Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 04/03/24 20:45
Serie A, 27.kolo
INTER
2:1
FC JANOV

Zatímco Juventus prohrál v Neapoli, Inter ve 27.kole porazil na domácím stadionu FC Janov 2-1. O 15 bodů vede Inter Serii A a míří za titulem. Přesto má před sebou ještě dlouhou cestu. K jistotě potřebuje získat 19 bodů z 11 zápasů. Proti Janovu černomodří ovládli první v poločas, v kterém byli aktivnější a lepším týmem. První gól vstřelil po krásné akci Albánec Kristjan Asllani. Druhý gól přidal z penalty po faulu na Barellu Alexis Sánchez. Další šance Inter neproměnil. Janov sice nevypadal, že by se zmohl na nějaký odpor, ale přeci jenom do přestávky jednou nebezpečně zahrozil a obránci Interu se museli mít na pozoru. Druhý poločas začal dobře, Inter kontroloval hru, ale z ničeho nic přišel pěkný gól hostí a najednou se obraz hry změnil. Janovští si troufali navíc, začali ve více lidech útočit a hráčům Interu jako by se už nechtělo tolik běhat. Do pokutového území tak začali lítat nebezpečné centry a několikrát se nerazzurri osvobodili jen odkopnutím míče na roh. Pokud se dostali do útoku, tak i nadále tam sice byli nebezpeční, ale takovýchto situací podstatně ubylo. Další banku se nakonec ale nikomu vstřelit nepodařilo.

Postřehy k zápasu
Inter po druhé v sezoně nastoupil ve speciálních dresech. Po transformers přišly na řady Želvy Ninja.
11Inter v letošním ročníku Serie A zahrával již 11.penaltu. Nejlepší střelec týmu a celé soutěže Lautaro ji přenechal Alexisi Sanchézovi, který ji bezpečně proměnil.
15Inter vede tabulku o 15 bodů před druhým Juventusem, který prohrál v Neapoli 1-2.
Hráč zápasu
#70
36 let
Výška: 169 m.
Pozice: útočník
Smlouva: 30.06.2023
www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvládl 27. kolo Serie A, ve kterém porazil Janov 2:1. Na úvodní gól Kristjana Asllaniho z 30. minuty rychle navázal z penalty Alexis Sánchez, přičemž oba úspěšní střelci zaznamenali první ligovou trefu v sezoně. Vítězné střetnutí bylo speciální i pro Simoneho Inzaghiho, jenž zaznamenal již svůj 300. zápas na pozici trenéra v italské nejvyšší soutěži. Hosté tak odjeli z Milána bez bodu, ačkoli favoritovi způsobili snížením na rozdíl jediného gólu komplikace. Aktuální lídr tabulky navíc po ztrátě Juventusu navýšil náskok už na 15 bodů.

27.kolo Serie A

AC Monza
1:4
AS Řím
Udinese
1:1
Salernitana
FC Turín
0:0
Fiorentina
Neapol
2:1
Juventus
Verona
1:0
Sassuolo
Lazio
0:1
AC Milán
Inter
2:1
FC Janov
Frosinone
1:1
Lecce
Empoli
0:1
Cagliari
Atalanta
1:2
FC Bologna
Zprávy o Interu Milán 08.03.2024 

Smlouva Nerazzurri s hlavním sponzorem společností Paramount+ vyprší na konci sezony. Italové proto v současné době hledají nového strategického partnera. Před pár týdny se zdálo, že už je vše upečeno a novým sponzorem na dresech bude aerolinka Qatar Airways. Jenže do hry se vložila švédská hazardní společnost a rázem je favoritem.

Švédové by mohli současnému lídrovi Serie A nabídnout 30 milionů eur ročně na příštích pět sezon.

Společnost aktuálně otevírá v Itálii svou platformu a při vstupu na tamní trh by se jí hodila důležitá reklama. "Skupina Betsson s hrdostí oznamuje spuštění své vlajkové značky Betsson v Itálii," stojí v oficiálním prohlášení. "Tento strategický krok znamená další expanzi značky na nové trhy. Rovněž podtrhuje závazek skupiny umístit Betsson jako přední globální značku v tomto odvětví."

Hvězda Interu Milán Hakan Calhanoglu se vrátil do týmu a normálně trénuje. Záložník bude součástí týmu, který pocestuje do Boloni a tak není vyloučené, že v zápase nastoupí na úkor Kristjana Asllaniho.

Turek je mimo hru od 24. února, kdy utrpěl zranění stehna. Třicetiletý hráč vynechal střetnutí Serie A proti Lecce, Atalantě a Janovu. Naštěstí však Nerazzurri i přes tuto citelnou absenci dokázali udržet svou vítěznou sérii a částečně se o to zasloužil Asllani, který předvedl výborn0 výkony, když v roli registy zastoupil svého zkušenějšího spoluhráče. Albánec si vedl dobře ve všech třech duelech, ve kterých přispěl gólem a asistencí.

Hlavním cílem je, aby byl Hakan v optimální fyzické kondici hlavně proti Atléticu Madrid příští týden.

08/03/24 - Trenérem měsíce Serie A se stal Thiago Motta. Kouč Boloni obdivuje svého kolegu z Interu Simone Inzaghiho, ale zároveň tvrdí, že všechny týmy mají slabiny. V sobotu od 18 hodin se právě jejich týmy střetnou na Stadio Dall'Ara. Zatímco Nerazzurri vedou ligu o 15 bodů a v roce 2024 ještě neprohráli, Rossoblu jsou také ve výtečné formě. Vyhráli šestkrát za sebou a jsou na čtvrtém místě. Bývalý hráč Interu, s kterým vyhrál slavný Treble v roce 2010, se na vzájemný zápas těší.

Deník La Gazzetta dello Sport potvrdil, že ředitelé Liverpoolu sledují trenéra Interu Simoneho Inzaghiho. Vidí ho jako možnou náhradu za Jurgena Kloppa v příští sezoně. 47letý kouč ale nechce opustit Inter z osobních a pracovních důvodů.

Italský kouč během svého dvouapůlletého působení na Stadio Meazza získal pět trofejí, takže zájem Liverpoolu o bývalého italského útočníka není překvapivý. Gazzetta uvádí, že výsledky a herní styl Interu Reds zaujaly, ale Inzaghi není ochoten Nerazzurri na konci sezony opustit.

Smlouva mu končí v roce 2025, ale očekává se, že mu Inter na konci sezony nabídne novou dvouletou smlouvu. Inzaghi si je vědom toho, že dlouhodobý projekt klubu mu umožní v blízké budoucnosti získat další trofeje.

Deník La Gazzetta dello Sport prozradil, kolik si hráči Interu vydělají, pokud se jim podaří postupovat v Lize mistrů do dalších kol vyřazovací fáze. Inter se v sezóně 2022/23 dostal do finále Ligy mistrů a v této sezóně chce splnit stejný cíl, přičemž doufá ale v jiný konec.

Podle sportovního deníku si hráči za každý postup v play-off rozdělí 2 miliony eur. Pokud by se jim pak podařilo vyhrát finále, dostane celý tým odměnu ve výši 5 milionů eur.

Růžový list upřesnil, že Simone Inzaghi a členové realizačního týmu mají jiné dohody, zatímco nejlepší hráči Interu si mohou rozdělit další 4 miliony eur díky bonusům zahrnutým v jejich smlouvách.

Generální ředitel Interu Alessandro Antonello potvrdil, že prioritou Nerazzurri je výstavba nového stadionu ve vlastnictví klubu v Rozzanu, a zdá se, že ho nepřesvědčil projekt rekonstrukce Stadio Meazza. Antonello poskytl nejnovější informace o novém stadionu Interu během středečního rozhovoru pro televizi TG1. Nerazzurri připravují projekt výstavby nového stadionu ve vlastnictví klubu v Rozzanu nedaleko Milána.

Milánská radnice a major Beppe Sala se však zoufale snaží přesvědčit Inter a AC Milán, aby zůstaly na San Siru, a již jim představili projekt rekonstrukce Stadio Meazza. "Musíme být velmi opatrní, protože chceme mít stadion, který by co nejlépe vyhovoval fanouškům," řekl Antonello. Nerazzurri v této sezóně navštěvuje na každém domácím zápase Serie A v průměru téměř 73 000 fanoušků. "Budeme se nadále zabývat záměrem stadionu v Rozzanu, protože má dobré spojení a je zvyklý hostit sportovní události."

Městský rival Interu Milán přitom nedávno koupil rozsáhlý areál v San Donatu a v případě schválení projektu svého nového stadionu plánuje San Siro rovněž opustit.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy