Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 01/04/24 20:45
Serie A, 30.kolo
INTER
2:0
EMPOLI

Inter jede dál a scudetto je velmi blízko. Ve 30.kole Serie A porazil sestupem namočené Empoli na svém stadionu 2-0 a v tabulce má před milánským rivalem náskok 14 bodů. Skóre otevřel již v 5.minutě pohotovou ranou zvoleje Federico Dimarco. Inter začal aktivně, obránce Bastoni, který na první gól nahrál, nastřelil o chvíli později tyč. S postupujícím časem ale již tým netlačil tolik na pilu. Šance si vytvářel, ale tradičně je neproměňoval. Hosté se dostali k minimu příležitostí, kdy ohrozili branku Interu a pokud se to již stalo, náhradní brankář Audero vše zlikvidoval. Pojistka přišla až pár minut před konce, kdy se trefil střídající Alexis Sánchez.

Postřehy k zápasu
Inter hrál ve speciálních dresech Nike AIR MAX.
Alexis Sánchez vstřelil Empoli 38.gól v Serii A a předstihl Artura Vidala (37). Stal se tak druhým nejlépe střílejícím Chilanem v Serii A po Mauriciu Pinillovi (47).
19Inter udržel 19. čisté konto ve 30 zápasech odehraných v této sezóně Serie A. Poprvé k němu přispěl náhradní brankář Audero. Nerazzurri vyrovnali svůj rekord v počtu čistých kont nasbíraných do této chvíle v nejvyšší soutěži. V sezoně 1988/89 jich bylo 19 z 30. Dalším obranným rekordem je 14 inkasovaných branek ve 30 zápasech Serie A. Inter nikdy v této části sezóny neinkasoval méně gólů (14 v sezóně 1988/89).
150Mezi další dosažené milníky patří 150 zápasů Nerazzurri pro Inzaghiho, jeho 100. vítězství v Interu, Lautaro Martinez také zaznamenal svůj 200. zápas v Serii A s Interem, aby se stal třetím Argentincem, který dosáhl tohoto milníku s klubem v éře tří bodů za vítězství (od 1994/95), po Javier Zanetti (615) a Esteban Cambiasso (315).
Dva vstřelené góly znamenaly tři body, a nejen to. Díky gólům Dimarca a Sancheze se Inter stal po Juventusu v sezoně 2013/14 druhým týmem, který skóroval v každém z prvních 30 zápasů Serie A. Nerazzurri také teprve podruhé ve své historii vyhráli alespoň 25 z 30 odehraných zápasů v jedné sezoně.
Hráč zápasu
#95
25 let
Výška: 190 m.
Pozice: obránce
Smlouva: 30.06.2028

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Fotbalisté Interu porazili ve 30. kole Serie A Empoli 2:0. Utkání rozhodl ve prospěch jasného lídra soutěže už pár minut po úvodním výkopu produktivní krajní bek Federico Dimarco, jenž se stal teprve čtvrtým obráncem Miláňanů s přímým podílem na více než 10 trefách v rámci jednoho ligového ročníku za posledních 20 sezon. Azzurri se naopak v celém zbytku duelu na překonání náhradního gólmana domácích Emila Audera nezmohli a počtvrté za sebou padli s nulou na kontě vstřelených branek.

30.kolo Serie A

Lecce
0:0
AS Řím
FC Turín
1:0
AC Monza
Sassuolo
1:1
Udinese
Neapol
0:3
Atalanta
Inter
2:0
Empoli
Lazio
1:0
Juventus
FC Janov
1:1
Frosinone
Fiorentina
1:2
AC Milán
Cagliari
1:1
Verona
FC Bologna
3:0
Salernitana
Zprávy o Interu Milán 05.04.2024 

Nejvyšší prioritou Interu v nadcházejících týdnech je samozřejmě získat titul v Serii A. Pokud se to týmu podaří, což se zdá být nadmíru pravděpodobné, pak se nebude příliš starat o další rekordy a statistiky. Přesto mají Nerazzurri šanci zapsat se do historie. A existuje pět zajímavých rekordů, které by mohly letošní sezónu Interu označit za historickou.

Asi nejvýznamnějším rekordem, který by Inter mohl v této sezóně ještě překonat, je rekord v počtu bodů nasbíraných v jednom ročníku Serie A. Ten v současné době patří Juventusu. Bianconeri zakončili sezónu 2013/14 s celkovým počtem 102 bodů. Inter má v současné době po třiceti odehraných zápasech na kontě 79 bodů. Osm zápasů před koncem a 24 bodů v nabídce tedy Nerazzurri stále mohou nasbírat 103 bodů a vytvořit nový rekord. Inter by k tomu potřeboval vyhrát všech osm zbývajících zápasů. Vzhledem k dosavadní formě týmu to však není vyloučeno.

A i když se Interu nepodaří překonat rekord Serie A, mohl by překonat svůj klubový rekord. Nejvíce bodů, které kdy Nerazzurri získali v jedné ligové sezóně, získali v ročníku 2006-07. V té sezóně získali 97 bodů. I kdyby tedy Inter ve zbývajících zápasech této sezóny tu a tam ztratil pár bodů, mohl by tento rekord vyrovnat nebo překonat.

Pak je ve hře ještě brankový rozdíl ve skóre. Ten je v současné době +57. To je šestnáct bodů od současného rekordu Serie A, který činí +73.

Inter si v této sezóně zatím udržel osmnáct čistých kont. To je o tři méně než rekordních 21.

Inter Milán údajně zvýší Yannu Bisseckovi plat, i když se neaktivuje automatická klauzule v jeho smlouvě. Němec patří k nejhůře vydělávajícím hráčům prvního týmu s platem těsně pod 1 milion eur ročně. Je to především proto, že třiadvacetiletý hráč přišel v létě jako relativně neznámý. Předtím působil v dánské lize v Aarhusu.

Bisseck přesto dokázal zapůsobit, kdykoli ho Simone Inzaghi potřeboval. Přestože zůstává náhradníkem za Benjamina Pavarda, Nerazzurri ho považují za pilíř do budoucna. Podle deníku La Gazzetta dello Sport si tak Bisseck od příští sezony vyslouží zvýšení platu.

Jak vysvětluje deník, kolínský rodák má ve smlouvě klauzuli, která mu po určitém počtu startů zvedne roční plat na 1,2 milionu eur. Hvězdička německé reprezentace do 21 let má zatím na kontě 18 zápasů. I když zatím není jasné, zda se hráči podaří klauzuli uplatnit, Inter ho chce údajně odměnit zvýšením platu bez ohledu na splnění podmínek.

Smlouva obránce s Nerazzurri vyprší v létě 2028.

Prezident Interu Milán Steven Zhang údajně vynechá oslavy Scudetta v klubu. Přitom je dost možné, že to bude jeho poslední sezona. Dvaatřicetiletý Číňan působí ve funkci prezidenta klubu od roku 2018. Předtím byl na pozici člena představenstva, když Suning v roce 2016 koupil většinový podíl klubu od Ericka Thohira.

V předchozích sezonách byl Zhang často v blízkosti týmu a účastnil se některých prestižních utkání. Dbal také na to, aby byl přítomen vždy, když Nerazzurri získali nějakou trofej. V tomto období je však situace odlišná. Suning se v Číně zmítá v údajných právních a finančních problémech, a tak má mladý předseda hodně práce. Dokonce i když klub pořádal valnou hromadu akcionářů, Zhang se jí zúčastnil pouze prostřednictvím videohovoru.

Podle informací Tuttosportu by tak prezident klubu mohl zmeškat i oslavy Scudetta, které Inter plánuje uspořádat.

Suning ještě musí najít řešení s Oaktree Capital. Americká investiční společnost půjčila klubu v roce 2021 275 milionů eur, což je částka, kterou musí čínská společnost splatit do 20. května 2024. Tento termín by mohl znamenat konec Zhanga a Suningu v Interu, přičemž Oaktree převezme vedení a zároveň se pokusí najít kupce. Zdroj však poznamenává, že americká společnost byla při hledání nových investorů zatím neúspěšná.

Pondělní zápas Serie A mezi Udinese a Interem Milán bude na stadionu Blue Energy, dříve známém jaké Friuli, v Udine vyprodaný. V hledišti bude 25 tisíc diváků. Vyplývá to z dnešního tištěného vydání udinských novin Il Gazzettino. Deník rovněž předpokládá, že v hledišti bude více než čtyři tisíce fanoušků Interu.

Naposledy se oba týmy střetly na San Siru, kde zvítězil Inter 4:0. Pro Nerazzurri to však bude stěží podobně jednoduchý zápas. Zatímco Udinese bojuje o přežití v Serii A a kvůli vysokému počtu remíz se mu nedaří sbírat body, Friulani dokázali získat výhry proti týmům jako AC Milán, Juventus a Lazio.

A motivace Udinese rozhodně chybět nebude. Stejně jako Empoli minulé pondělí jsou Bianconeri přímo v boji o sestup.

Inter Milán plánuje podepsat trvalý kontrakt s brankářem Emilem Auderem poté, co mu na konci této sezóny vyprší smlouva. Tvrdí to italský zpravodajský portál FCInterNews. List předpokládá, že Nerazzurri budou i nadále spoléhat na sedmadvacetiletého brankáře jako na posilu Yanna Sommera, místo aby utráceli velké částky za nového gólmana.

Pětatřicetiletý švýcarský internacionál Sommer bude i nadále brankářskou jedničkou. To je prakticky jisté. Bývalý gólman Bayernu Mnichov a Borussie Monchengladbach vypadá na tomto postu jako pevná skála bez ohledu na to, že už mu bylo přes pětatřicet.

O tom, kdo bude v příští sezoně Sommerovým zástupcem, však panovaly pochybnosti. V současné době je hlavním náhradním brankářem v kádru Interu Audero. Bývalý strážce svatyně Juventusu se Interu upsal loni v létě na hostování ze Sampdorie. Inter má na Audera opci na koupi v hodnotě 7 milionů eur. Zatím však není jisté, zda Inter tuto klauzuli aktivuje. Zprávy naznačovaly, že by se Nerazzurri mohli vydat jinou cestou.

Inter by mohl investovat do mladšího brankáře, který by strávil jednu nebo dvě sezony jako Sommerova záloha. Pak by se tento hráč mohl nakonec stát brankářem první volby, až by Sommer vypadl ze základní jedenáctky. V této souvislosti je nejčastěji zmiňován Bento z Athletica Paranaense. Mezitím se objevily zprávy, že by Inter mohl přivést Micheleho Di Gregoria z Monzy. Podle FCIN však Inter neplánuje v létě utrácet velké částky za brankáře. Finanční situace Nerazzurri určujě, že klub musí moudře vybírat, jak rozdělí přestupový rozpočet. A záložní brankář nemusí být nutně prioritou. Bento a Di Gregorio by proto byli mimo hru. V případě prvního jmenovaného je pravděpodobné, že Brazilec bude stát nejméně 20-25 milionů eur.

Inter původně doufal, že Benta získá za částku kolem 15 milionů eur. Čtyřiadvacetiletý hráč je však nyní plnohodnotným brazilským reprezentantem a o jeho přestup se zajímají týmy z Premier League.

Ani Di Gregorio by nestál méně než 20 milionů eur. Plánem Nerazzurri je proto místo toho udržet v týmu Audera. Výkony 27letého hráče zatím Inter v této sezóně těší. Audero se chytal pouze čtyřikrát. Zdá se však, že se více než dobře vyrovnal s úkolem zastoupit Sommera. Audero je navíc podle všeho pozitivní a oblíbený v zákulisí, na tréninku i v šatně.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy