Mistři Itálie 2023/24

Neděle 29/10/23 18:00
Serie A, 10.kolo
INTER
1:0
AS ŘÍM

Inter konečně naplno bodoval i na San Siru. V důležitém utkání v rámci 10.kola porazil AS Řím i se zrádcem Lukakem 1-0. Inter byl po celý zápas lepším týmem a jedná se tak o zaslouženou výhru, díky které zůstává na čele tabulky. Při každém dotyku s míčem diváci na stadionu na Romelu Lukaka pískali. Ten se za celý zápas díky skvěle fungující obraně nedostal k ničemu. Přestože byl Inter mnohem aktivnější, jediný gól zápasu padl až v poslední desetiminutovce, kdy se po parádní přihrávce od Dimarca trefil zblízka Marcus Thuram. Hráči Interu nastřelili během zápasu dvakrát břevno. Na bránu soupeře vyslali dohromady ale jen tři střely. Hosté z Říma měli jednu.

Postřehy k zápasu
7Yann Sommer již posedmé z deseti ligových zápasů udržel čisté konto. Inter je s 5 inkasovanými brankami v Serii A nejlepší.
BŘEVNAV prvním poločase trefil břevno Hakan Calhanoglu. V druhém pro změnu vyslal parádní ránu střídající Carlos Augusto. I v tomto případě se však míč odrazil od břevna ven.
Lukaku se vrátil po svém druhém neslavném odchodu do Milána. Při každém dotyku s míčem na něj fanoušci Interu pískali.
Hráč zápasu
#32
27 let
Výška: 175 m.
Pozice: obránce
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter v 10. kole Serie A zužitkoval drtivou herní převahu a porazil římské AS 1:0. Kýženého gólu dosáhl až v 81. minutě Marcus Thuram, který dal zapomenout na řadu předchozích neproměněných šancí Nerazzurri. Vlci se museli v Miláně potýkat nejen se silným tlakem soupeře, ale také s hlasitým pískotem fanoušků, kteří v širokém okolí vykoupili píšťalky a svůj hněv směřovali na svého bývalého hráče Romela Lukaka. Možná i kvůli těmto okolnostem nakonec hosté ukončili pětizápasovou sérii bez ztráty bodu, domácí se naopak výhrou dostali zpět před Juventus do čela tabulky.

10.kolo Serie A

Lazio
1:0
Fiorentina
Sassuolo
1:1
FC Bologna
Neapol
2:2
AC Milán
Lecce
0:1
FC Turín
AC Monza
1:1
Udinese
Juventus
1:0
Verona
Cagliari
4:3
Frosinone
FC Janov
1:0
Salernitana
Empoli
0:3
Atalanta
Inter
1:0
AS Řím
Zprávy o Interu Milán 30.10.2023 

Bryan Cristante se svěřil novinářům s tím, jakou taktiku měli přichystanou na Inter. "Máme nabytý program a trochu nám chybí síly, momentálně nemáme moc možností, jak protočit sestavu, takže jsme se zaměřili na to, abychom si na Inter počkali a vyrazili do protiútoku, škoda toho pozdního gólu. Inter je velmi silný tým, určitě má větší kádr než my. My hrajeme pořád se stejnými hráči po celou dobu. Naposledy jsme hráli ve čtvrtek, takže jsme neměli sílu na to, abychom je napadali vysoko na hřišti po celých 90 minut. Jak jsem řekl, strategie byla vydržet a pak vyhrát až v závěru. Inkasovali jsme gól, kterému jsme se mohli vyhnout, a pak už bylo těžké dostat se zpět na správnou cestu."

José Mourinho se zdál být překvapen tím, že fanoušci Interu na San Siru na svého bývalého a ještě nedávno důležitého hráče pískali. Buď tomu nerozumí anebo jen předstírá, že tomu nerozumí. O Lukakově návratu se mluvilo dlouho dopředu. V médiích se toto téma propíralo velmi často a vlastně díky tomu se tak nějak zapomnělo, že i José Mourinho se vrací domů. I když už počtvrté.

Trenér, který s nerazzurri vybojoval v roce 2010 slavný treble, ale na lavičce neseděl. Za vysmívání se soupeři vyfasoval jednozápasovou stopku a zápas sledoval jen z tribuny, kde seděli novináři.

Mourinhova předzápasová prohlášení byla zajímavá: "Nevěděl jsem, že je v Interu tak důležitý. Vyhrál Scudetto a dva poháry. Toho samého dosáhlo v historii Interu cirka 200 hráčů," řekl ve středu. "Je zajímavé pochopit, proč když Lukaku jde z Interu do Říma, je to drama, zatímco přesun Calhanoglua z AC Milán do Interu je oslavován. Cannavaro přešel z Interu do Juve bez problémů. Vieri bez problémů. Proto je pro mě překvapením, že Lukaku hraje v historii Interu tak důležitou roli," zjednodušil si po svém danou situaci Portugalec.

Mourinho zřejmě nepochopil, o co tady jde. Fanouškům Interu nevadí, že hraje za AS Řím, kterého nepovažují za soupeře o scudetto. Jim vadí to, že chtěl vůbec z klubu odejít. Inter po dlouhých jednání dokázal dokončit jeho trvalý přestup z Chelsea. On ale přestal zvedat telefon manažerům. Neozýval se ani hráčům. Nikdo nevěděl, co se děje. Pak prosáklo, že je domluvený s Juventusem na smlouvě. S Juventusem! Jak si toto mohl dovolit? Jen rok nazpět prosil o to, ať ho Inter přivede zpět z Chelsea. Že to byla jeho velká chyba tam odcházet.

Jaké to muselo být zklamání pro jeho spoluhráče? Dimarco i Lautaro Martinez přiznali, že se mu pokoušeli dovolat. Marně. Lautaro si pak svého parťáka z útoku odmazal i z instagramu.

Co vedlo Lukaka k takovému jednání? Co tak strašného se mu muselo stát?

Marcus Thuram rozhodl zápas proti AS Řím. Jedinou branku zápasu vstřelil právě on. Francouzského reprezentanta na San Siru sledoval jeho slavný otec Lilian.

"Přivítání Lukaka diváky? Na tyto věci se nesoustředím, prostě jsme chtěli a brali všechny tři body. Jsem šťastný, dal jsem gól, ostatní věci mě nezajímají," řekl mladý Thuram pro DAZN. "Tenhle gól jsem si užil stejně jako ty proti Benfice a Turínu. Vždycky je radost skórovat před našimi fanoušky. Každý zápas na San Siru je výjimečný a jsem moc rád, že tu mohu být."

Thuramovi se ve své premiérové sezóně v Interu mimořádně daří. Ve 13 soutěžních zápasech vstřelil pět branek a připsal si sedm asistencí. "Přišel jsem sem, tvrdě jsem pracoval a mluvil se spoluhráči. Můžu skórovat nebo poskytovat asistence, ale důležité je, aby tým vyhrával. To mě těší."

Útočník Říma Romelu Lukaku byl podle listu La Gazzetta dello Sport a dalších italských sportovních novin nejhorším hráčem na hřišti. V zápase proti svému bývalému týmu zjednodušeně řečeno všechno pokazil.

Belgický útočník se v neděli vrátil na San Siro a rozhodně se nedočkal vřelého přivítání. Ultras rozdávali 40 tisíc píšťalek. Přestože pořadatelé vyhrožovali pokutami, zabavili jich při vstupu jen málo a tak spousta fanoušků měla na co pískat. A pískala. Na zrádce klubu pískali při každém dotyku s míčem. Jeho bývalí spoluhráči, včetně jeho parťáka z útoku Lautaro Martineze, ho ignorovali. Na začátku utkání mu podali ruku, ale víc je nezajímal.

Novinář listu La Gazzetta dello Sport Fabio Licari byl na zapůjčeného hráče z Chelsea poměrně přísný. Spolu s dalším jedním spoluhráčem dostal velmi nízkou známku 4,5/10. "Na jeho výkonu mohlo mít vliv pískání diváků nebo jen měl špatný večer, ale tak špatný výkon Lukakua se v Itálii vidí málokdy. Všechno mu nevyšlo,' napsal novinář.

Belgický reprezentant byl nejhorším hráčem na hřišti i pro Corriere dello Sport. Ten deník se ho ale částečně zastal s tím, že mu spoluhráči z římského týmu příliš nepomohli. Tuttosport napsal, že Francesco Acerbi zneškodnil Lukaka, který se "nedotkl míče s výjimkou přihrávky na Stephana El Shaarawyho". Turínský list Lukakua ohodnotil známkou 4,5/10.

Inter začal bedlivě sledovat situaci okolo Piotra Zieliński. Tomu končí po této sezóně v Neapoli smlouva, která zatím stále není prodloužena.

Beppe Marotta, Piero Ausilio a Dario Baccin by rádi zopakovali další ze svých skvělých tahů, kdy si dopředu zajistili služby hráče před koncem smlouvy, který pak do Interu přišel zadarmo. Naposledy takhle můžeme zmínit třeba Marcuse Thurama.

Zieliński je však už nyní hodně sledovaným hráčem a zájem má více týmů. V Serii A se o jeho služby dlouhodobě uchází Juventus, ale aktuálně se také píše o Saúdské Arábii, které bohužel není možno finančně konkurovat. Momentálně tedy všichni vyčkávají na nejbližší měsíce, zda se Neapol přiblíží k prodloužení smlouvy s 29letým polským záložníkem.

Dnes večer byly vyhlášeny výsledky 67.ročníku prestižní ankety Zlaty míč za sezonu 2022/23. Po osmé vyhrál Lionel Messi, který výrazně dopomohl Argentině k zisku titulu mistrů světa. Jeho spoluhráč z národního týmu a kapitán Interu Lautaro Martínez obsadil 20.příčku. Nikdo jiný z týmu finalistů Ligy mistrů nebyl výše. Brankář André Onana skončil na 23. příčce. Nicoló Barella obsadil 27. příčku. V anketě o nejlepšího brankáře (trofej Lva Jašina) se Onana do nejlepší trojky nevešel, přestože v absolutním pořadí hráčů byl z gólmanů třetí.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy