ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Středa 6.prosince 2023
Tři hráči by měli brzo prodloužit smlouvy
06/12/23 - Lautaro Martinez dokončuje prodloužení smlouvy s Interem a podle listu La Gazzetta dello Sport Nerazzurri doufají, že novou smlouvu s útočníkem oznámí do prvního týdne roku 2024. El Toro je připraven zavázat svou budoucnost Interu podpisem nové smlouvy minimálně do června 2028, uvádí deník. Útočníkův agent již několik týdnů jedná s řediteli Nerazzurri a podle zprávy jsou obě strany na pokraji dohody. Lautaro si díky nové smlouvě na Stadio Meazza přijde na 7 milionů eur za sezonu a stane se tak nejlépe vydělávajícím hráčem klubu.Podle listu Gazzetta je Inter přesvědčen, že prodloužení Lautarovy smlouvy oznámí do 6. ledna 2024. Útočníkův zástupce Alejandro Camano nedávno prohlásil, že jeho klient by mohl v Interu zůstat "do konce života". Generální ředitel Interu Beppe Marotta v posledních měsících několikrát zopakoval, že Lautaro chce u Nerazzurri pokračovat. Šestadvacetiletý útočník, vítěz mistrovství světa 2022 s Argentinou, je s 13 góly ve 14 ligových vystoupeních aktuálně nejlepším střelcem Serie A. Celkově v dresu Interu nastřílel 117 gólů v 257 zápasech. Podle listu La Gazzetta dello Sport trenér Simone Inzaghi očekává, že jeho dva klíčoví hráči Henrikh Mkhitaryan a Federico Dimarco uzavřou nové smlouvy během vánoční přestávky. Mkhitaryan by si měl zachovat svůj současný plat 3,9 milionu eur čistého za sezonu, k čemuž mu pomohly uzavřené podmínky při přestupu z AS Řím. Ještě se uvidí, zda půjde o dvouletou smlouvu, nebo roční s opcí na prodloužení do června 2025. Co se týče Dimarca, křídelní obránce a oblíbenec fanoušků se může těšit na zdvojnásobení svého platu na 4 miliony eur plus bonusy do června 2028, přičemž součástí není žádná výstupní klauzule. Stejný článek však znovu naznačuje, že složitější situace je u Denzela Dumfriese. Už dříve jsme psali o tom, že Nizozemec požaduje vyšší plat přes 5 milionů eur za sezonu a klub mu není ochoten vyjít vstříc. To je o dobrý 1 milion eur více než nabídka, kterou předložil Inter, a vzhledem k tomu, že o nizozemského internacionála má zájem mnoho klubů v Premier League, nebylo by velkou ztrátou ho příští léto prodat. Jednání budou pokračovat po Vánocích. Sedmadvacetiletý křídelní záložník má smlouvu do června 2025 a v roce 2021 byl získán z PSV Eindhoven za pouhých 14,25 milionu eur. Jeho tržní cena podle serveru Transfermarkt je dvojnásobek této částky.

V nasledujúcom domácom zápase proti Udinese nastúpime v špeciálnych dresoch inšpirované logom Transformes. Jedná sa o marketingovú spoluprácu s našim sponzorom Paramount+.

San Siro bude v sobotu opäť CELÉ vypredané! Túto sezónu máme namierené k rekordným číslam, pretože naša láska voči našim farbám je nekonečná.

Úterý 5.prosince 2023

Marotta: “Najlepší nákup za malé peniaze? Matteo Darmian. Jednoznačne. S Ausiliom sme jeho prestup dohodli za maličké peniaze, a on svoju hodnotu tu výrazne zvýšil. Je to jeden z hráčov ktorých najviac obdivujem, za jeho serióznosť, schopnosti a hodnôt ktorých sa drží. Matteo je naoaj vzorom. Ukázal jeho kvality a hodnotu bez toho aby mu média dávali akýkúkoľvek pozornosť.”

Pondělí 4.prosince 2023

Po velmi kvalitním výkonu Inter šokoval fanoušky Neapole, když jejich tým pod Vesuvem porazil 3-0. Domácí nehráli vůbec špatně, Inter byl ale ještě lepší. První gól Thurama neplatil pro těsný ofsajd. I tak nerazzurri první poločas vyhráli, když se krásnou dalekonosnou ranou trefil Calhanoglu. V druhém poločase přidal po pěkné akci druhý gól Nicolo Barella a pět minut před koncem stvrdil výsledek Thuram. Po 14 odehraných kolech tak Inter zůstává v tabulce Serie A první.

Čtvrtek 30.listopadu 2023

Alexis Sánchez: “Len mužstva s víťaznou mentalitou dokážu v Champions League otočit po polčase výsledok 3-0 na 3-3. Champions League je iná ako Serie A, tu musíš byť neustále na pozore. Po polčase sme si povedali že toto sa deje našou vinou, nie ich zásluhou. Na ihrisko sme sa vrátili stým, že tento zápas neprehráme. Dokázali sme opäť že sme tím plný šampiónov. “

“Tlak z dôležitej penalty? Som zvyknutý bojovať a hrať o dôležité vecí, nerobí mi to problém. Chcem vyhrávať všetko, poznáte ma, čím viacej hrám, tým sa cítim lepšie.”

Středa 29.listopadu 2023

Inter měl dvě kola před koncem základní skupiny Ligy mistrů jistotu postupu do osmifinále. Trenér Inzaghi díky tomu mohl v náročném programu pošetřit hráče. Tím, že však nenechal v sestavě kámen na kameni, překvapil všechny. Z častěji používaných jmen v základní jedenáctce si diváci mohli na dresech přečíst jen jmenovky hráčů Darmiana, Acerbiho a De Vrije. V brance byl poprvé Audero, v záloze nechyběl Klaassen či Asllani a v útoku Arnautovič s Alexisem Sánchezem. Obavy fanoušků z velkých změn se vyplnili záhy. Domácí se po chybách v obraně dostali rychle do vedení a v 34.minutě dokonce bývalý hráč Interu Joao Mario dokončil hattrick. Inter byl zralý na ručník, kouč však zachoval chladnou hlavu a o přestávce nikoho nevystřídal. Hráči se obdivuhodně zvedli. Arnautovič vstřelil gól a v 58.minutě ranou z voleje Davide Frattesi snížil na rozdíl jediného gólu. Inter to dostalo do laufu. V 67.minutě přišlo první střídání na plac šel Thuram, Barella a Cuadrado. Uběhlo 5 minut a na Thurama se pískala penalta, kterou bezpečně proměnil Alexis. Domácí ke konci zápasu dostali červenou kartu a Inter tak závěr zápasu dohrával většinu času s míčem na kopačkách. V nastaveném čase mohl rozhodnout Barella, ale trefil jen tyč.

Matteo Barzaghi (SportMediaset): “Prezident Steven Zhang je nadmieru spokojný s prácou celého vedenia a managmentu, spoločne v priebehu rokov vytvorili silný blok čo prinieslo svoje želané výsledky. V Interi už pár rokov panuje absolútna stabilita. Po predĺžení zmluvy Giuseppeho Marottu sa budú bezprostredne riešiť aj zmluvy ďalších členov vedenia, Zhang chce aby táto časť Interu zostala absolútne nedotknuteľná.”

Úterý 28.listopadu 2023

Inter Milán se bude příští léto snažit prodat křídelního záložníka Denzela Dumfriese, pokud se mu nepodaří přesvědčit ho, aby podepsal prodloužení smlouvy. Tvrdí to italský zpravodajský portál FCInter1908. List uvádí, že Nerazzurri nebudou vynakládat velké finanční prostředky na to, aby si Nizozemce udrželi. V současné době má Dumfries s Interem smlouvu do konce června 2025. Sedmadvacetiletý hráč má stále stejnou čtyřletou smlouvu, kterou podepsal při svém příchodu z PSV. Přišel do Interu v létě 2021 jako rovnocenná náhrada za Achrafa Hakimiho po odchodu Maročana do Paris Saint-Germain za velké peníze.

Inter určitě nebude chtít, aby Dumfries v klubu zůstal, aby po skončení smlouvy mohl odejít zadarmo. Proto je cílem Nerazzurri uvázat si ho novou smlouvou. Podle FCIN1908, ať už se jedná o kohokoliv, Inter nebude rozbíjet bank, aby si Dumfriese udržel. Klub spíše učiní to, že hráči nabídne podle svého uvážení rozumnou nabídku. S touto nabídkou na stole bude čekat. Pokud bude ochoten nabídku Interu přijmout, pak si klub křídelního hráče rád ponechá. Pokud však ne, dá se předpokládat, že Inter bude chtít Dumfriese příští léto prodat. Nerazzurri by za prodej 27letého hráče chtěli částku ve výši přibližně 30-35 milionů eur.

O jeho služby mají zájem kluby z Premier League. Uvidíme však, jaké nabídky se objeví. A pokud jde o náhradu za Dumfriese v případě jeho prodeje, Inter má jasnou představu, má jim být Tajon Buchanan z Clubu Bruggy.

Problém s topným systémem na Allianz Stadium v neděli znemožnil hráčům Juventusu a Interu, aby se po zápase osprchovali. Hráči Interu se tak museli umýt až doma v Miláně, informuje pondělní tištěné vydání deníku La Gazzetta dello Sport.

Zatímco někteří fanoušci Juventusu a deník Tuttosport naznačují, že vyrovnávací gól Interu v podání Lautaro Martineze neměl být uznán, experti na rozhodčí jsou přesvědčeni, že k faulu na Federica Chiesu nedošlo. Matteo Darmian vybojoval ve středu pole míč zpět od Chiesy a založil tak akci Interu, která vyústila v gól. Turínský deník tvrdí, že rozhodčí a VAR pochybili, když Darmianovo zákrok neposoudili jako faul za úder loktem do Chiesovy tváře. Server DAZN však ukázal opakované záběry z několika úhlů, které potvrzují, že Darmianova ruka byla natažena přes Chiesovu hruď a nikdy se nedostala do kontaktu s jeho obličejem.

Expert na rozhodčí DAZN Luca Marelli také souhlasil s tím, že VAR by neměl zasahovat, protože se jednalo o fyzický souboj, ale ne o loket. Poznamenává také, že Juan Cuadrado si za svůj výpad na Filipa Kostiće nezasloužil červenou kartu, protože se k míči dostal jako první, takže to byla nanejvýš žlutá, kterou ve skutečnosti dostal.

Simone Inzaghi je s bodem spokojený
28/11/23 - První gól padl po té, co Vlahovič ve středu hřiště obral Denzela Dumfriese o míč a rozjel protiútok s Chiesou. "Vzhledem k tomu, jak to dopadlo, bod bereme. Proti Juventusu je velmi těžké skórovat, zvláště když se ujal vedení. Je jasné, že jsme si měli počínat lépe a Vlahoviče při tom gólu pohlídat," řekl Inzaghi pro DAZN. "Tým zůstal koncentrovaný, vstřelili jsme skvělý vyrovnávací gól. Ve druhém poločase jsme toho moc nevytvořili, ale proti silnému Juventusu, který je zaslouženě druhý v tabulce, bod bereme. Chtěli jsme sem přijet a vyhrát, ale vzhledem k tomu, jak se věci vyvíjely, je bod pozitivní." Už to je pokrok oproti minulé sezóně, kdy Inter v Serii A prohrál doma i venku a v semifinále Coppa Italia porazil své úhlavní rivaly. "Tým udělal to, co musel. V minulé sezoně jsme odehráli velmi podobný zápas, ve kterém jsme si skutečně vytvořili čtyři nebo pět opravdu jasných šancí a nakonec jsme zápas prohráli. Do Turína jsme přijeli s cílem kontrolovat držení míče. Proti nim je velmi těžké skórovat." Hosté ve druhém poločase převzali větší kontrolu a zápas zakončili s 66% držením míče. "Čekali jsme, že Juventus bude vzadu a čekat na protiútok, a to se také stalo. Věděli jsme, že můžeme najít Henrikha Mkhitaryana a Nicolò Barellu mezi liniemi, ale bylo to složité. O přestávce jsem Barellovi řekl, aby se příliš nestahoval, protože Juve už nás netlačilo tak vysoko a bylo na vlastní polovině." "Očekávali jsme, že Juve bude osobně hlídat Hakana Calhanoglua, ale to se nestalo. Samozřejmě je ale těžké poslat přihrávku dopředu, když Juve brání tak těsně." Inter čeká náročný program, čekají ho výjezdy do Benfiky a Neapole, ale rotace v týmu nebude tak rozsáhlá, jak by si Inzaghi přál. "Chybí někteří hráči, Bastoni, Pavard a Sanchez, zatímco Dumfries se vrátil z mezinárodních povinností se zraněním. Nebýt těchto zranění, asi bych se rozhodl jinak, ale musíme hrát každých 48-72 hodin a kluci jsou nám vždy k dispozici. Doufám, že Sanchez bude na Lisabon připraven."

Gazzetta dello Sport: “Po zápase v Turíne sa Inter uvtrdil v tom, že sa mu do kádru vrátila nová zbraň. Inzaghi konečne videl na ihrisku toho hráča, ktorého od vedenia bezprostredne pýtal. Posledné dva mesiace strávené liečením zranenia zanechali pochybnosti, ale Juan Cuadrado sa v jeho návrate ukázal vo vynikajúcej forme a s veľkou motiváciou. V tých ťažkých, uzavretých zápasoch môže jeho byť jeho príchod na ihrisko veľmi dôležitým faktorom. Jeho rýchlosť a schopnosť obiehať hráčov môžu byť Interu veľmi užitočné na ceste za druhou hviezdou.”

Guarro (calciomercato.com): “Piotr Zielinski oznámil vedeniu Neapolu že nemá v pláne podpísať s klubom novú zmluvu, ide o definitívne rozhodnutie. Záujem už prejavujú viacere kluby a predovšetkým Inter, ktorý si ho má v pláne zaradiť medzi priority.”

Yann Sommer: “S Juventusom to bol veľmi taktický zápas, mal som dojem že ani jedna strana nechcela veľmi riskovať. Koniec koncov, aj jeden bod je pre nás prijateľný výsledok. Bolo veľmi dôležité dať rýchly vyrovnavajúci gól, pretože Juventus sa dokáže dokonalo uzavrieť.”

“Pre mňa ako brankára je úžasné hrať za chrbtom takejto obrany. Naša defenzívna je kľúčom nášho herného systému. Musíme inkasovať čo najmenej gólov. Ani dnes si súperi nedokázali vytvoriť mnoho šancí, to akí sme kompaktní v obrane je fantastické.”

Záložník Interu Milán Denzel Dumfries je za nevýrazný výkon proti Juventusu kritizován. Jak upozorňuje L'Interista, v hodnocení hráčů v tomto zápase napříč italskými médii dostal sedmadvacetiletý hráč velmi průměrné známky. Dumfries nastoupil na své obvyklé místo v základní jedenáctce Interu.

Příležitostí k tomu, aby Dumfries mohl vyběhnout dopředu do volného prostoru a tradičně podpořit své spoluhráče, však příliš nebylo. Juventus mu to nedovolil. Bianconeri bránili organizovaným a disciplinovaným kompaktním blokem a proto bylo potřeba více fines k tomu, aby se tým mohl dostat do ofenzivy.

Dumfries se sice snažil, ale měl problém se zpracováním míče. Právě kvůli němu dovolil domácím skórovat, když se pokoušel hrudí srazit dlouhý pas od brankáře Interu Yanna Sommera. Jeho pokus však nebyl dostatečně přesný a dal útočníkovi Bianconeri Dušanu Vlahovičovi šanci zasáhnout a vybojovat ho. Byl to právě Srb, kdo se v tomto souboji prosadil a nakonec i vstřelil branku.

Neděle 26.listopadu 2023

Ve 13.kole Serie A bylo na programu italské derby a navíc duel prvního celku tabulky s druhým. Utkání začalo zostra, Inter většinu času držel míč ve své moci a čekal na chybu soupeře. Bohužel byl to právě on, kdo chyboval a Juventus hned z první a vlastně jediné nebezpečné akce za celý zápas skóroval díky Vlahovičovi. Stačilo 6 minut a bylo vyrovnáno. Po skvělé akci Thuram-Martinez, skóroval Argentinec. Začalo se tedy zase od začátku. V druhém poločase už to byla hodně taktická a nezáživná hra. Žádné stoprocentní šance nepřišly a tak zápas skončil smírně 1-1. Nerazzurri tak nadále vedou ligu o 2 body.

Čtvrtek 23.listopadu 2023

Beppe Marotta na DLA Piper Sport Forum 2023 sdělil, že není pravděpodobné, že by klub v lednu měl přivést nové posily. "Zaprvé je těžké najít uprostřed sezony dobré příležitosti. A zadruhé jsme již Inzaghimu poskytli silný a kompletní tým. Máme také minimální počet zraněných. Např. Cuadrado trpí delším zraněním, ale to je běžná součást sezony," poodhalil Marotta.

Úterý 21.listopadu 2023

Italský záložník Davide Frattesi vysvětlil, jak klubový fotbal v Interu ovlivnil jeho zakončení v kvalifikačním zápase proti Ukrajině. Azzurri věděli, že jim k zajištění účasti na EURO 2024 v létě příštího roku stačí bod, a ten na neutrálním trávníku v Leverkusenu získali, když remizovali 0:0. Mezi největší šance zápasu patřila ta Frattesiho, kterého v souboji jeden na jednoho vychytal Anatolij Trubin.

"Přemýšlel jsem o nákopu, ale pak jsem si vzpomněl, že když jsme se utkali s Benfikou v Lize mistrů, Trubin vždycky vyletěl s roztaženýma nohama, tak jsem se mu to snažil dát pod nohy. Bohužel jsem se nedostal do správného úhlu," řekl záložník Interu pro RAI Sport.

Díky Frattesiho dvěma gólům porazila Itálie v září na San Siru Ukrajinu 2:1, díky čemuž měla lepší vzájemnou bilanci. "Věděli jsme, že pokud se nám v první hodině nepodaří prolomit nerozhodný stav, bude to hodně těžké. Ukrajina pak udělala z utkání fyzicky náročnější zápas, byli jsme pod tlakem, ale celkově to byl dobrý výkon. Důležitý byl postup z kvalifikace." V nastaveném čase došlo málem k obrovskému průšvihu, když se zdálo, že Bryan Cristante zastavil Mychajla Mudryka v pokutovém území nedovolěně. Rozhodčí nepískl a ani VAR faul neodhalil. "Nepřijde mi to tak jednoznačné. Z jednoho úhlu to vypadá, že se ho dotkl, z druhého se sotva škrábli," řekl Frattesi.

Fanynky a fanoušci Interu Milán, sportovní nadšenci,

rádi bychom Vám představili počin prvního podcastu o Interu Milán - Nerazzurri Talks.

Jedná se o pilotní díl a věříme, že v případě zájmu o další díly budeme podcast posouvat a vylepšovat. Tak či tak předem děkujeme za jakýkoliv relevantní feedback.

Děkujeme a přejeme příjemný poslech.

Naše facebooková stránka FC Inter Milán CZ/SK. Podcast si můžete poslechnout na YOUTUBE nebo

SPOTIFY.

Pondělí 20.listopadu 2023

Nikola Milenkovič, srbských obránce Fiorentiny: “Nejtěžší bránit je Lautara Martíneze. Nemůžete mu nechat metr místa, protože dokáže skórovat z jakékoliv pozice. Má tak výbušné nohy, jakoby v nich měl dynamit. Je tvrdý, mrštný a má skvělé zakončení. Je to hráč, který navíc umí skvěle driblovat, nikdy nevíte, na jakou stranu s míčem půjde. Takových útočníků moc není a to z něj dělá hráče na té nejvyšší úrovni. Je opravdu obtížné ho bránit.”

Neděle 19.listopadu 2023

Marcus Thuram včera v rámci kvalifikace na EURO 2024 svým jedním gólem přispěl ke zničeni Gibraltaru 14:0.

Postup na EURO si včera zajistilo Nizozemsko, které porazilo Irsko 1:0. Celé utkání odehrál Dumfries i de Vrij a právě Stefan de Vrij asistoval na jedinou branku tohoto zápasu.

Remízu 1:1 s Kosovem Švýcarsku vychytal Yann Sommer a Švýcaři tak oficiálně také postupují na hlavní turnaj.

Sobota 18.listopadu 2023

Najviac bodov: 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫 (31)

Najlepší útok: 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫 (29)

Najlepšia obrana: 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫 (6)

Najviac výhier: 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫 (10)

Najmenej prehier: 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫 (1)

Hráč s najvyšším počtom asistencií: 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫 (Thuram)

Najlepší strelec: 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫 (Lautaro)

Najviac cleen sheet: 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫 (Sommer)

Pátek 17.listopadu 2023

Itálie dnes porazila Severní Makedonii 5:2 a svou formu si do reprezentace přenesli i hráči Interu.

V základní sestavě jsme mohli najít Barellu, Acerbiho, Dimarca nebo Darmiana. Právě posledně jmenovaný vstřelil úvodní branku zápasu Dimarco si pak připsal asistenci na gól a Barella rovnou asistence dvě. Do utkání ze stříkačky zasáhl i Frattesi.

Alessandro Bastoni je zraněný. Dnešní ranní testy potvrdily svalový problém v pravém lýtku. 24letý obránce již opustil italskou reprezentaci. Ve vážném ohrožení je Bastoniho start v Derby d'Italia. Podle Gazzetty může být mimo hru až měsíc.

Pondělí 13.listopadu 2023
Review: Inter - Frosinone 2:0
13/11/23 - Tento týždeň si dáva klubový futbal prestávku a na rad prídu opäť reprezentačné výbery. Simone Inzaghi tak nemusel nikoho šetriť a podľa toho vyzerala aj základná zostava. Naďalej chýbala len dvojica Cuadrado a Pavard. Francúzskemu stopérovi venovala Curva Nord transparent na znak rešpektu že napriek zraneniu šiel po zápase s Atalantou na "ďakovačku" so spoluhráčmi. I Canarini však včera rozhodne nepripomínali ustráchaného nováčika, ktorý by sa prišiel "zabetónovať" pred vlastnú bránu. V 10.minúte mohol skóre zápasu otvoriť Marcus Thuram. Po rohovom kope mu však chýbal možno krok, aby usmernil loptu do siete. To bola prvá a zároveň posledná šanca Nerazzurri z tohto typu štandardnej situácie. Napriek výbornej kopacej technike dvojice Calhanoglu - Dimarco, tentokrát hostia rohové kopy po celý zápas výborne eliminovali. V 18.minúte sa dostali domáci k tradičnej nebezpečnej, rýchlej kontre, Dimarco síce prihral Barellovi "na päty", taliansky záložník však dokázal napriek tomu priťuknúť loptu pre Lautara Martineza. Strelu najlepšieho strelca Serie A však brankár Turati vytesnil nad brvno. Inter svoje šance nevyužil a Frosinone sa síce snažilo hrať ofenzívne, no Sommer v bráne Interu nič vážne riešiť nemusel. Už sa zdalo že mužstva odídu do kabíny za stavu 0:0, keď sa do ďalšieho brejku dostal Dimarco. Ľavý wingback si všimol vyššie postavenie brankára a strelou zo vzdialenosti 56,08 metra strelil neuveriteľný gól - 1:0!!! Sotva sa po zmene strán rozbehol druhý polčas, Bastoni nakopol loptu do útoku na Thurama. Útočník Interu sa sám pohral s trojicou súperov až ho brániaci hráč tesne pred bránou poslal k zemi a nasledoval pokutový kop. Tradičný exekútor, Hakan Calhanoglu, premenil v 48.minúte aj svoju 11.penaltu v drese Interu a stal sa tak najlepším tureckým strelcom v histórii Serie A - 2:0! Až v 56.minúte sa dostali "kanárici" do gólovej šance. Striedajúci Cheddira krížnou strelou Sommera prekonal, no lopta skončila len na konštrukcii brány. Po hodine hry odišiel z ihriska Dumfries. Jeho miesto zaujal Darmian a na pozíciu stopéra sa zaradil striedajúci de Vrij. V 63.minúte preveril Sommera strelou z diaľky stopér Marchizza. Švajčiarsky brankár však pekný pokus vyrazil. Okolo 70.minúty sa na ihrisko dostali ďalší dvaja hráči. Frattesi nahradil Mkhitaryana a za Thurama sa dostal na ihrisko Arnautovič. Pre 34-ročného útočníka to boli prvé minúty na ihrisku po zranení, pre ktoré vynechal 9 predošlých duelov. V 73.minúte skúsil šťastie strelou z uhla aj Ibrahimovič. Nie, nebol to veterán Zlatan, ale jeho menovec Arijon. Ani tento nemecký útočník však na Sommera nevyzrel. V 81.minúte odišli z ihriska obaja strelci gólov. Dimarca nahradil tradične Carlos Augusto. Namiesto Hakana sa dostal na ihrisko Stefano Sensi. Pre šikovného, no na zranenia náchylného záložníka to bol prvý štart od druhého kola, kedy odohral 9 minút. Sensi sa dostal aj k strele z priameho kopu, mieril však len do múru hráčov. V nadstavenom čase, po obrovskej chybe obrancu Okoliho, mohol pridať svoj 13.gól v sezóne domáci kapitán. Lautaro však zoči - voči brankárovi minul priestor žrdí a skóre sa tak už nezmenilo. Podľa hodnotení sofascore bol hráčom stretnutia Dimarco. Výborne známky ešte dostali Calhanoglu a Acerbi. Ďalší hráči základnej jedenástky podali veľmi solídne výkony. Mierne sklamal len Dumfries a striedajúci hráči tiež nemali v zápase zásadný vplyv. Ako som už spomenul na začiatku, po reprezentačnej prestávke nás čaká v rámci 13.kola veľké Derby d'Italia. Pre atmosféru zápasu je ideálne že zároveň uvidíme priamy súboj o pozíciu lídra tabuľky. Pikantný návrat do Turína v drese Interu by mohol zažiť Juan Cuadrado. Karty však ešte môžu zamiešať zápasy národných tímov, keďže obaja súperi majú v kádri viacero reprezentantov. Zápas Juventus - Inter je na programe 26.11. od 20:45.

Trenér Inzaghi pre DAZN: "Kto je favoritom na zisk Scudetta? Nemám rád tieto otázky. Sľubujeme, že sa pokúsime zostať v hre o titul, v čo najviac zápasoch. Pokiaľ ide o favorita, vieme, že sú tu dobre vybavené tímy, ktoré nás momentálne považujú za favoritov kvôli tomu, ako hráme. Určite nie sme najbohatší. So mnou sme na troch prestupových trhoch dosiahli zisk 120 miliónov, zisk 30 miliónov a tento rok trh sme na nule napriek finále Ligy majstrov."

Neděle 12.listopadu 2023

Inter stále vede Serii A. Ve 12.kole si doma poradil s nováčkem Frosinone a vyhrál 2-0. První poločas hosté poctivě bránili a pro hráče nerazzurri bylo těžké se proti nim prosadit. Vše usnadnil v závěru první půle Federico Dimarco, který poslal z 56 metrů nečekanou ránu, která zaskočila všechny včetně brankáře. Míč zapadl přesně pod břevno a Inter po fantastickém gólu vedl 1-0. V druhé půli přidal druhý gól Calhanoglu z penalty po faulu na Thurama. Inter si vytvořil i další šance, ale proměnit je nedokázal. Teď následuje reprezentační a pauza a po ní Derby d'Italia. První proti druhému.

Pondělí 13.listopadu 2023

Gazzetta dello Sport: “Lautaro Martínez-Inter: príbeh nekonečnej lásky. Inter pripravil pre svojho kapitána novú zmluvu do roku 2028 so zvýšeným platom. Jednania prebiehajú na dennej báze, vôľa oboch strán je jasná a blížime sa k dohode.”

Přejít na stránku číslo:
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.