Serie A 2006/2007
19.kolo 13/01/07 20:30 CET - "Olimpico", Torino
FC TURíN - FC INTER
1:3
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
7 - Crespo H.
2 - Samuel W.
2 - Cruz J.
1 - Vieira P.
1 - Grosso F.
ŽLUTÉ KARTY
7 - Vieira P.
5 - Maicon S.
2 - Samuel W.
2 - Cesar J.
2 - Crespo H.
2 - Figo L.
1 - Grosso F.
1 - Solari S.
ČERV KARTY
1 - Vieira P.
DIVÁCI
Průměr: 38.345
Doma:   43.766
Venku:  33.465
Dom.max: 49.659
Ven.max: 78.921
FOTOGALERIE

Marco Materazzi


Adriano a Figo


Javier Zanetti

 
58' Fiore - 25' Adriano, 60' Ibrahimovic, 85' Materazzi p.
Asistence: Maicon, Stankovič, Adriano (faul)
Žluté karty: Lazetic 20', Balestri 65' - Figo 36', Vieira 39'
Červené karty: Abbiati 83'
Střely na bránu: -
Střely mimo: -
Držení míče: -
Rohy: -
Fauly: -
Ofsajdy: -
Diváci: 25.000
Rozhodčí: Massimiliano Saccani
Nejlepší hráč: Adriano

INTER (4-4-2): 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 16 Burdisso, 23 Materazzi, 6 Maxwell (2 Cordoba 81'); 4 Zanetti, 14 Vieira, 5 Stankovic; 7 Figo (19 Cambiasso 64'); 8 Ibrahimovic, 10 Adriano (21 Solari 86'). (1 Toldo, 15 Dacourt, 91 Mariano Gonzalez, 18 Crespo). Trenér: Roberto Mancini

Turín (3-5-2): 32 Abbiati, 25 Di Loreto, 6 Cioffi, 14 Franceschini; 2 Pancaro (19 Abbruscato 78'), 23 Ardito, 15 De Ascentis, 17 Lazetic (7 Fiore 46'), 3 Balestri; 10 Rosina, 11 Stellone (1 Taibi 84'). (4 Brevi, 5 Gallo, 9 Muzzi, 21 Music). Trenér: Alberto Zaccheroni.


Utkání jsme sledovali LIVE. Přehled zápasových události naleznete zde.
Materazzi

Historie Serie A přepsána. Inter vyhrál po dvanácté v řádě a překonal rekord. V Turíně porazil FC 3-1 brankami Adriana, Ibrahimoviče a Materazziho z penalty. Druhé AS Řím ztratilo remízou body v Messině a na nerazzurri ztrácí po 19.kole devět bodů.

O zimní pauze se sice stihl uzdravit Cordoba, stoperskou dvojici s Materazzim ale utvořil znovu Nicolas Burdisso. Marco Andreolli má těžkou pozici po záskoku v minulém kole se znovu nevešel ani na lavičku. V záloze chyběl typický defenzivní štít. Dacourt zůstal na lavičce a Cambbiasso přišel na trávník až na poslední půlhodinu za Figa. Stankovič hrál tentokrát ze středu a Javier Zanetti na křídle. V útoku se vedle Ibrahimovič objevil rozjetý Adriano. Sedmigólový Hernán Crespo se nezahrál ani jednu minutu. Mancini zřejmě nechce zastavit vzrůstající formu Adriana a tak Crespa "obětoval".

Turínané začali nebojácně. V 11.minutě to zkoušel individuálně Lazetič a v pokutovém území ho zastavil až Materazzi. O deset minut později si agresivním stylem vybojoval Adriano přímý kop, jehož exekuce se i sám ujal. jeho krásnou střelu do šibenice gólman Abbiati chytil, směřovala do míst, kde stál. Ve 25.minutě se Inter dostal díky brazilské spolupráci do vedení. Maicon našel dokonalým centrem z pravé strany Adriana, který skoro ani nemusel skákat a hlavou usměrnil míč do sítě. Pěkný gól. Při jeho oslavě se Adri sám divil, jak to, že je to najednou tak jednoduché. Na gól čekal do posledního ligového utkání v roce 2006 deset měsíců. Teď to byl jeho třetí v řadě. Chvíli na to mohl stejným způsobem přidat další. Tentokrát však Abbiati balón chytil.

Těsně před přestávkou prověřil Abbiatiho Patrick Vieira. Prudkou střelu brankář vyrazil. Nedlouho poté zahodil Adriano tutovku. Ibrahimovič se parádně prosmýkl po pravé straně a naservíroval míč Adrianovi na malé vápno. Brazilský útočník však v lehké pozice totálně selhal a netrefil vůbec bránu.

V druhém poločase poprvé zahrozil Inter díky Burdissovi. Argentinský obránce však sbírku svých hlavičkových gólů po rohlu nerozšířil. Jeho pokus šel nad. V 59.minutě se dostal k míči Fioreho. Z 22 metrů zkoušel technickou střelou štěstí a uspěl. Marco Materazziho střelu tečoval takovým způsobem, že Julio Cesar v brance neměl nárok - 1-1.Radost domácím nevydržela dlouho. Inter rozehrál a po čtrnácti sekundách hry znovu vedl! Dejan Stankovič poslal dlouhý lob za obranu, Ibrahimovič utekl Cioffimu a skákající balón v těžké pozici nádherně napálil do vzdálenějšího horního růžku - 1-2.

V 68.minutě se v další tutovce objevil Adriano. Vieira mu po rychlém rozehrání přímého kopu poslal míč do běhu a brazilský fenomén běžel sám na Abbiatiho. Gólmana se pokusil obstřelit, ten však střelu vykopl. V 83.minutě se situace opakovala. Vieira poslal obloučkem míč do pokutového území, domácím selhal ofsajd-systém a tak byl Adriano znovu sám před brankářem. Míč si kolenem poslal do strany a nešťastný Abbiatti mu cestu k němu zahradil tělem. Rozhodčí Saccani nařídil penaltu a gólmana vyloučil. Adriano se při faulu zranil a musel střídat. Pokutový kop proměnil Marco Materazzi. Náhradní gólman sice vystihl směr, balón ale nevyrazil. Pro Matrixe to byl jeho pátý gól v této ligové sezoně a je v této činnosti třetí nejlepší v klubu.

Inter teď čeká náročný program. Doma hraje s Fiorentinou, venku na Samporii a na San Siru s AS Řím, který ještě boj o scudetto nevzdává.

Video  Góly
Downloadwww.inter.it
Adriano: Download (AVI)zshare.net
Fiore: Download (AVI)zshare.net
Ibra: Download (AVI)zshare.net
Materazzi: Download (AVI)zshare.net
VideoHighlights
Stream -> 300 kbs (Quicktime)www.inter.it
Download (Italsky, 50 MB) -> AVI zshare.com
Download (Anglicky, 70 MB) -> AVI rogepost.com
VideoCelý zápas
Downloadmediafire.com

Adriano a Figo

Komentář k zápasu od Jardy Vychodila:

Inter Milán dnes přepisoval historii. Po velice dobrém výkonu porazil turínský FC a připsal si tak dvanácté vítězství v Serii A v řadě, čímž překonal rekord AS Řím. Dnes proti nám nestálo žádné mužstvo plné zelenáčů. Hráči jako Pancaro, Lazetič, Fiore, Abbiati nebo Franceschini už mají v Itálii nějaké to jméno, všechny je však opět předčil mladý tvůrce hry Rosina, který v této sezóně podává snad nadpozemské výkony a je otázka času, kdy si ho všimne jeden z evropských velkoklubů. Začínám doufat, že po dnešním výkonu vy se do fronty zájemců mohl přidat i Inter.

V základní sestavě dnes dostal před Dacourtem či Cambiassem přednost Figo, a potvrdil pověst snad nejvíce faulovaného hráče ligy. Rozhodčí na něj opět pískl spoustu nedovolených zákroků, ať už oprávněně či ne, takže se „El Passo Doble“ stále válel na trávníku, ale v tomto zápase až tak zcela nezklamal. Inter hrál povedenou partii, navázal na svou formu z minulého roku, a hlavně agilní Adriano se dostal opět do mnoha šancí, dal další branku a potvrdil svůj velký comeback.

Utkání mělo v celém svém průběhu velké tempo, rozhodčí podal kvalitní výkon a hru moc nekouskoval, takže se hrálo nahoru dolů, i když většina akcí končila před oběma šestnáctkami (hlavně v prvním poločase). Inter se přeci jen postupem času do šancí dokázal dostávat, a 3 z nich proměnil, takže vítězství naprosto zasloužené. Jediný krizový moment zápasu vyřešili hosté opravdu stylově. Po Fioreho vyrovnávací střele, která se bohužel otřela o tělo Matrixe, a prakticky hned po výkopu, se ujal míče Stankovič, geniálním pasem našel Zlatana, který potvrdil svůj obrovský přínos Interu a udělal něco co by Angličan nazval „SUPERB MOVE“. Dostal se přes obránce a tísněn v úhlu přesně zakončil na vzdálenější tyč. Přesně kvůli těmto momentům chodí fanoušci na stadiony! Není to poprvé co dal Ibra takto nádherný gól, a také to není poprvé co dal takto důležitý gól. Ať si kritikové říkají co chtějí, ale nákup Zlatana byl, i přes velké vynaložené peníze, jeden z nejlepších obchodů Interu za poslední léta.

Krom zmíněného polovlastního gólu se Turín na nic nezmohl, a tak po faulu na Adriana (kterého do vyložené pozice vyslal skvělým dloubákem za obranu Vieira) proměnil penaltu Materazzi a už jsme mohli jenom slavit rekord, upevnění vedení v tabulce a další krásné vítězství. Z celé naší hry mám dobrý pocit, obrana nedělá chyby, záloha se ustálila na dobrých výkonech a útočníci dávají krásné góly. Věřme, že nám forma vydrží, za týden proti Viole a v únoru na Mestalle bude potřeba!!

Hodnocení :

Julio Cesar – 7 : Za branku nemohl, střela byla tečována. Jinak na něj moc nebezpečných pokusů nešlo. Pár střel doprostřed brány jistě pochytal a stáhl si všechny nebezpečné centy.

Maicon – 7 : Skvělý výkon směrem dopředu, nádherný centr na první gól, Adriho zásoboval i dalšími skvělými míči. Dobře kombinoval s Vieirou a pronikal po křídle. Vzadu ale mírně nestíhal, zvlášť Rosina mu dělal problémy.

Nicolas Burdisso – 7 : Ve středu obrany se mi líbí více než na kraji, má dobrou rozehrávku a skvělý výskok, který když spojíme s výborným výběrem místa v šestnáctce, máme nebezpečného hlavičkáře. Dnes mu to dvakrát zaskřípalo při bránění, při gólové situaci vznikl v našem vápně velký zmatek, který nevyřešil.

Marco Materazzi – 8 : Za polovlastní gól nemůže, míč ho prostě nešťastně trefil. Jinak jistější než Burdisso. Penaltu proměnil s přehledem.

Maxwell – 6 : V prvním poločase skvělý, podniká útočné výpady a hraje na levé obraně asi lépe než Grosso, párkrát si chtěl narazit s Figem, bohužel míč nezastihl na hrací ploše. V druhé půli se úplně vytratil. Zápas asi nezvládl fyzicky, takže střídán.

Patrik Vieira – 9 : Dnes se mi velice líbil, opět skvělý tank v záloze se dnes dokonce zapojoval do útoku. Nebezpečná střela v první půli, ale hlavně dvě geniální přihrávky na Adriho v té druhé. Jednu Adri po samostatném úniku nevyužil, po druhé se kopala penalta.

Dejan Stankovič – 8 : Dnes se v záloze více dělil o defenzivní úkoly, avšak přihrávka Ibrovi na gól byla skvěla – rozhodující moment zápasu, proto známka 8

Javier Zanetti – 7 : Skvěle si plnil defenzivní práci – Pancaro se proti němu vůbec neprosadil. V útoku už to bylo slabší. Dnes nepředvedl žádný ze svých typických průniků.

Luis Figo – 6 : Vyloženě nezklamal, ale opět to nebylo na 100%. Když je u lajny, soupeře jeden na jednoho ještě obejít dokáže, jinak míče už spíše ztrácí. Nepovedlo se mu pár narážeček, ale dnes bojoval a snažil se.

Adriano – 8 : Opět měl 4 vyložené šance, proměnil pouze jednu. Při střele v prvním poločase z malého vápna vypadal až komicky. Podal však dobrý výkon. Zvedá se mu sebevědomí. Hráče obchází s lehkostí, už si zase hodí míč před sebe a obránce soupeře přesprintuje jakoby nic. Jen tak dál Adri, jen tak dál.

Zlatan Ibrahimovič – 9 : Fantazie!! Při jeho prvních dotycích s míčem jsem se bál, že se mu zápas nepovede, protože hodně kazil, ale pak to přišlo. Nádherná patička na Vieru, první šance. Přehnání se kolem levého beka jako vítr a nahrávka Adrianovi do vyložené šance. Znemožnění dvou soupeřů u čáry a založení protiútoku. Nádherný a veledůležitý gól. Kombinace, kličky, dokonce i vybojované míče. Vysoké balony umí sklepnout snad jak Jan Koller. Pokud bude v těchto výkonech pokračovat může klidně vyhrát cenu pro nejlepšího hráče této sezóny v lize!

Související články
15/01/07 Dvanáct! Inter vytvořil historický rekord Serie A


19.kolo
Atalanta - Livorno5:1
Cagliari - Ascoli1:0
Chievo - Catania2:1
Empoli - Parma2:0
Lazio - Siena1:1
Messina - AS Řím1:1
AC Milán - Reggina3:1
Palermo - Udinese2:0
Sampdoria - Fiorentina0:0
FC Turín - Inter1:3


Tabulka
1.  FC Internazionale19163041:1651
2.  Roma Associazione Sportiva19133341:1642
3.  U.S. Città di Palermo19122537:2338
4.  Calcio Catania1985628:3429
5.  Lazio Società Sportiva1985630:1826
6.  Empoli F.C.1967617:1925
7.  Sampdoria Unione Calcio1966728:2624
8.  Atalanta Bergamasca Calcio1966731:3024
9.  Milan Associazione Calcio1987425:1723
10.  Udinese Calcio1965819:2323
11.  Torino Football Club1957715:2222
12.  A.S. Livorno Calcio1957719:2922
13.  A.C. Siena19410516:2021
14.  ACF Fiorentina19104530:1719
15.  Cagliari Calcio19310615:2119
16.  A. C. Chievo Verona19451020:2817
17.  F.C. Messina Peloro1937920:3316
18.  Reggina Calcio1965824:2812
19.  Parma Football Club19261116:3512