Mistři Itálie 2023/24

Neděle 17/12/23 20:45
Serie A, 16.kolo
LAZIO
0:2
INTER

Inter je k nezastavení. Zvládl další těžký duel a vyhrál v Římě nad Laziem. A znovu nedostal gól. Biancocelesti byli v 16.kole Serie A poraženy na Olympijském stadionu 0-2, přestože byli v prvním poločase lepším týmem a dokázali chvílema Inter dostat pod tlak. Nerazzurri, kteří tentokrát hráli v oranžových dresech, však neztráceli hlavu a se všemi potížemi se dokázali vypořádat bez chyby. V závěru poločasu navíc Lautaro vystihl soupeři přihrávku vlastnímu brankáři a nájezd na bránu zakončil gólem. V druhém poločase měl Inter hru pod kontrolou. Marcus Thuram přidal po dobré práci od Barelly druhý gól. Díky tomu, že Juventus ztratil body za remízu s Janovem má Inter na čele tabulky již čtyřbodový náskok.

Postřehy k zápasu
29Tolik dal Lautaro Martinez v letošním kalendářním roce gólů a překonal tak v tomto tisiciletí bombery jakými byli Diego Milito i Christian Vieri.
15 gólů má již na kontě argentinský kapitán Lautaro Martinez a nadále suverénně vede tabulku střelců. Druhý Beraradi ze Saassuola se trefil devětkrát.
5Pět sezon trvalo než Inter znovu vyhrál v lize na hřišti Lazia Řím. Dařilo se tu Spalettimu, který tu dvakrát vyhrál. Ani jednou naopak neuspěl Antonio Conte a i Simone Inzaghi v prvních dvou zápasech jako trenér nerazzurri selhal. Povedlo se to až teď.
Kdo dá gól Yannu Sommerovi? Čtyři soutěžní zápasy nepustil za svá záda míč. Inter v lize porazil Neapol 3-0, Udinese 4-0, teď Lazio 2-0 a čisté konto má i z remízy z Ligy mistrů proti Realu Sociedad.
Partnerství s ultras Lazia pokračuje. V sektoru Interu se mimojiné objevil i transparent InterLazioNale. Domácí ultras se po zápase s naším sektorem i fotili.
Hráč zápasu
#23
27 let
Výška: 172 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2026

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Vedoucí tým italské Serie A Inter navýšil v 16. kole své vedení před druhým Juventusem už na čtyři body, když na půdě Lazia Řím zvítězil 2:0. Atraktivní duel nabídl prvního úspěšného střelce v závěru úvodního poločasu, kdy se po chybě domácí defenzivy prosadil nejlepší ligový kanonýr Lautaro Martínez. Již 15. trefa nejgólovějšího útočníka aktuálního ročníku, na něhož po změně stran ještě navázal Marcus Thuram, zároveň pomohla Nerazzurri k ukončení více než pětiletého čekání na výhru ze stadionu Orlů.

16.kolo Serie A

AC Milán
3:0
AC Monza
Udinese
2:2
Sassuolo
FC Turín
1:0
Empoli
Neapol
2:1
Cagliari
Lazio
0:2
Inter
Lecce
2:1
Frosinone
FC Janov
1:1
Juventus
Fiorentina
1:0
Verona
FC Bologna
2:0
AS Řím
Atalanta
4:1
Salernitana
Zprávy o Interu Milán 18.12.2023 

Thuram: "Dostať asistenciu od Barellu má neskutočne potešilo, ako hráča ho obdivujem, neskutočný. V takom kolektíve ako tu v Interi máme si hráč zamiluje hrať, trénovať a tráviť spolu čas. Máme sa všetci radi ako naozajstní bratia."

Inzaghi: "Bude to fascinujúce osemfinále, dve veľké mužstva s dvoma nádhernými štadiónmi ktoré určite ponúknu skvelú atmosféru. Teším sa lebo Inter pokračuje v hraní tak dôležitých zápasov v Európe, musí to byť pre nás formalita. Atletico Madrid je silný tím, za posledných 10 rokov hralo finále dva krát a v tejto súťaži ma veľkú tradíciu. My však niesme o nič horší, chceme ďalej snívať a priniesť našim fanúšikom ďalšie úspechy aj na európskej scéne. Budeme bojovať ako o život."

"Mimochodom, trénerom Atletica je Simeone, ktorého poznám veľmi dobre a mám sním skvelý vzťah. Veľa sme spolu odohrali a vyhrali. Som rád že sa môžme pri tejto príležitosti stretnúť."

"Naša pozornosť je však teraz smerovaná na nasledujúci mesiac: máme veľa dôležitých ligových zápasov a do toho aj Coppa Italia a Superpohár. Súťaže v ktorých sme úradujúci majstri a ktoré chceme opäť dominovať. Potom budeme myslieť na tento dvojzápas: budú to tvrdé boje, ale súper nás nájde pripravených."

Los v Nyonu přisoudil Inter do osmifinále Ligy mistrů Atletico Madrid. Se španělským soupeřem budou hrát nejprve doma 20.února 2024, odveta je na programu na Cívitas Metropolitano 13.3. Naposledy se oba týmy střetly ve finále Superpoháru UEFA v roce 2010. Inter jako vítěz Ligy mistrů prohrál v Monaku 0-2.

Trenér Interu Milán Simone Inzaghi tipuje, že se v osmifinále Ligy mistrů utká jeho tým s Manchesterem City. Nerazzurri se kvalifikovali do play off poté, co ve své základní skupině skončili na druhém místě. Pondělní los je proto postaví proti jednomu z vítězů skupiny. Interisti by se tak mohli střetnout s Cityzens v repríze finále z minulé sezony a zdá se, že by to byl scénář, který by se Inzaghimu líbil. Na otázku, kterého soupeře by si přál vylosovat, kouč Interu odpověděl, že očekává úřadující evropské šampiony. "Myslím, že dostaneme Manchester City. Ale uvidíme, co se stane," řekl šéf Nerazzurri v pozápasovém rozhovoru pro DAZN po výhře nad Laziem. "Všechny týmy jsou velmi silné. Každý z nich by byl těžkou zkouškou."

18/12/23 - Lautaro Martinez otevřel skóre důležitého zápasu na Olympijském stadionu v Římě. Inter po výhře 2:0 slaví a s ním i jeho kapitán. Ten při oslavě branky odhalil pod dresem vzkaz svému rodnému argentinskému městu. V rozhovoru mluvil o svém parťákovi z útoku Thuramovi, o své další motivaci a cílech. Koho si přeje v dnešním losu osmifinále Ligy mistrů dostat za soupeře?

Inter Milán byl oficiálně oznámen jako jeden z klubů, které se již kvalifikovaly na Mistrovství světa klubů FIFA 2025. V létě 2025 se uskuteční první ročník rozšířené verze turnaje. Zúčastní se ho 32 týmů z celého světa. V neděli organizátoři oznámili formát turnaje, informuje FcInterNews. Součástí oznámení byla také identita klubů, které si již rezervovaly místo v soutěži.

V Evropě je Inter mezi osmi celky, které mají místo jisté. Dalšími kluby jsou Chelsea, Manchester City, Real Madrid, Bayern Mnichov, Paris Saint-Germain, Porto a Benfica.

Dalším týmem, který bude reprezentovat italský fotbal, bude Juventus nebo Neapol. Bianconeri jsou v současné době v žebříčku na prvním místě se 47 body. Jejich neúčast v evropských pohárech v této sezóně však znamená, že jejich počet bodů se nezmění. Naopak Partenopei si mohou polepšit o 41 bodů, neboť se v aktuálním ročníku Ligy mistrů kvalifikovali do osmifinále.

Soutěž se rozdělí 32 klubů do osmi skupin po čtyřech. Dva kluby ze stejné skupiny se utkají vždy jednou.

Přijde v lednu náhrada za vyraženého Juana Cuadrada? Kolumbijský reprezentant se podrobí operaci Achillovy šlachy, která ho na několik měsíců vyřadí ze hry. Dost možná do konce sezony. Ředitel klubu Marotta se k tomu vyjádřil v tom smyslu, že takové věci se ve sportu stávají a neznamená to nutně, že se bude Inter snažit v lednu přivést novou posilu.

"Zranění ke sportu patří. Vybudovali jsme však tým s velkým počtem kvalitních hráčů. Nebudeme dělat žádné panické nákupy. Pokud se však něco objeví, můžeme si to vyhodnotit. S Inzaghim, Ausiliem a Baccinem situaci probereme, ale na poplach nebijeme. Aktuálně jsme tým, který plně odpovídá našim cílům a kterému se především daří na hřišti."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy