Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 20.05.2021 

20/05/21 - Jak by mohly vypadat dresy pro sezonu 2021-22? Stránky Footy Headlines popsaly předpokládanou podobu venkovní sady. Již dříve se objevily obrázky s domácí variantou. Jaká loga sponzorů budou na dresu zobrazena?

Podle očekávání došlo k dohodě mezi Oaktree Capital a Interem. Americká společnost se nakonec nestane akcionářem klubu, ale 275 miliónů eur mu pouze půjčí. Suning bude ručit svým podílem v klubu.

V oficiálním prohlášení chybí detailní informace. Původně agentura Bloomberg tvrdila, že Oaktree koupí za 33 miliónů eur od Lion Rock jejich 31% podíl v klubu a zbylých 242 miliónů půjčí Suningu, který bude mít tři roky na jejich splacení.

Podle Il Sole 24 Ore a Sky Sport Italia se ale podíly v klubu nezmění. Suning bude mít nadále 68,5%. Čínská firma spravuje Inter přes speciálně k tomu vytvořenou servisní společnost Great Horizon založenou v Lucembursku. Ta také většinu z půjčené částky dostane. 35 miliónů eur bude převedeno ihned Interu, další peníze pak dostane po částech. Pokud Suning nebude dodržovat splátky může přijít o vlastnictví Interu. V podstatě stejnou dohodu měl v AC Milán v roce 2018 jeho tehdejší vlastník Li Yonghong s Elliott Management Corporation. Splátky neplatil a o klub přišel.

Dá se říct, že Inter je z finančního hlediska zachráněn. Vyskakovat si ale nemůže. Jedná se pouze o půjčku a tak je nutné snižovat náklady. Klub chce snížit výdaje na mzdách o 15 až 20%. Co se týká posilování týmu, příchozí hráči budou hrazeny pouze z prodejů.

Oaktree Capital je velmi blízko ke koupi 30% podílu v Interu. Podle agentury Bloomberg je prakticky již uzavřena dohoda o koupi podílu od společnosti Suning za 275 milionů eur. Milano-Finanza píše, že by mělo jít o o půjčku s pákovým efektem. Dle našeho názoru to znamená, že Suning, který vlastní 66,8 procent klubu, by při ztrátách a neplacení půjčky postupně přicházel o další podíl v klubu.

Pro Inter je tato dohoda naprosto zásadní. Kvůli koronavirové pandemii se snížili příjmy klubu a hlavně současný majitel čínský Suning, který vydělává na maloobchodu, přišel o mnoho peněz a nemůže si dovolit klub dotovat. Strategický partner přinese peníze, které pokryjí dluhy a dají klubu jistotu do další sezony. Pokud by Suning peníze nezískal, hrozilo by, že by se vítězný tým rozpadl, museli by se prodat významní hráči a dost možná by utekl i trenér Conte.

Ve světě sportu a fotbalu není americká společnost Oaktree cizí. V roce 2020 se spojila s mediálním producentem Pierrem-Antoinem Captonem, a koupila 100 procent francouzské klubu Caen. Steven Kaplan, jeden z jejich spoluzakladatelů, je spolumajitelem waleského klubu Swansea City a mezi další investice patří i basketbaloví Memphis Grizzlies hrající NBA.

Antonio Conte a Inter byli potrestáni pokutou 2 tisíce eur. Jedná se o trest za prohřešky v zápase italského poháru proti Juventusu z února letošního roku. Conte po provokacích ze strany Juve ukázal směrem k jeho funkcionářům zdvižený prostředníček. Trenér se následně omluvil.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy