Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 22/04/24 20:45
Serie A, 33.kolo
AC MILÁN
1:2
INTER

Inter využil hned první matchball a ve vypjatém derby, v kterém byly v nastaveném čase k vidění hned tři červené karty, zvítězil 2-1 a zajistil si tak 20.mistrovský titul. Nerazzurri se dostali do vedení po rohovém kopu, kdy hlavou nadzvedl míč Pavard a zcela osamocený Acerbi ho na zadní tyči uklidil do sítě. V prvním poločase byl dle statistik zápas vyrovnaný, na velké šance ale jasně vyhrál Inter a klidně mohl vést 3-1. Druhou branku vstřelil v druhém poločase Thuram přízemní střelou na bližší tyč po té, co dostal lob od Bastoniho z vlastní poloviny. Hráči AC Milán se nechtěli smířit s porážkou a ještě se vybičovali ke snížení, pak už ale ztrácely nervy. Hernandez viděl červenou kartu za hrubost, Bastoni za oplácení. Po pár minutách pak ještě dostal Calabria červenou za úder do tváře Frattesiho. Inter je po 33 kolech Serie A mistrem Itálie!

Postřehy k zápasu
6AC Milán prohrál 6. Derby della Madonnina v řadě!
20Inter získal 20. scudetto. Naposledy se z titulu radoval před 3 roky.
První gól za Inter vstřelil AC Milánu jeho bývalý hráč - Acerbi. Stalo se tak přímo před tribunou Curva Sud, kde sídlí tifosi rossoneri.
Poprvé v historii se hrálo milánské derby v pondělí a poprvé se v něm rozhodlo o zisku scudetta.
Fanoušci AC Milán byly v tomto derby potupeni hned dvakrát. Nejdříve museli sledovat porážku svého týmu s městským rivalem, aby pak na konci museli přihlížet mistrovským oslavám hráčů Interu.
Od založení Serie A před ročníkem 1929/30 je Inzaghi třetím nejúspěšnějším trenérem milánského klubu. S mužstvem vybojoval dva Italské poháry a tři domácí Superpoháry, v minulé sezoně s ním navíc došel do finále Ligy mistrů, kde nestačil na Manchester City. Více trofejí (7) získali na lavičce "Nerazzurri" jen Helenio Herrera a Roberto Mancini.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Fotbalisté Interu vybojovali jubilejní 20. titul, když porazili ve 33. kole Serie A v milánském derby rivala AC 2:1. O jejich vítězství a celkovém prvenství v ligovém ročníku rozhodl ve 49. minutě Marcus Thuram po pěkné individuální akci. Rossoneri tak neoddálili titulové oslavy městského soupeře a kromě šesté porážky v Derby della Madonnina v řadě také dovolili, aby Nerazzurri získali o jedno historické Scudetto více, než mají oni sami.

33.kolo Serie A

Verona
1:0
Udinese
FC Turín
0:0
Frosinone
Sassuolo
0:3
Lecce
Salernitana
0:2
Fiorentina
AC Monza
1:2
Atalanta
AS Řím
1:3
FC Bologna
AC Milán
1:2
Inter
FC Janov
0:1
Lazio
Empoli
1:0
Neapol
Cagliari
2:2
Juventus
Zprávy o Interu Milán 24.04.2024 

Datum a čas výkopu utkání 34. kola Interu proti FC Turín se změnil. Důvodem jsou oslavy 20.titulu, díky dřívějšímu startu utkání na ně bude více času.

Oslavy po ligovém triumfu Interu teprve začínají. Po vítězství v derby a zisku Scudetta se fanoušci Nerazzurri nahrnuli na náměstí Piazza Duomo a prožili nezapomenutelnou noc. Sezona však ještě nekončí a příležitostí ke společným oslavám bude ještě spousta. Počínaje zápasem Interu s Turínem, který se odehraje v neděli 28. dubna již od 12:30.

Po zápase se oslavy přesunou do ulic Milána. Ze San Sira vyjede otevřený autobus s italskými mistry, který bude projíždět městem a poté dorazí na náměstí Piazza Duomo. Tým pozdraví fanoušky v rámci velkých oslav Nerazzurri.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy