Liga mistrů 2004/2005
ZS 1.z 14/09/04 20:45 CET - "G.Meazza" Stadium, Milano

FC INTER - WERDER BRéMY

2:0

LIGA MISTRů
  • Zápasy Interu
  • Zápasy
  • Tabulky
  • Střelci
  • Statistika
  • Diváci
  • Přehled vítězů
  • Vzáj. zápasy
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Werder Brémy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • STŘELCI
    Adriano 5
    Recoba A.1
    Stanković D.1
    ŽLUTÉ KARTY
    Cordoba I.1
    Recoba A.1
    Favalli G.1
    Davids E.1
    Stanković D.1
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem0.000
    Doma40.201
    Venku30.000
    Nejvíce
    Doma50.402
    Venku30.000
    FOTOGALERIE

    Adriano

    Adriano
    34' Adriano p., 89' Adriano
    Asistence Interu: -, Verón
    Žluté karty: Cordoba 30', Micoud 43', Baumann 33', Favalli 45'+1'
    Červené karty: Ismael 5'
    Střely na bránu: 8-7
    Střely mimo: 6-8
    Držení míče: 48% - 52%
    Fauly: 24-17
    Rohy: 7-5
    Ofsajdy: -
    Diváci: 30.000
    Rozhodčí: Luboš Michel (Slovensko)

    INTER (4-4-2) : Toldo 6, J.Zanetti 5.5 (53' Ze' Maria 6), Cordoba 6.5, Materazzi 6.5, Favalli 5.5, Van Der Meyde 6.5, Veron 6, Stankovic 6 (81' Cambiasso Sv), Emre 6.5, Adriano 7, Vieri 5 (78' Recoba). (12 Fontana, 38 Dellafiore, 8 Davids, 9 Cruz). Trenér: Mancini

    Brémy (4-4-2) : Reinke 7.5, Pasanen 6, Fahrenhorst 6, Ismael 4, Stalteri 6, Borowski 6.5, Baumann 5 (36' Magnin 6), Micoud 6, Ernst 6.5, Klasnic 6 (61' Charisteas 6), Valdez 7 (81' Klose). (16 Borel, 15 Lagerblom, 27 Schulz). Trenér: Schaaf 6.5.



    Interu se vstup do Ligy mistrů vyvedl mnohem lépe než sobotní premiéra v Serii A. Utkání s Brémami však bylo v jedné věci s tím proti Chievu podobné. Černomodří zahodili spoustu velkých šancí a největší palič byl znovu Christian Vieri. Zatímco on se znovu trápil a neproměnil ani penaltu, jeho kolega v útoku, již naplno zářící brazilská superstar Adriano, byla na trávníku znovu nejlepší. Zařídila penaltu a vstřelila dvě branky. Ne pět, ale snad deset gólů mohl vstřelit domácí tým. Místo toho se však do posledních minut bál o jednobrankové vedení a to přitom hrál prakticky celý zápas proti deseti hráčům soupeře.

    Trenér Mancini mírně zamíchal sestavou. Znovu ale do útoku vyslal typově stejné hráče Adriana a Vieriho. Na křídle běhal Dejan Stankovič a překvapivě Andy van der Meyde. Byl to však právě tento Holanďan, který byl hned po Adrianovi nejlepším na hřišti. Na pravé straně byl doslova k nezastavení a sebevědomí z něj syčelo. Ke vstřelení gólu měl dvě přiležitosti, ani jednu však neproměnil. A to chtěl v létě za každou cenu odejít, nejlépe zpátky do Ajaxu. Ve středu zálohy hrál znovu Verón, místo Davidse dostal příležitost tentokrát Emre. V obraně střežili Toldovu bránu Giuseppe Favalli, Marco Materazzi, Ivan Cordoba a Javier Zanetti. Kapitán nerazzurri byl krátce po přestávce střídan Ze Mariou. Kapitánskou pásku předal Vierimu, kterého deset minut před koncem střídal Recoba. Páska nakonec skončila u něho.

    Inter začal ofenzivní smrští. Zatímco loni dobýval soupeřovu bránu postupným útokem a hledáním skulin v obraně, letos to vypadá na mnohem přímočarejší útok s rychlými narážečkami a tahem na bránu. Navíc se těsně před šestnáctkou nebojí ani zariskovat. Hned v 5.minutě unikl obraně Adriano a místo toho, aby v pokutovém území zakončil proti osamocenému brankáři, počkal si na faul dobíhajícího obránce. Vyplatilo se, rozhodčí nařídil penaltu a navíc přísně vyloučil faulujícího obránce Ismaela. Jenže... Míč si na značku pokutového kopu postavil Christian Vieri a již tak pošramocené sebevědomí si nezvedl. Jeho přízemní střelu do středu brány vyrazil brankář nohama.

    V 9.minutě se probil přes obránce po pravé straně rychlík Andy van der Meyde. Ve vyložené šanci mířil mezi nohy brankáře Reinkeho. Neúspěšně, napálil jeho levou nohu. Další šanci měl Vieri, hlavičkoval však těsně vedle. Inter jasně ovládal hru, Werder se k nebezpečné střele dostal až ve 25.minutě. Tečovanou střelu likvidoval Toldo. Od té chvíle se hra na chvíli vyrovnala. Ve 35.minutě se tifosi na San Siru dočkali. Po vysunutí Stankoviče se znovu hnal na osamoceného gólmana Adriano a znovu byl zastaven obráncem. K faulu tentokrát došlo na hranici pokutové území a záleželo jen na rozhodčímu, zda nařídí přímý kop nebo penaltu. Michel se rozhodl proto druhé, já bych volil přímák. Baumann se při zákroku zranil a se žlutou kartou, kterou za zákrok vyfasoval, střídal. Adriano Vierimu šanci na nápravu neproměněné penalty nedal a sám nekompromisně střelou k levé tyči otevřel skóre 1:0. Brankář skákal na opačnou stranu.

    V další možnosti Adriano znovu naprosto sám, přehazoval gólmana. Rozhodčí ještě před tím, bohužel nesprávně zapískal ofsajd. Ke konci poločasu měl obrovskou šanci Vieri. Tentokrát centroval Andy van der Meyde z levé strany a Bobo nádhernou ranou z voleje střílel přímo do brankáře. Chvíli na to měl v nastaveném čase největší šanci hostí Borowski, z voleje střílel těsně vedle. Poločas tak vyhrál Inter jen 1:0.

    I po přestávce byl Inter, ačkoliv to ze zápasové statistiky moc nevyplývá, nebezpečnější. Na pravé straně se uvolnil Adriano a ze tří nabíhajících hráčů si vybral Vieriho. Přesně načasovanou přihrávkou mu míč předložil na malé vápno, Bobo však znovu selhal a napálil vybíhajícío gólmana. Chvíli na to střílel Adriano hlavou po centru z rohového kopu těsně vedle. Další šanci měl Andy van der Meyde. Po přihrávce Ze Marii vnikl z pravé straně do šestnáctky přešel přes protihráče a vystřelil. Bohužel do středu brány, kde stál gólman. Brémy zahrozili Klosem, který se dostal do pokutového území a na poslední chvíli mu střelu bklízko před Toldem zablokoval Materazzi. Od hostí přišle i nebezpečný brejk, kdy na jednoho obránce šli dva brémští. Přihrávka na toho druhého však přes ... neprošla. Krátce před koncem nahradil Vieriho Recoba a byl to hned on, který vedl další útok. Ze středu hřiště nahrál na levo Adrianovi, který posunul Stankovičovi. Střela borce ze Srbska však mířila přesně na gólmana. Navíc se při ní i zranil a střídat ho musel Cambiasso. Až v 89.minutě konečně pojistil zasloužené vítězství Adriano. Hrudí zpracoval těžký centr od Verona, udělal kličku do středu hřiště a levačkou zatočil míč přesně ke vzdálenější tyči 2:0.

    Inter si připsal důležité tři body a může myslet na další zápasy. Podle počtu střel a držení míče by se však mohlo zdát, že se na San Siru hrál vyrovnaný zápas. V druhém zápase porazila Valencia Anderlechte také 2:0.

    ZS 1.z
    Inter - Werder Brémy2:0
    Valencia - Anderlecht3:0


    Tabulka
    1.  Valencia C.F.11003:03
    2.  FC Internazionale11002:03
    3.  Werder Brémy10010:20
    4.  Anderlecht Brusel10010:30