Serie A 2006/2007
15.kolo 10/12/06 20:30 CET - "Castellani", Empoli
EMPOLI - FC INTER
0:3
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
7 - Crespo H.
2 - Cruz J.
2 - Samuel W.
1 - Vieira P.
1 - Grosso F.
ŽLUTÉ KARTY
5 - Vieira P.
4 - Maicon S.
2 - Samuel W.
2 - Cesar J.
1 - Solari S.
1 - Crespo H.
1 - Figo L.
1 - Grosso F.
ČERV KARTY
1 - Vieira P.
DIVÁCI
Průměr: 38.554
Doma:   43.222
Venku:  34.470
Dom.max: 47.505
Ven.max: 78.921
FOTOGALERIE

Adriano


Hernan Crespo


Alvaro Recoba


Santiago Solari


Adriano a Crespo


Crespo a Samuel


Inter


Roberto Mancini


Empoli - Inter

 
60' Crespo, 78' Ibrahimovič, 87' Samuel
Asistence: Ibrahimovič (po přímém kopu Recoby), -, Burdisso
Žluté karty: Raggi 17', Saudati 27' - Ibrahimovic 8', Stankovic 68', Materazzi 76'
Červené karty: -
Střely na bránu: 1-9
Střely mimo: 9-3
Držení míče: 31:14 - 34:29
Rohy: 2-2
Fauly: 15-16
Ofsajdy: 2-8
Diváci: 8.000
Rozhodčí: Nicola Ayroldi
Nejlepší hráč: Javier Zanetti

INTER (4-4-2): 12 Julio Cesar; 16 Burdisso, 23 Materazzi, 25 Samuel, 11 Grosso (6 Maxwell 49'); 21 Solari (20 Recoba 58'), 5 Stankovic, 19 Cambiasso, 4 Zanetti; 8 Ibrahimovic, 18 Crespo (10 Adriano 63'). (1 Toldo, 77 Andreolli, 57 Filkor, 91 Mariano Gonzalez). Trenér: Roberto Mancini

Empoli (4-4-1-1): 23 Balli; 46 Raggi, 14 Adani, 50 Pratali (9 Pozzi 80'), 3 Lucchini (6 Tosto 46'); 24 Busce`, 4 Almiron (99 Gasparetto 65'), 8 Marianini, 5 Moro; 10 Vannucchi; 11 Saudati. (1 Bassi, 16 Marzoratti, 15 Vanigli, 27 Ficini) Trenér: Luigi Cagni.


Recoba

Inter vyhrál těžký zápas v Empoli 3-0 a vyrovnal svůj rekord v počtu ligových výher v řadě. Vítězství v 15.kole bylo již osmé a byl tak dorovnán rekord ze sezon 1939/40, 1964/65 a 1988/89. Ve všech těchto ročnících Inter získal scudetto. Trenér Roberto Mancini se dostal po bok takových koučů jako jsou Herrera a Trapattoni. Navíc v příštím kole hrají jeho svěřenci doma proti Messině, která je na 14.místě.

Empoli bylo na svém stadiónu velmi nepříjemné a Inter se proti němu nemohl dlouho prosadit. První gól padl krátce po té, co se na hřiště dostal Recoba. Po jeho centru z přímáku, hlavičkoval Ibra do břevna a Crespo odražený míč dokopl do brány. Empoli pak mělo pár šancí na vyrovnání. Nerazzuri však přidali další dva góly a jasně vyhráli. Roma v derby prohrála s Laziem stejným rozdílem a tak má teď Inter v tabulce náskok sedmi bodů. Čtvrtá Catania ztrácí na první místo neuvěřitelných šestnáct bodů a AC Milán z 15.místa šestadvacet!

Mancini měl při skládání sestavy problémy. Kvůli žlutým kartám nemohli hrát Vieira a Maicon. Kvůli zranění dlouhodobě nemohou hrát Cruz a Dacourt. Menší zranění má i Cordoba, Figo a Stankovič. Srbský záložník nakonec i přes svalové problémy hrát musel. V průběhu zápasu se zranili další hráči. V 49.minutě musel dolu Fabio Grosso a o čtvrt hodiny později Hernan Crespo. Na levém beku hrál Nicolas Burdisso, který si skvělými výkony v posledních zápasech řekl o základní jedenáctku. V základní sestavě bylo šest Argentinců, dva Italové, jeden Brazilec, Srb a Švéd.

Poprvé vystrašil domácího gólmana Balliho Fabio Grosso v 6.minutě. Jeho přízemní pokus z přímého kopu mířící k levé tyči Balli vyrazil. Po půlhodině hry byl řádně zaměstnán i Julio Cesar v brance hostí. Almironovu pumelici doprostřed brány zlikvidoval. Na druhé straně zahrozil tentokrát Ibrahimovič. Střelu z hranice šestnáctky Balli chytil. Stejně si brankář Empoli vedle i o pár minut později. Ibra dostal přihrávku z poloviny hřiště od Javiera Zanettiho, elegantně si obhodil jednoho z dobíhajících obránců a nepříliš tvrdě vystřelil.

Góly přišly až po přestávce. Nejprve musel likvidovat toskánský brejk Julio Cesar. Kvůli střele Tosta musel na zem. V 58.minutě se za Solariho dostal na trávník Alvaro Recoba. El Chino potvrdil své technické kvality již o dvě minuty později. Jeho nadýchaný centr z přímého kopu z pravé strany usměrnil Ibrahimovič do břevna a Hernan Crespo dokopl do brány - 0-1. Jednalo se o sedmý Crespův ligový gól. Chybělo málo a vůbec k němu nedošlo. Chvíli před tím si totiž řekl kvůli svalovým problémům o střídání. Než ho však Adriano stačil vystřídat, stačil vstřelit úvodní gól zápasu.

V 62.minutě předvedli nerazzurri asi nejpohlednější akci zápasu. Ibrahimovič si u rohového praporku poradil s obráncem a poslal míč dozadu ke Stankovičovi. Mezitím si naběhl před bránu. Dejan přistrčil míč na střed nabíhajícímu Cambiassovi, který před sebou našel volného Ibru. Zlatan si však ve vyložené šanci sám před gólmanem nepočínal moc dobře a pouze nastřelil stojícího gólmana. V 63.minutě mohl z přímého kopu vyrovnat Vannucchi. Prudká střela šla jen těsně nad břevno. V 70.minutě měl Vannucchi největší šanci Empoli. Po narážečce se Saudatim se prohnal kolem čtyř hráčů Interu a vystřelil jen těsně vedle vzdálenější tyče. Do třetice stejný hráč však selhal v obraně. V 78.minutě ukopl v polovině hřiště míč Recobovi tak nešťastně, že poslal do samostatného úniku Zlatana Ibrahimoviče. Švédský reprezentant se v těchto momentech většinou nemýlí a nejinak tomu bylo i teď. Gólmana Balliho obstřelil technickou střelou, která se otřela o tyč - 0-2.

V další šanci Ibra sám před brankářem selhal. V 86.minutě rozehrál Recoba rychle přímý kop a poslal Zlatana znovu do úniku. Balli mu vyrazil střelu těsně nad břevno. Třetí gól v síti Empoli přeci jenom přišel. O minutu později centroval z pravé strany Burdisso. Walter Samuel se položil do vzduchu a hlavičkoval k levé tyči - 0-3.


Inter

Komentář k zápasu od Jardy Vychodila:

Nesnesitelná lehkost bytí Interu Milán v Serii A. Empoli se před dnešním utkáním pohybovalo vysoko v tabulce a při bodových odpočtech tradičních favoritů si možná dělalo i naděje na evropské poháry. Avšak přijel rozjetý Inter a zlepšeným výkonem v druhé půli jednoduše domácí přejel. Je předčasné jakkoli předbíhat, ale pokud to takto půjde dál tak budeme slavit Scudetto možná s pěkným předstihem.

Dnešní výkon opět nebyl dokonalý. Na fotbal v první půli se moc nedalo koukat, ani jeden tým si nevypracoval vážnější příležitost, Inter pokračoval v „házené“, kterou předváděl v Mnichově – všechny míče se snažil procpat středem, kraje jakoby neexistovaly. Citelně byla znát absence Dacourta a hlavně Vieiry. Cambiasso totiž ještě stále není rozehraný a Solari dnes evidentně neměl svůj den. Kdo tedy první dějství neviděl nepřišel o nic, krom dvou povedených standardek Fabia Grossa.

Do druhé půle nastoupil úplně jiný Inter. Hráči více běhali, vypracovávali si šance a dokonce je začali i proměňovat. Jen jednou hostům zatrnulo, když se na Julia Cesara po krásném slalomu řítil Vannucchi, naši obránci se nechtěli dopustit penaltového faulu, a proto nechali hráče Empoli projít velice blízko. Domácí útočník však naštěstí minul o pár centimetrů levou tyč. Změna hry v druhém poločase byla zapříčiněna také střídáními. Recoba a Maxwell oživili hru, a takový El Chino opět dokázal, že když je letos zdravý, je vždy velikým přínosem pro náš tým.

Konečný výsledek 3:0 je naprosto zasloužený, a díky němu budeme mít v čele tabulky po tomto kole nejméně čtyřbodový náskok. Vše záleží na tom, jak večer dopadne očekávané římské derby.

Hodnocení :

Julio Cesar – 7 : Chytil jeden projektil z dálky. Vannucchiho střela i přímí kop šly mimo bránu. Opět nedostal gól. Jen tak dál.

Nicolas Burdisso – 6 : Dozadu si odvedl svoje, ale je spíše stoper než krajní obránce, a proto nepodnikal dopředu žádné útočné výpady. Nacentroval na třetí gól, Maicon je však na jeho místě daleko lepší. V této sezóně již vystřídal všechny obranné posty.

Walter Samuel – 8 : Umí skvěle blokovat střely, málokdy přes něj míč projde. Dnes jevil známky zlepšení a jako bonbónek přidal třetí gól perfektní hlavičkou.

Marco Materazzi – 6 : Celkem mu dnes rozhodčí pískal fauly a navíc se Matrix v zápase moc rozčiloval. Jednou nepokryl Vannucchiho a mohlo z toho být vyrovnání. Jinak spolehlivý.

Fabio Grosso – 7 : Dnes hrál celkem obstojně. Povedly se mu dvě standardky a dost si zaútočil. Lepší než Burdisso. Brzo střídán pro svalové zranění.

Santiago Solari – 5 : Dnes hrál špatně, jakoby bez zájmu a chuti. Hodně kazil přihrávky a stále se tlačil doprostřed hřiště. Správně střídán.

Esteban Cambiasso – 6 : Opět zvládl obstarat útočnou i obrannou fázi zálohy, jak jsme od něj zvyklí. Vedl středem hřiště hodně brejků, škoda, že ani jeden nedotáhl do konce přesnou přihrávkou. Až se dostane opět do formy tak se velice těším na jeho spolupráci s Vieirou.

Javier Zanetti – 7 : Předvedl jeden svůj dlouhý běh středem hřiště. Jinak spíš rozehrával naše akce a do útoku se moc nepouštěl. Spolehlivost sama.

Dejan Stankovič – 6 : Nastoupil limitován zraněnou nohou, přesto zvládl celý zápas. Opět však dostal žlutou kartu. Měl by si na své zákroky dávat větší pozor.

Hernan Crespo – 6 : Střelecká jistota. Doklepl míč, odražený od břevna po Zlatanově hlavičce, za čáru, ale lehce se při tom zranil, a proto raději střídán.

Zlatan Ibrahimovič – 7 : Zakončoval velice často, bohužel však ledabyle. Na něm byla nejvíce patrná změna hry v druhém poločase. V tom prvním hodně kazil nahrávky a spíše se trápil. Po změně stran už to bylo lepší. Běžel třikrát sám na bránu, ale dal jen jeden gól, což je škoda. Zápas ale neodflákl. Stále se zapojoval do hry a byl naším nejaktivnějším hráčem.

Maxwell – 7 : Oživil hru, velice sympaticky pronikal po levé straně a párkrát si dobře narazil se Zanettim. Je čas ho nasazovat od začátku.

Alvaro Recoba – 8 : Je vidět, že mu to fotbalově myslí. Nacentroval Ibrovi přímo na hlavu, a tak zařídil první gól. Skvěle a bleskově rozehrál standartní situaci tak, že šel Ibra sám na bránu. Každý rychlý protiútok jdoucí přes něj byl velice nebezpečný. Doufám, že mu vydrží pevné zdraví a bude moct své dobré výkony zopakovat.

Adriano – 5 : Vůbec se nedostal do hry, míč ho nepotkal snad ani jednou.

Video  Góly
Downloadwww.inter.it
Crespo: Download (AVI)zshare.net
Ibrahimovic: Download (AVI)zshare.net
Samuel: Download (AVI)zshare.net
VideoHighlights
Stream -> 300 kbs (Quicktime)www.inter.it
Download -> AVI filefront.com
15.kolo
Atalanta - Messina3:2
Cagliari - Parma0:0
Catania - Udinese1:0
Chievo - Fiorentina0:1
Empoli - Inter0:3
Lazio - AS Řím3:0
AC Milán - FC Turín0:0
Palermo - Livorno3:0
Reggina - Ascoli2:1
Sampdoria - Siena0:0


Tabulka
1.  FC Internazionale15123032:1439
2.  Roma Associazione Sportiva15102332:1432
3.  U.S. Città di Palermo15101430:1831
4.  Calcio Catania1565421:2623
5.  Lazio Società Sportiva1573525:1321
6.  Atalanta Bergamasca Calcio1555523:2420
7.  A.S. Livorno Calcio1555515:1820
8.  Empoli F.C.1547412:1319
9.  A.C. Siena1547413:1618
10.  Torino Football Club1546510:1618
11.  Sampdoria Unione Calcio1545621:2117
12.  Udinese Calcio1545614:1617
13.  Cagliari Calcio15210313:1416
14.  F.C. Messina Peloro1535718:2514
15.  Milan Associazione Calcio1556414:1413
16.  ACF Fiorentina1582522:1511
17.  A. C. Chievo Verona1524913:2010
18.  Parma Football Club1524912:2710
19.  Reggina Calcio1555517:209