Italský pohár 2006/2007
Semifinále 1.z 24/01/07 21:00 CET - "Luigi Ferraris", Genova
SAMPDORIA - FC INTER
0:3
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
1 - Crespo H.
1 - Cruz J.
1 - Grosso F.
ŽLUTÉ KARTY
1 - Figo L.
1 - Solari S.
DIVÁCI
Průměr: 8.814
Doma:   8.020
Venku:  9.343
Dom.max: 10.000
Ven.max: 12.484
FOTOGALERIE

Julio Cruz


Nicolas Burdisso


Roberto Mancini

 
9' Burdisso, 24' Crespo, 56' Burdisso
Asistence: Figo, Figo (roh), Figo (roh)
Žluté karty: Dacourt 2', Solari 40'
Červené karty: -
Střely na bránu: -
Střely mimo: -
Držení míče: -
Rohy: -
Fauly: -
Ofsajdy: -
Diváci: 12.484
Rozhodčí: Paolo Tagliavento
Nejlepší hráč: Nicolas Burdisso

INTER (4-2-3-1): 1 Toldo; 16 Burdisso, 2 Cordoba, 25 Samuel, 11 Grosso; 4 Zanetti (50 Maaroufi 85'), 15 Dacourt; 91 Mariano Gonzalez, 7 Figo (99 Choutos 84'), 21 Solari; 18 Crespo (9 Cruz 71'). (79 Carini, 6 Maxwell, 51 Bonucci, 19 Cambiasso) Trenér: Roberto Mancini

Sampdoria (4-4-2): 15 Zotti; 7 Maggio, 14 Sala, 5 Accardi, 46 Pieri (33 Bastrini 54'); 27 Quagliarella, 40 Delvecchio (66 Da Mota 71'), 17 Palombo, 21 Franceschini; 10 Flachi, 20 Bonazzoli (77 Zenoni 46'). (22 Di Gennaro, 16 Soddimo, 9 Bazzani, 25 Ferrari). Trenér: Walter Novellino


Nicolas Burdisso

Chyběli Maicon, Materazzi, Cambiasso, Vieira, Adriano, Ibrahimovič a Stankovič. Proti náhradníkům stála Sampdoria v semifinále Italského poháru v plné sestavě. Chyběla ji jen brankářská jednička. Navíc Sampdoria doma letos prohrála pouze dvakrát. A jak to dopadlo? Od Interu dostala debakl a na 99% je jisté, že Grande Inter příští týden v odvetě na San Siru potvrdí svůj postup do finále. Bylo by to jeho třetí v řadě!

Mancini se jako již tradičně rozhodl v poháru šetřit opory a i tentokrát mu to dokonale vyšlo. Dá se říct, že je úplně jedno koho postaví. Inter vždy vyhraje. Pětadvacet soutěžních zápasů nebyl poražen, z toho pouze tři skončili remízou. Zajímavostí tohoto utkání bylo to, že do něj nastoupilo sedm Argentinců. Poslední, kterého Inter má, Esteban Cambiasso, byl šetřen na Serii A.

Program černomodrých je teď trochu stereotypní. Momentálně bojuje trojboj se Sampdorií. V poháru na jejím hřišti uspěl, v neděli bude muset tříbodový zisk zopakovat i v lize. Hned ve čtvrtek se pak stejní soupeři střetnou na San Siru v odvetě semifinále poháru.

Inter nepředváděl nějaký extra fotbal jenže jako již tradičně byl velmi efektivní. Z minima šancí vytěžil hned tři góly. Všechny zařídil svým centrem po standardní situaci Žralok - Luis Figo. V 9.minutě poslal míč z levé strany na zadní tyč, kde stačilo Nicolasu Burdissovi nastavit nohu a míč skončil v síti - 0-1. Inter po vstřelení gólu byl nadále aktivní a kontroloval hru. Ve 24.minutě zahrával Figo roh. Obrana Sampdoria první nápor ubránila, balón se však dostal znovu k Figovi, který ho poslal na malé vápno, kde se ve vzdušném souboji prosadil hlavou další Argentinec - Hernán Crespo - 0-2.

V další šanci hostí byl Samuel. Dobrou příležitost ale nedotáhl do konce. Pak začali být nebezpeční i domácí. Střelami z dálky to zkoušel hlavně Quagliarella. Většina mířila doprostřed brány, kde stál připravený Francesco Toldo. A pokud snad některý z hráčů domácích zamířil k tyči, Toldo se do správných míst dostal včas.

Hned po přestávce se po levé straně prosadil Santiago Solari a přízemní přihrávkou hledal před brankovou čárou Crespa. Obránci však míč na poslední chvíli stačili zablokovat. Domácí i přes nepříznivé skóre neustále zlobili. V 56.minutě však dostali další tvrdý úder. Na centr z rohu, koho jiného něž Luise Figa, si na hranici pokutového území vyskočil nejvíce Nicolas Burdisso a z docela velké dálky hlavou překonal domácího gólmana. Zotti si sice na míč sáhl, ale vyrazit ho nedokázal - 0-3.

Inter po třetím gólu zápas spíše dohrával. Aktivnější byla Sampdoria. Na hřiště se po zranění dostal Julio Cruz. Naposledy si zahrál na začátku listopadu. Příležitost dostal i mladý Maaroufi, který o víkendu vstřelil dvě branky Triestianě za Primaveru. Pár minut si zahrál i řecký útočník Lampros Choutos.

Video  Góly
Burdisso: Download (AVI)www.zshare.net
Crespo: Download (AVI)www.zshare.net
Burdisso 2: Download (AVI)www.zshare.net
Downloadwww.inter.it
VideoHighlights
Download (AVI)www.zshare.net
Stream -> 300 kbs (Quicktime)www.inter.it
VideoCelý zápas
Torrent, AVI MBmininova.org

Související články
25/01/07 V Janově řádil Figo a Burdisso