Mistři Itálie 2023/24

Neděle 17/12/23 20:45
Serie A, 16.kolo
LAZIO
0:2
INTER

Inter je k nezastavení. Zvládl další těžký duel a vyhrál v Římě nad Laziem. A znovu nedostal gól. Biancocelesti byli v 16.kole Serie A poraženy na Olympijském stadionu 0-2, přestože byli v prvním poločase lepším týmem a dokázali chvílema Inter dostat pod tlak. Nerazzurri, kteří tentokrát hráli v oranžových dresech, však neztráceli hlavu a se všemi potížemi se dokázali vypořádat bez chyby. V závěru poločasu navíc Lautaro vystihl soupeři přihrávku vlastnímu brankáři a nájezd na bránu zakončil gólem. V druhém poločase měl Inter hru pod kontrolou. Marcus Thuram přidal po dobré práci od Barelly druhý gól. Díky tomu, že Juventus ztratil body za remízu s Janovem má Inter na čele tabulky již čtyřbodový náskok.

Postřehy k zápasu
29Tolik dal Lautaro Martinez v letošním kalendářním roce gólů a překonal tak v tomto tisiciletí bombery jakými byli Diego Milito i Christian Vieri.
15 gólů má již na kontě argentinský kapitán Lautaro Martinez a nadále suverénně vede tabulku střelců. Druhý Beraradi ze Saassuola se trefil devětkrát.
5Pět sezon trvalo než Inter znovu vyhrál v lize na hřišti Lazia Řím. Dařilo se tu Spalettimu, který tu dvakrát vyhrál. Ani jednou naopak neuspěl Antonio Conte a i Simone Inzaghi v prvních dvou zápasech jako trenér nerazzurri selhal. Povedlo se to až teď.
Kdo dá gól Yannu Sommerovi? Čtyři soutěžní zápasy nepustil za svá záda míč. Inter v lize porazil Neapol 3-0, Udinese 4-0, teď Lazio 2-0 a čisté konto má i z remízy z Ligy mistrů proti Realu Sociedad.
Partnerství s ultras Lazia pokračuje. V sektoru Interu se mimojiné objevil i transparent InterLazioNale. Domácí ultras se po zápase s naším sektorem i fotili.
Hráč zápasu
#23
27 let
Výška: 172 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2026

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Vedoucí tým italské Serie A Inter navýšil v 16. kole své vedení před druhým Juventusem už na čtyři body, když na půdě Lazia Řím zvítězil 2:0. Atraktivní duel nabídl prvního úspěšného střelce v závěru úvodního poločasu, kdy se po chybě domácí defenzivy prosadil nejlepší ligový kanonýr Lautaro Martínez. Již 15. trefa nejgólovějšího útočníka aktuálního ročníku, na něhož po změně stran ještě navázal Marcus Thuram, zároveň pomohla Nerazzurri k ukončení více než pětiletého čekání na výhru ze stadionu Orlů.

16.kolo Serie A

AC Milán
3:0
AC Monza
Udinese
2:2
Sassuolo
FC Turín
1:0
Empoli
Neapol
2:1
Cagliari
Lazio
0:2
Inter
Lecce
2:1
Frosinone
FC Janov
1:1
Juventus
Fiorentina
1:0
Verona
FC Bologna
2:0
AS Řím
Atalanta
4:1
Salernitana
Zprávy o Interu Milán 17.12.2023 

Lazio Řím si zajistilo postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů, za vděk ale stejně jako Inter muselo vzít druhé místo ve skupině. V Serii A už ale tým z Věčného města předsezónní cíle moc neplní. Aktuální 11. pozice určitě není to, kde by Biancocelesti chtěli zůstat.

Juventus včera v Janově zaváhal a Nerazzurri mají šanci si upevnit první flek. Jenže na Laziu se jim v poslední době nehraje lehce. Poslední vítězství, které si odtud odvezli, je už pět let staré. Od té doby přišly tři prohry a jedna remíza.

Inter se musí obejít bez Cuadrada, De Vrije, Dumfriese a nejistý je start Sancheze. Domácí nemají k dispozici Isaksena.

Pravděpodobné sestavy: 👇

LAZIO: Provedel - Lazzari, Casale, Gia, Marusic - Guendouzi, Rovella, Luis Alberto - F. Anderson, Immobile, Zaccagni

INTER: Sommer - Bisseck, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Thuram, Lautaro

"Díky tvrdé práci všech lidí v Interu a podpoře našich fanoušků se z Interu stává moderní, inovativní a digitální společnost," řekl ve videohovoru Steven Zhang. Prezident nebyl fyzicky přítomen na vánoční večeři klubu. "Jsou před námi nové výzvy, noví konkurenti, ale také nové velké příležitosti. Myslíme na Ligu mistrů a mistrovství světa klubů v roce 2025, na které jsme se již kvalifikovali."

Zhangovou rodinnou společností je Suning, který mohl Inter držet nad vodou jen díky vysoce úročené půjčce od amerického fondu Oaktree, jež má být splacena v dubnu 2024. "Abychom dosáhli tohoto cíle a ambiciózních cílů, které jsme si stanovili, je velmi důležité udržet finanční stabilitu našeho klubu a pokračovat v procesu obnovy naší infrastruktury.

"Nový stadion ve vlastnictví Interu je projekt, který prosazujeme s výhledem do budoucnosti. To, co jsme v těchto letech realizovali, je východiskem pro budoucnost našeho klubu. Vítězství bude vždy naší prioritou. Děkuji za podporu vám všem, kteří reprezentujete dokonalost hodnot Interu."

Benji Pavard je späť snami! Podľa FcInterNews prebiehalo lečenie zo zranenia na výbornú a rýchlejšie ako sa očakávalo, čomu dopomohla aj poctiva práca hráča. Pavard odletí s tímom do Ríma a bude k dispozícií na lavičke!

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy