Mistři Itálie 2023/24

Neděle 14/04/24 20:45
Serie A, 32.kolo
INTER
2:2
CAGLIARI

Inter nedokázal využít bodové ztráty AC Milán a doma pouze remizoval s o záchranu bojujícím Cagliari 2:2. Po 32 kolech tak rozdíl v počtu bodů je nadále stejný - 14. A pořád platí, že pokud chce Inter získat scudetto co nejdřív, musí v milánském derby, které se bude hrát za týden v pondělí, vyhrát. Proti Cagliari poslal černomodré do vedení po přihrávce od Alexise Sáncheze Marcus Thuram již ve 12.minutě. Další góly ale nepřicházeli a hosté dokázali z ojedinělé akce vyrovnat. Interu pomohla ruka, po které se kopala penalta. Calhanoglu se znovu nemýlil a poslal svůj tým podruhé do vedení. Cagliari se však nevzdalo a v 83.minutě vyrovnalo.

Postřehy k zápasu
ŽKMkhitaryan si bude muset dávat pozor na žlutou kartu. V sezoně už nasbíral čtyři a další pro něj bude znamenat, že si nezahraje milánské derby.
Na stadionu byl přítomen i Samir Handanovič, který byl Interem před začátkem utkání oceněn za fantastických 455 zápasů v černomodrých barvách
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Cagliari nečekaně remizovalo ve 32. kole Serie A na půdě suverénního Interu Milán 2:2. Celek ze Sardinie tahal od začátku za kratší konec a už ve 12. minutě prohrával zásluhou Marcuse Thurama. Herní převahu sice dokázali Nerazzurri zužitkovat po změně stran ještě jednou, v obou případech však hosté našli odpověď. Miláňané tak nakonec zisk rekordních 85 bodů po 32 odehraných zápasech neoslavili a při absenci vykartovaného nejlepšího střelce ročníku Lautara Martíneze ztratili body teprve pošesté v sezoně.

32.kolo Serie A

Lecce
1:0
Empoli
FC Turín
0:0
Juventus
Sassuolo
3:3
AC Milán
Neapol
2:2
Frosinone
Udinese
1:2
AS Řím
Lazio
4:1
Salernitana
Inter
2:2
Cagliari
Fiorentina
1:1
FC Janov
FC Bologna
0:0
AC Monza
Atalanta
2:2
Verona
Zprávy o Interu Milán 18.04.2024 

Utkání Interu proti Cagliari navštívil také současný brankář Manchesteru United André Onana, zde jsou jeho slova: “Inter je pro mě rodina. S fanoušky Interu jsem měl vždy skvělý vztah. Přišel jsem se podívat, protože příští týden zde nemůžu být. Pro Inter je to historický okamžik. Jsem moc rád za kluky, kteří letos ukázali, jak skvělý tým jsou. A doufám, že budou vyhrávat i v dalších letech.”

“Lituji odchodu? Ne, to ne. Jsem šťastný tam, kde jsem. Jsem ale taky velmi rád za Inter, je to fantastický tým, s úžasnými hráči a skvělým trenérem. Je pro mě velmi emotivní, když si vzpomenu na všechno, co jsme spolu minulý rok odehráli.”

Beppe Marotta také mluvil o své a Inzaghiho budoucnosti v Interu, ale hlavně zmínil i finanční budoucnost Interu.

Prezident Interu Steven Zhang si v roce 2021 vzal od amerického investičního fondu Oaktree počáteční půjčku ve výši 250 milionů €, kterou nyní musí splatit do 20. května 2024. S úroky dluh vzrostl na více než 375 milionů €, což pro Zhangovi a celý Suning představuje značný problém.

V neděli bylo v médiích zveřejněno, že Zhang vyjednává novou půjčku ve výši 400 milionů € s anglickým fondem, která by mu umožnila splatit půjčku od Oaktree do 20. května. Nová smlouva bude mít tříletou lhůtu, což nažene čas na další zlepšení klubových financí.

“Tohle je věc, kterou nemohu sám komentovat, protože to ovlivňuje hlavně majitele. Mohu jen říct, že denně mluvíme se Stevenem Zhangem, i když není přítomný přímo v Miláně. Stojím si za tím, že je to perfektní majitel.”

“Ví, jak delegovat, respektuje role v týmu a všichni tady víme, že Steven Zhang nás může posunout vpřed. Naše situace je z ekonomického hlediska velmi klidná. Jsme klidní a doufáme, že budeme pokračovat s rodinou Zhangových.”

“Výběr Inzaghiho byl kolektivní a vše bylo učiněno s velkým klidem. Našli jsme v něm profesionální i lidské kvality, které jsou často důležitější než ty odborné.”

“Jasně prokázal, že ví, jak dělat tuto práci dobře a je tak ideálním trenérem pro současnost i budoucnost Interu.”

“Mám smlouvu, která končí v roce 2027. Bude mi téměř 70 let a budu si budoucnost muset ještě promyslet. Fotbalu jsem se věnoval 45 let, možná by tedy byl čas na jinou zkušenost. Uvidíme, co se stane. Mezitím se pokusme dosáhnout dalších důležitých úspěchů.”

Inzaghi: “Prodloužení smlouvy? Inter i já jsme urazili dlouhou cestu, vyrostli jsme společně. Přišel jsem v těžké době a společně s celým týmem jsme tuto cestu absolvovali v dobrých i horších časech. Cítím se zde dobře, mám za sebou silný tým. Na konci roku si o tom promluvíme, ale pokračovat v této cestě pro mě nebude problém.”

“Týden před derby pro nás nic nezmění - víme už od 13. července, za čím si jdeme. Nyní jsme blízko velkého cíle, o kterém jsme celou dobu snili.”

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy