Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 01/04/24 20:45
Serie A, 30.kolo
INTER
2:0
EMPOLI

Inter jede dál a scudetto je velmi blízko. Ve 30.kole Serie A porazil sestupem namočené Empoli na svém stadionu 2-0 a v tabulce má před milánským rivalem náskok 14 bodů. Skóre otevřel již v 5.minutě pohotovou ranou zvoleje Federico Dimarco. Inter začal aktivně, obránce Bastoni, který na první gól nahrál, nastřelil o chvíli později tyč. S postupujícím časem ale již tým netlačil tolik na pilu. Šance si vytvářel, ale tradičně je neproměňoval. Hosté se dostali k minimu příležitostí, kdy ohrozili branku Interu a pokud se to již stalo, náhradní brankář Audero vše zlikvidoval. Pojistka přišla až pár minut před konce, kdy se trefil střídající Alexis Sánchez.

Postřehy k zápasu
Inter hrál ve speciálních dresech Nike AIR MAX.
Alexis Sánchez vstřelil Empoli 38.gól v Serii A a předstihl Artura Vidala (37). Stal se tak druhým nejlépe střílejícím Chilanem v Serii A po Mauriciu Pinillovi (47).
19Inter udržel 19. čisté konto ve 30 zápasech odehraných v této sezóně Serie A. Poprvé k němu přispěl náhradní brankář Audero. Nerazzurri vyrovnali svůj rekord v počtu čistých kont nasbíraných do této chvíle v nejvyšší soutěži. V sezoně 1988/89 jich bylo 19 z 30. Dalším obranným rekordem je 14 inkasovaných branek ve 30 zápasech Serie A. Inter nikdy v této části sezóny neinkasoval méně gólů (14 v sezóně 1988/89).
150Mezi další dosažené milníky patří 150 zápasů Nerazzurri pro Inzaghiho, jeho 100. vítězství v Interu, Lautaro Martinez také zaznamenal svůj 200. zápas v Serii A s Interem, aby se stal třetím Argentincem, který dosáhl tohoto milníku s klubem v éře tří bodů za vítězství (od 1994/95), po Javier Zanetti (615) a Esteban Cambiasso (315).
Dva vstřelené góly znamenaly tři body, a nejen to. Díky gólům Dimarca a Sancheze se Inter stal po Juventusu v sezoně 2013/14 druhým týmem, který skóroval v každém z prvních 30 zápasů Serie A. Nerazzurri také teprve podruhé ve své historii vyhráli alespoň 25 z 30 odehraných zápasů v jedné sezoně.
Hráč zápasu
#95
25 let
Výška: 190 m.
Pozice: obránce
Smlouva: 30.06.2028

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Fotbalisté Interu porazili ve 30. kole Serie A Empoli 2:0. Utkání rozhodl ve prospěch jasného lídra soutěže už pár minut po úvodním výkopu produktivní krajní bek Federico Dimarco, jenž se stal teprve čtvrtým obráncem Miláňanů s přímým podílem na více než 10 trefách v rámci jednoho ligového ročníku za posledních 20 sezon. Azzurri se naopak v celém zbytku duelu na překonání náhradního gólmana domácích Emila Audera nezmohli a počtvrté za sebou padli s nulou na kontě vstřelených branek.

30.kolo Serie A

Lecce
0:0
AS Řím
FC Turín
1:0
AC Monza
Sassuolo
1:1
Udinese
Neapol
0:3
Atalanta
Inter
2:0
Empoli
Lazio
1:0
Juventus
FC Janov
1:1
Frosinone
Fiorentina
1:2
AC Milán
Cagliari
1:1
Verona
FC Bologna
3:0
Salernitana
Zprávy o Interu Milán 03.04.2024 

Skvělou přihrávku našel na začátku utkání proti Empoli Alessandro Bastoni Federica Dimarca, který zvoleje poslal míč do sítě. Připsal si tak třetí asistenci v posledních třech zápasech Serie A. Posledním obráncem Interu před ním, kterému se to v lize povedlo, byl Federico Dimarco mezi srpnem a zářím 2023.

Federico Dimarco v sezóně 2023/24 vstřelil již pět ligových gólů a vyrovnal tak svůj osobní rekord v počtu vstřelených branek . V sezóně 2020/21 jich dal pět za Hellas Verona. Kromě toho se nyní hráč nosící na dresu č. 32 podílel na celkem jedenácti gólech v Serii A od začátku aktuálního ročníku. Má na kontě pět branek a šest asistencí. Co řekl k vítězství nad Empoli?

"Důležité bylo dát gól. Nebylo snadné trefit míč tak, jak se mi to povedlo, ale jsem rád, že se mi podařilo to dobře trefit a že to tam padlo," řekl italský reprezentant.

"Góly a asistence od obránců? Hodně pracujeme na fázích hry v útoku a je potěšující, když během zápasů realizujeme věci, které zkoušíme v tréninku. Pro ostatní týmy není nikdy snadné přijet k nám hrát a brzké vstřelení gólu nám pomáhá. Chtěl bych však Empoli pochválit, protože nám dělalo problémy. Snažím se svou roli interpretovat po svém, ale jsme spokojení, protože si dobře vyměňujeme pozice a cítíme se dobře po celém hřišti. Bylo důležité, že jsme dnes vyhráli," řekl 26etý hráč.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy