Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 15.05.2023 

15/05/23 - Na předzápasové tiskové konferenci v Miláně dnes odpoledne Inzaghi nepopřel význam evropského derby, ale zároveň zdůraznil, že jeho tým se na střetnutí připravuje stejně jako na jakýkoli jiný zápas.

Bývalý brankář Interu Gianluca Pagliuca se v rozhovoru pro Rai Radio 1 svěřil, jak vidí odvetu semifinále Ligy mistrů mezi Interem a Milánem a ohodnotil obra brankáře. "Inter je po výsledku 2:0 v prvním utkání favoritem, ale nevěřím, že se AC Milán lehce vzdá. Jsem přesvědčen, že Inter má dobrou šanci, doufám, že postoupí do finále. Musíme si však dát pozor na tento zraněný AC Milán, který bude zítra určitě bojovat jako o život."

Bývalý italský brankář pak dostal otázku, kdo je lepší brankář. Maignan nebo Onana? "Oba jsou velmi silní. Stále se přikláním na stranu Maignana, má více zkušeností. Ale musím říct, že Onana prožívá ve svém prvním roce v Serii A velmi důležitou sezonu. Nemyslel jsem si, že přijde tak brzy, myslel jsem si, že Handanovič vydrží v bráně déle, ale pak se Inzaghi po pár zápasech rozhodl vsadit na Onanu a ten si vedl velmi dobře. Ale Maignan je v současné době jedním ze tří nejlepších brankářů na světě."

15/05/23 - Wilfried Gnonto se zamyslel nad svým působením v Interu, vysvětlil, proč odešel, a přiznal, že neví, zda se ještě někdy vrátí. Devatenáctiletý italský křídelník je produktem mládežnického systému Nerazzurri, ale v létě 2020 odešel na volný přestup do FC Curych, protože se za lombardský celek neprosadil do prvního týmu. Po působivém dvouletém působení ve Švýcarsku, kde v 74 zápasech vstřelil 12 gólů a poskytl 10 asistencí, odešel Gnonto do Leedsu United v hodnotě přibližně 4,5 milionu eur. V Premier League již ukázal svůj potenciál a zdá se, že bude součástí sestavy Azzurri i v příštích letech.

UEFA nominovala na odvetu semifinále Ligy mistrů francouzského rozhodčího Clementa Turpina. Podle některých je to velmi zvláštní rozhodnutí, neboť v týmu AC je na soupisce hned šestice hráčů z Francie. Samotný trenér však s tím problém nemám. "Mám mnoho přátel a známých ve fotbale, kteří mě kontaktovali, když viděli určení francouzského rozhodčího se čtyřmi francouzskými hráči v milánském týmu, ale není to žádný problém. Mám k nim maximální důvěru."

Kromě toho, že Turpin řídil finále loňského ročníku Ligy mistrů, byl také rozhodčím druhého zápasu osmifinálového zápasu AC Milán proti Tottenhamu.

Objevily se však stížnosti na úroveň rozhodčích v dosavadním průběhu turnaje, zejména v prvním milánském derby minulou středu. "O rozhodčích téměř nemluvím, i když si někdy nemohu pomoci," dodal Inzaghi. "V prvním zápase došlo k incidentu, který bylo třeba řešit jinak. "Mluvím o Krunicově faulu na Bastoniho, který by přinesl jiný a velmi důležitý výsledek. To se však nestalo," řekl kouč.

Romelu Lukaku oslavil 30.narozeniny dvěma góly proti Sassuolu a zopakoval, že nejdůležitější je Inter. Proto je připraven sedět při zápasech Ligy mistrů na lavičce. Skóre otevřel skvělým individuálním počinem, když se otočil kolem Ruana Tressoldiho a vystřelil do horního rohu, následně uzavřel skóre střelou z úhlu po asistenci Marcela Brozoviče.

"Jsem šťastný, vyhráli jsme, bylo to pro nás důležité, protože pokaždé, když hrajeme doma se Sassuolem, dělají nám velké problémy," řekl Lukaku pro Sky Sport Italia. "Trenér říkal, že je to zápas o první čtyřku. Jsme v dobré formě, v poslední době jsme vyhráli hodně zápasů a musíme v tom pokračovat." Bylo to jen několik dní poté, co v semifinále Ligy mistrů porazili AC Milán 2:0. Celkově šlo o sedmé vítězství v řadě ve všech soutěžích, díky kterému přeskočili Lazio na třetím místě Serie A.

"Podle mého názoru se pořád můžeme fyzicky zlepšovat. Jsme v dobré formě, všichni hráči odevzdávají maximum a dáváme hodně gólů. Stále můžeme získat dvě trofeje, v úterý nás čeká velmi těžký zápas proti týmu, který v minulé sezoně vyhrál Scudetto, ale jsme na domácí půdě a může se nám dařit."

Od začátku února se nikdo v Serii A nepodílel na tolika gólech jako Lukaku, když jich vstřelil sedm a u čtyř asistoval. Když má takovou formu, myslí si, že by měl v úterý proti Milánu nastoupit ve druhém zápase? "Samozřejmě, že každý hráč chce nastoupit, ale trenér se musí rozhodnout pro tým. Jak jsem vždycky říkal, nejdůležitější je Inter a pro tým odevzdávám všechno." Střední útočník je stále ve vlastnictví Chelsea a ředitel Interu Beppe Marotta dnes uvedl, že existuje šance "šest z deseti", že zůstane na San Siru i v příští sezóně.

Protože měl narozeniny, byla u postranní čáry i jeho rodina, včetně jeho bratra a bývalého hráče Lazia Jordana.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy