Italský pohár 2005/2006
Čtvrtfinále 2.z 02/02/06 21:00 CET - "G.Meazza", Milano
FC INTER - LAZIO
1:0
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
ŽLUTÉ KARTY
1 - Wome P.
ČERV KARTY
DIVÁCI
Průměr: 5.194
Doma:   4.147
Venku:  6.240
Dom.max: 5.000
Ven.max: 10.027
FOTOGALERIE

David Pizarro


Stankovič a Kily


Stankovič a Kily

 
micVideo
37' Stankovič
37' Stankovič
Asistence: Adriano
Žluté karty: J. Zanetti 73', Cordoba 79' - Mudingayi 13', Mauri 32', Siviglia', Mauri 90'+6'
Červené karty: -
Střely na bránu: 5-5
Střely mimo: 8-14
Držení míče: 28:43 - 25:13
Rohy: 7-5
Fauly: 14-16
Ofsajdy: 3-3
Diváci: 5.000
Rozhodčí: Emidio Morganti
Nejlepší hráč: Dejan Stankovič

INTER (4-4-2) : 1 Toldo; 4 J. Zanetti , 2 Cordoba, 23 Materazzi (25 Samuel 81'), 33 Wome; 21 Solari, 5 Stankovic, 8 Pizarro, 18 Kily González; 10 Adriano, 44 Momente (9 Cruz 59'). (2 Julio Cesar, 11 Mihajlovic, 7 Figo , 14 Veron, 55 Maa Boumsong) Trenér: Roberto Mancini

Lazio (4-4-2): 32 Ballotta; 22 Oddo, 13 Siviglia, 25 Cribari, 8 Zauri; 85 Behrami (10 Bonanni 46'), 26 Mudingayi (6 Dabo 52'), 20 Liverani, 11 Mauri; 19 Pandev (18 Rocchi 67'), 17 Tare. (24 Handanovic, 7 Belleri, 16 Giallombardo, 31 Keller). Trenér: Delio Rossi


Stankovič a Kily Gonzales

Inter po výhře 1:0 nad Laziem postoupil do semifinále Italského poháru. Jedinou branku vstřelil Dejan Stankovič. Úvodní duel skončil nerozhodně 1:1. V boji o finále na něj čeká Udinese, které vyřadilo po výsledcích 1-1 a 2-2 Sampdorii Janov.

Mancini postavil silnější jedenáctku než minulý týden. Jeho možnosti však byly omezené. Do brány šel znovu náhradník Toldo a tentokrát chytal velmi dobře. V obraně nahradil oproti ideální sestavě Samuela Materazzi a Favalliho Wome. Burdisso a také na straně Lazia Di Canio nemohli hrát kvůli předchozímu vyloučení, Mihajlovič měl v týdnu zdravotní problémy. Cambiasso znovu kvůli osobním problémům odletěl do Argentiny a druhý defenzivní záložník Cristiano Zanetti si lehce natáhl sval. Inter tak hrál se dvěma tvůrci hry Stankovičem a Pizarrem. Na křídlech byli Solari a Kily Gonzales. Figo a Verón zůstali po celý zápas na lavičce. Kvůli menšímu zranění hrál Cruz až posledních třicet minut. Do té doby byl partnerem Adriana mladý Momente z primavery. Martins je stále na Africkém poháru, Ze Maria, Recoba a nová posila Cesar jsou zraněni.

Utkání začalo pozvolným tempem. První šanci měli nerazzurri v 11.minutě. Po rohu Kilyho hlavičkoval Materazzi, ke vzdálenější tyčce. Tam byl ale obránce, který balón odkopl. Chváli na to pálil Adriano z otočky vedle. V 21.minutě Laziu selhala ofsajdová past a Adri běžel sám na gólmana. Dokázal si ho posadit na zadek, ale naprosto nepochopitelně nedovedl míč až do prázdné brány. Místo toho volil střelu, která jen těsně minula pravou tyč.

Dobrý průnik předvedl mladý Momente. Protáhl se po pravé straně, udělal si prostor ke střele a z úhlu pálil z dobré pozice vedle. Lazio bylo v těchto fázích neškodné. Jedinou střelu na bránu z větší vzdálenosti Toldo bezpečně chytil. Ve 37.minutě se probíjel do pokutového území Adriano. Jeden obránců ho sice zblokoval, míč se však odrazil ven z šestnáctky přímo před číhajícího Stankoviče, který ho z voleje napálil do brány - 1-0. Prakticky stejný gól dal o víkendu v Lecce. Srbský záložník chytil střeleckou formu. Po měsících strádání se jednalo o třetí gól v řadě. I v prvním zápase na Laziu dal jedinou branku Interu právě on.

Ještě než šli hráči do kabin, zkusil Adriano protrhnout střeleckou smůlu. V pokutovém území však prováhal vhodný okamžik ke střele a Oddo balón mířící ke vzdálenější tyči vykopl. Po přestávce začali hrát i hosté. Mauri se rychlými nahrávkami dostal až na malé vápno, kde zatáhl za záchranou brzdu Wome. Stejný hráč ohrozil branku Tolda i v 50.minutě. Naštěstí šla těsně nad. V další dobré pozici se ocitl po centru Zauriho Tare. Nepříliš prudkou hlavičku Toldo chytil. V 65.minutě vznikl v pokutovém území Interu menší závar a po sérii zblokovaných střel, byli domácí rádi, že míč skončil jejich přičiněním v autu.

První vážnější ohrožení exbrankáře Interu Balotty přišlo až v polovině poločasu. Po chybě obránců se k míči dostal Solari a nepříjemnou střelou gólmana řádně zaměstnal. Za pár minut však znou hořelo u brány Interu. Mauriho akrobatickou střelu z bezprostřední blízkosti Toldo zázračně chytil. Liveraniho střela z přímáku skončila vedle. V 75.minutě přehodil obranu Lazia Stankovič a Solari šel sám na gólmana. Ten však jeho oblouček ke vzdálenější tyči zachytil. Úspěšný byl i v šanci Adriana, Brazilec přes něj míč do sítě nedostal.

Inter uhájil těsné vedení a postoupil do semifinále. Mezi nejlepší hráče zápasu patřili Stankovič, Toldo a překvapivě také Solari, který si konečně začíná věřit a nehraje takovou bídu jako dřív.