Liga mistrů 2005/2006
Osmifinále 2.z 14/03/06 20:45 CET - G.Meazza, Milano
AJAX AMSTERDAM - FC INTER
1:0
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
4 - Cruz J.
1 - Figo L.
1 - Recoba A.
ŽLUTÉ KARTY
2 - Veron J.
2 - Cruz J.
1 - Adriano .
1 - Figo L.
1 - Solari S.
ČERV KARTY
1 - Veron J.
DIVÁCI
Průměr: 24.201
Doma:   0.088
Venku:  40.277
Dom.max: 0.200
Ven.max: 55.000
FOTOGALERIE

Dejan Stankovič


Marco Materazzi


Adriano


Dejan Stankovič


Adriano


Dejan Stankovič

 
40' Stankovič
Asistence: Samuel
Žluté karty: Vermaelen 65'
Červené karty: -
Střely na bránu: 10-5
Střely mimo: 6-6
Držení míče: 25:11 - 29:43
Rohy: 3-4
Fauly: 16-15
Ofsajdy: 2-2
Diváci: 55.000
Rozhodčí: Peter Frojdfeldt (Švédsko)
Nejlepší hráč: Stankovič

INTER (4-4-2) :1 Toldo; 4 J. Zanetti, 23 Materazzi, 25 Samuel, 33 Wome; 7 Figo , 14 Veron (6 C.Zanetti 74'), 19 Cambiasso, 5 Stankovic; 10 Adriano, 30 Martins (20 Recoba 84'). (12 Julio Cesar, 3 Burdisso, 8 Pizarro, 9 Cruz, 31 Cesar) Trenér: Mancini

Ajax (4-3-3) : 1 Stekelenburg; 2 Trabelsi, 8 Maduro, 15 Vermaelen, 22 Juanfran; 10 Pienaar, 21 Lindenbergh, 28 Boukhari; 7 Rosales (11 Babel 72'), 25 Huntelaar, 24 Rosenberg (9 Charisteas 74'). (12 Vonk, 31 Boakye, 33 Schilder, 38 Sarpong, 45 Timisela) Trenér: Danny Blind


Drak rozhodl

Inter je ve čtvrtfinále Ligy mistrů! O posledním postupujícím se rozhodlo na San Siru. Zatímco všechna ostatní utkání se hrála minulý týden, Inter musel přivítat na svém stadiónu Ajax až nyní. Spolu s AC Milán totiž hrál svoji odvetu doma a podle regulí UEFA se nesmí hrát na jednom hřišti během dvou dní dvakrát.

Utkání bylo zvláštní pro domácí fanoušky. Po jedenácti měsících totiž konečně mohli povzbuzovat svůj tým přímo z ochozů. Inter si odpykal čtyři utkání, v kterých měl zavřené hřiště kvůlu výtržnostem z loňského derby ve stejné soutěži. Výhoda domácího prostředí je zvláště v pohárových bojích hodně důležitá. Z osmifinále postoupilo hned sedm týmů, které hrály odvetu doma. Jedinou výjimkou byla Benfica. Stejnou výhodu však v další fází mít Inter nebude. Za čtrnáct dní hostí Villareal, druhý zápas se hraje ve Španělsku.

I tentokrát musel Mancini v sestavě improvizovat kvůli karetním trestům. Distanc měl Ivan Cordoba. Změny však z toho nebyly velké, uvolněné místo na stoperovi rád převzal Marco Materazzi. V tradiční základní jedenáctce nechyběl Martins, který se vrátil k Adrianovi do útoku. Recoba hrál pouze posledních pár minut. Stejně jako v sobotu proti Sampdorii si zahrál i Cristiano Zanetti, který letos toho moc neodehrál.

Inter začal aktivně. V porovnání s prvním zápasem se dá říct až výtečně. Ajax nepustil na dostřel své branky plných třicet minut a sám měl několik slibných šancí. V 10.minutě to zkoušel Adriano nůžkami. Moc se mu nepovedly a tak míč přistál na pravé straně u Figa, ten stříleným centrem opsal brankovou čáru, do sítě však nezapadl. O tři minuty později překvapil Oba Martins. Na hranici pokutového území z ničehonic výpálil z otočky bombu, která se otřela o břevno. Neúspěšný byl i v dalších dvou pološancích, kdy ho zastavili obránci nizozemského týmu. Když už se dostal Inter k přímé střele, Figo mířil vysoko nad.

V 26.minutě vnikl zleva do šestnáctky Dejan Stankovič a od brankové čáry chtěl hledal spoluhráče. Centr zasáhl do zdvižené ruky Lindenbergha a rozhodčí nekompromisně nařídil penaltu. Adriano sice poslal gólmana na druhou stranu, sám však netrefil pořádně balón a o pár centimetrů minul pravou tyč. Pak začali zlobit i hráči Ajaxu. Defenziva si musela dávat velký pozor, aby neudělala chybu. Případný inkasovaný gól by hru o postup řádně zamotal. Ve 38.minutě vytvořili nerazzurri v pokutovém území závar. Střela Matinse, Adriana a nakonec i Stankoviče však vždy skončila ve změti těl.

Druhý poločas začal vydařenou střelou Figa. Stekelenburg ji chytil. V 57.minutě udělali při brejku hosté chybu. Míče se zmocnil Walter Samuel a ideální přihrávkou vyslal na druhou stranu do vyklizené obrany Dejana Stankoviče. Srbský křídelník si na hranici šestnáctky obhodil jednoho z obránců a krásnou ranou ke vzdálenější tyči skóroval - 1-0. Vedení Inter uklidnilo a z ofenzivních akcí ubralo. Ajax se sice snažil, do vyložené šance se ale nedostal a tak zápas skončil těsnou výhrou. Protože první utkání skončilo 2-2, do čtvrtfinále postoupil Inter.