Mistři Itálie 2023/24

Sobota 07/10/23 15:00
Serie A, 8.kolo
INTER
2:2
FC BOLOGNA
Postřehy k zápasu
177Dvě branky Interu dělilo pouhých 117 sekund. Trefili se Acerbi a Lautaro Martinez.
Francesco Acerbi vstřelil svůj první gól v dresu Interu v Serii A. Předchozí jedinou branku, kterou za Inter dal, si připsal loni v osmifinále Coppa Italia proti Parmě.
50Hakan Calhanoglu si díky povedenému centru z rohu a úspěšné hlavičce Acerbiho připsal již 50. asistenci na gól v Serii A. Od doby, co přišel do Interu, nikdo jiný nedokázal nahrát ze standardní situace v top 5 evropských ligách na víc branek než on. Stejný počet nahrávek má Vincenzo Grifo Freiburgu.
Marcus Thuram je v této sezoně nejlepším asistentem v top 5 evropských ligách. Francouz jich má na kontě 5, stejně jako James Maddison z Tottenhamu a Saúl Ñíguez z Atletico Madrid. Thuram to dokázal ve své první sezoně v Serii A, což se žádnému útočníkovi za posledních 20 let nepovedlo.
10Lautaro Martinez je letos excelentní. Na svém kontě má již 10 gólů po 8 odehraných kolech. Na tuto metu dokázali v historii Interu dojít na začátku sezony pouze dva hráči - Giuseppe Meazza (11 v sezoně 1935/36) a Antonio Valentin Angelillo (16 v sezoně 1958/59).
Trenérem Boloni je bývalý hráč Interu Thiago Motta, který s ním vyhrál v roce 2010 mimo jiné i Ligu mistrů.
Hráč zápasu
#15
36 let
Výška: 192 m.
Pozice: obránce
Smlouva: 30.06.2023

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Fotbalisté Interu remizovali v osmém kole Serie A s Bolognou 2:2. Vedoucí celek soutěže se již ve 13. minutě radoval z dvougólového náskoku, na kterém se gólově podílel i nejlepší ligový střelec Lautaro Martínez. Argentinec ovšem posléze fauloval v šestnáctce, a tak do přestávky stihl z penaltového puntíku snížit Riccardo Orsolini. O cenný bod se ještě před hodinou hry postaral Joshua Zirkzee, jenž zároveň prodloužil sérii neproher Rossoblu na sedm utkání.

8.kolo Serie A

Frosinone
2:1
Verona
Juventus
2:0
FC Turín
Inter
2:2
FC Bologna
FC Janov
0:1
AC Milán
Lazio
3:2
Atalanta
Empoli
0:0
Udinese
Cagliari
1:4
AS Řím
Neapol
1:3
Fiorentina
AC Monza
3:0
Salernitana
Lecce
1:1
Sassuolo
Zprávy o Interu Milán 07.10.2023 

Už dnes odpoledne vyzveme v posledním zápase před další reprezentační přestávkou Bolognu. Tým bývalého Interisty Thiaga Motty se pyšní skvělou defenzivou. Čtyři zápasy po sobě udrželi čisté konto a v sedmi zápasech inkasovali jen čtyřikrát. To je po Interu nejméně v lize. Jejich ofenzivní část ale už tak působivá není. Také Inter po prohře se Sassuolem svou svatyni zamkl. Čistý štít udržel proti Salernitaně i Benfice.

Poslední dva zápasy na Meazze proti Bologni Nerazzurri ovládli shodnými výsledky 6:1. Dnes se musí obejít bez zraněného Arnautoviče. Nejisté jsou starty u Sensiho a Fratessiho. Bologna bude také postrádat několik hráčů.

Pravděpodobné sestavy:

INTER: Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Sanchez, Lautaro

BOLOGNA: Skorupski - De Silvestri, Beukema, Calafiori, Lykogiannis - Aebischer, Freuler - Orsolini, Ferguson, Ndoye - Zirkzee

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy