ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Čtvrtek 28.prosince 2023

Deník Il Giornale nastínil, že prodej Marcela Brozoviče a Andrého Onany v létě 2023 byl pro Inter životně důležitý co se týká finančních problémů. Zlomový okamžik však přijde nyní v dubnu. Už nějakou dobu se ví, že klub čeká splacení vysoce úročené půjčky od společnosti Oaktree. Kalifornskému svěřenskému fondu musí splatit 275 milionů eur. Pokud půjčku vlastník Interu Suning nebude schopen splatit, pak by Oaktree mohl klub fakticky převzít, podobně jako se to stalo, když Elliott Management převzal AC Milán od Yonghong Li.

Za finanční rok 2022/23 klub sice prodělal 85,4 milionu eur, ale jedná se vlastně o zlepšení, protože snížil náklady o 11,8 procenta. Klubu je stále silně zadlužený. Výše pohledávek se ale zmenšila za rok z 881 miliónů eur na 807. Suning a prezident Steven Zhang nadále trvají na tom, že klub není na prodej. Existuje prý několik bank, které dostaly za úkol najít nové investory.

Stojí za zmínku, že tato situace neznamená, že by fanoušci Interu měli očekávat nějaký požární výprodej hvězdných jmen, rozhodně ne v lednu.

Kluby budou před registrací na sezónu 2024-25 v Serii A požádány o podepsání dokumentu, v němž potvrdí, že se nepřipojí k Super League. Soudní dvůr EU ve svém rozhodnutí uvedl, že UEFA nemůže trestat kluby za to, že se snaží založit vlastní samostatnou soutěž, ale nemusí se to nutně týkat národních lig. Ty si stále mohou stanovit vlastní pravidla a Lega Serie A se proti vyhlídkám na nový projekt Superligy důrazně ohradila.

Nový systém byl vypracován za účelem registrace klubů pro sezónu 2024-25 v Serii A a Calcio e Finanza tvrdí, že dokumentace obsahuje klauzuli, v níž se klub zavazuje nepřipojit se k žádné soutěži organizované soukromými sdruženími, které nejsou uznány FIFA, UEFA nebo FIGC. Pokud kluby tento dokument nepodepíší, nebude jim udělena licence, a nebudou se tedy moci přihlásit do soutěže Serie A v sezóně 2024-25.

Jedinými týmy Serie A, které byly původně do Superligy pozvány, byly Juventus, jako jeden ze zakládajících členů, Inter a AC Milán.

Inter už teď řeší budoucnost. Jednání o prodloužení smlouvy s Denzelem Dumfriesem nepokročily. Jeho agent stále požaduje 5 milionů eur plus bonusy a tak je hodně pravděpodobné, že ho klub bude chtít v létě prodat. Pokud by to neudělal, odešel by o další rok později - v létě 2025 zadarmo. Zájem o něj má několik klubů z Premier League včetně Manchesteru United a Newcastlu United, přičemž požadovaná cena výrazně převyšuje částku 14,25 milionu eur, kterou za něj v roce 2021 dostal PSV Eindhoven.

Protože je Nizozemec společně s Cuadradem momentálně zraněný, hodila by se Interu náhrada okamžitě. Snaží se tak získat Tajona Buchanana z Clubu Bruggy již nyní.

Belgický klub chtěl 10 miliónů, Inter nabízel 6. Pravděpodobně tak dojde ke shodě u 8 miliónů eur. Buchanan je 24letý kanadský pravý křídelník měřící 183 cm. Kromě kanadského občanství vlastní také jamajské. Do Brug přišel před dvěma lety z amerického týmu New England.

Příchod Buchanany však nebude jediný. Ze švýcarského San Gallo se v létě vrátí z hostování italský reprezentant Zanotti.

Ten se bude jako produkt vlastní mládežnické akademie hodit na soupisku pro evropské poháry.

Gazzetta dello Sport: "Hakan Çalhanoglu odmietol ponuku zo Saudskej Arábie: na stole mal zmluvu s platom 18 miliónov € ročne. Hakan chce zostať v Interi a nebude brať do úvahy žiadnu ponuku."

Úterý 26.prosince 2023

Sky Sport: "Tajon Buchanan je blízko k tomu aby sa stal hráčom Interu. Club Bruggy a Inter riešia posledné detaily, dohoda by mala spadnúť na cene nižšej ako 10 miliónov €."

Pondělí 25.prosince 2023

Arnautović: "Ja chcem tomuto klubu odovzdať všetko, to najlepšie zo mňa. Milujem Inter, keď mi v lete zavolali tešil som sa ako malý chlapec. Prešiel som si ťažkým obdobím, 7 týždňov som bol mimo hry. Všetci mi pomáhajú, tréner, klub, spoluhráči, fanúšikovia. Snažím sa strieľať góly, robím preto všetko ale nechce to tam spadnúť. Dúfam že to čoskoro zmením. Najviac ma samozrejme ale zaujíma dobro Interu, musíme vyhrať Scudetto za každú cenu, títo ľudia si to zaslúžia."

Úterý 26.prosince 2023

Podle zpravodajského portálu FCIN1908 se Inter dohodl s Piotrem Zielinskim ohledně letního přestupu. Záložníkovi Neapole končí po této sezoně smlouva a nic nenasvědčuje, že by měl s Partenopei kontrakt prodloužit. Nerazzurri se ale budou snažit co nejdříve s hráčem podepsat předsmluvní dohodu, neboť se obávají, že by Zielinski ještě u stávajícího chlebodárce mohl kontrakt podepsat a celou situaci využívá jen k nátlaku na svůj klub.

29letý Polák by měl s Interem podepsat smlouvu na tři roky s platem 4,5 mil. eur za sezonu.

Sobota 23.prosince 2023

Inter se otřepal z nečekaného vyřazení z italského poháru a v Serii A pokračuje v krasojízdě. Další výhru bez inkasované branky si připsal v 17.kole Serie A proti Lecce. Na domácím stadionu vyhrál 2-0. Zápas otevřel hlavičkou po centru z rohového kopu obránce Yann Bisseck. Mladý obránce byl překvapivě aktivní v útoku a nejednalo se o jedinou jeho nebezpečnou střelu. Inter dominoval v držení míče a například na rohy vyhrál 16-2. Velkých šancí si mohl ale vypracovat více. Druhý gól vstřelil v 78.minutě Nicolo Barella po té, co ho vyslal gólmanovi tváří v tvář patičkou Marko Arnautovič. O 6 minut později byl za nesportovní mluvu vyloučen hráč Banda a tak Lecce dohrávalo oslabené. Inter zůstává na prvním místě s náskokem 4 bodů před Juventusem. Třetí AC Milán ztrácí na svého městského rivala 11 bodů. Serie A vánoční přestávku nemá, další kolo se hraje před silvestrem.

V posledním domácím zápase roku vyzveme Lecce. Byť zatím podzimní část sezóny je pro Inter úspěšná, v tomto týdnu dostala nečekanou trhlinu, když smolně vypadl z Coppa Italia s Bolognou. Dnes bude zajímavé sledovat, jak na první větší neúspěch Inzaghiho tým zareaguje. Mj. se totiž bude muset obejít i bez svého kapitána Lautara, který si ve zmíněném pohárovém utkání přivodil svalové zranění.

Lecce si minulý víkend oddychlo, když konečně vyhrálo. Proti Frosinone šlo o první výhru od konce září. I tak ale není klub z jihovýchodu Itálie prozatím namočené v sestupových vodách. Vzájemná bilance hraje jednoznačně proti nim. Inter se proti Lecce většinou nemýlí a bere tři body.

Nerazzurri musí dnes svou šňůru neprohraných zápasů natáhnout na jedenáct bez Lautara, Cuadrada, Dumfriese a asi i Dimarca.

Pravděpodobné sestavy:

INTER: Sommer - Bisseck, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Carlos - Thuram, Arnautovic

LECCE: Falcone - Gendrey, Pongracic, Baschirotto, Dorgu - Gonzalez, Ramadani, Oudin - Strefezza, Piccoli, Banda

Čtvrtek 21.prosince 2023
Inzaghi po vyřazení: Takový je fotbal
21/12/23 - Carlos Augusto poslal Inter do vedení na začátku prodloužení, když si zcela sám naskočil na centr z rohového kopu od Dimarca. Skóre otočila Bologna díky dvěma asistencím Joshua Zirkzeeho během čtyř minut. "Je to zklamání, protože Coppu jsme vyhráli dva roky po sobě a hlavně jsme si zasloužili vyhrát po takovém zápase. Víme, že takový je fotbal," řekl Inzaghi pro Sport Mediaset. "Naším jediným problémem bylo závěrečných patnáct minut prodloužení. Nejsme zvyklí ztratit vedení a obzvlášť nás to mrzelo poté, co jsme si více než 90 minut vedli tak dobře. Kluci se chtěli dostat do čtvrtfinále a stejně tak i fanoušci." Pro Inter může přijít ještě horší zpráva, protože Lautaro Martinez v prodloužení odkulhal a držel se za horní část levého stehna. Viditelně kulhal a na lavičce si přetáhl přes hlavu deku, aby se vyhnul kamerám. "Bude se to vyhodnocovat, doufáme, že to nebylo nic vážného. Lékařský personál je relativně v klidu, ale musíme to vyhodnotit vzhledem k tomu, že za dva a půl dne nás čeká další zápas." Argentinec hrál jen proto, že Alexis Sanchez je také zraněný, a tak mu byl partnerem Marko Arnautovič. Inzaghi byl dotázán, jak se bývalému útočníkovi Boloni dnes večer dařilo. "Líbil se mi, dělal, co potřeboval a co jsme po něm chtěli. Je jasné, že neměl štěstí před brankou, ale dobře podržel míč a dostal se do správných pozic." Na hřiště přišel Stefano Sensi a možná měl při druhém gólu stíhat Ndoyeho, ale vypadal zrezivěle. "Myslím, že mnoho hráčů by mělo problém držet s Ndoyem krok. Při tom gólu jsme neměli nechat Zirkzeeho utéct, myslím, že 90 procent hráčů Serie A, kteří by honili Ndoyeho, by s tím mělo problém." Zirkzee přišel z lavičky a dvěma inspirativními asistencemi skutečně změnil vývoj zápasu za Boloňu. "Je to velmi dobrý hráč, který pokračuje v silných výkonech. Viděl jsem záběry jeho zpětné přihrávky při prvním gólu, při druhém gólu také velmi dobře přihrál."

Středa 20.prosince 2023

Inter italský pohár neobhájí, vypadl již v osmifinále s Boloňou po prodloužení 1:2. Na San Siru se hrála hra na vyčkávanou, Inter byl aktivnější, snažil se najít skuliny v obraně hostí, ale nedařilo se. Boloňa nebyla prakticky vůbec nebezpečná. Když už to vypadalo, že se budou muset oba dva týmy v hlavách připravovat na prodloužení, přišel dárek a ruka v pokutovém území Boloni. Lautaro Martinez však penaltu zahodil a tak po devadesáti minutách gól nepadl. Hned na začátku prodloužení poslal Inter do vedení po rohovém kopu hlavou Carlos Augusto. Černomodří byli v první části prodloužení aktivnější a chtěli přidat ještě jednu branku. V druhé části však někteří hráči viditelně fyzicky odpadli. Prakticky z ničeho hosté vyrovnali. Gól padl z jejich prvního rohového kopu v době, kdy jich měl Inter na kontě již 12. Jen o pár minut později přišel rychlý brejk hostí do unavené obrany a druhý rozhodující gól.

Záložník Interu Juan Cuadrado potvrdil, že doposud hrál s nesnesitelnou bolestí a byl nyní donucen podstoupit operaci. Lékaři mu řekli, že by se to mohlo zhoršit, kdyby ji nepodstoupil. Kolumbijec přišel k Nerazzurri v létě z Juventusu jako volný hráč, ale kvůli opakujícímu se zánětu Achillovy šlachy téměř nehrál.

"Potýkal jsem se s touto bolestí šlachy a dělal jsem vše, co může sportovec udělat, abych se zotavil. Dokonce jsem trénoval a hrál i přes nesnesitelnou bolest, která mi nedovoluje podat stoprocentní výkon," napsal Cuadrado na Instagram. "Odmítl jsem všechny možnosti léčby, které by zahrnovaly operaci, ale lékaři říkají, že by se to mohlo zhoršit, pokud toto rozhodnutí nepřijmu. Vždycky jsem byl hráčem, který ze sebe vydává maximum na hřišti i mimo něj. Velmi mě mrzí, že jsem to zatím nedokázal pro tento skvělý klub, který mi dal velkou příležitost. Ale věřím v Boha, protože víme, že Bůh ve všem jedná pro dobro těch, kteří ho milují."

Očekává se, že pětatřicetiletý hráč bude mimo hru nejméně dva až tři měsíce.

Moratti: "Inter musí posilniť útok, to je základ pre udržanie si aktuálnej formy. Pravda je taká, že Inter s Thuramom a Lautarom je schopný poraziť ktorýkoľvek tím na svete, Inter s Arnatuovićom a Sanchezom by mal problém poraziť tak 12 z 20tich tímov v Serie A. Nedivím sa Inzaghimu, že tlačí na vedenie, ak sa jeden z nich zraní, bola by to katastrofa."

Gazzetta dello Sport: "Samozrejmosťou bude nový pravý bek. Cuadrado sa rozhodol pre operáciu, aby sa problému definitívne zbavil. Mimo hru bude aspoň 3 mesiace. Prioritou Interu je Tajon Buchanan (Club Bruggy). Hráč má pomerne vysokú cenu, ale Inter je presvedčený že sa mu ho podarí priviesť podobným spôsobom ako Gosensa."

"V posledných dňoch z vedenia uniklo, že prebehne snaha aj o zisk útočníka. Inzaghi nieje spokojný s dvojicou Arnautović-Sanchez. Bude potrebné nájsť vhodného hráča za prijateľných podmienok pre Inter."

Dnes vstupujeme do italského poháru. Coppa Italia jsme v posledních dvou letech vyhráli a naše cesta za další obhajobou začíná proti houževnaté Bologni. Aktuálně zřejmě největší překvapení dosavadního průběhu sezóny v Itálii je právě Bologna. Čtvrté místo po 16ti odehraných kolech a poslední remízový zápas na Meazze z října (2:2) znamená, že na Nerazzurri dnes jistojistě nečeká snadný úkol. Tým trenéra bývalého Interisty Thiaga Motty v rámci poháru přešel už přes Cesenu a Hellas.

Ve stavu zraněných pro tento zápas zůstávají De Vrij, Sanchez a Cuadrado. Lze očekávat, že trenér Inzaghi lehce protočí sestavu.

Osmifinále se hraje na jeden zápas. Pokud Inter postoupí, utká se v další fázi s Fiorentinou.

Pravděpodobné sestavy:

INTER: Audero - Bisseck, Acerbi, Bastoni - Darmian, Fratessi, Asllani, Klaassen, Carlos - Arnautovič, Lautaro

BOLOGNA: Ravaglia - De Silvestri, Beukema, Lucumi, Lykogiannis - Fabbian, Aebischer, Moro - Ndoye, Zirkzee, Saelemaekers

FC Internazionale Milano je pevně odhodlán realizovat projekt nového stadionu na okraji Milána, v obci Rozzano. Projekt, který zastřešuje mezinárodní firma Populous, počítá s výstavbou moderního, udržitelného a dostupného zařízení obklopeného zelení a vybaveného prostory pro občerstvení, obchody a služby.

Stadion by měl mít kapacitu 70 000 diváků a byl by navržen tak, aby poskytoval co nejlepší komfort a vzrušující a strhující zážitek pro fanoušky. Přispěl by také k rozvoji města a měl by vynikající spojení s centrem Milána a byl by integrován do stávající infrastruktury. Mimo stadion vznikne sportovní "městečko" a uvítací prostory pro fanoušky a všechny návštěvníky čtvrti. To vše bude přístupné 365 dní v roce a doplní okolní park.

Projekt se bude soustředit na představy a potřeby fanoušků: s ohledem na to byl zahájen průzkum, do kterého se zapojí celá komunita Nerazzurri. Sběr názorů, který začal anketou věnovanou dopravě, bude v následujících měsících pokračovat dalšími tématy týkajícími se nového domova Interu.

V sezoně 2015/2016 měl Samir Handanovič na kontě po 16 kolech 11 zápasů bez inkasované branky. Tehdy skončil sezonu s 15 čistými štíty. Švýcar Yann Sommer, který v létě přišel do Interu z Bayernu, je na tom ve stejné části sezony stejně. Aby slovinského brankáře překonal, potřebuje ve zbývajících 22 utkáních vychytat aspoň 5 duelů. To by nemuselo být vzhledem k aktuální formě Interu nereálné.

V loňské sezoně udržel André Onana po 16 kolech čisté konto jen v 5 zápasech.

Pondělí 18.prosince 2023

Thuram: "Dostať asistenciu od Barellu má neskutočne potešilo, ako hráča ho obdivujem, neskutočný. V takom kolektíve ako tu v Interi máme si hráč zamiluje hrať, trénovať a tráviť spolu čas. Máme sa všetci radi ako naozajstní bratia."

Inzaghi: "Bude to fascinujúce osemfinále, dve veľké mužstva s dvoma nádhernými štadiónmi ktoré určite ponúknu skvelú atmosféru. Teším sa lebo Inter pokračuje v hraní tak dôležitých zápasov v Európe, musí to byť pre nás formalita. Atletico Madrid je silný tím, za posledných 10 rokov hralo finále dva krát a v tejto súťaži ma veľkú tradíciu. My však niesme o nič horší, chceme ďalej snívať a priniesť našim fanúšikom ďalšie úspechy aj na európskej scéne. Budeme bojovať ako o život."

"Mimochodom, trénerom Atletica je Simeone, ktorého poznám veľmi dobre a mám sním skvelý vzťah. Veľa sme spolu odohrali a vyhrali. Som rád že sa môžme pri tejto príležitosti stretnúť."

"Naša pozornosť je však teraz smerovaná na nasledujúci mesiac: máme veľa dôležitých ligových zápasov a do toho aj Coppa Italia a Superpohár. Súťaže v ktorých sme úradujúci majstri a ktoré chceme opäť dominovať. Potom budeme myslieť na tento dvojzápas: budú to tvrdé boje, ale súper nás nájde pripravených."

Los v Nyonu přisoudil Inter do osmifinále Ligy mistrů Atletico Madrid. Se španělským soupeřem budou hrát nejprve doma 20.února 2024, odveta je na programu na Cívitas Metropolitano 13.3. Naposledy se oba týmy střetly ve finále Superpoháru UEFA v roce 2010. Inter jako vítěz Ligy mistrů prohrál v Monaku 0-2.

Trenér Interu Milán Simone Inzaghi tipuje, že se v osmifinále Ligy mistrů utká jeho tým s Manchesterem City. Nerazzurri se kvalifikovali do play off poté, co ve své základní skupině skončili na druhém místě. Pondělní los je proto postaví proti jednomu z vítězů skupiny. Interisti by se tak mohli střetnout s Cityzens v repríze finále z minulé sezony a zdá se, že by to byl scénář, který by se Inzaghimu líbil. Na otázku, kterého soupeře by si přál vylosovat, kouč Interu odpověděl, že očekává úřadující evropské šampiony. "Myslím, že dostaneme Manchester City. Ale uvidíme, co se stane," řekl šéf Nerazzurri v pozápasovém rozhovoru pro DAZN po výhře nad Laziem. "Všechny týmy jsou velmi silné. Každý z nich by byl těžkou zkouškou."

Lautaro: Mé děti mě změnily, rodina je důležitá
18/12/23 - Co přeje Lautaro svému rodnému městu Bahia Blanca? Přeje mu hodně sil. V sobotu večer totiž oblast zasáhly silné bouře, které vedly ke zřícení střechy sportovního centra během bruslařské akce, při níž zemřelo 13 lidí. "Šel jsem pozdě spát, protože už začínalo být jasné, že se mé rodné město potýká s touto bouří," řekl Lautaro Martinez pro DAZN. "Musel jsem být v kontaktu s rodinou, měl jsem strach, doufám, že se věci co nejdříve vrátí do normálu." Druhou branku zápasu vstřelil jeho kolega z útoku Marcus Thuram. Zdá se, že se si mezi sebou vytvořili pouto, což se projevuje i na jejich výkonech na hřišti. "Všichni noví hráči včetně Marcuse zapadli do týmu opravdu dobře. S Marcusem si hodně povídáme, a to je důležité, mít přátelství mimo hřiště, to usnadňuje věci i na hřišti. Nemluvím jen o něm, ale všichni v týmu jsou přátelé. Jsme jako rodina a společně pracujeme na dosažení cílů, které jsme si stanovili." Inter vyhrál dva roky po sobě Coppa Italia a Supercoppa Italiana, ale není pochyb o tom, že jeho hlavním cílem v této sezoně je Scudetto. "Během posledních šesti nebo sedmi let se Inter vrátil k bojům o tituly, hrál i finále Ligy mistrů, a my v tom chceme pokračovat. Další krok bude vždy nejtěžší. Více než ostatním jsme sami sobě vyslali jasný vzkaz, že dokážeme překonávat překážky, že všichni v týmu, zaměstnanci i maséři, všichni společně pracujeme na tom, abychom dosáhli toho, co chceme." Jaký je cíl? "Vyhrát všechno." Argentinský reprezentant je s 15 góly v 16 zápasech Serie A v této sezóně na nejlepší cestě stát se Capocannonierem, ale zároveň se stává vůdcem Interu jako kapitán. "V posledních letech jsem se hodně změnil i proto, že už mám vlastní rodinu, změnily mě děti. Mistrovství světa ve mně také něco zanechalo a ne všechno bylo pozitivní, protože to nebyly výkony, které jsem chtěl. Trápil mě i bolavý kotník. To mě neomlouvá, spíš mě to přimělo k tomu, abych se dál zlepšoval a sílil." Inter má nyní na čele tabulky Serie A čtyři body, protože Juve v pátek remizovalo 1:1 s Janovem. "Juventus je kvalitní soupeř nejvyšší úrovně, dokáže vyhrávat zápasy, i když nehraje příliš dobře, ale my se musíme soustředit sami na sebe." Los osmifinále Ligy mistrů proběhne v pondělí, s kým by se Lautaro Martinez rád utkal? "Na tom nezáleží, musíme porazit každého, abychom se dostali do finále."

Inter Milán byl oficiálně oznámen jako jeden z klubů, které se již kvalifikovaly na Mistrovství světa klubů FIFA 2025. V létě 2025 se uskuteční první ročník rozšířené verze turnaje. Zúčastní se ho 32 týmů z celého světa. V neděli organizátoři oznámili formát turnaje, informuje FcInterNews. Součástí oznámení byla také identita klubů, které si již rezervovaly místo v soutěži.

V Evropě je Inter mezi osmi celky, které mají místo jisté. Dalšími kluby jsou Chelsea, Manchester City, Real Madrid, Bayern Mnichov, Paris Saint-Germain, Porto a Benfica.

Dalším týmem, který bude reprezentovat italský fotbal, bude Juventus nebo Neapol. Bianconeri jsou v současné době v žebříčku na prvním místě se 47 body. Jejich neúčast v evropských pohárech v této sezóně však znamená, že jejich počet bodů se nezmění. Naopak Partenopei si mohou polepšit o 41 bodů, neboť se v aktuálním ročníku Ligy mistrů kvalifikovali do osmifinále.

Soutěž se rozdělí 32 klubů do osmi skupin po čtyřech. Dva kluby ze stejné skupiny se utkají vždy jednou.

Přijde v lednu náhrada za vyraženého Juana Cuadrada? Kolumbijský reprezentant se podrobí operaci Achillovy šlachy, která ho na několik měsíců vyřadí ze hry. Dost možná do konce sezony. Ředitel klubu Marotta se k tomu vyjádřil v tom smyslu, že takové věci se ve sportu stávají a neznamená to nutně, že se bude Inter snažit v lednu přivést novou posilu.

"Zranění ke sportu patří. Vybudovali jsme však tým s velkým počtem kvalitních hráčů. Nebudeme dělat žádné panické nákupy. Pokud se však něco objeví, můžeme si to vyhodnotit. S Inzaghim, Ausiliem a Baccinem situaci probereme, ale na poplach nebijeme. Aktuálně jsme tým, který plně odpovídá našim cílům a kterému se především daří na hřišti."

Neděle 17.prosince 2023

Inter je k nezastavení. Zvládl další těžký duel a vyhrál v Římě nad Laziem. A znovu nedostal gól. Biancocelesti byli v 16.kole Serie A poraženy na Olympijském stadionu 0-2, přestože byli v prvním poločase lepším týmem a dokázali chvílema Inter dostat pod tlak. Nerazzurri, kteří tentokrát hráli v oranžových dresech, však neztráceli hlavu a se všemi potížemi se dokázali vypořádat bez chyby. V závěru poločasu navíc Lautaro vystihl soupeři přihrávku vlastnímu brankáři a nájezd na bránu zakončil gólem. V druhém poločase měl Inter hru pod kontrolou. Marcus Thuram přidal po dobré práci od Barelly druhý gól. Díky tomu, že Juventus ztratil body za remízu s Janovem má Inter na čele tabulky již čtyřbodový náskok.

Lazio Řím si zajistilo postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů, za vděk ale stejně jako Inter muselo vzít druhé místo ve skupině. V Serii A už ale tým z Věčného města předsezónní cíle moc neplní. Aktuální 11. pozice určitě není to, kde by Biancocelesti chtěli zůstat.

Juventus včera v Janově zaváhal a Nerazzurri mají šanci si upevnit první flek. Jenže na Laziu se jim v poslední době nehraje lehce. Poslední vítězství, které si odtud odvezli, je už pět let staré. Od té doby přišly tři prohry a jedna remíza.

Inter se musí obejít bez Cuadrada, De Vrije, Dumfriese a nejistý je start Sancheze. Domácí nemají k dispozici Isaksena.

Pravděpodobné sestavy: 👇

LAZIO: Provedel - Lazzari, Casale, Gia, Marusic - Guendouzi, Rovella, Luis Alberto - F. Anderson, Immobile, Zaccagni

INTER: Sommer - Bisseck, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Thuram, Lautaro

"Díky tvrdé práci všech lidí v Interu a podpoře našich fanoušků se z Interu stává moderní, inovativní a digitální společnost," řekl ve videohovoru Steven Zhang. Prezident nebyl fyzicky přítomen na vánoční večeři klubu. "Jsou před námi nové výzvy, noví konkurenti, ale také nové velké příležitosti. Myslíme na Ligu mistrů a mistrovství světa klubů v roce 2025, na které jsme se již kvalifikovali."

Zhangovou rodinnou společností je Suning, který mohl Inter držet nad vodou jen díky vysoce úročené půjčce od amerického fondu Oaktree, jež má být splacena v dubnu 2024. "Abychom dosáhli tohoto cíle a ambiciózních cílů, které jsme si stanovili, je velmi důležité udržet finanční stabilitu našeho klubu a pokračovat v procesu obnovy naší infrastruktury.

"Nový stadion ve vlastnictví Interu je projekt, který prosazujeme s výhledem do budoucnosti. To, co jsme v těchto letech realizovali, je východiskem pro budoucnost našeho klubu. Vítězství bude vždy naší prioritou. Děkuji za podporu vám všem, kteří reprezentujete dokonalost hodnot Interu."

Benji Pavard je späť snami! Podľa FcInterNews prebiehalo lečenie zo zranenia na výbornú a rýchlejšie ako sa očakávalo, čomu dopomohla aj poctiva práca hráča. Pavard odletí s tímom do Ríma a bude k dispozícií na lavičke!

Přejít na stránku číslo:
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.