osu ofenzívy týmu. Znovu se ukázalo, že si Bobo a Oba spolu velmi rozumí. Oba dva si vzájemně nahráli na gól. A nebylo to poprvé.

    Inter byl v prvním poločase jasně aktivnější než jeho soupeř. Cagliari spoléhalo hlavně na brejky a jednou mu to téměř vyšlo. Po levé straně přišel centr do pokutového území, kde byl neobsazený Zola. Legenda italského fotbalu však z velmi dobré pozice zamířila přesně do Cariniho. Na konci poločasu měli hosté další nadějný brejk. Vedl ho Alvarez. Než ale stačil odcentrovat nebo sám ohrozit bránu, poranil si sval na noze a musel bý střídán.

    Ze strany Interu byl nejaktivnější Vieri. Neustále si chodil pro míče, vyhrával hlavičkové souboje a nebezpečně pálil. V 11.minutě skvěle obešel dva protihráče a vypálil k tyči. Gólman Iezzo střelu stačil konečky prstů vytáhnout na roh. Inter vymýšlel jeden útočný nápad za druhým ale s jednou vadou. Finální přihrávka vždy došla ke stojícímu hráči v pokutovém území, který nedokázal přes obránce přejít ani vystřelit. Nahrát někomu nešlo, nikdo další již totiž nenabíhal. Ve 22.minutě se prosadil individuálně Karagounis a z úhlu vystrašil prudkou ranou gólmana. Krátce na to od něj dostal skvělý centr Martins do šestnáctky. Tam na Obu ale číhali dva soupeři a tak už to vypadala znovu na zmařenou akci. Martins si ale počkal na nabíhající Vieriho, který prudkou ranou ze značky pokutového kopu pod břevno rozvlnil síť - 1:0.

    Další skvělou kombinaci předvedli Cambiasso, Kily a Martins. Mladý rychlík nakonec nahrál Vierimu, který minul. Neuspěl ani Veron střelou z dálky. Po poločase znovu střílel Karagounis. Jeho tečovanou střelu Iezzo zlikvidoval. V 50.minutě se v další obrovské šanci ocitl Martins. Jeho střela z vně pokutového území minula levou tyč jen o decimetry. V 58.minutě přišla konečně gólová pojistka. Cambiasso našel na hraně šestnáctky Vieriho. Bobo skvěle obešel protihráče, před vybíhajícím brankářem však nestačil přesně zakončit a tak ho nastřelil. Míč se od něj odrazila a směřoval vedle tyče za autovou čáru. Vieri ho však ještě stihl ve hřišti a napálil ho téměř z nulového úhlu do bližší šibenice - 2:0. Byl to jeho 17.gól v sezóně.

    Krátce na to, ale dalo Cagliari gól. A zase z přímáku. Na centr z levé strany Zoly si naskočil u první tyče Lopez a Carini ačkoliv stál blízko, neměl šanci - 2:1. Pokud by Cagliari dalo ještě jeden gól, postupovalo by. Inter ta začal hrát mírně opatrně. Jeho defenzíva ale pracovala dobře a do žádné větší šance nikoho nepustila. V 73.minutě mohl přidal třetí gól Vieri. Po centru z vlastní poloviny sice překonal hlavou gólmana, sudí gól ale správně neuznal kvůli ofsajdu. Fanouši se dočkali až v nastaveném čase. Po rychlém brejku našel Vieri přihrávkou po zemi na druhé straně hřiště Martinse, který propálil jak bránícího hráče tak brankáře - 3:1. Další gól mohl Martins ještě přidat, Iezzo ale tentokrát jeho pokus chytil.

    Související články
    18/05/05 Dnes večer odveta s Cagliari o finále poháru
    20/05/05 Finále Italského poháru: Inter - AS Řím