Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 15.04.2022 

Stefano Sensi je spokojený. Za Sampdorii pravidelně hraje a doufá, že si po skončení letního hostování vybojuje místo v týmu Interu. Šestadvacetiletý italský záložník po svém přestupu ze Sassuola v září 2020 v černomodrém dresu zaujal, ale pak ho ze hry vyřadilo několik zranění a stal se z něj nepoužitelný hráč.

V lednu se odešel rozehrát do Sampdorie, kde si připsal již osm startů. Dokázal se prosadit jako trequartista i jako hluboko položený tvůrce hry a prokázal taktickou flexibilitu ve středu hřiště. Sensi se na konci sezony vrátí do Interu a doufá, že si v týmu Simoneho Inzaghiho vybojuje místo, případně se stane alternativou za Marcela Brozoviče.

Výstavba nového stadionu Milána a Interu v Sesto San Giovanni na okraji Milána může začít za 18 měsíců, tvrdí starosta města Roberto Di Stefano. Milánské celky na stavbu svého nového domova spěchají a schválily projekt na jeho vytvoření v areálu San Sira. Stavební práce v Miláně však nezačnou dříve než v roce 2027, protože Stadio Meazza bude hostit zahajovací ceremoniál zimních olympijských her v roce 2026.

Inter a Milán by se proto mohly rozhodnout přestěhovat se těsně za město Milán, přesněji do Sesto San Giovanni, kde je pro jejich nový stadion připravena plocha. "Oběma klubům poskytneme největší opuštěné plochy v Evropě. Většina již byla rekultivována, takže jsou připraveny k využití," řekl starosta Sesto Sam Giovanni Roberto Di Stefano deníku La Verita. "Nemohu vám říct, jestli už jednám s Milánem a Interem, ale základní kámen by bylo možné položit do 18 měsíců. Stanice metra Sesto Rondò je vzdálena pouhých 15 minut od Piazza Duomo, Inter a Milán by zůstaly uvnitř metropolitní oblasti, aniž by si toho všimly."

Jak Paolo Scaroni (prezident Milána), tak Alessandro Antonello (generální ředitel Interu) minulý týden prozradili, že milánské strany si pro svůj nový domov vyberou nejrychlejší projekt.

Inter údajně touží v létě prodat Alexise Sancheze, který je nejlépe vydělávajícím hráčem týmu. Dokonce by ho mohl předčasně vyplatit ze smlouvy, pokud by nenašel žádný zájemce o jeho služby. Třiatřicetiletý hráč má smlouvu do června 2023, ale málokdo věří, že bude součástí týmu na San Siru i v příští sezoně.

Pod vedením Simoneho Inzaghiho do základní sestavy nepaří a po uzdravení Joaquina Correa, ani moc nestřídá. V posledních pěti zápasech Serie A se Alexis Sánchez objevil na hřišti pouze dvakrát jako střídající hráč a celkem strávil na hřišti 39 minut.

Chilský internacionál má nejvyšší plat v týmu, takže nedává po finanční stránce smysl ho držet v týmu, když hraje tak málo. Podle deníku La Gazzetta dello Sport je Inter v případě, že se mu v létě nepodaří najít kupce, připraven zaplatit mu 4 miliony eur za předčasné ukončení smlouvy po vzájemné dohodě a zbavit se ho.

Alexis je i tak ale produktivní. V této sezóně si připsal v 31 soutěžních zápasech sedm gólů a pět asistencí, včetně vítězného gólu v prodloužení superpoháru proti Juventusu.

15/04/22 - Inter je späť! Zdá sa že Nerazzurri si opäť spomenuli, ako strieľať góly, následne pohodlne kontrolovali zápas a po 32.kole majú opäť obhajobu majstrovského titulu vo vlastných rukách!

Inzaghi opäť vsadil na osvedčenú, základnú jedenástku. Do zápasu od úvodu nakočili len dve netradičné mená a to Dimarco, ktorý na poste ľavého stopéra dostal prednosť pred Bastonim a Correa, ktorý nahradil "vykartovaného" Lautara.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy