Italský pohár 2006/2007
Čtvrtfinále 2.z 17/01/07 21:00 CET - "G.Meazza", Milano
FC INTER - EMPOLI
2:0
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
1 - Grosso F.
1 - Cruz J.
ŽLUTÉ KARTY
1 - Figo L.
DIVÁCI
Průměr: 7.896
Doma:   8.020
Venku:  7.772
Dom.max: 10.000
Ven.max: 12.000
FOTOGALERIE

Fabio Grosso


Inter


Esteban Cambiasso


Inter-Empoli


Inter - Empoli

 
28' Cambiasso, 77' Grosso
Asistence: Mariano Gonzales, Cambiasso (přímý kop)
Žluté karty: Vanigli 41', Marzoratti 69'
Červené karty: -
Střely na bránu: -
Střely mimo: -
Držení míče: -
Rohy: -
Fauly: -
Ofsajdy: -
Diváci: 10.000
Rozhodčí: Francesco Squillace
Nejlepší hráč: Esteban Camvbiasso

INTER (4-4-1-1): 1 Toldo; 16 Burdisso, 2 Cordoba, 25 Samuel (51 Bonucci 46), 11 Grosso; 7 Figo (58 Biabiany 76'), 15 Dacourt, 19 Cambiasso, 21 Solari; 91 Mariano Gonzalez; 18 Crespo (60 Ribas 79'). (79 Carini, 4 Zanetti, 36 Fautario, 50 Maaroufi) Trenér: Roberto Mancini

Empoli (4-3-3): 1 Bassi; 19 Iacoponi, 16 Marzoratti, 15 Vanigli, 33 Ascoli; 27 Ficini, 8 Marianini (28 Musacci 76'), 20 Buzzegoli (18 Cesaretti 61'); 17 Eder, 99 Gasparetto, 7 Matteini (21 Baldanzeddu 78'). (89 Pelagotti, 2 Rincon, 13 Arcidiacono, 25 Pizza). Trenér: Luigi Cagni


Inter

Inter s přehledem zvládl odvetu a doma porazil Empoli stejně jako na hřišti soupeře 2-0. V semifinále Italského poháru se střetne se Sampdorií Janov. Utkání se hrálo v poklidném tempu. Góly vstřelili Esteban Cambiasso a Fabio Grosso.

Roberto Mancini šetřil opory a zajímavě poskládal záložní řadu. Na hřišti se vedle sebe ocitli oba nedávno uzdravení defenzivní záložníci Esteban Cambiasso a Olivier Dacourt. Na křídlech byli Luis Figo a Santiago Solari. V útoku Hernana Crespa doplňoval Mariano Gonzales. V brance se jako v prvním duelu v Empoli objevil Francesco Toldo. Také v obraně byli uzdravení hráči - Cordoba, Samuel a Grosso. Doplnil je Nicolas Burdisso, který tentokrát hrál netradičně na pravé straně.

První náznak šance měl Inter. Obránce Nicolas Burdisso hlavičkoval nad bránu. Na druhé straně musel krýt centr směřující podél břevna Francesco Toldo. Míč raději vyrazil nad břevno na rohový kop. Ve 28.minutě se zrodila gólová situace. Santiago Solari poslal míč na pravou stranu Marianu Gonzalesovi. Ten odcentroval a na vzdálenější tyči našel osamoceného Estebana Cambiassa. Argentinská spolupráce skončila brankou, Cambiasso pohodlně trefil odkrytou bránu - 1:0.

Radost z vedení domácím dlouho vydržet nemusela. Po odvážném průniku do pokutového území v podání Edera se minutu po úvodním gólu nařizovala penalta. Rozhodčí Squillace viděl údajný faul Dacourta. Nespravedlivě odpískanou penaltu zahodil Gasparetto. Mířil do břevna. Také Inter nastřelil brankovou konstrukci. Na hranici pokutového území si prostor ke střele vyčaroval Fabio Grosso a povedenou přízemní střelu otřel o levou tyč.

Další možnost ke vstřelení gólu měl obránce Walter Samuel. I jeho hlavička však šla nad. V 41.minutě byl v dobré pár metrů od velkého čtverce faulován Figo. Zahrávání přímého kopu se ujal Fabio Grosso. Střela se mu však moc nepovedla a napálil ze zdi vybíhajícího Cambiassa do hlavy. Paradoxně jen kousek chyběl, aby se míč odrazil do sítě. Nakonec skončil vedle.

V druhém poločase mnoho krásných akcí ke koukání nebylo. Nejprve se střelami vedle zastřelovali Luis Figo a Mariano Gonzales. Právě argentinský hráč se po přestávce hodně snažil a často to zkoušel individuálně. V prvním průniku si sice pěkně předkopl míč, přes obránce se však k němu v pokutovém území nedostal. V druhé akci se již k zakončení dostal a střílel vedle.

V 77.minutě rozehrál Cambiasso rychle přímý volný kop tak, že přiťukl míč rozběhnutému Grossovi. Italský mistr světa ho technickou střelou z 25 metrů poslal do horního rohu brány. Bassi na míč nedosáhl a Inter vedl 2-0. V tu dobu se již na hřiště postupně dostávali tři mladící z primavery - obránce Bonucci a útočníci Biabiany a Ribas (Ital, Francouz a Uruguayec). Nejvíce asi zaujal Biabiany, který se po krásném uvolnění Grossa a centru do vápna málem dostal ke gólové hlavičce. V závěru zápasu na sebe ještě upozornil průnikem Solari. Střílel vedle.

Video  Góly
Cambiasso: Download (AVI)www.zshare.net
Grosso: Download (AVI)www.zshare.net
Downloadwww.inter.it
VideoHighlights
Stream -> 300 kbs (Quicktime)www.inter.it
Download 15 MBwww.zshare.net

Grosso

Komentář k zápasu od Jardy Vychodila:

Ani to nebolelo a Inter je v semifinále italského poháru. Vlastně se říkalo, že je tam Inter jednou nohou ještě dříve, než začala domácí odveta s Empoli, což tak trošku nebyla pravda. Milánští tam byli před odvetou nejen nohou, ale snad celým tělem. Tento zápas se hrál jen z povinnosti a podle toho se hráči také zařídili a moc záživná podívaná pro mládež, která se dnes zadarmo přišla na San Siro podívat, se nekonala.

Vyhráli jsme pohodově 2:0 a naši fotbalisté se skoro ani nezapotili. Naprosto neškodné Empoli mělo jedinou šanci, a to pokutový kop, velice přísně odpískaný po „faulu“ Dacourta na brazilce Edera. Gasparetto však napálil míč z 11 metrů pouze do břevna Toldovi brány.

Po neslaném nemastném úvodu se ujala první vážnější akce domácích, kdy Cambiasso uklidil do sítě perfektní, přízemní centr Mariana za obranu. Ve zbytku první půle ještě nebezpečně pálil Grosso, ale spíše se hráči obou týmů předháněli v dovednosti, kdo dá více nepřesných přihrávek během nejkratšího časového intervalu. V druhém poločase dostali příležitost ukázat se i tři mladící Interské primavery, a to pravý obránce Bonucci a útočníci Biabiany s Ribasem. Ale jinak se obraz hry vůbec nezměnil, snad jen Mariano Gonzales občas vytrhl domácí z letargie a předvedl nějakou tu kličku či sprint. Bylo vidět, že chce Manciniho přesvědčit o tom, že může dostávat v základní jedenáctce více příležitostí. Dnešní sestava byla vůbec složena z hráčů co často nehrávají nebo těch, kteří prodělali v nedávné době zranění. Do hry se tak po dlouhé době dostal Samuel, Crespo či Grosso. A už kvůli tomu tento zápas nebyl zcela zbytečný. Zvláště Grosso podal solidní výkon, nádhernou střelou uzavřel skóre a potvrdil, že Inter má po dlouhé době skvěle obsazený post levého obránce.

Jinak hráče těžko hodnotit, slabá kulisa, o nic víc silnější soupeř a v podstatě rozhodnutý čtvrtfinálový souboj nedokázali donutit fotbalisty k nějakým extra výkonům. Jedním z mála zajímavých momentů v zápase byl volný přímý kop Grossa v prvním poločase, při kterém trefil Cambiassa stojícího ve zdi, který byl doslova sestřelen míčem, který od jeho hlavy komicky zamířil pár centimetrů od tyče hostující branky.

Hodnocení :

Francesco Toldo – 6 : Moc jistým dojmem nepůsobil, chybí mu zápasová praxe. Nebezpečná střela na něj nešla za celý zápas žádná. Penaltová střela zazvonila o brankovou konstrukci. Pár centrů nešikovně boxoval před sebe či odvracel na roh.

Nicolas Burdisso – 7 : V prvním poločase hrál napravo a nikterak nezářil. Chybí mu jakákoli podpora útoku a výbušnost. O poločase se přesunul do středu obrany, kde mu to jde prokazatelně lépe a zvládl ubránit všechny náznaky šancí Empoli i se vydat k jednomu útočnému sólu.

Ivan Cordoba – 5 : Dnes si s Burdissem vyloženě zaskákali, protože většina útoků hostí šla vzduchem. Hodně se při bránění vysouval do hloubky pole a často mu byl odpískaný nedovolený zákrok. Dnes působil v naší obraně často zmatky. Které musel hasit ať už Samuel či Burdisso.

Walter Samuel – 6 : Ještě zřejmě není zcela v pořádku a proto odehrál jen poločas. Nic nepokazil, ani nijak nezazářil. Útočníci Empoli mu nedali šanci jakkoli vyniknout.

Fabio Grosso – 8 : V prvním poločase daleko aktivnější než Burdisso směrem dopředu. Dokonce nebezpečně střílel. V druhém střelil po rychle rozehraném trestném kopu nádherný gól a vzrostlo mu sebevědomí. Od té chvíle vyhrál všechny souboje a dokonce si technicky pohrál s Ederem a připravil skvělým centrem šanci Ribasovi. Vůbec mu dnes podpora útoku nedělala problémy a slušně si zakombinoval.

Santiago Solari – 6 : Takový argentinský Vachoušek – dává patičku snad ve všech situacích. Dnes střídal světlé momenty s těmi slabšími. Patičkou skvěle uvolnil spoluhráče a v závěru obešel ve vápně obránce a dobře střílel. Jindy na hřišti působil znuděně, kazil přihrávky a o jeho vyloženě zpackaném přímém kopu z nadějné vzdálenosti snad ani nemá cenu hovořit.

Olivier Dacourt – 5 : Dnes to vůbec nebyl ten hráč, co jsme ho vídávali před zraněním. Útoky soupeře sice brzdil, ale jen za cenu faulů. Sám nedokázal žádný založit a působil hodně dřevěně. Potřebuje se znovu vyhrát.

Esteban Cambiasso – 8 : zastával práci i za Dacourta. Dobrý výkon v defenzivě i ofenzivě. Jeden gól vstřelil, na druhý nahrál. Inter měl v tomto zápase málo akcí, které by skončili šancí. Když už, tak ji založil právě Cuchu.

Luis Figo – 7 : V prvním poločase si párkrát zahrál volejbal – třikrát mu bylo odpískáno hraní rukou. Kromě problémů s centry (všechny napálil do prvního stojícího protihráče) dnes podal na jeho poměr slušný výkon, patřil k těm lepším.

Mariano Gonzáles – 8 : Asi nejaktivnější hráč Interu dnes. Jeho přihrávka na první gól, kdy obstřelil celou obranu Empoli skvělým přízemním centrem, stála za to. Jinak se stále snažil směrem dopředu něco vymyslet. Dokázal obejít soupeře jeden na jednoho a jednou nebezpečně vystřelil.

Hernan Crespo – 5 : Byl v celku neviditelný, nedostával od zálohy žádné míče. Jen jednou ho skvěle oslovil Figo, ale po špatném zpracování z Argentincovi strany nakonec z akce nic nebylo. Umí zahrát daleko lépe.

Leonardo Bonucci – 7 : Rozhodně nezklamal. Působil velice svěžím dojmem, ale hlavně prokázal, že přes svoji výšku je velice konstruktivní. Neukvapuje se a místo dlouhých míčů dokáže obejít hráče a pak poslat dobrou přihrávku na útočníky. Naděje pro budoucnost.

Související články
18/01/07 Inter je v semifinále poháru