Mistři Itálie 2023/24

Sobota 09/12/23 20:45
Serie A, 15.kolo
INTER
4:0
UDINESE

Inter předvedl nejlepší výkon v sezoně a porazil v 15.kole Serie A Udinese 4:0. V tabulce jsou stále na první příčce. Udinese nemělo od začátku šanci, černomodří byli aktivnější, hostům ani nepůjčovali míč, hráli v rychlosti, atraktivní fotbal a vytvořili si i spoustu šancí. Vyprodané San Siro si sice na první gól muselo počkat až do 37.minuty, kdy se z penalty trefil neomylný Calhanoglu. Pak ale přišly v rychlém sledu další branky Dimarca a Thurama. V závěru druhého poločasu se dočkal dalšího gólu i kapitán a nejlepší střelec soutěže Lautaro Martinez.

Postřehy k zápasu
V první šanci trefil Lautaro Martinez tyč.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter prolétl 15. kolem Serie A ve velkém stylu, když na svém hřišti snadno porazil Udinese 4:0. Na San Siru se o úvodní trefu postaral ve 37. minutě z bodu pro pokutový kop Hakan Calhanoglu. Krátce po něm skóroval i jiný muž známý svými dělovými projektily Federico Dimarco a hororovou fázi zápasu v podání Le Zebrette zakončil ještě před odchodem do kabin Marcus Thuram. Domácí tak pokračují v přetahované s Juventusem o první příčku, třetí AC naopak ztrácí na čelo již devět bodů.

15.kolo Serie A

Verona
1:1
Lazio
Salernitana
1:2
FC Bologna
AS Řím
1:1
Fiorentina
AC Monza
1:0
FC Janov
Inter
4:0
Udinese
Juventus
1:0
Neapol
Empoli
1:1
Lecce
Cagliari
2:1
Sassuolo
Atalanta
3:2
AC Milán
Frosinone
0:0
FC Turín
Zprávy o Interu Milán 09.12.2023 

V 15. kole Serie A hostíme šestnácté Udine. Nerazzurri musí opět zareagovat na výhru Juventusu, který včera porazil doma Neapol. Právě výhra nad úřadujícím mistrem ligy je i náš poslední skalp a zároveň se jednalo o jeden z nejlepších zápasů dosavadní sezóny.

Udine zatím v tomto ročníku nezáří. Jejich jediná výhra v lize ze 14 kol ale přišla právě na San Siru, když zde před měsícem zdolali AC Milán. Jinak tým trenéra Cioffiho sbírá body opravdu po troškách. Navíc Inter doma vyhrál s Udine ve všech posledních pěti zápasech.

Inter, který dnes mj. nastoupí v dresech se speciálním logem sponzora, má problémy se složením obrany. Zranění jsou Pavard, Bastoni, De Vrij a Dumfries. Ani soupeř nevyužije všechny hráče. Deulofeu, Brenner, Davis, Semedo jsou také zranění.

Pravděpodobné sestavy:

INTER: Sommer - Darmian, Acerbi, Carlos - Cuadrado, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Thuram, Lautaro

UDINE: Silvestri - Perez, Kabasele, Ferreira - Ebosele, Samardžić, Walace, Payero, Zemura - Success, Thauvin

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy