Liga mistrů 2006/2007
ZS 3.z 18/10/06 20:45 CET - "G.Meazza", Milano
FC INTER - SPARTAK MOSKVA
2:1
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
2 - Cruz J.
ŽLUTÉ KARTY
1 - Toldo F.
1 - Vieira P.
1 - Figo L.
ČERV KARTY
1 - Vieira P.
1 - Grosso F.
DIVÁCI
Průměr: 40.667
Doma:   36.000
Venku:  50.000
Dom.max: 42.000
Ven.max: 50.000
FOTOGALERIE

Dacourt a Materazzi


Alvaro Recoba


Julio Cruz


Julio Cesar


Julio Cruz


Inter


Cruz a Recoba


Inter - Spartak

 
2' Cruz, 9' Cruz - 54' Pavlyuchenko
Asistence: Vieira, Recoba
Žluté karty: Figo 33' - Rodriguez 32', Kalynychenko 80'
Červené karty: -
Střely na bránu: 8-5
Střely mimo: 4-3
Držení míče: -
Rohy: 4-3
Fauly: 23-16
Ofsajdy: 4-4
Diváci: 30.000
Rozhodčí: Peter Layec (Francie)
Nejlepší hráč: Julio Cruz

INTER (4-4-2) : 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 2 Cordoba, 23 Materazzi, 4 Zanetti; 7 Figo (10 Adriano 69'), 14 Vieira, 15 Dacourt, 5 Stankovic; 9 Cruz (25 Samuel 90'+1'), 20 Recoba (16 Burdisso 58') Subs not used: 1 Toldo, 6 Maxwell, 18 Crespo, 21 Solari Trenér: Mancini

Spartak (4-5-1) : 30 Kowalewski; 49 Shishkin, 13 Jiranek, 2 Geder, 3 Stranzl; 7 Boyarintsev, 9 Titov, 15 Kovac, 24 Mozart (21 Owusu-Abeyie 46'), 23 Bystrov (8 Kalynychenko 75'); 10 Pavlyuchenko. (1 Khomich, 5 Torbinskiy, 11 Rebko, 14 Rodriguez, 18 Pavlenko, 20 Cavenaghi) Trenér: Vladimir Fedotov


Cruz a Recoba

Veledůležitý zápas Inter v Lize mistrů zvládl. Po nevyrovnaném výkonu porazil na San Siru ruský Spartak Moskva 2-1 a započal cestu za postupem ze základní skupiny B. Po polovině odehraných utkáních je v tabulce třetí, bod za Sportingem Lisabon, který prohrál doma s Bayernem Mnichovem. V příštím kole jedou nerazzurri do Moskvy a pokud se jim podaří přivést do Itálie tři body, budou reálně v boji o osmifinále.

Mancini konečně udělal gesto, které dělávají jen dobří trénéři. Na lavičce nechal hvězdy Adriana a nedávno uzdraveného Crespa a na trávník poslal střílet góly Julia Cruze a Alvara Recoby, pro kterého to byl vůbec první start v sezoně. Oba dva jihoameričtí útočníci začali sezonu jako zranění a do hry se dostávají až v této době. Do sestavy se vrátil Patrick Vieira. Francouzský záložník si minule odpykal červenou kartu proti Sportingu. Ze stejného důvodu teď stáli Ibrahimovič a Grosso. Kvůli zranění nemůže stále hrát Cambiasso.

Inter začal po nemastných výkonech skvěle. Během deseti minut se dostal do dvoubrankového vedení, z kterého vyžil do až konce. Ve 2.minutě poslal z přímého kopu centr do šestnáctky Recoba, míč se od Vieiry odrazil ke Cruzovi, který ho nekompromisně napálil pod břevno - 1:0. Pro Cruze to byl první letošní zásah do černého. A nezůstalo jen u něho. Loňský nejlepší kanonýr černomodrých připomněl fanouškům, kdo je ve formě. Zatímco Ibrahimovič se nedokáže střelecky prosadit a Adriano je neviditelný, Julio Cruz střílí góly pořád. V 9.minutě poslal krásný balón za obranu Dejan Stankovič. Alvaro Recoba ho sice nestačil doběhnout, ale vyběhnutý gólman Spartaku míč pouze vyrazil. El Chino jej získal a dokonale načasovaným centrem pak našel rozběhnutého Cruze. Argentinec jen trkl balón do opuštěné brány, gólman na Recobův centr nedosáhl - 2:0.

Interu se rychlé vedení zalíbilo a dál se jeho hráči vrhali do útoku. V euforii se však záložníci zapomínali, zřejmě i úmyslně vracet, a obránci se při občasných výpadech Spartaku dostávali pod tlak. Dost často se stávalo, že na stejný počet bránících hráčů Interu byl stejný počet útočících fotbalistů Spartaku. V 21.minutě připravila obrana Interu dárek pro Boyarintseva. Dva hráči domácích mu zpracovali balón v pokutovém území a útočník Spartaku se tak dostal do obrovské šance. Naštěstí střílel nad.

Ve 34.minutě zkoušel Julia Cesara překonat vtipnou patičkou Bystrov. Pomalá střela skončila vedle levé tyče. Ve 38.minutě mohl zvýšit Vieira. Rozběhnutého Francouze však zradily nohy a tak těsně před očekávanou střelou lehce uklouzl. O chvíli později se vytáhl brakář Julio Cesar. Moskevský Mozart ho zkoušel krásnou technickou střelou obstřelit. Brazilec však míč vyboxoval na roh. V nastaveném čase šli Recoba, Cruz a Figo na pouhé dva obránce souepře. Portugalský záložník poslal míč na levou stranu, kde Recoba akci uspěchal a přízemní křížnou přihrávkou netrefil bránu a ani nenašel Cruze.

Šest minut po přestávce vybojoval nádherně míč Javier Zanetti. Po pravé straně obešel dva hráče hostí a přihrál Recobovi. Ten na sebe nalákal obránce a posunul míč na volného Figa, který napálil břevno. O tři minuty později přišel šok, Spartak snížil. Ve středu pole chyboval při rozehrávce Dacourt. Poctivě se sice vracel, ale pravá strana zůstala nepokrytá. Dejan Stankovič totiž na bránění v počátku rezignoval a to i přesto, že to měl ke své brance blíže než Dacourt. Dejan si sice všiml volného prostoru s Pavlyuchenkem, než ho ale stačil doběhnout, bylo pozdě. Ruský hráč dostal míč po ose Owusu-Abeyie a Boyarintsev a bez problémů zakončil - 2-1.

Vysoké sebevědomí Interu šlo po obdržené brance v důležitém utkání tradičně dolu. Jeho hráči přestali téměř hrát a iniciativu převzal Spartak. Trenér Mancini pak soupeři ještě pomohl, když stáhl Recobu a vyztužil obranu Burdissem. Vepředu tak zůstal zcela osamocený Cruz, který si s obranou Rusů jen těžko mohl sám poradit. Naštěstí to kouči brzo došlo a na trávník se za Figa dostal Adriano. Inter po jeho příchodu začal znovu útočit a být nebezpečný. V 75.minutě dal Dejan Stankovič gól, před kterým si krásně zpracoval míč. Právě ve zpracování však sudí viděl problém a gól pro nebezpečnou hru "vysokou" nohou neuznal.

Další dobrou šanci si vytvořil Dejan Stankovič v 82.minutě. Jeho povedená střela skončila jen těsně mimo. V 89.minutě mohla pro Inter přijít smrtelná rána. Cordoba podcenil situaci a dvakrát si nechal utéct Owusu-Abeyiehe. Ten pronikl do šetsnáctky a našel Boyarintseva. Ten v ideální pozici nedokázal prostřelit Julia Cesara. Inter měl obrovské štěstí, pokud by inkasoval mohl by na postup ze skupiny zapomenout.

Video  Góly
Cruz: Download (AVI)www.zshare.net
Cruz 2: Download (AVI)www.zshare.net
Pavlucenko 2: Download (AVI)www.zshare.net

ZS 3.z
Inter - Spartak Moskva2:1
Sporting Lisabon - Bayern Mnichov0:1


Tabulka
1.  FC Bayern Mnichov33007:09
2.  Sporting Lisabon31112:24
3.  FC Internazionale31022:43