Mistři Itálie 2023/24

Neděle 29/10/23 18:00
Serie A, 10.kolo
INTER
1:0
AS ŘÍM

Inter konečně naplno bodoval i na San Siru. V důležitém utkání v rámci 10.kola porazil AS Řím i se zrádcem Lukakem 1-0. Inter byl po celý zápas lepším týmem a jedná se tak o zaslouženou výhru, díky které zůstává na čele tabulky. Při každém dotyku s míčem diváci na stadionu na Romelu Lukaka pískali. Ten se za celý zápas díky skvěle fungující obraně nedostal k ničemu. Přestože byl Inter mnohem aktivnější, jediný gól zápasu padl až v poslední desetiminutovce, kdy se po parádní přihrávce od Dimarca trefil zblízka Marcus Thuram. Hráči Interu nastřelili během zápasu dvakrát břevno. Na bránu soupeře vyslali dohromady ale jen tři střely. Hosté z Říma měli jednu.

Postřehy k zápasu
7Yann Sommer již posedmé z deseti ligových zápasů udržel čisté konto. Inter je s 5 inkasovanými brankami v Serii A nejlepší.
BŘEVNAV prvním poločase trefil břevno Hakan Calhanoglu. V druhém pro změnu vyslal parádní ránu střídající Carlos Augusto. I v tomto případě se však míč odrazil od břevna ven.
Lukaku se vrátil po svém druhém neslavném odchodu do Milána. Při každém dotyku s míčem na něj fanoušci Interu pískali.
Hráč zápasu
#32
27 let
Výška: 175 m.
Pozice: obránce
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter v 10. kole Serie A zužitkoval drtivou herní převahu a porazil římské AS 1:0. Kýženého gólu dosáhl až v 81. minutě Marcus Thuram, který dal zapomenout na řadu předchozích neproměněných šancí Nerazzurri. Vlci se museli v Miláně potýkat nejen se silným tlakem soupeře, ale také s hlasitým pískotem fanoušků, kteří v širokém okolí vykoupili píšťalky a svůj hněv směřovali na svého bývalého hráče Romela Lukaka. Možná i kvůli těmto okolnostem nakonec hosté ukončili pětizápasovou sérii bez ztráty bodu, domácí se naopak výhrou dostali zpět před Juventus do čela tabulky.

10.kolo Serie A

Lazio
1:0
Fiorentina
Sassuolo
1:1
FC Bologna
Neapol
2:2
AC Milán
Lecce
0:1
FC Turín
AC Monza
1:1
Udinese
Juventus
1:0
Verona
Cagliari
4:3
Frosinone
FC Janov
1:0
Salernitana
Empoli
0:3
Atalanta
Inter
1:0
AS Řím
Zprávy o Interu Milán 31.10.2023 

Záložník Kristjan Asllani by byl rád, kdyby začal hrát častěji. Zatím si ve středu zálohy Interu nedokázal upevnit svou pozici. Od loňského léta, kdy 21letý hráč přestoupil z Empoli, si moc často nezahrál. To však vůbec neznamená, že by byl zcela mimo hru. Spíše mu byly jeho starty dávkovány. Občas se objevovaly otázky, kdy se Asllani začne více prosazovat v týmu. A objevily se i pochybnosti o tom, zda trenér Nerazzurri Simone Inzaghi mladému albánskému reprezentantovi věří.

V této sezóně však Inzaghi důvěru v Asllaniho nepostrádá, i když většinou přichází na hřiště až jako náhradník. Stejně jako včera když vystřídal ve druhém poločase Hakana Calhanoglua. V té době se Interu ještě nepodařilo vstřelit branku. Nerazzurri se obávali, že přes veškerou převahu v držení míče se schyluje k frustrující remíze 0:0. Nakonec však zápas rozhodl Asllaniho vynikající dlouhý diagonální pas. Albánec vypíchl míč ke křídelníkovi Federicu Dimarcovi. Ten pak přihrál na Marcuse Thurama, který zakončil a prolomil nerozhodný stav.

Asllani poznamenal: "Byl to těžký zápas. Díky němu jsme se vrátili do horní části tabulky. Věděli jsme, že Římané budou bránit hluboko. Udělali jsme dobře, že jsme drželi pohromadě a tlačili se za gólem až do konce," řekl mladý záložník. "Jsem šťastný. Všichni kluci mě povzbuzují. Dokonce i loni, když jsem moc nehrál, vždycky zazněla uklidňující slova, včetně těch od Calhanoglua."

31/10/23 - Inter v 10.kole Serie A porazil AS Řím 1-0. O výhře rozhodl ke konci zápasu Marcus Thuram. Simone Inzaghi v pozápasových rozhovorech pochválil svůj tým za to, že zůstal trpělivý, vyspělý a s jasnou hlavou, aby AS Řím porazil. Nerazzurri potřebovali zvítězit, aby udrželi první místo před Juventusem, který den předtím porazil Veronu. Mluvil i o Lukakovi. Zopakoval, že chtěl, aby Romelu Lukaku v létě zůstal. "Moje rozhodnutí jsou pro dobro Interu."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy