Mistři Itálie 2023/24

Neděle 28/01/24 20:45
Serie A, 22.kolo
FIORENTINA
0:1
INTER

Inter se po triumfu v italském superpoháru vrátil ze Saudské Arábie. Proti Fiorentině nemohli kvůli žlutým kartám nastoupit dva důležití hráči ze středu pole Hakan Calhanoglu a Nicolo Barella. V součtu se vzrůstající únavou nečekal hráče nerazzurri vůbec lehký úkol. I tak ho zvládli a ve 22.kole Serie A ve Florencii zvítězili 1-0. K vidění byl docela divoký zápas s mnoha šancemi. Domácí fialky se snažili tvořit hru a hledat skuliny v obraně Interu, který naopak čekal spíš na rychlé protiútoky a překvapivě snadno se do nich i dostával. Dlouhodobě však má potíže s proměňováním šancí. Za první poločas mohl vstřelit klidně tři branky, ale nakonec musel být rád i za tu jedinou v podání Lautara. Největší příležitost měl zřejmě Thruam, který utekl obráncům a při běhu na samotného gólmana zakopl. Fiorentina však hrozila také. Přestože měla velkých šancí málo, jednalo se o velmi nebezpečné situace. Činit se musel i brankář Sommer.

Podobný průběh utkání byl i v druhém poločase. Inter mohl vstřelit uklidňující gól, ale z různých důvodů k tomu nedošlo. Zhruba 20 minut před koncem začali domácí tlačit a začalo být zjevné, že Inter bude vůbec rád, když těsnou výhru udrží. V 76.minutě Sommer fauloval protihráče a sudí po upozornění od VARu nařídil penaltu. Švýcarský gólman však špatně kopnutou penaltu od Gonzalese dokázal chytit. Protože Juventus i AC Milán pouze remizovalo, Inter znovu drží na čele náskok i přestože má o odehraný zápas méně.

Postřehy k zápasu
19Lautaro je nezastavitelný. V pondělí právě jeho gól rozhodl o zisku třetího superpoháru v řadě a dnes vstřelil již 19.gól v Serii A, díky kterému si Inter připsal vele důležité tři body na hřišti ve Florencii. Tabulku ligových kanonýrů vede nadále s přehledem. Druhý Vlahovič z Juventusu má 12 zásahů.
PENALTAV 77.minutě chytil Yann Sommer penaltu Gonzalezovi. Kopala se po té, co brankář při snaze odboxovat míč v pokutovém území trefil Nzolu do hlavy.
Inter ani v 11 utkání hraném venku v této sezoně Serie A neprohrál a hned v devíti případech si připsal plný tříbodový zisk.
Zápas 21.kola Serie A proti Atalantě Bergamo, který se měl hrát minulý víkend, byl kvůli superpoháru odložen na konec února.
Jedinou branku vstřelil Lautaro Martinez hlavou po té, co si naběhl na centr z rohu od Asllaniho na přední tyč. VAR zkoumal, zda si kapitán před tím neodstavil svého strážce nedovoleně, ale gól nakonec posvětil.
Hráč zápasu
#10
27 let
Výška: 174 m.
Pozice: útočník
Smlouva: 30.06.2026

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Fotbalisté Interu navázali na úspěch ve finále Superpoháru, když po návratu na ligovou scénu porazili ve 22. kole Serie A Fiorentinu 1:0. O vítězství Nerazzurri rozhodli už během úvodní čtvrthodiny, když nejprve přežili dvě obrovské příležitosti soupeře a následně se prosadili zásluhou nejlepšího střelce celé soutěže Lautara Martíneze. Kapitán hostů, jenž jako jediný skóroval i v nedávném souboji o cennou trofej proti Neapoli, tak rozhodl i o již čtvrtém venkovním vítězství nad Fialkami v řadě, čehož milánský celek dosáhl poprvé v historii.

22.kolo Serie A

AC Milán
2:2
FC Bologna
Verona
1:1
Frosinone
Salernitana
1:2
AS Řím
AC Monza
1:0
Sassuolo
Juventus
1:1
Empoli
Lazio
0:0
Neapol
FC Janov
2:1
Lecce
Fiorentina
0:1
Inter
Cagliari
1:2
FC Turín
Atalanta
2:0
Udinese
Zprávy o Interu Milán 31.01.2024 

31/01/24 - Kapitán Interu Milán Lautaro Martinez v této sezóně zdaleka nestřílí jen góly. Šestadvacetiletý útočník je také hráčem, který svým neustálým presinkem a pracovitostí funguje jako první obranná linie Interu. Statistiky ukazují, že Lautaro vede v několika defenzivních statistikách útočníků Serie A.

Křídelní záložník Tajon Buchanan ještě stále po svém příchodu za Inter nenastoupil. A to je v klubu již téměř měsíc. Inter nechtěl s příchodem Kanaďana otálet. Vzhledem k tomu, že je hráčem, kterého si vyhlédl jako náhradu za zraněného Juana Cuadrada, přestoupil hned v prvním lednovém týdnu z Clubu Bruggy.

Proč Tajon Buchanan ještě nenastoupil za Inter? Není tak úplně překvapivé, že trenér Simone Inzaghi nezařadil 24letého hráče rovnou do základní sestavy. Ale to, že se nedostal na hřiště ani jako náhradník, už překvapivé je. Podle Tuttosportu má však Buchananův dosavadní nedostatek herního času konkrétní důvod. Problém nesouvisí s kondicí. Lékařské prohlídky a první tréninky ukázaly, že Buchanan je po fyzické stránce více než připraven. Kanaďan však podstupuje intenzivní výuku italštiny. To proto, aby mohl začít rychleji přebírat taktické pokyny.

Role křídelního záložníka je v Interu obzvláště takticky náročná. Hráči jako Achraf Hakimi a Denzel Dumfries se také museli po svém příchodu přizpůsobit. Buchanan je hráčem, kterého Inter vidí jako ideálního pro tuto pozici. Není to však pozice, na které v minulosti hrál. Hráč na tomto posutu musí přijímat spoustu informací a pokynů od Inzaghiho i spoluhráčů, jak zaujmout pozici a jak se chovat v různých taktických situacích. Důležitou součástí tohoto procesu je tak slušná znalost italštiny.

Budoucnost Emila Audera v Interu Milán je ve hvězdách. Sedmadvacetiletý brankář přišel loni v létě na sezónní hostování ze Sampdorie Janov. Inter má opci na jeho nákup v hodnotě 7 milionů eur. Nikde však není dáno, že ji musí uplatnit. Yann Sommer chytá excelentně a Audera pustil do brány jen dvakrát. Jednou v Lize mistrů a jednou v italském poháru.

Podle Tuttosportu Inter bedlivě sleduje Juana Mussa z Atalanty. Argentinec se mu líbil již v době, kdy chytal za Udinese. Od roku 2021, kdy do Bergama přišel, pravidelně chytal, ale po té, co mu přišla konkurence v podobě Marca Carnesecchiho, nemá místo jedničky jisté. Proto existuje reálná šance, že by Atalanta byla ochotna Mussa prodat.

Daniele Orsato nebude rozhodovat nedělní zápas mezi Interem Milán a Juventusem, ale ne kvůli "vetu" ze strany Nerazzurri. Vyplývá to z dnešního tištěného vydání římského deníku La Repubblica. Lega Serie A nyní potvrdila, že nedělní zápas Derby d'Italia bude řídit Fabio Maresca.

Proč není nasazen zkušenější Orsato? Je to o jeho minulosti v Derby d'Italia. Orsato si jedním rozhodnutím v zápase mezi Interem a Juventusem v roce 2018 pošramotil pověst u černomodrých. Tehdy nevysvětlitelně nevyloučil záložníka Bianconeri Miralema Pjaniče za hrubý faul na Rafinhu z Interu. Hráč Juventusu měl již jendu žlutou kartu a měl dostat i druhou. Tento incident zůstal Interu v živé paměti.

Vedení ligy proto z politických a očividných důvodů odmítla Orsata pověřit vedením nedělního zápasu na San Siru. Podle deníku La Repubblica to však není důsledek žádosti Interu. Liga se rozhodla nezávisle, chce se vyhnout vyvolávání kontroverzí.

Starosta Milána Beppe Sala nechce přijít o oba milánské kluby, které plánují výstavbu nových stadionů mimo město, a naznačil možný plán na rekonstrukci San Sira. "Pokud by byl zájem ze strany obou klubů nebo jen jednoho, byli bychom otevřeni řešením," řekl starosta. "Rekonstrukci může provést město nebo se může udělat formou partnerství. Anebo, a to by byla nejrozumnější varianta, může se stadion prodat formou práv na plochu. Tuto variantu považujeme za nejzajímavější, protože kapitalizace ze stadionu je pro týmy něco důležitého. A také proto, že při rekonstrukci řízené soukromou firmou by přestavba mohla být rychlejší."

Sala vysvětlil, že náklady na San Siro pro město jsou přibližně 100 milionů eur. "Neznamená to ale nutně, že tuto částku by klub nebo kluby musely zaplatit celou."

Inter směřuje k výstavbě v oblasti Rozzano. a Milán se rozhodl pro obec San Donato.

Jak informoval Gianluca Di Marzio, Leicester se konečně dohodl na přestupu Stefana Sensiho z Interu. Pokud Lišky postoupí do Premier League, dostane Inter 2,5 milionu eur. Jednání jsou nyní v závěrečné fázi a záložník by měl v nejbližších hodinách odletět do Anglie.

Podle Calciomercato.com je jedním ze sporných bodů to, že Inter potřebuje z prodeje získat 3 miliony eur, aby vyrovnal účetnictví, jinak ho Sensiho odchod bude celkově stát peníze. Ze Sassuola ho koupili za celkem 27,2 milionu eur, nejprve na hostování v roce 2019 se závazkem odkoupení. Jeho současná smlouva platí jen do konce sezony.

Osmadvacetiletý hráč v tomto ročníku za Nerazzurri téměř nenastupoval, ve čtyřech zápasech odehrál pouhých 65 minut.

Historicky nejlepší střelci Interu:

1) Meazza 284

2) Altobelli 209

3) Boninsegna 171

4) Mazzola 160

5) Cevenini 158

6) Lorenzi 143

7) Nyers 133

8) Icardi 124

9) Lautaro 124

10) Vieri 123

Mauro Icardi potřeboval na 124 branek 219 zápasů, v kterých navrch přidal 29 asistencí. V těch je lepší Lautaro, asistoval 41krát, ale na stejný počet vstřelených gólů potřeboval 266 zápasů.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy