ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Sobota 13.ledna 2024

Po nepříliš jistém a vydřeném vítězství nad Hellas vycestuje Inter do nedaleké Monzy. Černomodří budou chtít dnešní výhrou potvrdit, že zimním králem Serie A nejsou náhodou a zároveň se naladit na těžké období, které je v následujících zápasech čeká, včetně italského Superpoháru. Na Stadio Brianteo to ale nebude nic jednoduchého. Vzpomeňme na poslední vzájemný zápas zde, kdy domácí dokázali v samotném závěru po velkém tlaku vyrovnat na 2:2 a Inter přestože dvakrát v zápase vedl, přišel o 2 body. Nerazzurri se dnes ale můžou opřít o dlouhotrvající skvělou bilanci z venkovních zápasů a také navrátivšího Lautara, jenž v minulém kole potvrdil, že mu to střílí i po zranění.

Inzaghi postrádá jen dlouhodobě zraněného Cuadrada. Kádr hostů dosahuje větších absencí. Chybět bude Caprari, Gomez, Machin a také jednička Di Gregorio.

Pravděpodobné sestavy:

MONZA: Sorrentino - D'Ambrosio, Pablo Marí, Caldirola - Birindelli, Gagliardini, Pessina, Ciurria - Colpani, Carvalho - Colombo

INTER: Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Thuram, Lautaro

Čtvrtek 11.ledna 2024

Inter si musí nechat zajít chuť na nového středního obránce. Tiago Djalo z Lille příští týden se bude v Turíně podrobovat zdravotní prohlídce. 23letému Portugalci končí v létě smlouva. Černomodří s ním dlouhodobě jednali a chtěli ho získat za pár měsíců zadarmo. O hráče však projevil zájem i Juventus a díky tomu, že je ochotný za něj ještě v tomto přestupovém období zaplatit odstupné 3,5 milionů eur, bude zřejmě jeho.

Poté, co si Inter udělal místo ve svém týmu, by mohl ještě během lednové transferového období získat útočníka Atalanty Luise Muriela. Nerazzurri se tento týden dohodli na hostování Luciena Agouma v Seville a jsou otevřeni možnosti nechat odejít i Stefana Sensiho do Leicestru City. Dokončení obou transakcí by ulehčilo klubu mzdové náklady pro druhou polovinu této sezóny.

Inter již tento měsíc jednoho hráče přivedl, když podepsal Tajona Buchanana z Clubu Bruggy v hodnotě přibližně 7 milionů eur, a poohlíží se po dalších levných posilách. Jak informoval deník Sport Mediaset, Inter by se mohl pokusit přivést Muriela z Atalanty ještě v lednovém přestupovém období, pokud se mu podaří poslat Sensiho do Leicesteru.

Dvaatřicetiletému kolumbijskému útočníkovi vyprší v Bergamu v létě smlouva a zdá se, že není blízko podpisu nové smlouvy, což z něj dělá zajímavou akvizici v zimním přestupovém okně.

Současný náhradní útočník Marko Arnautović moc gólů nedává, což v posledních týdnech vyvolává mezi příznivci obavy.

Spekuluje se, že se Inter tento týden sešel s agentem, který se snaží přivést na San Siro útočníka FC Porto Medhiho Taremiho jako volného hráče. O přestupu středního útočníka se jednalo již loni v létě, ale Inter ani AC Milán nebyly ochotny splnit požadovanou cenu, zejména vzhledem k tomu, že mu 30. června končí smlouva.

I nadále nemá hráč v úmyslu podepsat novou smlouvu s FC Porto, a tak již přemýšlí o své budoucnosti jako volný hráč. Podle FCInterNews byl agent, který s Taremim spolupracuje, v minulých dnech spatřen v sídle Interu v Miláně. Schůzka měla položit základy pro dohodu o tom, že se k nim od 1. července připojí zdarma, s vědomím, že o íránského internacionála existuje zájem z jiných klubů.

Lednový přestup nepřipadá v úvahu, a to jak z finančních důvodů, tak kvůli nedostatku volných míst pro hráče ze zemí mimo EU. V červenci oslaví 32. narozeniny, ale i tak v této sezoně vstřelil za Porto ve 24 soutěžních zápasech šest gólů se čtyřmi asistencemi.

Tuttosport: Trenér Interu Simone Inzaghi nikdy neměl lepší druhou půlku sezóny než tu první. Nerazzurri nasbírali dosud 48 bodů, což je skvělý počin. Podobně úspěšně se týmu vedlo i v sezóně 2021/22. V této fázi, tedy po devatenácti zápasech měl Inter na kontě 46 bodů. Druhá půlka sezóny ale přinesla "jen" 38 bodů a titul bral AC Milán.

V Laziu zažíval Inzaghi podobné příběhy. Například během začátku sezóny 2019/20 to vypadalo, že klub z hlavního města je potenciální uchazeč o titul. Ve své nejlepší druhé polovině sezóny na Stadio Olimpico však Inzaghi dokázal posbírat maximálně 34 bodů.

Dokáže se 47letý kouč tentokrát vyhnout tomuto poklesu?

Lucien Agoumé opět opouští Inter. Na hostování s opcí jej oficiálně získává Sevilla. Mládežnický reprezentant Francie měl zájemce i z Marseille, ale nakonec dle posledních spekulací putuje na jih Španělska. Opce bude uplatnitelná na konci sezony a údajně má být 8 mil. eur. Inter si ponechal možnost zpětného odkupu.

Agoumé je hráčem Interu od roku 2019, kdy přišel ze Sochaux. Natrvalo se do prvního týmu ale nedokázal zatím dostat. Za sebou už má hostování ve Spezii, Brestu a Troyes.

Středa 10.ledna 2024

28letému záložníkovi Sensimu končí po této sezóně smlouva a nad jeho budoucností visí otazníky. V Interu zatím dostává od trenéra Inzaghiho málo příležitostí, a tak se spekuluje o jeho odchodu ještě nyní v zimě.

Gianluca Di Marzio dnes přišel s informací, že Sensiho bedlivě sleduje anglický Leicester City. Žádná oficiální nabídka zatím nepřišla, ale trenér Leicesteru Enzo Maresca měl už údajně Sensiho kontaktovat a konzultovat s ním tento tah.

Úterý 9.ledna 2024

Inter Milán stále neplánuje v lednovém přestupovém období získat nového útočníka. Tvrdí to expert Sky Sport Italia na přestupový trh Gianluca Di Marzio. V posledních měsících se jasně projevuje rozdílnost mezi základní útočnou dvojicí

Lautaro Martinez a Marcus Thuram a druhou dvojkou Marko Arnautovič a Alexis Sanchez. Přestože oba náhradníci ukázali několik pozitivních momentů, v součtu se trápí. Pokud Inter skutečně myslí zisk scudetta vážně, hodně riskuje. Pokud by se někdo z elitních útočníků zranil, na výsledcích se to okamžitě projeví.

Lednové přestupové okno je otevřeno ještě několik týdnů. Mohla by se tak naskytnout příležitost k posílení útoku. Existují však faktory, které klub omezují. A je jasné, že tím největším jsou finance.

Neděle 7.ledna 2024

Rozhodca VAR Luigi Nasca, bol za svoj včerajší výkon degradovaný do Serie B. Nebolo to však jeho prvé zlyhanie. Predtým dvakrát "pomohol" Juventusu. Najprv bola Bologna ochudobnená o penaltu, keď neupozornil na faul vo vápne. Druhý krát si nevšimol Gattiho frustrovanú päsť, ktorou "pohladkal" Djuriča.

Snáď sa už podobné incidenty nebudú opakovať, pretože to vrhá zlý tieň na Serie A ako takú.

Záver zápasu bol však neuveriteľný. Toľko emócií a 3 body našťastie doma.

Bývalý ředitel Juventusu Luciano Moggi musel zaplatit Interu Milán 50 000 eur na soudních nákladech v souvislosti se žalobou Calciopoli. Informuje o tom italský zpravodajský server FCInter1908. Bývalý ředitel Juventusu Moggi i nadále prohlašoval, že je v souvislosti se skandálem Calciopoli z roku 2006 nevinný.

V rámci toho bývalý manažer Bianconeri obvinil Inter a bývalé ředitele Nerazzurri a prezidenta Massima Morattiho z vytváření falešného příběhu kolem této události. Moggi proto dokonce zašel tak daleko, že proti Interu a Morattimu podnikl právní kroky. Bývalý ředitel Juventusu podal žalobu na poškození své image v důsledku skandálu. Ve svých veřejných prohlášeních Moggi vždy naznačoval, že po Nerazzurri požaduje obrovské odškodnění.

Nakonec však Moggiho žaloba skončila fiaskem, informují italská média.

Ve stejné době, kdy Moggi vymáhal po Interu odškodné, neuspělo ani poslední soudní odvolání Juventusu týkající se Calciopoliho. Bianconeri v průběhu let podali řadu odvolání. Všechna však byla zamítnuta. A současné vedení Juventusu se rozhodlo, že za Calciopoliho kauzou otočí list. Rozhodlo se, že neúspěch posledního odvolání bude posledním hřebíčkem do rakve celého skandálu.

Bianconeri již nebudou požadovat náhradu škody. Nebudou se ani pokoušet o odebrání titulu v Serii A za sezónu 2005/06, který byl Interu udělen v důsledku skandálu Calciopoli.

Soud rozhodl, že bývalému manažerovi Juventusu nepřizná žádné z odškodnění, které požadoval. Naopak. Soud nařídil zaplatit Nerazzurri náklady na právní zastoupení ve výši 50 000 eur.

Na Stadio Meazza se každý víkend hraje. O hřiště se střídají oba milánské kluby a to je v tomto ročním období velký problém. Inzaghi si myslí, že San Siro není jediné. "Dokonce i Olimpico a Marassi mají nějaké velké problémy," pokračoval trenér. "Po zápase AC Milána proti Cagliari v týdnu jsem okamžitě volal Marottovi," řekl Inzaghi. "Způsobuje to problémy nám, AC Milánu i všem, kteří sem přijíždějí a hrají."

"Od zápasu proti Udinese začíná dělat toto hřiště, které bylo v září vynikající, problémy všem týmům. Je třeba ho opravit," poznamenal Inzaghi.

Proto Fabbri a Nasca, který byl odpovědný za VAR, mají dočasně pozastavenou činnost. Italská asociace rozhodčích rozhodla, že se dopustili zjevné chyby, když uznali vítězný gól Interu proti Veroně, kterému předcházel faul Bastoniho.

Hakan si kvůli změně postu najal trenéra a sledoval videa
07/01/24 - Turecký reprezentant potvrdil, že odmítl nabídku ze Saúdské Arábie. "Ano, je to pravda, ale můj agent mi o těchto věcech nikdy neříká, protože ví, že se soustředím na práci s Interem," řekl Calhanoglu. "Nemám v plánu nikam odcházet, protože Inter miluji. Mám v něm důležitou roli. Jsem Interu vděčný, protože díky němu rostu." Calhanoglu nedávno podepsal s Interem prodloužení smlouvy. V této sezoně ve 22 zápasech ve všech soutěžích vstřelil osm gólů a připsal si tři asistence. Jeho nová smlouva s Nerazzurri vyprší v červnu 2027. Přišel v roce 2021 jako volný hráč z AC Milán. "Každý si myslí, že jsem z AC Milán odešel kvůli penězům, ale peníze nejsou všechno," tvrdí. "Pro mě je důležitější cítit lásku, a tu dostávám od našich fanoušků. To je něco, co navždy zůstane v mém srdci. S Interem mám mnoho cílů." "Na svůj první zápas za Inter proti Janovu si vzpomínám opravdu dobře. Byl jsem trochu nervózní. Myslel jsem na očekávání fanoušků," pokračoval. "Soustředil jsem se výhradně na svou práci. Věřím si, znám své kvality, ale když vám fanoušci něco dají, je příjemné jim to vrátit. Jsem šťastný, protože není snadné přijímat takovou lásku." Co cítí, když fanoušci AC říkají, že po jeho odchodu vyhráli titul, zatímco on v Interu Scudetto ještě nezvedl? "Přeji jim to, uvidíme, co bude dál," odpověděl. Devětadvacetiletý hráč je v této sezóně nasazován na pozici hlubokého rozehrávače a Vincenzo Montella nedávno prohlásil, že hvězda Interu je v současnosti nejlepším záložníkem v Serii A. "Když jsem začal tuto sezonu na pozici, která je v Itálii označována jako regista, najal jsem si osobního trenéra, abych s ním pracoval na dovolené. Zhlédl jsem mnoho videí, a když začala sezona, byl jsem připraven," prozradil Calhanoglu. "Příliš se to neliší od rolí, které jsem zastával v minulosti. Pořád se můžu zlepšovat a dokázat ještě víc. Cítím se tam sebejistě a doufám, že dokážu ještě víc." Jaká je Inzaghiho nejlepší vlastnost? "To, jak mluví s hráči a jak se k nám chová," tvrdí turecký záložník. "Vždycky chce vyhrát a zlobí se, když zpomalíme. Jakmile skončí trénink, má velké srdce, je velmi klidný a můžeme s ním mluvit o čemkoli. Navíc se vyvíjí. Za jeden rok se nedá stihnout všechno. Přišli jsme do klubu ve stejnou chvíli a všichni na hřišti rosteme." Chtěl by v této sezoně raději vyhrát Scudetto, nebo se dostat do dalšího finále Ligy mistrů? Calhanoglu odpověděl bez váhání: "Scudetto!" Je tedy Juventus nejnebezpečnějším soupeřem Interu, i když říká, že jeho cílem je dostat se mezi nejlepší čtyři? "Nedívám se na ně, dívám se jen na Inter a ani nesleduji, co říkají," uzavřel Hakan.

Sean Sogliano: "V dnešnom zápase sme nedostali dostatok rešpektu. Nie je možné, aby VAR nevidel, že gól na 2:1 nemal byť uznaný."

Emócie sú vypäté aj po zápase. Vyhrali sme, ale je treba objektívne uznať, že Bastoni mal dostať žltú kartu a následná akcia ani nemala nastať. Basto odohral dobrý zápas, ale toto si rozhodne mohol odpustiť.

Každopádne parádny záver vcelku nudného zápasu. Viacero hráčov neodohralo ideálny zápas a je treba aj povedať, že by to chcelo nový vietor, čo sa týka taktiky v prípade, že Fede nehrá, pretože ako sme si mohli všimnúť, tak takmer celý zápas sme hrali v 5-3-2 (Bastoni toho vpredu odohral viac, ako Carlos Augusto a Denzel dokopy). No a to, že súrne potrebujeme útočníka asi ani netreba spomínať. Bola by sranda, kebyže Tajon hral útočníka a nie na krídle.

Pátek 5.ledna 2024

Podle očekávání dnes Inter oficiálně potvrdil příchod Tajona Buchanan! 24letý Kanaďan podepsal smlouvu na 4 a půl roku s platem zhruba 1,5 milionu € (přesná částka odhalena nebyla). Inter za něj do Belgie pošle 7 milionů € + bonusy.

Tajon Buchanan bude oblékat číslo 17.

Vítej v černomodré!

Sobota 6.ledna 2024

Inter s neuvěřitelným štěstím a i díky chybě rozhodčího dokázal přetlačit Hellas Veronu a v 19.kole Serie A vyhrál na San Siru 2-1. Díky tomu zůstává na první příčce a je zimním mistrem. Liga je v polovině. Černomodří nehráli dobře, za celý první poločas si vytvořili jedinou šanci, kterou proměnil uzdravený Lautaro a přestože měli hosté dvě velké příležitosti, prohrávali 1-0. Ani po změně stran nedošlo k zlepšení, předváděná hra nebyla pro oko diváka atraktivní a protože Inter nedokázal navýšit vedení, přišel téměř z ničeho vyrovnávající gól.

Velké věci se začaly dít až v nastaveném čase. To už byl Inter mnohem aktivnější a vypadalo to, že by přeci jenom mohl ještě stihnout dát v původně pětiminutovém nastavení gól. Střídající Arnautovič však nepochopitelně téměř na brankové čáře nedokázal doklepnout míč do sítě. Po strkanici při rohovém kopu oplácel Bastoni a loktem udeřil protihráče do hrudi, sudí faul neviděl a tak jen o pár sekund později napálil stejný hráč břevno. Míč se odrazil k Barellovi, který ho z voleje vyslal po zemi na gólmana. Montipo míč neudržel a dobíhající Frattesi ho dokopl do brány. Za protesty byl vyloučen Lazovič. Verona chtěla bodovat a hnala se za vyrovnáním, na centr z přímého kopu si naběhl i brankář. Zdálo se, že Darmian bezpečně dokázal odkopnout míč, ke kterému se dostal osamocený Barella s Alexisem. Míč však do prázdné brány nepochopitelně nedokázali dopravit. VAR se ale vrátil zpět k odkopu Darmiana a našel faul. Penaltu Henry neproměnil a nastřelil tyč!

Máme tu první utkání v kalendářním roce 2024, do kterého jsme vstoupili jako lídr ligy. Na úvod Inter v domácím prostředí čeká Hellas Verona. Svěřencům Marco Baroniho se letos moc nedaří, od výhry nad AS Řím na konci srpna vyhráli pak už jen jednou s Cagliari, jinak uhráli samé remízy nebo prohry. I proto se drží u sestupového pásma na 17. místě a patří jim titul druhého nejhoršího útoku Serie A.

Inter po zaváhání v Janově potřebuje nutně vyhrát, protože druhý Juventus je vzdálený už jen pouhé dva body. Nerazzurri můžou hřát na srdci vzájemné statistiky, které uvádí, že Inter s Hellas Verona naposledy prohrál v roce 1992. Poslední vzájemný zápas skončil výhrou Inzaghiho party 6:0.

Chybět bude určitě dlouhodobě zraněný Cuadrado. Otazník visí nad Lautarem a Hakanem. Lautaro již trénoval, otázkou zůstává v jaké je kondici a připravený na tento zápas. Hakan se v týdnu potýkal s chřipkou, ale ke konci týdne se také zapojil do tréninku a snad by měl být k dispozici. Nastoupit bude moci zřejmě i nová posila Tajon Buchanan.

Pravděpodobné sestavy:

Inter: Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Arnautovič, Thuram.

Hellas Verona: Montipò - Tchatchoua, Magnani, Dawidowicz, Doig - Duda, Folorunsho, Suslov - Ngonge, Djurič, Lazovič.

Jak už jsme psali začátkem listopadu, další jméno spojované s Interem je Tiago Djalo z Lille. 23letému obránci končí po této sezóně smlouva a Inter ho monitoruje na bezplatný přestup. Sám Djalo by prý byl nakloněný příchodu do Interu. Miláno zná, v roce 2019 totiž působil v AC Milán, kde ale neodehrál ani minutu.

Do hry však nově vstoupil Juventus, který by Portugalce chtěl získat už nyní v lednu a Lille by za to zaplatil 3 miliony € + bonusy. Pro Lille by to nebyla taková ztráta, protože Djalo stejně letos nehraje kvůli zranění a dostali by za něj alespoň nějakou částku.

Ovšem i Juventus musí hledět na finance a vyrovnané účetnictví, a tak potřebuje nejdříve nějaké hráče prodat a snížit tím i platový strop. Jednání jsou tak stále otevřená na obě strany.

Čtvrtek 4.ledna 2024

Yann Aurel Bisseck byl zvolen hráčem prosince v rámci Interu. Německý obránce využil absence Pavarda a Dumfriese a svou šanci v sestavě chytil za pačesy dobrými výkony okořeněnými i jedním gólem.

Mimochodem Bisseck je teprve druhým hráčem v Interu narozeným v roce 2000 a později, který dal v našich barvách soutěžní branku. Před ním se to povedlo ještě Sebastianu Espositovi v prosinci 2019 proti Janovu.

Nejlepšího hráče volí fanoušky na instagramovém profilu LeoVegas.News. Listopad vyhrál Lautaro, říjen Marcus Thuram.

Středa 3.ledna 2024

Záložník Interu Lucien Agoumé by měl v lednu odejít, nabídky přišly z Francie, Belgie, Portugalska a Nizozemska, ale favoritem zůstává Sevilla. V této sezóně se v Serii A objevil pouze jednou na čtyři minuty a další odchod je tak v lednovém přestupovém okně nevyhnutelný. Nejpravděpodobnější variantou je hostování, i když vzhledem k tomu, že má smlouvu pouze do června 2025, je možný i prodej.

Hráč přišel do mládežnické akademie z FC Sochaux v roce 2019 a od té doby absolvoval hostování ve Spezii, Stade Brestois a Troyes. Během léta se vrátil do A týmu.

Agoumé, kterému bude v únoru 22 let, se narodil v Kamerunu, ale má francouzské občanství a Francii reprezentoval na různých mládežnických úrovních až do dvou startů za reprezentaci do 21 let v roce 2023.

Úterý 2.ledna 2024

Tajon Buchanan je již jednou nohou v Interu! Fabrizio Romano dnes informoval, že 24letý Kanaďan má během dneška přicestovat do Milána a zítra by měl podstoupit zdravotní prohlídku.

Inter do Club Brugge pošle 7 milionů € + bonusy (1-3 mil.€). Buchanan by měl vydělávat zhruba 1,5 milionu € za sezónu.

Buchanan bude historicky úplně prvním Kanaďanem v Serii A!Pokud vše půjde dobře, měl by být k dispozici již v sobotu proti Hellas Verona.

Sobota 30.prosince 2023

A jako třetí již avizované prodloužení je prodloužení smlouvy Henrikha Mkhitaryana. 34letý záložník, který byl mimo jiné před pár dny již po jedenácté zvolený arménským fotbalistou roku, prodloužil s Interem do roku 2026. Plat se nemění (3,8 mil. eur), původní smlouva byla do roku 2024.

Před chvílí Inter oficiálně oznámil další očekávané prodloužení smlouvy. O jeden rok (do roku 2025) při stejném platu (2,5 milionu eur) byla smlouva prodloužena Matteo Darmianovi. Pokud by ve slovníku existovalo slovo „Darmian“, mělo by zhruba tento význam: „Přizpůsobení se každé herní situaci - stát se okamžitě spolehlivým univerzálním hráčem, zároveň zaručujícím mimořádné výkony”. Takto okomentoval Inter na své oficiální webové stránce 34letého Darmiana.

Acerbi: "Nemôžeme vyhrávať a dominovať každý zápas. Všade čítam že sme najsilnejší, ale pozrite sa akí hráči nám v lete odišli. Sú to veľké mená. Prišli za nich hráči ktorí na začiatku sezóny boli veľkým otáznikom, no nakoniec sa ukázali ako adekvátne náhrady. Všetci hovoria že titul musíme vyhrať s ľahkosťou už v marci, ale potom sa pozriem na Juventus ktorý minul 200 miliónov € za hráčov ako Vlahović, Bremer, Chiesa. My kupujeme hráčov zadarmo. Ale tí ktorí musia vyhrať za každú cenu sme samozrejme my. Bolo by dobre dať dole ružové okuliare a byť troška spravodlivý."

Inter společně s Federicem Dimarcem dnes oznámili skvělou zprávu! 26letý Ital prodloužil s Interem smlouvu do roku 2027. Původní smlouva byla o rok kratší - do roku 2026. Výraznou změnou je navýšení platu. Doposud dostával obránce 1,6 milionů eur čistého za rok. Nyní by se jeho plat měl výrazně navýšit. Jistých bude mít 3,5 milionu eur plus na bonusech si může přijít ještě o 700 tisíc více.

Dimarco, který jako jeden z mála hráčů z naší akademie prorazil až do áčka, tak potvrdil své černmodré srdce a i nadále bude hájit barvy Nerazzurri.

Pátek 29.prosince 2023

Inter v 18.kole Serie A zaváhal a ze hřiště FC Janov bere za remízu 1-1 pouze jeden bod. Protože druhý Juventus nezaváhal, ztenčil se náskok na prvním místě tabulky na 2 body. Inter odehrál proti aktivně bojujícím domácím vyrovnaný zápas, v kterém nedokázal převzít otěže zápasu. Držení míče bylo téměř vyrovnané, stejně tak střelecké pokusy. Na rohové kopy překvapivě FC Janov vyhrál 8-2. Nerazzurri tak nakonec zaslouženě o body přišly. Týmu bohužel nepomohl Lautaro Martinez. Kapitán a nejlepší střelec týmu má svalové potíže. Zastoupil ho Arnautovič, který skóroval ve 42.minutě. Domácí ale stihli v nastavení první půle ještě vyrovnat.

Čeká nás poslední soutěžní utkání v roce 2023! Hráči se vydávají na půdu všem fanouškům známého nováčka z Janova, kde na Stadio Luigi Ferraris budou chtít zakončit úspěšný rok 2023 výhrou.

Janov letos čeká hlavně boj o udržení, což se mu zatím daří i třeba díky nečekaným výhrám proti oběma římským celkům a také remíze s Neapolí nebo Juventusem. Janov svou formu drží hlavně na domácím stadionu, kde posledních pět zápasů ve všech soutěžích neprohrál.

Inter však v letošní Serii A šlape jako stroj a na venkovním hřišti ještě neprohrál. V Janově navíc v posledních čtyřech utkáních Nerazzurri ani neinkasovali a s dnešním soupeřem prohráli naposledy v únoru 2018 (7 výher, 1 remíza). To, že by oba týmy daly ve vzájemném zápase gól, se stalo naposledy v roce 2015.

Trenéru Albertu Gilardinovi bude chybět Messias s Reteguim. Jeho protějšek Simone Inzaghi se zase musí obejít bez Dimarca, Cuadrada a kapitána Lautara Martíneze.

Pravděpodobné sestavy:

FC Janov:

Martínez – Dragusin, Bani, De Winter – Sabelli, Malinovskyi, Badelj, Frendrup, Vasquez – Ekuban, Gudmundsson

Inter Milán:

Sommer – Bisseck, Acerbi, Bastoni – Darmian, Barella, Calhanoglu, Mchitarjan, Carlos Augusto – Thuram, Arnautović.

Čtvrtek 28.prosince 2023

Inter hraje poslední zápas kalendářního roku 2023 zítra od 19:45 na stadionu Marassi. "Bude to těžký zápas, protože FC Janov je ve velmi dobré formě, má kvalitní hráče a trenéra, který si vede opravdu dobře," řekl Inzaghi oficiálním stránkám Interu. "Musíme hrát s mimořádnou intenzitou."

Janov už tento měsíc pozlobil Juventus, s kterým remizoval 1:1, díky čemuž se Inter odpoutal na čele tabulky na čtyři body. Svěřenci Alberta Gilardina v této sezóně porazili také Lazio, Řím a Sassuolo, zatímco s Neapolí uhráli remízu 2:2.

"Je jasné, že naše taktické zásady zůstanou stále stejné. Janovu se vrací několik důležitých hráčů, uvidíme, jak budou rozestaveni," dodal kouč.

Interu kvůli zranění stále chybí Lautaro Martinez, Federico Dimarco a Juan Cuadrado, ale do základní jedenáctky by se měl vrátit Benjamin Pavard. "Rotace mužstva je důležitá a nesmí být pro nás vnímána jako problém, zejména v období, kdy je tolik zápasů blízko sebe. Po prvních 17 zápasech jsme s našimi výsledky spokojeni, ale čeká nás ještě dalších 21 zápasů a musíme pokračovat ve skládání dobrých statistik v útoku i obraně."

Pro Inter se jedná o poslední zápas v tomto kalendářním roce, neboť v uplynulých 12 měsících Inzaghi zvedl nad hlavu Coppa Italia, Supercoppa Italiana a dostal se do finále Ligy mistrů. "Byl to uspokojivý rok 2023, získali jsme několik trofejí a zahráli si motivující finále Ligy mistrů. Je dobré nezapomínat na to, čeho jsme dosáhli, ale na rok 2024 se díváme s velkými ambicemi a nadšením."

Přejít na stránku číslo:
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.