Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 08.12.2021 

Simone Inzaghi bránil záložníka Interu Nicolò Barellu po vyloučení na Santiago Bernabeu. Trenér nechtěl mladého záložníka veřejně kárat a řekl, že se Barella ze své chyby poučí. Zdůraznil, že se bývalý hráč Cagliari omluvil personálu i spoluhráčům.

Nerazzurri se poprvé po deseti letech dostali do vyřazovací fáze Ligy mistrů a Simone Inzaghi už dokázal to, co se jeho předchůdcům Lucianu Spallettimu a Antoniu Contemu nepodařilo. Dvě porážky s Realem Madrid ale na týmu mohou zanechat šrámy. Inzaghiho svěřenci však byli až do vyloučení aktivní a dokázali, že jsou schopni konkurovat těm nejlepším.

Dvě porážky s Realem Madrid znamenají, že se Inter v osmifinále utká s jedním z dalších vítězů skupiny. V osudí bude Bayern Mnichov, Manchester United, Manchester City, Lille, Liverpool a Ajax. Výhra ve španělské metropoli mohla Nerazzurri dodat sebevědomí s ohledem na vyřazovací fázi a další důležitá setkání.

"Lidé jsou tady trochu kritičtí a stěžují si, že Real Madrid nedominuje v držení míče, ale zápasy se nevyhrávají na držení míče, ale když dáte gól," řekl trenér španělského klubu po výhře nad Interem v závěrečném kole základních skupin Ligy mistrů.

"Inter je silný tým, je těžké ho dostat pod tlak, protože dobře útočí, kontroluje zápas a upřímně řečeno nebylo v našem zájmu je vysoko presovat. Několikrát jsme to udělali a riskovali, takhle můžeme lépe bránit," řekl kouč o soupeři, který je veden Simone Inzaghim.

Okolo Nicoló Barelly se včera spustily dlouhé a dosti negativní diskuse, které ani dnes nekončí. Ano, Nicoló to přehnal, ano, jako budoucí kapitán prostě musí i v tento moment udržet emoce na uzdě (i když Militao ho prostě hrál jako prase) a ano posledních pár zápasů to není přesně ten Nicoló, na kterého jsme byli vždy zvyklí.

Někdy mi to však přijde, že jsme hodně rychle zapomněli, kdo byl v loňské mistrovské sezóně jedním z tahounů našeho týmu a komu bychom měli být ještě pořád alespoň částečně vděční.

Pojďme to už hodit za hlavu, každý hráč chybuje a myslím, že je k Barellovi fér to už nechat být. Ano, skutečně je i na místě diskutovat, zda bude Barella opravdu vhodný kapitán vzhledem ke své výbušné povaze, ale na to je ještě čas. Chyby prostě dělá každý hráč, stejně jako každý hráč má špatné a dobré období. Nicoló nyní zřejmě prochází tím špatným a rozhodně potřebuje naši podporu.

My naopak věřme, že si to srovná sám se sebou v hlavě a co nejdříve uvidíme zase toho starého Barellu, který nemá plíce, pokryje každý kousek hřiště a získá si zpátky srdce všech fanoušků Interu.

Samir Handanović po porážce Interu 2:0 na hřišti Realu Madrid zhodnotil průběh utkání. "Potřebovali jsme být agresivnější a více střílet," začal kapitán. "Z hlediska celkového výkonu jsme hráli docela dobře, stejně jako v odvetném utkání jsme dostali Real Madrid pod tlak. Velký rozdíl byl ve finálním zakončení. Nevyužili jsme své šance, zatímco Real vždy využil maximum příležitostí, které si vytvořil. Potřebovali jsme udělat o něco víc. Fanoušci viděli dobrý zápas. I přes porážku se ukazuje, že děláme spoustu věcí správně, ale jestli se z něčeho můžeme poučit, tak z toho, že musíme být kliničtější."

"Každopádně jsme postoupili do dalšího kola, což byl náš první cíl pro tuto sezónu. Přijeli jsme sem s cílem dostat se na první místo ve skupině, ale teď se nakopneme a budeme se soustředit na ligu."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy