Mistři Itálie 2023/24

Středa 08/11/23 21:00
Liga mistrů, ZS 4.z
RB SALZBURG
0:1
INTER

Je rozhodnuté, ideme do osemfinále! Inter zlomil Salzburské srdcia v samom závere zápasu. Die Roten Bullen je porazený a ostáva mu iba boj o postup do Európskej ligy. Premenená penalta Lautara v 85. minúte rozhodla o osude stretnutia, ktoré bolo aj kvôli šetreniu viacerých opôr Nerazzurri relatívne vyrovnané.

Salzburg mal dobrý vstup do zápasu a prvých 30 minút mal prevahu, aj keď výraznejšiu šancu si nevypracoval. V druhom polčase sa však ukázali skúsenosti a kvalita Interu, ktorému rozhodne pomohli aj striedania.

Zhruba od 50. minúty až do konca zápasu výkon La Beneamata gradoval. Domáceho brankára postupne preveril Calhanoglu, Asllani a Lautaro, ktorého hlavička poriadne „smrdela“ gólom. O pár minút neskôr nastrelil striedajúci Barella ruku domáceho Bidstrupa a Il Toro sa z bieleho bodu nemýlil. Inter si až do záverečného hvizdu zápas postrážil a potvrdil tak 100% bilanciu proti Salzburgu v Európskych pohároch.

Simone Inzaghi pošetril viaceré opory do ďalších zápasov, získali sme 3 body a predviedli solídny výkon. Teraz ostáva zabojovať o 1. miesto v skupine. Najbližšie nás v Lige majstrov privíta Benfica.

Hráč zápasu
#9
27 let
Výška: 192 m.
Pozice: útočník
Smlouva: 30.06.2028

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter porazil ve čtvrtém kole skupiny D Ligy mistrů Salzburg 1:0 a rozhodl o postupu do osmifinále, do kterého zároveň posunul i Real Sociedad. Výhra se ovšem pro Nerazzurri podobně jako v prvním vzájemném duelu nerodila snadno, když je znovu zachránil až pokutový kop. Tentokrát se jeho úspěšným exekutorem stal aktuálně nejlepší střelec italské nejvyšší soutěže Lautaro Martínez.
Zprávy o Interu Milán 08.11.2023 

Simone Inzaghi na včerejší tiskové konferenci: “Zítra musí všechno skvěle fungovat. Výborná technika, klidná mysl a skvělá fyzička budou rozhodující faktory. S hráči už jsme to probírali a budeme potřebovat z nich dostat to nejlepší.”

“Dostane Bisseck svůj čas? Od začátku sezóny pracuje velmi dobře. Je to mladý hráč, který však v tréninku ukazuje kvality a má předpoklad ještě růst. Problém máme ovšem napravo. O Dumfriesovi jsem mluvil s lékaři a ještě nevím jestli je připravený začít od začátku. Nabízí se automaticky Darmian, ale i Carlos Augusto umí hrát vpravo. Musím to ještě zhodnotit.”

“Frattesi zítra určitě nastoupí. Musím ale vybrat další dva do středu zálohy. I Klaassen si zaslouží svůj prostor na hřišti vzhledem k jeho tvrdé práci v tréninku.”

“Sánchez bude určitě hrát od začátku, protože si to za svou práci zaslouží. Zítra se jen rozhodnu jestli s Lautarem nebo s Thuramem.”

Po 2 týdnech se nám opět postaví Red Bull Salzburg. V nedalekém rakouském městě nás nečeká nic jednoduchého. Domácí potřebují dnes Inter porazit, aby se dostali na dostřel postupu. Aktuálně na milánský klub i vedoucí Real Sociedad ztrácí 4 body. Navíc je tým trenéra Strubera ve slušné formě. Od zápasu na San Siru vyhrál všechna tři utkání.

Inter se zase opírá o naprosto úchvatnou bilanci na venkovních hřištích. K tomu vede Serii A a nedělá mu problém jak defenziva, tak ofenziva. Nerazzurri se naposledy v Red Bull Aréně představili před třemi měsíci v přátelském zápase a vyhráli nad Salzburgem 4:3.

Domácí mají poměrně rozsáhlou marodku. Inter nebude moci využít Cuadrada a Pavarda. Nejistý je start Dumfriese, který je unavený.

Zápas bohužel nevysílá žádná cz/sk TV, podobně jako utkání s Benficou 😔

SALZBURG: Schlager - Dedic, Solet, Pavlovic, Ulmer - Susic, Bidstrup, Gourna-Douat - Kjaergaard - Gloukh, Simic

INTER: Sommer - Bisseck, Acerbi, Bastoni - Darmian, Fratessi, Calhanoglu, Mkhitaryan, Carlos Augusto - Sanchez, Thuram

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy