Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 24.05.2021 

24/05/21 - Jak se hráči mistra Itálie cítí při oslavách? Všichni jsou samozřejmě velmi šťastní. Eriksenovi v sezoně chyběli fanoušci. Hakimi přiznal, že si musel v Interu zvykat. De Vrij chválil tým, Ranocchia nemůže uvěřit, že se po těch letech dočkal. Darmian to jednou bude vyprávět synovi a asistent trenéra Stellini, doufá, že projekt bude pokračovat.

V den, kdy Inter zvedl trofej Scudetto k nebi, promluvil generální ředitel Alessandro Antonello pro Inter TV o triumfu Nerazzurri: „Obrovský pocit uspokojení. Dnes je den oslav pro celou rodinu Nerazzurri. Dosažením tohoto cíle v roli generálního ředitele a velkého fanouška Interu mě naplňuje hrdostí. Rád bych všem poděkoval, protože nebylo snadné dosáhnout tohoto historického počinu v tak neobvyklé sezóně. Kredit patří všem, včetně těch, kteří pracují v zákulisí.

"Je to mimořádný sportovní úspěch, protože podmínky v této sezóně byly opravdu obtížné a nepředvídatelné. Zvláštní potlesk patří celé sportovní oblasti a všem profesionálům, kteří se starají o věci v zákulisí. V tento cíl jsme doufali a nakonec byl splněn. V posledních několika týdnech probíhala dlouhá párty a mít dnes na stadionu 1000 lidí bylo důležitým znamením - nadějí. Doufáme, že je to dobré znamení pro příští sezónu, protože letos jedinou věcí, co nám chybí jsou naši fanoušci. K tomuto triumfu nás výjimečným způsobem doprovázeli."

Ruce Samira Handanoviče pevně drží pohár. Pohár pro vítěze Serie A - Scudetto. Něco, o čem vždy snil, a teď se ten sen stal skutečností. V neděli zvedl tento speciální kousek ze stříbra na San Siru k obloze a poté jej ukázal fanouškům Nerazzurri před stadionem. Byl to zvláštní den pro kapitána Interu, který v prvním poločase proti Udinese překonal Waltera Zengu. Slovinec se stal brankářem, který za Inter odchytal v lize nejvíc zápasů (383)!

"Jsem opravdu vzrušený a mám velkou radost. Na tento okamžik jsme tak dlouho čekali, zvláště ti, co tu jsou mnoho let jako já. Nyní si musíme tento okamžik užít, jak jen můžeme, zvedání poháru je snem každého dítěte. Je to úžasná věc. Klíčový Scudetto zákrok? Ten, který jsem udělal, abych ve druhé polovině zastavil Chiesu z Juventusu.

"Jsem rád za fanoušky Interu. Po letech utrpení Scudetto dorazilo. Tento tým je velkolepý a nově příchozí se dobře integrovali. Chtěl bych poděkovat trenérovi, který svoji praci zajistil, že jsme dosáhli tohoto úspěchu. Nyní nastal čas si stanovit nové cíle, to je to, co velikáni dělají."

"Bylo to pravý konec mimořádného roku," řekl trenér Antonio Conte po výhře nad Udinese v posledním kole při oslavách titulu. "Ani dnes jsme si nedovolili zvolnit a podařilo se nám zaznamenat ještě další vítězství, přestože jsme již byli mistři. Svědčí to o tom, že tito chlapci mají správnou mentalitu a chtějí vyhrát každé utkání. Opravdu jsme udělali něco mimořádného a získali 91 bodů, máme nejlepší obranu a druhý nejlepší útok."

Pro všechny Interisti to bylo zvláštní vítězství: "Vidět alespoň některé fanoušky na stadionu bylo emotivní a nemohu zapomenout na sympatie, které nám projevovali před a po zápase. Radost, kterou naši fanoušci cítí, nás může jen těšit, protože to znamená, že jsme jim dali něco skvělého. Toto Scudetto je úctyhodný výkon, nebylo to snadné, byla to pro mě výzva. Tvrdě jsme pracovali a podařilo se nám dosáhnout velkého úspěchu. Zisk Scudetta s Interem je velkým úspěchem a přináší mi velké uspokojení. Všichni jsme si vedli dobře - já, hráči i klub."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy