ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Čtvrtek 12.října 2023

Šestnáct Interistů bude v akci při nadcházející reprezentační přestávce:

Itálie - Barella, Bastoni, Dimarco, Darmian, Fratessi, Acerbi

Francie - Thuram, Pavard

Švýcarsko - Sommer

Argentina - Lautaro

Brazílie - Carlos Augusto

Nizozemsko - Dumfries, De Vrij

Chile - Alexis

Turecko - Calhanoglu

Albánie - Asllani

Úterý 10.října 2023

Řeší se termín pro italský superpohár, který se bude hrát v novém formátu. Zatímco doposud se vždy hrál jeden zápas - finále, v letošním ročníku se uskuteční miniturnaj pro čtyři týmy. Původně se mělo hrát na začátku ledna, nyní to vypadá na pozdější termín. Soutěž by se mohla odehrát mezi 20. a 27. lednem. Dějištěm bude Saudská Arábie.

Nerazzurri vyhráli poslední dva ročníky. V zápasech si poradili s Juventusem na San Siru a s AC Milán v Rijádu. Nyní budou hrát jako vítězové poháru, Fiorentina jako finalista a přidají se k nim první a druhý tým tabulky Serie A - Neapol a Lazio.

Kvůli superpoháru dojde k přeložení několika zápasů v lize.

Inter Milán sní o podpisu smlouvy s útočníkem Feyenoordu Santiagem Gimenezem během lednového přestupového období. Tvrdí to italský zpravodajský portál Gazzetta.it, který uvádí, že 22letý hráč je jedním ze jmen, které mají Nerazzurri na seznamu možných posil do útoku.

Zranění bývalého útočníka Boloni a West Hamu United Marka Arnautoviče vážně odhalilo nedostatek útočných sil Nerazzurri. I když je Rakušan fit, nad útočnými možnostmi Interu se vznáší otazník. Jasné však je, že Inter v příštích týdnech nebude usilovat o žádný volný přestup jako nouzovou náhradu za Arnautoviče. Nerazzurri budou trpělivě čekat, až se Arnautovič uzdraví. Ale vzhledem k otazníkům ohledně kondice 34letého hráče i kvality útočných možností by Inter mohl v lednu zasáhnout.

A mohl by mít na mysli konkrétní strategii.Podle deníku Gazzetta se Inter v případě lednového přestupu nemusí nutně rozhodnout jen pro nějakého veterána, který by zaplnil mezeru v útoku. Nerazzurri už pár takových v kádru mají v Arnautovičovi a Alexisi Sanchezovi.

Gimenez je číslem jedna. Dvaadvacetiletý hráč má za sebou skvělý vstup do aktuální sezony. V pouhých osmi zápasech Eredivise se trefil dvanáctkrát. Samozřejmě je tu otázka ceny. Feyenoord pravděpodobně nepustí takového hráče ve formě lacino.

Dalším na seznamu by mohl být útočník Lecce Nikola Krstovič. Přesto se zdá, že získat Černohorce z Giallorossi v polovině sezony bude velmi obtížné.

Pondělí 9.října 2023

V rozhovoru pro Sky Sports Italia se José Mourinho rozmluvil o svém přesunu z Interu do Realu Madrid a vysvětlil okolnosti tohoto rozhodnutí. "Vždy jsem velmi upřímný k ostatním i sám k sobě. Mohl jsem odejít do Realu Madrid po své první sezoně v Interu, ale podepsal jsem, že zůstanu déle než rok. Měl jsem neuvěřitelný vztah nejen s prezidentem, ale také s jeho ženou a dětmi. Na konci první sezony jsem šel k Morattimu domů a došli jsme k závěru, že zůstanu ještě rok. O mém životě by nerozhodlo vítězství nebo porážka ve finále Ligy mistrů, už jsem věděl, co budu dělat, a chtěl jsem jít do Realu Madrid."

"Příležitost přišla podruhé a já jsem chtěl jít, byl to moment v mé kariéře, kdy jsem si řekl, že musím. Je to největší klub na světě. Kromě toho, že tam je to o tom vyhrát nebo nevyhrát Ligu mistrů, tam byla i základní práce. Bylo by pro mě pohodlnější zůstat v Interu, místo abych soupeřil s Barcelonou, vyhrál bych další snadné Scudetto, stali bychom se mistry světa klubů, ale pro mě by to nic neznamenalo."

"Chytří hráči už věděli, jak se rozhodnu, po finále Ligy mistrů jsem se do Milána nevrátil, protože jsem se bál, že by mě emoce semlely, změnil bych názor a do Realu Madrid bych se pak už nikdy nedostal. Ale před finále proti Bayernu Mnichov jsem odmítl podepsat smlouvu s Realem Madrid."

Inter po říjnové reprezentační přestávce odehraje šest zápasů ve 22 dnech a něco by mohl odehrát i zatím zraněný Marko Arnautovič. Čtyřiatřicetiletý rakouský útočník, který do klubu přišel v létě na hostování z Boloni, nastoupil v prvních pěti zápasech sezony, než si 24. září při výhře 1:0 nad Empoli poranil stehenní sval. Původní odhady naznačovaly, že Arnautovič bude mimo hru nejméně dva měsíce, takže návrat byl plánován až na konec listopadu, ale v hlavním městě Lombardie se situace vyvíjí lépe, než se očekávalo.

Jak zdůraznil portál Calciomercato.com, Arnautovičova rekonvalescence probíhá pozitivně a je naděje, že se vrátí do sestavy Simoneho Inzaghiho pro venkovní střetnutí s Atalantou 4. listopadu.

Proč dal Thuram přednost Interu před ostatními velkokluby?
09/10/23 - O Thurama se loni v létě zajímala řada dalších klubů včetně AC Milán a PSG, a tak se L'Equipe francouzského útočníka zeptal, proč si vybral právě Nerazzurri. "Mluvil jsem s mnoha kluby a nebyla to snadná volba. Věděl jsem, že to určí mou kariéru, a vím, že jsem se rozhodl správně," odpověděl Thuram. "Itálie mě učí, abych byl ve své práci precizní. To je jeden z důvodů, proč jsem si vybral Inter. Pomůže mi to usadit se v ústřední roli. Přináší mi to ale i další věci. V Itálii se po mně chce, abych držel míč, přihrával záložníkům a napadal rozehrávku. Je to mix mnoha věcí. Musel jsem se naučit nové metody a za těch pár měsíců, co jsem tady, jsem se hodně zlepšil." Thuram se okamžitě zařadil do základní sestavy k Lautarovi Martinezovi, současnému nejlepšímu střelci Serie A a nejproduktivnějšímu hráči ligy v roce 2023. "Lautaro je jedním z nejlepších útočníků na světě. Je to velmi technický hráč a umí na sebe navázat spoluhráče," řekl Thuram. Thuram byl blízko přestupu na Stadio Meazza už v roce 2021, než utrpěl vážné zranění kolena. Už tehdy na něj Nerazzurri udělali dojem. "Inter mi zavolal před dvěma lety, když jsem ještě hrál jako křídlo," prozradil. "Už tehdy mě ale viděli jako hráče číslo 9. Málokdo měl takovou vizi, ale oni měli velmi přesnou představu o mém vývoji. "Vím, proč jsem se tak rozhodl. Kdo zná fotbal, ví, co Inter představuje, a ví, jací neskuteční hráči v tomto klubu působili," pokračoval Thuram. "Když nosíme tento dres, cítíme, že nosíme historii. Panuje zde neuvěřitelné nadšení. Když potkávám lidi na ulici, všichni mluví o nadcházejícím zápase. Podívejte se na derby. Ten rámus a emoce po mém gólu byly neuvěřitelné. Inter je jedním z největších klubů v Evropě. Přišel jsem do stabilního týmu, který dobře funguje a který se loni dostal do finále Ligy mistrů. Mají skvělé hráče a s tím vším souvisela i moje volba." Thuram vstřelil svůj první gól za Inter v posledním derby della Madonnina proti Interu, které Nerazzurri vyhráli 5:1. Jeho první gól v Lize mistrů za Inter padl při vítězství 1:0 proti Benfice na San Siru.

Inter je velmi spokojen s výkonnostním růstem Denzela Dumfriese a nyní mu hodlá nabídnout novou smlouvu. Sedmadvacetiletý nizozemský obránce přišel k Nerazzurri před dvěma lety z PSV za přibližně 15 milionů eur a měl za úkol nahradit Achrafa Hakimiho po Maročanově přestupu do Paris Saint-Germain. Dumfries během svých prvních dvou let v Interu střídal horší a lepší výkony a v létě byl intenzivně spojován s přestupem do Premier League. V tomto ročníku začal dobře a v devíti zápasech se přímo podílel na pěti gólech.

Jak informoval TMW, Inter se plánuje v lednu sejít s Dumfriesovým týmem a začít s ním dolaďovat podmínky nové smlouvy. Jeho současná smlouva vyprší v roce 2025 a záměrem je prodloužit ji do roku 2028. Sedmadvacetiletý hráč si v současné době vydělá přibližně 2,5 milionu eur čistého za sezónu a náznaky naznačují, že by jeho nová smlouva mohla být mít hodnotu kolem 4 milionů eur ročně. V posledních měsících Dumfries změnil agenta, z Rafaela Pimenty přešel k americkému gigantu Wasserman.

Marcus Thuram: "Inzaghi mi dal vizi, kde všechno, co děláte, má mít za cíl něčeho dosáhnout. Zlepšil mou herní inteligenci. Nemám problém udělat nic z toho, co mi řekne."

"Lautaro je jedním z nejlepších útočníků na světě. Spoléháme na náš instinkt a zápas vnímáme vzájemně. Je to skvělý technik a ví, jak zapojit své spoluhráče do hry. Co se mi na něm líbí, je určitá kvalita jeho posledního dotyku s míčem, určitá pohoda, kterou má. Jsem šťastný, že s ním hraji. Podpora v útoku je dobrá i od Alexise, který se nikdy nenechá odradit. Je inspirativní. Velká podpora přichází také od Arnautoviče."

"Inter je pro mě ideální klub pro růst a rozvoj. Stále je toho ale hodně, na čem musím zapracovat."

Sobota 7.října 2023

Už dnes odpoledne vyzveme v posledním zápase před další reprezentační přestávkou Bolognu. Tým bývalého Interisty Thiaga Motty se pyšní skvělou defenzivou. Čtyři zápasy po sobě udrželi čisté konto a v sedmi zápasech inkasovali jen čtyřikrát. To je po Interu nejméně v lize. Jejich ofenzivní část ale už tak působivá není. Také Inter po prohře se Sassuolem svou svatyni zamkl. Čistý štít udržel proti Salernitaně i Benfice.

Poslední dva zápasy na Meazze proti Bologni Nerazzurri ovládli shodnými výsledky 6:1. Dnes se musí obejít bez zraněného Arnautoviče. Nejisté jsou starty u Sensiho a Fratessiho. Bologna bude také postrádat několik hráčů.

Pravděpodobné sestavy:

INTER: Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Sanchez, Lautaro

BOLOGNA: Skorupski - De Silvestri, Beukema, Calafiori, Lykogiannis - Aebischer, Freuler - Orsolini, Ferguson, Ndoye - Zirkzee

Čtvrtek 5.října 2023

Do světa dnes vyběhla zpráva, která se vrací ještě k právě uplynulém letnímu přestupovému období. Dle italského tisku měl mít v té době vážný zájem o návrat do Interu náš starý známý Mauro Icardi.

Argentinský útočník v minulé sezóně v dresu Galatasaray, kde hostoval z PSG, opět našel střeleckou formu a patřil k oporám týmu. Zájem o něj jevily i kluby z Itálie, a to Juventus, AS Řím nebo AC Milán. Tyto celky ale Icardi jasně odmítl s cílem dostat se zpět do Interu, o čemž prý informoval i své blízké okolí.

Přestup se však neuskutečnil a zřejmě neproběhla ani žádná velká jednání, jelikož se o tomto záměru dozvídáme až nyní. Bývalý kapitán Nerazzurri se tedy rozhodl natrvalo odejít opět do Galatasaray.

Úterý 3.října 2023

V rámci 2. kola skupinové fáze Ligy mistrů se Inter představí doma proti lisabonské Benfice. Poslední vzájemný duel máte možná ještě v živé paměti, jde totiž o reprízu loňského čtvrtfinále. Orli jsou v dobré formě, o víkendu porazili FC Porto a pro 3 body si pojedou určitě i do Milána. První zápas ve skupině proti Salzburgu totiž nezvládli a další nezdar by jim mohl hodně zkomplikovat boj o postup.

Inter se o víkendu na LM také dobře naladil. Debakl Salernitany obstaral čtyřmi góly Lautaro Martinez, čímž se stal prvním náhradníkem v Serii A, který toto dokázal. Kapitán se má pro tento zápas samozřejmě vrátit do základu. Do utkání naopak nezasáhnou zranění Arnautovič, Sensi, Fratessi a zřejmě ani Cuadrado.

A bohužel jedna špatná zpráva na konec. Zápas live nevysílá žádná česká ani slovenská TV.

Pravděpodobné sestavy:

INTER: Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Thuram, Lautaro

BENFICA: Trubin - Bah, Morato, Otamendi, Aursnes - Kokcu, Neves - Di Maria, Silva, Mario - Musa

V 2.kole základních skupin Ligy mistrů si Inter poradil s Benfikou Lisabon a zaslouženě vyhrál 1-0. V prvním poločase byl zápas téměř vyrovnaný, ale druhá polovina jednoznačně patřila černomodrým. Vidět byl hlavně Lautaro Martinez, který měl snad šest tutových šancí, ale dokázal trefit jen břevno a tyč. Jediný přesný zásah dokázal zapsat Marcus Thuram v 62.minutě. V druhém zápase skupiny vyhrál Real San Sebastian na hřišti Salcburku 2-0.

Neděle 1.října 2023

Trenér Simone Inzaghi zhodnotil zápas v Salernu, kde Inter díky Lautarovi vyhrál 4-0: "Je to velmi důležité vítězství. Měli jsme skórovat už v prvním poločase po řadě slibných situací. Ve druhém poločase jsme byli lepší mimo míč. Na přípravu na zápas jsme měli den a půl, ale hráči ukázali skutečnou vůli. Mám mnoho zkušených hráčů, kteří vědí, jak takové zápasy hrát. V prvním poločase jsme je pustili do několika příležitostí a také jsme si měli počínat lépe, ale po přestávce jsme byli lepší. Chceme odehrát co nejvíce zápasů jako v minulé sezoně, to je náš cíl. Hrát tak často je těžké, ale musíme v tomto směru pokračovat. Lautaro byl fantastický, stejně jako celý tým. V útoku si 55 minut vedl velmi dobře Sanchez, výborný byl i Thuram. Lautaro má za sebou fantastický vstup do sezóny a dnes přišla řada na jeho odpočinek, ale vždycky dával stabilně góly a musí v tom pokračovat. Stal se naším kapitánem a stále více se cítí jako lídr. Vždy dobře pracoval a využíval své zkušenosti. Je to někdo, kdo vyhrál spoustu trofejí a denně dobře pracuje v Appianu."

Sobota 30.září 2023

Až v 54.minutě přišel na trávník Lautaro Martinez a byl to on, kdo zdemoloval domácí Salernitanu. Díky jeho čtyřem gólů vyhrál Inter v Salernu 4-0 a dál drží první příčku tabulky. Inter vstoupil do utkání aktivně, ale z úvodního tlaku a několika slušným šancí nic nezískal. Domácí vyrovnali hru a chvíli byli dokonce i lepším týmem. Vyrovnaný poločas skončil bez branek. Ani po přestávce to nevypadalo, že by černomodří zařadili vyšší rychlostní stupeň. Rozdílovým hráčem se však stal střídající Lautaro Martinez. Proměnil prakticky vše, do čeho se dostal. Na první jeho branku, kterou vstřelil po dokonalé přihrávce od Thurama, Salernitana dokonce odpověděla, ale její gól neplatil kvůli ofsajdu. Druhý gól dal Lautaro zvoleje, třetí z penalty po faulu na Thurama a na čtvrtý mu ideálně nahrál Carlos Augusto.

Po špatném výkonu proti neoblibenému Sassuolu se Inter představí dnes večer v Salernu. Tým trenéra Sousy je po šesti kolech bez vítězství a tři body za tři remízy ho zatím staví mezi nejhorší týmy Serie A. Nerazzurri sice zůstávají na první místě tabulky, ale zhoršené výkony v posledních zápasech jsou něco, co musí změnit. Poslední zápas na Stadio Arechi však skončil remízou 1:1, když v nastavení vyrovnával parádně Candreva. Ten nyní bude domácím chybět, stejně jako Coulibaly a Ikwuenesi. Hosté nevyužijí taktéž zraněného Sensiho, Cuadrada, Arnautoviče a Frattesiho. Inzaghi by před LM tak měl lehce promíchat sestavou.

Pravděpodobné sestavy:

SALERNITANA: Ochoa - Daniliuc, Gyomber, Pirola - Mazzocchi, Maggiore, Legowski, Bradaric - Kastanos, Cabral - Dia

INTER: Sommer - Pavard, De Vrij, Acerbi - Dumfries, Klaassen, Calhanoglu, Barella, Augusto - Thuram, Sanchez

Pátek 29.září 2023
Investcorp z Bahrajnu chce koupit Inter
29/09/23 - Bahrajnský novinář Turki Al Ghamdi poskytl aktuální informace o jednáních společnosti Investcorp o Interu a samotnou společnost i představil. Ta je ochotna za Nerazzurri zaplatit až 1,3 miliardy eur, což je hodnota stanovená majiteli Suning. Čínskou společností zmítají finanční problémy od pandemie COVID a do května 2024 bude muset Oaktree splatit až 300 milionů eur, takže prodej před tímto datem je reálný. Prezident Interu Steven Zhang v nedávné minulosti s prodejem klubu váhal, ale tentokrát by to mohlo být jinak, protože Investcorp tlačí na to, aby k dohodě došlo. Začátkem tohoto měsíce byly zahájeny kontroly zaměřené na dodržování právních předpisů a v následujících týdnech by mohly být podniknuty další kroky. "Potvrzuji, že jednání pokračují. Investcorp je společnost s několika investory, včetně investiční společnosti Mubadala, která drží 20 %, založená v roce 1982 zesnulým Nemirem Kirdarem," říká novinář Al Ghamdi. "Mezi nejprestižnější úspěchy fondu patří to, že přivedl společnost Gucci zpět k úspěchu, v době, kdy byla blízko bankrotu. Nyní je jeho výkonným předsedou Mohammed Mahfoodh Al Ardhi, zvláštní muž s velkými cíli, milovník fotbalu a Sardinie, kde často trávil dovolenou." "Naše komunita zná fond velmi dobře, ví, že má před sebou skvělou a prosperující budoucnost, protože nikdy nezklamal v žádném projektu, do kterého se rozhodl pustit." "Následný zisk Investcorpu bude plynout z rozvoje týmu a dosažení místních i mezinárodních úspěchů. Klíčové bude mít vlastní stadion, abychom se mohli těšit z obrovských ročních příjmů, jako je tomu u ostatních špičkových světových klubů." Novinář vysvětlil, proč má Investcorp takový zájem o koupi Interu. "Fond má několik aktiv roztroušených po celém světě, která v současné době úspěšně spravuje. Před časem padlo rozhodnutí získat fotbalový klub jako nové aktivum do portfolia. "Nyní padla volba na Inter, protože je považován za vhodný tým pro investici, s velkou fanouškovskou základnou a současným vlastníkem, který ho bude muset kvůli dluhům prodat. Inter má významnou historii a je jedním z nejprestižnějších klubů na světě. "Pokud by se postavil vlastní stadion, příjmy by byly gigantické. Na druhou stranu se podívejte, kolik stojí kluby Premier League, ceny jsou velmi vysoké. Vzpomeňte si na Manchester United a pochopíte, proč je Inter v současné době velmi atraktivní volbou. Stejně jako byl pravděpodobně i AC Milán, ale s Elliottem to nebylo dotaženo do konce." "Po nedávných kontaktech s makléři a možnými investory nyní vše závisí na Zhangovi. Investcorp by Nerazzurri zaručil skvělou budoucnost. "Tady v arabských zemích je mnoho opravdových fanoušků Interu, kteří tým vášnivě sledují. Cílem společnosti Investcorp by bylo vyhrát vše, na domácím i mezinárodním poli.

Inter potvrdil, že Davide Frattesi si natáhl sval a nebude moci nastoupit v utkání se Salernitanou. Trpí mírnou bolestí ohýbačů pravého stehna. Čtyřiadvacetiletý hráč nastoupil v této sezoně pod vedením Simoneho Inzaghiho pouze jednou a v dosavadních sedmi vystoupeních odehrál celkem 215 minut.

V příštích dnech půjde na další vyšetření. Může se stát, že by také mohl přijít o střetnutí Ligy mistrů s Benfikou, které se uskuteční 3. října.

Spekuluje se, že saúdskoarabský fotbalový svaz má zájem o angažování Alessandra Antonella. Generálního ředitele Interu ale takovýto "přestup" neláká a v milánském klubu chce nadále působit.

Čtvrtek 28.září 2023

Jak už to tak bývá, období nadšení ruší studená sprcha v podobě porážky od tradičně nepříjemného soupeře Sassuola, které se v zápasech s papírově silnými týmy mění v těžký oříšek…

Ironií je fakt, že Nerazzurri i přes prohru měli několik velkých šancí dát více branek a hra, alespoň v první půli, nebyla tak špatná. Ovšem koncová fáze dnes u všech pokulhávala.

První prohra sezóny je tedy za námi, přesto zůstáváme i nadále první se stejným počtem bodů jako AC Milán. V neděli nás čeká Salernitana.

Středa 27.září 2023

Inter poprvé v sezoně ztratil body. V 6.kole Serie A překvapivě nezvládl duel s nevyzpytatelným Sassuolem a prohrál na vlastním stadionu 1-2. Zápas se vyvíjel dobře, v prvním poločase nerazzurri byli lepším týmem, měli i nějaké slušné šance a v závěru poločasu se dostali do vedení zásluhou Dumfriese. Druhý poločas byl vyrovnanější, Inter měl zdánlivě zápas pod kontrolou, i tak hosté dokázali dvěma brankami otočit skóre a Inter již nenašel sílu, přidat plyn a vyrovnat. V tabulce Serie A i tak zůstává na první příčce.

Dnes nás čeká první kolo uprostřed týdne a hned nevyzpytatelné Sassuolo. Neroverdi v minulém zápase vyprovodili Juventus čtyřmi brankami. Proti nim ale nyní bude stát stále stoprocentní Inter. Výkon s posledním Empoli sice od Nerazzurri už nebyl tak impozantní, ale tři body a další čisté konto se jistě počítá.

Vzájemná bilance těchto týmů, tedy alespoň v posledních zápasech, vyznívá jednoznačně pro Inter - šest zápasů a pět výher. Domácím zůstává na marodce Sensi, Cuadrado a přidal se k nim na delší dobu bohužel i Marko Arnautovič. Hosté pravděpodobně nastoupí bez Consigliho a Alvareze.

Pravděpodobné sestavy:

INTER: Sommer - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Thuram, Lautaro

SASSUOLO: Cragno - Toljan, Erlic, Tressoldi, Vína - Boloca, Henrique - Berardi, Bajrami, Lauriente - Pinamonti

Představenstvo Interu dnes schválilo návrh rozpočtu za fiskální rok 2022/2023. Dokument bude dál předložen valné hromadě, kde je schůze naplánována na konec října. Vše by ale mělo být potvrzeno.

Nejdůležitější body:

- většinový akcionář, tedy Suning v čele s rodinou Zhangů, vložil do klubu 51 milionů eur, čímž klub rekapitalizoval na 86 milionů eur.

- Klub zaznamenal výrazné snížení ztrát, kdy oproti předchozímu roku byly ztráty sníženy o 55 milionů eur na současných 85 milionů eur (výrazně tomu pomohlo snížení mzdových nákladů a nákladů na přestupy hráčů).

- Příjmy klubu jsou na vzestupu, čemuž pomáhá hlavně vysoká návštěvnost fanoušků (příjmy z prodeje lístků přesáhly 80 milionů eur, což je nejvyšší hodnota v historii klubu a jedna z nejlepších v rámci evropských velkoklubů), další obrovský příjem plynul z Ligy mistrů, kam jsme se probojovali až do finále, a tím spojených i televizních práv.

- Inter tedy pevně věří, že díky tomuto výsledku se mu vyhnou jakékoliv sankce a postihy ze strany UEFA v rámci Finanční Fair Play.

Úterý 26.září 2023

Podle dnešních informací lékařské testy potvrdily natažení a vážnější poranění stehenního svalu Marka Armautoviče, které si přivodil v nedělním zápase s Empoli.

Přesná doba jeho rekonvalescence je neznámá, odhaduje se však, že by rakouský útočník mohl chybět až dva měsíce…

Pondělí 25.září 2023

Ředitel Nerazzurri hovořil v pondělí ráno pro Radio Anch'Io Lo Sport: "Život se skládá ze snů a reality a realita je taková, že chceme vyhrát Scudetto, abychom si na hruď připnuli druhou hvězdu, zatímco Liga mistrů je sen, který se nám loni téměř splnil," řekl Marotta, jehož citovala Gazzetta. "Jsme povinni vydat ze sebe to nejlepší pro všechny cíle."

Dimarco vstřelil vítězný gól v Empoli a Marotta neskrýval spokojenost s jeho výkony. Italský levý obránce si v této sezoně Serie A připsal v pěti vystoupeních jeden gól a tři asistence. "Dimarco dokazuje sounáležitost s klubem, jsme šťastní a hrdí," řekl Marotta. "Stále se zlepšuje a je stále velmi mladý. Brzy se sejdeme, abychom projednali prodloužení smlouvy."

Pětadvacetiletý hráč je skalním fanouškem Interu a jeho smlouva vyprší v červnu 2026.

Inter se nebude snažit hledat náhradu za zraněného Arnautoviče na volném trhu, přestože se na něm nachází například Papu Gomez, který skončil v Seville. Místo toho vytáhne do A týmu 19letého útočníka z primavery, jehož jméno je Amadou Sarr. Stane se tak čtvrtou volbou do útoku. Inzaghi má k dispozici pouze Lautara, Thurama a Alexise Sáncheze.

Teenager trénoval s Inzaghim a jeho hráči během letního tréninkového kempu a je považován za fyzicky nejpřipravenějšího v mládežnickém týmu. I když je nepravděpodobné, že by se Sarr v nadcházejících měsících výrazněji prosadil, je to první krok k jeho povýšení do prvního týmu Interu.

V evropských top 5 ligách jsou pouze dva týmy, které si drží stoprocentní bilanci a doposud neztratily ani jeden bod. Shodou okolností jsou to oba finalisté Ligy mistrů. Manchester City (6 zápasů) a Inter Milán (5 zápasů).

Server calcioefinanza.it zveřejnil platy hráčů v Serii A. Interu se daří celkově snižovat náklady na platy. V sezoně 2022/23 musel klub zaplatit 129 milionů eur, nyní na hrubých mzdách svým hráčům vyplatí 117,8 milionů Eur. Jde tedy o roční úsporu vyšší než 11 mil.

Nejlépe placeným hráčem včetně bonusů v této sezoně je v Interu Hakan Calhanoglu, který tak přebírá žezlo od Lukaka, jenž bral vloni ještě o 2 miliony více. Bez bonusů má stejně jako kapitán Lautaro Martinez a nová posila do útoku Marcus Thuram - 6 milionů eur čistého. Hrdina z Empoli Federico Dimarco má oproti nim hodně malý plat, ročně bere pouze 1,6 milionu eur.

Velké úspory do rozpočtu přineslo zbavení se platu Brozoviče, Džeka, Correy a Onany.

Co se týče platů trenérů, je Inzaghi třetím nejlépe placeným trenérem v Serii A (5,5 mil. čistého). Před ním jsou Allegri a Mourinho.

Platy hráčů Interu Milán 2023/24

Rakouský reprezentant Arnautovič nastoupil proti Empoli v polovině druhého poločasu, ale na hřišti vydržel jen několik minut, protože záhy utrpěl vážné svalové zranění, které ho vyřadí ze hry na několik týdnů, určitě na více než měsíc. Jeho zranění znamená, že Inzaghi nebude moci v následujících zápasech před a po přestávce střídat své útočníky, k dispozici bude mít pouze Lautaro Martineze, Marcuse Thurama a Alexise Sancheze. Nerazzurri odehrají v následujících dvou týdnech čtyři zápasy, tři v Serii A a jeden v Lize mistrů, ale je nepravděpodobné, že by se Arnautovič vrátil do hry dříve než na začátku listopadu.

Přejít na stránku číslo:
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.