Mistři Itálie 2023/24

Středa 29/11/23 21:00
Liga mistrů, ZS 5.z
BENFICA LISABON
3:3
INTER

Inter měl dvě kola před koncem základní skupiny Ligy mistrů jistotu postupu do osmifinále. Trenér Inzaghi díky tomu mohl v náročném programu pošetřit hráče. Tím, že však nenechal v sestavě kámen na kameni, překvapil všechny. Z častěji používaných jmen v základní jedenáctce si diváci mohli na dresech přečíst jen jmenovky hráčů Darmiana, Acerbiho a De Vrije. V brance byl poprvé Audero, v záloze nechyběl Klaassen či Asllani a v útoku Arnautovič s Alexisem Sánchezem. Obavy fanoušků z velkých změn se vyplnili záhy. Domácí se po chybách v obraně dostali rychle do vedení a v 34.minutě dokonce bývalý hráč Interu Joao Mario dokončil hattrick. Inter byl zralý na ručník, kouč však zachoval chladnou hlavu a o přestávce nikoho nevystřídal. Hráči se obdivuhodně zvedli. Arnautovič vstřelil gól a v 58.minutě ranou z voleje Davide Frattesi snížil na rozdíl jediného gólu. Inter to dostalo do laufu. V 67.minutě přišlo první střídání na plac šel Thuram, Barella a Cuadrado. Uběhlo 5 minut a na Thurama se pískala penalta, kterou bezpečně proměnil Alexis. Domácí ke konci zápasu dostali červenou kartu a Inter tak závěr zápasu dohrával většinu času s míčem na kopačkách. V nastaveném čase mohl rozhodnout Barella, ale trefil jen tyč.

Hráč zápasu
#16
25 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2026

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Benfica remizovala v pátém kole skupiny C Ligy mistrů na domácím stadionu s Interem 3:3 a připsala si první bod do tabulky. Lisabonský celek si proti šetřícímu se soupeři vybudoval až třígólový náskok, když se hattrickem blýskl bývalý hráč Nerazzurri Joao Mário, přičemž na prakticky všech brankách měl výrazný podíl i Casper Tengstedt. Italský tým kontroval až po změně stran, a i když se mu úplný obrat dokonat nepodařilo, prodloužil svou sérii neporazitelnosti už na 11 utkání. Český reprezentant David Jurásek strávil zápas na lavičce náhradníků.
Zprávy o Interu Milán 29.11.2023 

Matteo Barzaghi (SportMediaset): “Prezident Steven Zhang je nadmieru spokojný s prácou celého vedenia a managmentu, spoločne v priebehu rokov vytvorili silný blok čo prinieslo svoje želané výsledky. V Interi už pár rokov panuje absolútna stabilita. Po predĺžení zmluvy Giuseppeho Marottu sa budú bezprostredne riešiť aj zmluvy ďalších členov vedenia, Zhang chce aby táto časť Interu zostala absolútne nedotknuteľná.”

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy