Mistři Itálie 2023/24

Sobota 04/11/23 18:00
Serie A, 11.kolo
ATALANTA
1:2
INTER

Interu se povedl zápas na těžké půdě v Bergamu a vyhrál zaslouženě v 11.kole Serie A nad Atalantou 2:1. Už v průběhu první půle musel kvůli zranění střídat Pavard. Jeho náhradník Mateo Darmian se dostal do úniku a při sprintu za míčem si ho stihl předkopnout dříve než se k němu dostal vybíhající brankář. Ten Darmiana složil k zemi. Penaltu jako tradičně bezpečně proměnil Hakan Calhanoglu. Pojistku přidal v 57.minutě Lautaro Martinez, jenže nestačilo to. Jen o čtyři minuty domácí snížili a tak se Inter musel o tři body strachovat až do úplného závěru. Soupeři v boji o scudetto si vedli různě. AC Milán doma prohrál s Udinese, Juventus vyhrál ve Florencii a tak zůstává v tabulce o dva body pozadu za Interem.

Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter uštědřil Atalantě v 11. kole Serie A premiérovou domácí porážku sezony, když vyhrál 2:1. V hustém dešti se jako první prosadil Hakan Calhanoglu, jenž se úspěšnou penaltou dotáhl na experta na skórování přímo od rohového praporku Sükrüho Gülesina, s 36 góly dosud nejlepšího tureckého střelce v historii italské nejvyšší soutěže. Autorem vítězné branky však byl až Lautaro Martínez, Orobici totiž po změně stran rovněž zaznamenali jeden zásah, kterým vedoucí celek ligy připravili o páté venkovní čisté konto v řadě.

11.kolo Serie A

AS Řím
2:1
Lecce
Verona
1:3
AC Monza
FC Turín
2:1
Sassuolo
Salernitana
0:2
Neapol
Frosinone
2:1
Empoli
AC Milán
0:1
Udinese
Fiorentina
0:1
Juventus
Cagliari
2:1
FC Janov
FC Bologna
1:0
Lazio
Atalanta
1:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 04.11.2023 

V 11. kole Serie A míří Inter do Bergama, kde se postaví týmu trenéra Gasperiniho, jenž má zkušenosti i s koučováním milánského celku.

Nerazzurri jsou zatím v této sezóně na hřištích soupeřů abnormálně dobří. Nejenže z venku vozí body, ale často vyhrají i s čistým kontem. Na Gewiss Stadium to ale budou mít dnes velmi těžké, Atalanta zde z posledních šesti zápasů pětkrát vyhrála. Vzájemná bilance však je jasně ve prospěch Interu. Poslední vzájemné duely vyhrává, nebo končí remízou. Poslední výhra La Dea nad Interem je pět let stará.

Domácí nevyužijí Toureho a nejistý je start Scalviniho. Inter je bez delší dobu zraněného Arnautoviče a Cuadrada.

Pravděpodobné sestavy:

ATALANTA: Musso - Toloi, Djimsiti, Kolasinac - Hateboer, De Roon, Ederson, Ruggeri - Koopmeiners - Lookman, Scamacca

INTER: Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Thuram, Lautaro

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy