Mistři Itálie 2023/24

Sobota 07/10/23 15:00
Serie A, 8.kolo
INTER
2:2
FC BOLOGNA
Postřehy k zápasu
177Dvě branky Interu dělilo pouhých 117 sekund. Trefili se Acerbi a Lautaro Martinez.
Francesco Acerbi vstřelil svůj první gól v dresu Interu v Serii A. Předchozí jedinou branku, kterou za Inter dal, si připsal loni v osmifinále Coppa Italia proti Parmě.
50Hakan Calhanoglu si díky povedenému centru z rohu a úspěšné hlavičce Acerbiho připsal již 50. asistenci na gól v Serii A. Od doby, co přišel do Interu, nikdo jiný nedokázal nahrát ze standardní situace v top 5 evropských ligách na víc branek než on. Stejný počet nahrávek má Vincenzo Grifo Freiburgu.
Marcus Thuram je v této sezoně nejlepším asistentem v top 5 evropských ligách. Francouz jich má na kontě 5, stejně jako James Maddison z Tottenhamu a Saúl Ñíguez z Atletico Madrid. Thuram to dokázal ve své první sezoně v Serii A, což se žádnému útočníkovi za posledních 20 let nepovedlo.
10Lautaro Martinez je letos excelentní. Na svém kontě má již 10 gólů po 8 odehraných kolech. Na tuto metu dokázali v historii Interu dojít na začátku sezony pouze dva hráči - Giuseppe Meazza (11 v sezoně 1935/36) a Antonio Valentin Angelillo (16 v sezoně 1958/59).
Trenérem Boloni je bývalý hráč Interu Thiago Motta, který s ním vyhrál v roce 2010 mimo jiné i Ligu mistrů.
Hráč zápasu
#15
36 let
Výška: 192 m.
Pozice: obránce
Smlouva: 30.06.2023

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Fotbalisté Interu remizovali v osmém kole Serie A s Bolognou 2:2. Vedoucí celek soutěže se již ve 13. minutě radoval z dvougólového náskoku, na kterém se gólově podílel i nejlepší ligový střelec Lautaro Martínez. Argentinec ovšem posléze fauloval v šestnáctce, a tak do přestávky stihl z penaltového puntíku snížit Riccardo Orsolini. O cenný bod se ještě před hodinou hry postaral Joshua Zirkzee, jenž zároveň prodloužil sérii neproher Rossoblu na sedm utkání.

8.kolo Serie A

Frosinone
2:1
Verona
Juventus
2:0
FC Turín
Inter
2:2
FC Bologna
FC Janov
0:1
AC Milán
Lazio
3:2
Atalanta
Empoli
0:0
Udinese
Cagliari
1:4
AS Řím
Neapol
1:3
Fiorentina
AC Monza
3:0
Salernitana
Lecce
1:1
Sassuolo
Zprávy o Interu Milán 09.10.2023 

V rozhovoru pro Sky Sports Italia se José Mourinho rozmluvil o svém přesunu z Interu do Realu Madrid a vysvětlil okolnosti tohoto rozhodnutí. "Vždy jsem velmi upřímný k ostatním i sám k sobě. Mohl jsem odejít do Realu Madrid po své první sezoně v Interu, ale podepsal jsem, že zůstanu déle než rok. Měl jsem neuvěřitelný vztah nejen s prezidentem, ale také s jeho ženou a dětmi. Na konci první sezony jsem šel k Morattimu domů a došli jsme k závěru, že zůstanu ještě rok. O mém životě by nerozhodlo vítězství nebo porážka ve finále Ligy mistrů, už jsem věděl, co budu dělat, a chtěl jsem jít do Realu Madrid."

"Příležitost přišla podruhé a já jsem chtěl jít, byl to moment v mé kariéře, kdy jsem si řekl, že musím. Je to největší klub na světě. Kromě toho, že tam je to o tom vyhrát nebo nevyhrát Ligu mistrů, tam byla i základní práce. Bylo by pro mě pohodlnější zůstat v Interu, místo abych soupeřil s Barcelonou, vyhrál bych další snadné Scudetto, stali bychom se mistry světa klubů, ale pro mě by to nic neznamenalo."

"Chytří hráči už věděli, jak se rozhodnu, po finále Ligy mistrů jsem se do Milána nevrátil, protože jsem se bál, že by mě emoce semlely, změnil bych názor a do Realu Madrid bych se pak už nikdy nedostal. Ale před finále proti Bayernu Mnichov jsem odmítl podepsat smlouvu s Realem Madrid."

Inter po říjnové reprezentační přestávce odehraje šest zápasů ve 22 dnech a něco by mohl odehrát i zatím zraněný Marko Arnautovič. Čtyřiatřicetiletý rakouský útočník, který do klubu přišel v létě na hostování z Boloni, nastoupil v prvních pěti zápasech sezony, než si 24. září při výhře 1:0 nad Empoli poranil stehenní sval. Původní odhady naznačovaly, že Arnautović bude mimo hru nejméně dva měsíce, takže návrat byl plánován až na konec listopadu, ale v hlavním městě Lombardie se situace vyvíjí lépe, než se očekávalo.

Jak zdůraznil portál Calciomercato.com, Arnautovičova rekonvalescence probíhá pozitivně a je naděje, že se vrátí do sestavy Simoneho Inzaghiho pro venkovní střetnutí s Atalantou 4. listopadu.

09/10/23 - Útočník Interu Marcus Thuram má pocit, že se od svého příchodu k Nerazzurri již zlepšil, a vysvětluje, proč se v létě přestěhoval na San Siro, přestože o něj projevilo zájem mnoho dalších klubů včetně PSG. Francouzský reprezentant vstřelil v této sezoně tři góly v deseti utkáních ve všech soutěžích. Do Interu přišel v létě na volný přestup z Borussie Mönchengladbach a podepsal smlouvu do června 2028. Zájem o něj měl Inter již o 2 roky dříve.

Inter je velmi spokojen s výkonnostním růstem Denzela Dumfriese a nyní mu hodlá nabídnout novou smlouvu. Sedmadvacetiletý nizozemský obránce přišel k Nerazzurri před dvěma lety z PSV za přibližně 15 milionů eur a měl za úkol nahradit Achrafa Hakimiho po Maročanově přestupu do Paris Saint-Germain. Dumfries během svých prvních dvou let v Interu střídal horší a lepší výkony a v létě byl intenzivně spojován s přestupem do Premier League. V tomto ročníku začal dobře a v devíti zápasech se přímo podílel na pěti gólech.

Jak informoval TMW, Inter se plánuje v lednu sejít s Dumfriesovým týmem a začít s ním dolaďovat podmínky nové smlouvy. Jeho současná smlouva vyprší v roce 2025 a záměrem je prodloužit ji do roku 2028. Sedmadvacetiletý hráč si v současné době vydělá přibližně 2,5 milionu eur čistého za sezónu a náznaky naznačují, že by jeho nová smlouva mohla být mít hodnotu kolem 4 milionů eur ročně. V posledních měsících Dumfries změnil agenta, z Rafaela Pimenty přešel k americkému gigantu Wasserman.

Marcus Thuram: "Inzaghi mi dal vizi, kde všechno, co děláte, má mít za cíl něčeho dosáhnout. Zlepšil mou herní inteligenci. Nemám problém udělat nic z toho, co mi řekne."

"Lautaro je jedním z nejlepších útočníků na světě. Spoléháme na náš instinkt a zápas vnímáme vzájemně. Je to skvělý technik a ví, jak zapojit své spoluhráče do hry. Co se mi na něm líbí, je určitá kvalita jeho posledního dotyku s míčem, určitá pohoda, kterou má. Jsem šťastný, že s ním hraji. Podpora v útoku je dobrá i od Alexise, který se nikdy nenechá odradit. Je inspirativní. Velká podpora přichází také od Arnautoviče."

"Inter je pro mě ideální klub pro růst a rozvoj. Stále je toho ale hodně, na čem musím zapracovat."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy