Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 08/04/24 20:45
Serie A, 31.kolo
UDINESE
1:2
INTER

Inter je znovu o další velký krok k jubilejnímu 20.scudettu. V 31.kole Serie A na hřišti Udinese dominoval, míč měl v držení téměř 80% času. Domácí se celou dobu bránili a čekali na povedené brejky. Jeden z mála jim i vyšel a po šťastně tečované střele se dokonce dostali do vedení. Inter se na otočení výsledku nadřel. Šance si vytvářel, ale pořád tomu něco chybělo. Krátce po přestávce neplatil gól Carlose Augusta pro ofsajd. Chvíli na to zboural Thurama gólman a kopala se penalta, kterou tradičně proměnil Hakan Calhanoglu. Další gól ale ne a ne přijít. Až v nastavené čase orazítkoval Lautaro tyč a pro odražený míč si doběhl střídající Frattesi, který ho dokopl do opuštěné brány. Inter nadále vede o 14 bodů a k zisku titulu mu stačí porazit Cagliari a vyhrát milánské derby.

Postřehy k zápasu
8Inter potřebuje k matematické jistotě scudetta získat ještě 8 bodů, což jsou například tři vyhrané zápasy. Pokud by ale porazil Cagliari a v další zápase hned i AC Milán, bylo by hotovo. Druhý tým tabulky by totiž zároveň ztratil tři body a Interu by z těchto dvou zápasů stačilo i pět bodů.
DISTANCAž v samotném závěru utkání dostali hráči Interu první žlutou kartu. Hned z toho byly dvě karty a pro oba hříšníky to znamená, že si nezahrají další zápas proti Cagliari. Pátou kartu v sezoně viděli Benjamin Pavard a kapitán a nejlepší střelec týmu Lautaro.
PENALTAUž 12.penaltu v této ligové sezoně zahrával Inter. Hakan Calhanoglu ji kopal v tomto utkání podesáté a znovu se nemýlil. Brankář sice vystihl směr, ale střela byla natolik prudká a při zemi, že na ní neměl šanci dosáhnout.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Fotbalisté Interu Milán zvítězili ve 31. kole Serie A na hřišti Udinese 2:1. Bianconeri šli překvapivě do vedení ve 40. minutě ze své jediné střely na branku, když tečovaný pokus Lazara Samardžiče skončil až v síti. Lídr soutěže dlouho nedokázal najít recept na nigerijského brankáře Maduku Okoyeho, který však po změně stran faulem zapříčinil pokutový kop, jenž proměnil Hakan Calhanoglu. I přesto Friulani dlouho sahali po své 17. remíze v soutěži, ovšem v páté minutě nastaveného času dokonal obrat hostů Davide Frattesi a jeho tým má nadále v čele tabulky náskok 14 bodů.

31.kolo Serie A

AC Monza
2:4
Neapol
Udinese
1:2
Inter
Salernitana
2:2
Sassuolo
AS Řím
1:0
Lazio
Verona
1:2
FC Janov
AC Milán
3:0
Lecce
Frosinone
0:0
FC Bologna
Empoli
3:2
FC Turín
Cagliari
2:1
Atalanta
Juventus
1:0
Fiorentina
Zprávy o Interu Milán 12.04.2024 

Společnost AMC Networks International – Central and Northern Europe oznamilá, že se jí podařilo získat víceletá vysílací práva na italskou nejvyšší fotbalovou soutěž Serii A, italský pohár Coppa Italia a italský superpohár a to od příští sezony 2024/2025. Společnost provozuje televizní stanice Sport1 a Sport2, na které mohou sportovní fanoušci zápasy z italského fotbalu sledovat.

Sleduj italský fotbal na TELLY - 20% sleva i na sportovní balíček

"Společnost AMCNI CNE zakoupila víceletá exkluzivní práva pro Českou republiku a Slovensko a diváci se díky tomu mohou těšit na vice než 400 zápasů vrcholného italského fotbalu během každé sezóny. Od prvního kola Serie A až do rozhodujících fází jarního boje o titul, přes všechny důležité momenty slavného italského poháru Coppa Italia, až po souboj nejlepších v italském superpoháru," píše se na stránkách webu sportovních kanálů.

"Stanice Sport1 a Sport2 tak výrazně rozšiřují své fotbalové portfolio a k Evropské a Evropské konferenční lize, Lize národů UEFA či evropské kvalifikaci přidávají další velmi významnou fotbalovou položku."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy