Mistři Itálie 2023/24

Středa 27/09/23 20:45
Serie A, 6.kolo
INTER
1:2
SASSUOLO

Inter poprvé v sezoně ztratil body. V 6.kole Serie A překvapivě nezvládl duel s nevyzpytatelným Sassuolem a prohrál na vlastním stadionu 1-2. Zápas se vyvíjel dobře, v prvním poločase nerazzurri byli lepším týmem, měli i nějaké slušné šance a v závěru poločasu se dostali do vedení zásluhou Dumfriese. Druhý poločas byl vyrovnanější, Inter měl zdánlivě zápas pod kontrolou, i tak hosté dokázali dvěma brankami otočit skóre a Inter již nenašel sílu, přidat plyn a vyrovnat. V tabulce Serie A i tak zůstává na první příčce.

Postřehy k zápasu
Bilance vzájemných zápasů se Sassuolem se zlepšuje. Zatímco posledních 20 zápasů vyznívá pro Inter jen mírně lépe 10-2-8, v posledních šestí zápasech je už podstatně lepší 5-0-1.
Hráč zápasu
#2
28 let
Výška: 188 m.
Pozice: obránce
Smlouva: 30.06.2025

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter v šestém kole italské Serie A poprvé v nové sezoně zaváhal, když před svými fanoušky neuhlídal jednobrankové vedení a prohrál se Sassuolem 1:2. O úvodní zásah utkání se v nastavení prvního dějství postaral domácí Denzel Dumfries, po změně stran už však pálili jen Neroverdi. Nejprve vyrovnal Nedim Bajrami po přihrávce Domenica Berardiho a italský křídelník zhruba po hodině hry sám vstřelil vítězný gól. V italské nejvyšší soutěži tak nezůstal žádný tým, který by letos ještě nepoznal hořkost porážky.

6.kolo Serie A

Lazio
2:0
FC Turín
Verona
0:1
Atalanta
Neapol
4:1
Udinese
AC Monza
0:0
FC Bologna
Inter
1:2
Sassuolo
Juventus
1:0
Lecce
FC Janov
4:1
AS Řím
Frosinone
1:1
Fiorentina
Empoli
1:0
Salernitana
Cagliari
1:3
AC Milán
Zprávy o Interu Milán 27.09.2023 

Dnes nás čeká první kolo uprostřed týdne a hned nevyzpytatelné Sassuolo. Neroverdi v minulém zápase vyprovodili Juventus čtyřmi brankami. Proti nim ale nyní bude stát stále stoprocentní Inter. Výkon s posledním Empoli sice od Nerazzurri už nebyl tak impozantní, ale tři body a další čisté konto se jistě počítá.

Vzájemná bilance těchto týmů, tedy alespoň v posledních zápasech, vyznívá jednoznačně pro Inter - šest zápasů a pět výher. Domácím zůstává na marodce Sensi, Cuadrado a přidal se k nim na delší dobu bohužel i Marko Arnautovič. Hosté pravděpodobně nastoupí bez Consigliho a Alvareze.

Pravděpodobné sestavy:

INTER: Sommer - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Thuram, Lautaro

SASSUOLO: Cragno - Toljan, Erlic, Tressoldi, Vína - Boloca, Henrique - Berardi, Bajrami, Lauriente - Pinamonti

Představenstvo Interu dnes schválilo návrh rozpočtu za fiskální rok 2022/2023. Dokument bude dál předložen valné hromadě, kde je schůze naplánována na konec října. Vše by ale mělo být potvrzeno.

Nejdůležitější body:

- většinový akcionář, tedy Suning v čele s rodinou Zhangů, vložil do klubu 51 milionů eur, čímž klub rekapitalizoval na 86 milionů eur.

- Klub zaznamenal výrazné snížení ztrát, kdy oproti předchozímu roku byly ztráty sníženy o 55 milionů eur na současných 85 milionů eur (výrazně tomu pomohlo snížení mzdových nákladů a nákladů na přestupy hráčů).

- Příjmy klubu jsou na vzestupu, čemuž pomáhá hlavně vysoká návštěvnost fanoušků (příjmy z prodeje lístků přesáhly 80 milionů eur, což je nejvyšší hodnota v historii klubu a jedna z nejlepších v rámci evropských velkoklubů), další obrovský příjem plynul z Ligy mistrů, kam jsme se probojovali až do finále, a tím spojených i televizních práv.

- Inter tedy pevně věří, že díky tomuto výsledku se mu vyhnou jakékoliv sankce a postihy ze strany UEFA v rámci Finanční Fair Play.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy