Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 13.10.2022 

Lautaro Martínez konečně prolomil střeleckou smůlu a trefil se zrovna do sítě Barcelony. Deník La Gazzetta dello Sport označil Lautarovu branku za "nezapomenutelný klenot" a naznačil, že jeho asistence na gól Gosensi by potěšila Messiho. Corriere dello Sport upozornil na jeho práci v průběhu celých 90 minut: "První poločas ve stínu, druhý poločas jako dominantní hráč".

Tuttosport se domnívá, že Lautaro byl zdaleka nejlepší na hřišti, a byl rád, že ukončil své gólové sucho, přičemž vyzdvihl, že prolomil půst v nejdůležitější večer".

Od všech významných deníků obdržel Argentinec vysokou známku 8.

Nerazzurri jednají o prodloužení smlouvy s obráncem Milanem Škriniarem, který byl včera večer při Handanovičově absenci v Lize mistrů znovu proti Barceloně kapitánem. "Je to skvělý profesionál a kapitán, takže si zaslouží hrát za Inter i nadále," řekl ředitel Marotta.

"Pokud je jeho přání stejné jako naše, myslím, že se můžeme dohodnout. Chceme dospět k logickému závěru na ekonomické úrovni, k dohodě, která by pro něj znamenala víceletou smlouvu."

Nicolò Barella varuje, že Inter si musí dát záležet na tom, aby výsledek 3:3 s Barcelonou nebyl "pouhým výstřelkem" a aby ukázal, že je připraven " bojovat za svůj dres" v Lize mistrů i v Serii A.

"Rádi bychom si domů přivezli vítězství, ale tohle je přístup, který jsme potřebovali a který nám na začátku sezony chyběl. Nyní doufáme, že se svezeme na této vlně nadšení a budeme i nadále ukazovat tuto touhu bojovat o dres," řekl Barella pro Sky Sport Italia.

"Tohle nesmí být jen záblesk, ale potvrzení práce, kterou děláme už několik let. Byl to nádherný zápas, ale nesmí to být jen jednorázová záležitost." Je to pozoruhodný výsledek vzhledem k tomu, že Inter zahájil sezonu Serie A čtyřmi porážkami v úvodních osmi kolech.

"Bohužel jsou období, kdy se vám nedaří a všechno se zdá být těžké, ale s pomocí klubu a spoluhráčů se z toho dostaneme. Měli jsme špatné období, to nemá smysl popírat, ale dokázali jsme, že jsme tady, že bojujeme za tento tým, tento klub a tento dres."

13/10/22 - Simone Inzaghi prozradil, co řekl fotbalistům Interu o poločase, když prohrávali s Barcelonou o gól, a proč remíza 3:3 "mohla být vítězstvím", které by zajistilo postup do Ligy mistrů.

Lautaro Martinez, útočník Interu, přerušil na Camp Nou proti Barceloně bezbrankové období a přiznal, že "gól přijde, když to nejméně čekáte". Útočník se nedokázal trefit od 30. srpna proti Cremonese a osm zápasů po sobě vyšel naprázdno, přičemž stále čekal na svůj první gól v letošní sezoně Ligy mistrů. Toto čekání prolomil stylově gólem, kterým na Camp Nou zvýšil na 2:1 poté, co úvodní branku Ousmaneho Dembeleho zrušil Nicolò Barella.

"Gól přijde, když ho nejméně čekáte. Každopádně se snažím týmu vždy pomoci," řekl Toro pro Sky Sport Italia. Pro Lautaro Martineze to byl druhý gól na Camp Nou po srpnu 2019 a asistoval i Robinu Gosensovi. "Je v tom spousta silných emocí, čelili jsme skvělému týmu na jeho vlastním hřišti před nevím kolika fanoušky..." dodal.

Nerazzurri po katastrofálním začátku sezony proměnili své tažení, zejména v Serii A. "Všechno jsme si mezi sebou vyříkali, pochopili jsme potíže a dali na hřiště to, co jsme potřebovali. Doufám, že Inter je zpátky, chceme pro tento tým odevzdat všechno, trpět společně počínaje útočníky až po zálohu, pracovat společně. Byl to skvělý zápas."

"Jsem rád, že se Robin dočkal gólu, protože tvrdě pracuje pro tým a je důležitou postavou v šatně."

13/10/22 - Trenér Barcelony Xavi na tiskové konferenci složil Interu kompliment jen tak naoko. "Pokud nedokážete porazit Inter doma, nezasloužíte si postoupit v Lize mistrů," řekl a znovu tak trochu přiostřil pošramocené vztahy mezi oběma kluby po prvním vzájemném střetnutí. Zatímco Blaugranas po porážce 1:0 na San Siru zuřili, na remízu 3:3 na vlastním trávníku si mohli stěžovat jen málo.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy