ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Úterý 22.srpna 2023

Mladý útočník Sebastian Esposito si vyzkouší další klub formou hostování. Druholigový klub si zajistil i opci na odkup. Inter bude mít právo na zpětný odkup.

Pondělí 21.srpna 2023

”Benjamin Pavard bude novým hráčom Interu, ktorý našiel s Bayernom Mníchov dohodu na €30M + €2M v bonusoch.”

Di Marzio (Sky Sport): “Pavard chcel za každú cenu odísť z klubu a mal na výber medzi Interom a Manchestrom United: odpoveď bola jednoznačná od začiatku, s Interom už je dohoda spečatená.

Italský reprezentant do 21 let vloni hostoval v druholigové Reggině, kde se mu velmi dařilo. Tím si Fabbian zajistil spoustu nápadníků. Závod o něj vyhrála nakonec Bologna, přestože byl např. blízko přestupu do Udine jako součást dealu Lazara Samardžiće. V oficiálním prohlášení stojí, že si Inter ponechal právo na zpětný odkup.

Neděle 20.srpna 2023

Henrikh Mkhitaryan odehrál proti Monze svůj 50.zápas za Inter. "Zápas jsme začali dobře, noví hráči, kteří přišli, ukázali, že nám mohou hodně pomoci, jsme silný tým a měli bychom to na hřišti ukázat. Máme velkou touhu. To, co se nám nepodařilo v minulé sezoně ve finále LM, nás přimělo k většímu hladu a k tomu, abychom byli zlejší a chtěli vyhrávat. Calha? Máme velmi silný střed pole, každý si zaslouží hrát. Jsem přesvědčen, že trenér použije všechny, protože každý ukáže, že si zaslouží hrát a pomůže Interu vyhrávat. "

Inter porazil v úvodním zápase Serie A Monzu a Lautaro zařídil při výhře 2-0 obě branky. "Odehráli jsme výborný zápas a jsem šťastný, všem gratuluji. Bylo to náročné léto, protože jsme začali tady a pak jsme jeli do Japonska, kde bylo velké horko. Trénovali jsme dobře, byli jsme pořád na míči. Jsem spokojený s přípravou a přátelskými zápasy. Dnes jsme museli dát jasný signál a to se nám povedlo, začali jsme nejlépe. Jsme velmi dobrý tým, vzali jsme důležité a mladé hráče, kteří chtějí růst. Dnes byli všichni připraveni, Marcus odvedl skvělou práci, pak přišel na řadu Marko a i s ním jsem se cítil dobře, poděkoval jsem mu, také začal dobře a to je důležité. "

Sobota 19.srpna 2023

Vstup do sezony se Interu povedl. Poprvé v historii porazil v Serii A Monzu. Na San Siru před téměř vyprodaným stadionem vyhrál 2-0. V zápase byli Interisti lepší, měli i dost střeleckých příležitostí ale dost často nedokázali trefit bránu. Obě branky vstřelil kapitán Lautaro Martinez. Nerazzurri měli po celou dobu zápas pod kontrolou, v druhém poločase přišla důležitá střídání, který výkon týmu znovu oživila. Vidět byl hlavně navrátilec Arnautovič, který na na druhý gól nahrál Lautarovi.

Neděle 20.srpna 2023

Startuje nový ročník Serie A! Inter se v prvním kole ukáže doma proti Monze. Loňský debutant první ligy skončil loni na pěkném 11. místě a připsal si mimo jiné i skalp Nerazzurri na jejich stadionu při výhře 0:1. Do Monzy navíc teď v létě odešlo několik hráčů s minulostí právě v Interu. D'Ambrosio a Gagliardini přišli zdarma po vypršení smlouvy. Mladík Carboni zde hostuje.

Inter za sebou má výsledkově poměrně vydařenou přípravu, ve které porazil např. PSG nebo Salzburg. Jeho počínání na přestupovém trhu ale budí velké vášně. Cíl je pro tuto sezónu v Interu však jasný, pokusit se o Scudetto. Velkého favorita v Itálii pro ročník 2023/24 nicméně nemáme.

Inzaghi v 1. kole zřejmě nevyužije Acerbiho, který se zotavuje z menšího zranění. Hostům bude chybět Izzo a Bettella.

Pravděpodobné sestavy:

INTER: Sommer - Darmian, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Thuram, Lautaro

MONZA: Di Gregorio - D'Ambrosio, Mari, Caldirola - Ciurria, Gagliardini, Pessina, Kyriakopoulos - Colpani - Caprari, Mota

Čtvrtek 17.srpna 2023

20letý záložník Giovanni Fabbian by se ve velké konkurenci ve střední řadě Interu jen těžko prosazoval a tak management souhlasí s jeho prodejem. Za italského reprezentanta mládžnických kategoriích je Udinese ochotno zaplatit 15 miliónů eur a Inter souhlasí. Získané peníze chce použít na nákup Pavarda z Bayernu Mnichov. Přesně jak bylo avizováno, teď je na řadě posílení obrany.

Alexis Sánchez je stále bez angažmá a doufá, že mu zavolá Inter. Chilský útočník oblékal černomodrý dres 3 sezony. Loni hrál za Olympique Marseille, kde se mu dařilo, ale jeho angažmá ve francouzské lize pokračovat nebude.

Jeho návrat do Interu se však odvíjí od toho, zda Joaquin Correa opustí Inter. Argentinec však San Siro opouštět nehodlá a tak je návrat Alexise nepravděpodobný.

Mladý útočník Interu Milán Sebastiano Esposito, který v posledních třech letech hostoval v pěti různých klubech, zřejmě bude v této sezoně nosit dres Sampdorie Janov a hrát znovu Serii B. Pokud janovský klub postoupí do Serie A, měla by být aktivována klauzule ve smlouvě a Esposito by přestoupil natrvalo do týmu, který trénuje Andrea Pirlo.

Inter se podle Sky Sport Deutschland ústně dohodl s Bayernem Mnichov na přestupu francouzského obránce Benjamina Pavarda. Řeší se však přestupová částka. Ve čtvrtek večer Inter předložil bundesligovému mistrovi oficiální nabídku, která se měla se všemi bonusy blížit 30 milionům eur. Bayern údajně návrh Interu neodmítl, ale stále doufá, že za 27letého hráče dostane o něco více. Podle dřívějších zpráv by Bavoři chtěli 35 až 40 milionů eur.

Pavard, kterému nyní končí poslední rok smlouvy s Bayernem, by byl pro Inter z hlediska dostupných obránců na trhu první volbou. Bývalý vítěz mistrovství světa informoval generálního ředitele Bayernu Jana-Christiana Dreesena o svém přání v létě klub opustit a o situaci byl nyní informován i trenér Thomas Tuchel.

Podle posledních zpráv deníku La Gazzetta dello Sport si Inter našel levného alternativního útočníka pro případ, že by Joaquin Correa v létě opustil San Siro. La Gazzetta tvrdí, že naprostá většina letních přestupových aktivit Interu již byla dokončena. Už je třeba řešit pouze pozice v obraně.

Stále však existuje možnost, že Correa do konce přestupového období přestoupí, a pokud by se tak stalo, Inter by mohl přivítat zpět jednoho ze svých bývalých hráčů, který by posílil možnosti Simoneho Inzaghiho vepředu. La Gazzetta tvrdí, že by šlo o Alexise Sancheze, který je v současné době volným hráčem. Bývalý útočník Barcelony, Arsenalu a Manchesteru United strávil na San Siru tři roky v letech 2019 až 2022, přičemž nejprve přišel na hostování na sezonu 2019/20 a následující léto podepsal smlouvu natrvalo. Chilskému reprezentantovi bude v prosinci 35 let, ale v minulé sezoně přispěl v Ligue 1 14 góly v 35 startech.

Přesto La Gazzetta také jasně uvádí, že je stále pravděpodobnější, že Correa zůstane v Interu, což by snížilo prioritu přivést další útočnou možnost.

Marko Arnautovič po návratu do Interu poskytl svůj první rozhovor a vysvětlil, co se pro něj změnilo za 13 let, které uplynuly od jeho posledního angažmá u Nerazzurri. Čtyřiatřicetiletý hráč uvedl, že je potěšen, že může znovu obléknout dres Nerazzurri, a to v úplně jiné fázi své kariéry. "Jsem nesmírně šťastný. Je to pro mě obrovská čest, že mohu znovu hrát za Inter," řekl Arnautovič poté, co v sídle Interu podepsal smlouvu. "Začínal jsem tu před třinácti lety spíše jako fanoušek než jako hráč, ale teď jsem tu proto, abych pomohl týmu něco vyhrát."

Arnautovič byl součástí týmu, který v letech 2009-10 pod Josém Mourinhem vyhrál treble, tehdy jako dvacetiletý hráč zapůjčený z FC Twente. Na otázku, co se změnilo od doby, kdy naposledy reprezentoval Inter, odpověděl: "Hodně. Před 13 lety jsem byl trochu horká hlava, nesoustředil jsem se tolik na fotbal, ale teď je to úplně jiné. Mám rodinu a všechno je úplně v klidu. V Itálii jsem také vyrostl jako osobnost. Doufám, že všechno půjde dobře."

Na otázku, jaké vlastnosti doufá, že přinese do týmu Simoneho Inzaghiho, Arnautovič naznačil: "Myslím, že moje technika je něco, co mě vystihuje, fyzicky jsem silný, ale nakonec jsem sem přišel střílet góly a to je to, v co doufám."

Zisk trofejí je však hlavním důvodem Arnautovičova přestupu z Boloni. "Jak už jsem řekl, přišel jsem sem, protože chci něco vyhrát a tady v Interu musíte něco vyhrát. Přišel jsem sem, abych zvedl trofej. Znovu opakuji, že jsem opravdu šťastný. Nemůžu se dočkat, až vstoupím na hřiště a začnu trénovat se svými spoluhráči a v sobotu konečně začnu sezónu, doufám, že začnu vítězstvím."

Ultras Nerazzurri z tribuny Curva Nord ho vítali s nadšením. Před sídlem klubu ukázali transparent: "Vítej zpět v rodině, Marko. Curva Nord je s tebou."

Inter oficiálně oznámil příchod útočníka Marka Arnautoviče z Boloni, který přichází na hostování se závazkem odkoupení, v případě splnění určitých podmínek. Podle posledních zpráv se předpokládá, že Inter se dohodl s Boloňou a za 34letého hráče zaplatí celkem 10 milionů eur.

Pro Arnautoviće to je návrat do Milána. V Interu byl v letech 2009-10 pod Josém Mourinhem a během veleúspěšné sezony byl odeslán na hostování. Od té doby působil ve Werderu Brémy, Stoke, West Hamu, Šanghaji SIPG a naposledy v Boloni. Během svého působení v Rossoblu zaznamenal rakouský reprezentant 24 ligových gólů z celkem 54 startů, z toho 10 z 21 v posledním ročníku Serie A.

Arnautovič je druhým novým útočníkem Interu v létě, už dříve v tomto období získal na volný přestup Marcuse Thurama.

Prohlášení na klubových stránkách Interu popisuje Arnautoviče takto: fyzicky silný, prakticky oboustranný hráč se silnými technickými vlastnostmi. Marko je kompletní útočník, který se se svými 108 reprezentačními starty stal ikonou rakouského národního týmu. Nyní se vrací do týmu Nerazzurri se stejnou mírou touhy, jakou měl při svém prvním příchodu v roce 2009.

Italský novinář Fabrizio Biasin: "Inter měl vyhrazené peníze na Samardžiće, které teď musí utratit jinde. Klub měl právo z obchodu vycouvat, když se takhle změnily karty. Měla by to být pro všechny lekce. Nikdy neberte dohodu jako samozřejmost, dokud není hotovo."

Spekuluje se, že klub měl na přestup Samardžiće připravených 20 mil. eur. Prioritou bude nyní po příchodu Arnautoviče přivést před skončením přestupového okna nového obránce.

O víkendu startuje italská liga a Simone Inzaghi má u dvou postů dilema, koho pošle hrát od začátku. Jde o pravého obránce a středního záložníka. Oproti nově příchozím Cuadradovi s Fratessim mají však mírnou převahu (55% ku 45%) stálice v podobě Dumfriese a Mkhitaryana.

Kdo z nových posil téměř jistě v 1. kole nastoupí od 1. minuty, jsou Sommer a Thuram.

Jistý není start Acerbiho po menším zranění. Jeho by proti Monze ve středu obrany nahradil De Vrij.

Středa 16.srpna 2023

Inter dokončil prodej německého reprezentanta Robina Gosense do Unionu Berlín za 15 milionů eur. Na jeho místo již přišel Carlos Augusto z Monzy.

Gosens poprvé přišel do Interu z Atalanty na hostování v lednu 2022 s povinností odkoupení za celkem 27,4 milionu eur. Na levém křídle měl problémy s konkurencí i zraněními. Nakonec za rok a půl nastoupil k 58 soutěžním utkáním, v nichž vstřelil pět gólů a poskytl jednu asistenci. Devětadvacetiletý hráč opouští Serii A po šesti letech, do Atalanty přišel v létě 2017 z Heraclesu Almelo.

24letý levý křídelník Carlos Augusto přichází do Milána z Monzy na hostování za 4,5 mil. € a s ročním platem 2,2 mil. €. Po sezóně budou mít Nerazzurri možnost hostování proměnit v trvalý přestup za dalších 7,5 mil. € (v případě splnění určitých podmínek bude tato opce povinná), s čímž budou souviset další bonusy v hodnotě 4 mil. €. Celkově tedy Brazilec může Inter vyjít na 16 milionů €.

Carlos Augusto přišel do Evropy z brazilského Corinthians v roce 2020. S Monzou se pak probojoval až do Serie A, kde loni nasbíral 35 startů, ve kterých dal 6 branek a na 5 asistoval. Čich na zakončení tento hráč bude mít, do svých 15 let totiž působil jako útočník.

Inter zároveň podle očekávání opustí Robin Gosens, který se již nachází v Berlíně, kde dokončuje svůj odchod do Unionu za 15 milionů €.

28letý záložník Stefano Sensi zaujal v přípravě a i když se Inter snažil najít kupce, zatím se mu to nepodařilo. Další hostování není reálné, neboť jeho smlouva je už jen na jeden rok.

Pokud skutečně nevyjde přestup Samardžiće do Interu, jenž podle některých zdrojů ještě není úplně utopií, je možné, že Inter jiného středopolaře hledat nebude. Pak by Sensiho pokračování v Interu dávalo smysl. Jeho přetrvávající problémy se zraněními jsou však nadále strašákem, přestože by se s ním počítalo jako s náhradníkem.

Gazzetta kritizuje Inter za přestup Arnautoviče. Podle deníku hráč nedosahuje kvalit Interu a v porovnání s Džekem a Lukakem jde o jasný downgrade. Několik vynechaných zápasů kvůli zranění v minulé sezoně, vysoký věk a to, že rakouský veterán nebyl první, druhou, ani třetí variantou do útoku jsou prý další důvody ke kritice.

Arnautovič bude muset prokázat svou hodnotu, ale momentálně žádné důvody k optimismu nejsou, napsal sportovní deník ve včerejším vydání.

Úterý 15.srpna 2023

13.7. Začátek letní přípravy

20.7. Inter - Lugano 3:0, Appiano Gentile

23.7. Odlet na tour do Japonska

27.7. Inter - Al-Nassr 1:1, Ósaka (Japonsko)

1.8. Inter - PSG 2:1, Tokio (Japonsko)

9.8. FC RB Salzburg - Inter 3:4, Salcburk (Rakousko)

13.8. Inter - KS Egnatia (Albánie) 4:2, Ferrara

19.8. 20:45 Inter - Monza (1.kolo Serie A)

Nový brankář Interu Emil Audero vysvětlil, proč je díky svému indonésko-italskému původu úplně jiným typem než často vznětlivý Andre Onana, který teď naplno projevuje svůj temperament v Manchesteru United.

Audero přestoupil na hostování ze Sampdorie s opcí na koupi za celkem 7 milionů eur a na San Siru bude dělat náhradníka Yannu Sommerovi. Oba brankáři byli přivedeni poté, co v létě odešli Onana a Samir Handanovič, přičemž Onana včera již debutoval v Premier League za Manchester United.

Ve svém prezentačním rozhovoru 26letý italský internacionál Audero - jehož otec pochází z Indonésie - ujistil, že je zcela jiné povahy. "Co se týče emocí a povahy, jsem spíše Ital, ale snažím se to vyvážit klidem a vyrovnaností mých indonéských aspektů," řekl pro Inter.it. Audero také plně přiznává, že je "velký romantik, takže mým oblíbeným filmem je Notting Hill".

Narodil se v Indonésii a do Itálie se přestěhoval jako roční dítě do Piemontu, proto vyrůstal v mládežnické akademii Juventusu. Před přestupem do Sampdorie v roce 2018 následovalo hostování ve Venezii.

Inter je údajně připraven ukončit dohodu s Udinese o Lazaru Samardžičovi a místo toho by si mohl ponechat Stefana Sensiho. Kluby se zcela dohodli na podmínkách za kterých Samardžič může přijít na San Siro. Jednalo se o 15 milionů eur plus vlastnictví záložníka Giovanniho Fabbiana, to vše v celkové hodnotě 25 milionů eur.

Poté, co byly dohodnuty osobní podmínky a proběhly zdravotní testy, Samardžičův otec a jeho okolí náhle přerušili jednání, která vedl Rafaela Pimenta, a trvali na tom, že chtějí větší provizi a vyšší plat. Prý Pimenta nebyl autorizován jednání vést.

Inter odmítl o změně podmínek tak pozdě vůbec jednat a vše cítilo jako podraz. Podle DAZN a Sky Sport Italia je celý přestup na pokraji krachu a Inter místo toho použije Sensiho k zaplnění mezery ve středu hřiště.

Sensi měl velké problémy se zraněními a minulou sezonu strávil na hostování v Monze, ale v předsezonní přípravě zapůsobil.

Co se týká Fabbiana, Udinese by se ho ještě mohlo pokusit koupit, přičemž Inter si ponechá výkupní klauzuli na 12 milionů eur v roce 2024 a 15 milionů eur v roce 2025.

Agent Carlose Augusta byl včera viděn v sídle Interu, kde se snaží dokončit přestup hráče z Monzy, zatímco Robin Gosens dnes odlétí na zdravotní prohlídku do Unionu Berlín.

Generální ředitel Monzy Adriano Galliani již o víkendu potvrdil, že dohoda o Carlosi Augustovi byla uzavřena. Mělo být o hostování s opcí na povinný odkup za 13 milionů eur. Některé zdroje píší, že za hostování Inter zaplatí 4 miliony eur, následný přestup pak 7 milionů eur a zbytek budou případné bonusy.

Levonohý Brazilec Carlos Augusto měří 1,84 metru a je mu 24 let. Do Monzy přišel před třemi lety za 4,2 milionu eur z Corinthians.

Robin Gosens má namířeno do Unionu Berlín. Již zítra by měl v Německu absolvovat lékařskou prohlídku a podepsat s novým zaměstnavatelem smlouvu.

Jen rok a půl tedy stráví německý obránce v Interu. Po tu dobu byl často terčem přestupových spekulací. I když některé nabídky odmítal, ambiciózní projekt Unionu se mu podle Sky Sport Deutschland zalíbil. Cena přestupu bude 15 mil. eur. Inter si již vyhlédl náhradu v Carlos Augustovi z Monzy.

Di Marzio: Inter se dohodl s Bolognou na přestupu Marka Arnautoviče. Novou posilou do útoku bude rakouský veterán. Cena je stanovena na 8 mil. eur plus další 2 mil. v bonusech. Inter s částkou souhlasí a útočník nejpozději zítra přicestuje do Milána.

Inter ohledně nového útočníka tlačil čas a po několika nevydařených námluvach u Scamaccy, Baloguna nebo Taremiho se nakohoec rozhodl pro Arnautoviče. Ten už v Interu před lety působil, vrací se tak do známého prostředí. Za Bolognu stihl za 2 sezóny nastřílet 25 branek.

Neděle 13.srpna 2023

Inter v generálce na úvodní zápas Serie A až díky povedenému závěru porazil albánský tým Egnatia 4-2. Zápas se hrál ve Ferraře a soupeř se velmi brzo dostal do vedení. Nerazzurri si vypracovali mnoho šancí, ale neproměnili je a tak poločas prohráli 0-1. Vyrovnání zařídil v 55.minutě Barella, ale nerozhodný stav dlouho netrval. Po ruce Lautara v pokutovém území měli Albánci penaltu, kterou proměnili. Inter měl stále převahu, střelecké pokusy však chytil brankář nebo hráči v bílých dresech netrefovali bránu. Až po hromadném prostřídání 8 hráčů, kdy se na trávník dostal i gólman Audero, přinesli noví hráči rychlejší tempo. Lautaro v 80.minutě po centru od Bissecka hlavou vyrovnal, o 8 minut později po faulu na svou osobu pak skóroval znovu a Inter vedl 3-2. Finální tečku výsledky dal mladíček Stabile, kterého našel přesnou přihrávkou Correa.

Branky: 55' Barella, 79' Lautaro, 82' pen. Lautaro, 90' Stabile - 6' Dwamena, 68' pen. Medeiros

INTER (3-5-2): 1 Sommer (77 Audero 73'); 36 Darmian (31 Bisseck 73'), 6 De Vrij (44 Stabile 83'), 95 Bastoni; 2 Dumfries (17 Cuadrado 73'), 23 Barella (21 Asllani 73'), 20 Calhanoglu ( 5 Sensi 73'), 22 Mkhitaryan (16 Frattesi 73'), 32 Dimarco (19 Lazaro 73'); 9 Thuram (11 Correa 73'), 10 Lautaro (49 Sarr 83').

Lavička: 12 Di Gennaro, 44 Stabile, 49 Sarr, 50 A. Stankovic.

Trenér: Simone Inzaghi.

EGNATIA (3-5-2): 1 Sherri; 77 Lila, 13 Malota, 19 Xhemajli; 26 Memolla, 6 Aleksi, 17 Zejnullai, 11 F. Medeiros (27 Isgandarli 75'), 16 Ndreca (28 Ahmetaj 83'); 9 Paulauskas (82 Kasa 75'), 7 Dwamena (5 Janku 83').

Lavička: 12 Dabjani, 44 Fangaj, 29 Musta, 8 Mellugja, 18 Mihana.

Trenér: Edlir Tetova.

Na přestup Samardžiće do Interu to nevypadá. Inter chtěl celou záležitost vyřešit do konce týdne, ale i když se údajně hráčova strana snažila situaci napravit a ujišťovala, že pořád má zájem o uskutečnění přestupu, nic se nevyřešilo. Inter na nové požadavky nekývl.

Samardžić tak po několika dnech opouští Milán a vrací se do Udine, kde by měl pokračovat v tréninku.

Přejít na stránku číslo:
13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.