Evropská liga 2012/2013
1.kolo v.f. 1.z 14/02/13 21:05 CET - Stadio Giuseppe Meazza, Milán
INTER - CFR KLUž
2:0
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
DIVÁCI
Průměr: 0.000
Doma:   0.000
Venku:  0.000
Dom.max:
Ven.max:
 
 
20' Palacio, 86' Palacio
Asistence: Guarín, Kovačić
Žluté karty: Pereira 31', Maah 67', Silvestre 70', Muresan 82'
Červené karty: -
Střely na bránu: 4-1
Střely mimo: 4-6
Fauly: 18-20
Rohy: 1-2
Ofsajdy: 4-1
Držení míče: %-%
Nastavení poločasů: 3' - 2'
Diváci: 14.790
Rozhodčí: Michael Koukoulakis (Řecko)
Nejlepší hráč: Rodrigo Palacio

INTER (4-3-1-2): 1 Handanovic; 55 Nagatomo, 6 Silvestre, 23 Ranocchia, 31 Pereira; 19 Cambiasso, 29 Kovacic (29 Jonathan, 88'), 21 Gargano; 14 Guarin; 22 Milito (8 Palacio, 10'), 99 Cassano (11 Alvarez, 73'). (27 Belec, 4 Zanetti, 24 Benassi, 40 Juan Jesus). Trenér: Andrea Stramaccioni

CFR Kluž (4-4-1-1) 1 Felgueiras; 3 Ivo Pinto; 13 Piccolo, 20 Cadu, 45 Camora; 6 Muresan, 23 Godemeche (12 Maftei, 84'), 24 Rada, 8 Sepsi; 14 Maah (Hora 78'), 30 Rui Pedro (19 Bjelanovic, 84'). (44 Stancioiu, 10 Valente, 26 Celestino, 62 Paun-Alexandru). Trenér: Paulo Sergio



Postřehy
Inter porazil v úvodním zápase 2.kola Evropské ligy Kluž zaslouženě 2:0. Důležitou druhou branku však vstřelili nerazzurri až v 86.minutě.

Stramaccioni nechal odpočívat Zanettiho a Juana Jesuse.

Mateo Kovačić musí hrát v Evropské lize s jiným číslem než 10, které zde nosil Sneijder. Zvolil si 29.

Kuzmanovič ani Schelotto nejsou napsaní na soupisce UEFA pro zápasy Kluží.

Tragédie pro Inter a samotného hráče samozřejmě také. Diego Milito se v 10.minutě vážně zranil. Má poškozený přední křížový vaz, postranní vazy a kolenní pouzdro. Chybět může až 9 měsíců.

Fotogalerie Evropská liga, 1.kolo v.f. 1.z -> Inter - CFR Kluž - zobraz všechny fotky


Rodrigo Palacio 


Rodrigo Palacio 


Rodrigo Palacio 


Rodrigo Palacio 


Rodrigo Palacio 


Rodrigo Palacio 


Éder a Palacio 


Rodrigo Palacio 


Rodrigo Palacio 


Na San Siru se bude ještě dlouho slavit, domácí Nerazzurri totiž pojedou do Rumunska hájit velmi zajímavé vedení. Hrdinou utkání se stal střelec Rodrigo Palacio, který zaznamenal oba góly svého týmu.

Kluž přijížděla do italské metropole povzbuzená překvapivým vítězstvím nad slovutným Manchesterem United. Rudé ďábly porazili svěřenci trenéra Paula Sergia jedinou brankou a zaznamenali tak historickou výhru. Přesto zkušený trenér před tímto utkáním tvrdil, že zápas s Interem bude ještě těžší. Soudě dle výsledku, nemýlil se.

V základní sestavě domácího výběru se objevila jména jako Matias Silvestre, Walter Gargano, nebo talentovaný Chorvat Mateo Kovačič. Další velkou osobností v základní jedenáctce byl také argentinský ostrostřelec Diego Alberto Milito. Naneštěstí si ale pobytu na hřišti moc neužil, protože se v desáté minutě zranil a musel být střídán. Jeho místo zaujal Rodrigo Palacio, který Interu přinesl štěstí v neštěstí.

A byl to právě zkušený útočník s věčně vlajícím copánkem, který poslal brankáře Felgueirase poprvé pro míč. Fredy Guarín našel přesným pasem nabíhajícího spoluhráče, který si poradil i s vyběhnuvším brankářem a San Siro poprvé slavilo.

V tu chvíli byl Inter na koni a na jeho hře to bylo znát. Rodrigo Palacio cítil šanci na skvělý večer a v další oslavě gólu mu zabránil až obětavý zákrok portugalského obránce Camory. Argentinec ale dál dělal obranné řadě hostí velké problémy, dobře kombinoval s útočným partnerem Cassanem. Do druhé půle se tedy víc mohl těšit domácí výběr v čele s občas kritizovaným trenérem Stramaccionim.

Druhých pětačtyřicet minut přineslo další kombinace Interu a obranné zákroky rumunského celku. Nerazzurri ale svoji převahu nedokázali vyjádřit větším počtem branek. V další šanci se po hodině hry objevil opět neúnavný zakončovatel Palacio, ale tentokrát se jeho střela svezla přes bránícího hráče ne rohový kop. Dvacet minut před koncem utkání se trenér Stramaccioni rozhodl šetřit Antonia Cassana a na jeho místo poslal mladého Argentince Álvareze.

V samém závěru se Kluž snažila uklidnit hru a neinkasovat, to se jí ale nepovedlo. Špatně rozehraný přímý volný kop lapili hráči Interu a spěchali s míčem před bránu Felgueirase. Palacio si zkušeně pohlídal ofsajdovou past, počkal si na přesný centr a lobem z levé strany zaskočil bezmocného brankáře - 2:0.

Hlavní rozhodčí Koukoulakis nastavil dvě minuty nad rámec normální hrací doby, skóre však zůstalo stejné. S tímto výsledkem už nebyla Kluž schopná cokoli udělat a po zásluze odjíždí poražena. Inter může děkovat Palaciovi za perfektní výkon a do Rumunska bude cestovat s klidnějšími pocity.

Část textu převzata z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora.

Preview Domácí tým neprožívá ideální časy, přesto je ale favoritem. Otestovat jeho schopnosti přijíždí nebezpečný celek z Rumunska, který by se rád popral o své místo v další fázi. Inter by si rád připomněl nedávné úspěchy v Lize mistrů, proto nesmí soupeře podcenit.

A podcenit Kluž není nic neobvyklého. Své by o tom mohl vyprávět slavný Manchester United, který na svém stadionu podlehl hostům z Rumunska. V Divadle snů se o překvapení postaral jedinou brankou utkání Luís Alberto a Kluž slavila tři body. Ani ty jí ale nepomohly v pokračování Ligou mistrů a tak se Kluž představí v Evropské lize. A na úvod ji nečeká žádný snadný soupeř.

Interu Milán sice už schází kousek z lesku vítěze Ligy mistrů, ale jeho jméno je pořád zárukou kvality. Koneckonců, proč by nemohla nastat nová éra? Případný pohár vítěze pro Evropskou ligu by prestiži i financím klubu jistě velmi prospěl. Milánský klub nyní staví na idejích mladého trenéra Stramaccioniho, který byl nucen podstoupit menší obměnu kádru. Také v zimním přestupovém období působil prezident Moratti velmi aktivním dojmem a přivedl například Schelotta, Kuzmanoviče nebo zázračné dítě chorvatské kopané, osmnáctiletého záložníka Kovačiče. Kádr po dlouhých jednáních opustila holandská hvězda Wesley Sneijder a také mladý Brazilec Coutinho.

Nerazzurri se ale poslední dobou nedaří bojovat o přední místa Serie A. Nevyrovnané výsledky měly za následek pád tabulkou a zvýšení ztráty na vedoucí Juventus. Inter se ale nevzdal a po poslední výhře nad veronským Chievem je na čtvrtém místě, dva body před městským rivalem AC. I když to na boj o Scudetto letos nevypadá, Ligu mistrů by si Inter vybojovat určitě chtěl.

Trenér Andrea Stramaccioni ví, že jeho tým nečeká nic jednoduchého a na Kluž se chce dobře připravit. "Protivníka nesmíme podcenit. V Lize mistrů odehrál několik slušných utkání a jako tým je musíme respektovat. Navíc je přivede velmi dobrý a zkušený trenér, který není žádným nováčkem," zakončuje Stramaccioni.

Rumunský celek strávil větší část své zimní přípravy ve španělském tréninkovém centru Marbella, kde sbíral formu do jarní části bojů. Poslední soutěžní zápas Kluž odehrála na začátku prosince v rámci domácí soutěže a vyhrála 3:2. Trenér Paulo Sergio si je vědom toho, že na jeho hráče v Miláně čeká něco naprosto odlišného oproti španělským poměrům a říká: "Je důležité, abychom se adaptovali a nehledali výmluvy. Uděláme vše proto, abychom si zajistili co nejlepší výchozí pozici, o tom přece fotbal je."

"Ano, porazili jsme United, ale já si myslím, že tento zápas bude ještě těžší," předpovídá Sergio. "Ta noc, kdy jsme vyhráli, byla neuvěřitelnou zkušeností pro nás všechny, ale nyní na to musíme zapomenout a soustředit se jen na Inter. Teď chci, aby hráči mysleli jen na to, co nás čeká. I když to bude těžké utkání, nejedeme prohrát," uzavírá odhodlaně Sergio.

Část textu převzata z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora.



Související články
20/12/12 Na Inter čeká v únoru v EL Kluž
21/12/12 Ivan Cordoba: Kluž podceněna nebude
17/02/13 Diego Milito v této sezoně skončil


Stadio Giuseppe Meazza, Milán
Adresa: Via Piccolomini 5, 20151 Milano
Stát: Itálie
Kapacita: 82955
Rozměry: 105x68

CFR Kluž
Fotbal Club CFR 1907 Cluj
Stát: Rumunsko
Rok založení: 1907
Domácí stadion: Stadionul Dr. Constantin Radulescu (Gruia)
Oficiální web: www.cfr1907.ro/

Poslední vzájemné zápasy
21.02.2013Evropská ligaCFR Kluž - Inter 0:3
14.02.2013Evropská ligaInter - CFR Kluž 2:0

HRÁČ ZÁPASU
 Rodrigo Sebastián Palacio
 
 5.2.1982
 Argentina
 Útočník
 70 kg
 175 cm

Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
19 Esteban Cambiasso Argentina3290
22 Diego Milito   Argentina3310'
23 Andrea Ranocchia   Itálie2490
55 Yuto Nagatomo   Japonsko2690
42 Cicero Jonathan   Brazílie262'
11 Ricardo Álvarez   Argentina2417'
14 Fredy Guarín   Kolumbie2690
  8 Rodrigo Palacio   Argentina3180'
  6 Matias Silvestre   Argentina2890
  1 Samir Handanović   Slovinsko2890
99 Antonio Cassano   Itálie3073'
21 Walter Gargano   Uruguay2890
31 Álvaro Pereira    Uruguay2790
10 Mateo Kovačić   Chorvatsko1888'
Průměrný věk hráčů v den utkání: 27.2 roku

Zranění hráči
Luca Castellazzi operace ramene
Gabriel Mudingayi achilovka
Joel Obi operace šlachy
Walter Samuel achilovka

Diskvalifikace hráčů - Tento zápas
Nikdo


VIDEO
Zatím zde není žádné video. Pokud chceš pomoct s přídáváním odkazů, kontaktuj webmastera stránek.

1273