Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 01.01.2022 

Vo štvrtok absolvovali všetci hráči prvého tímu test na Covid. Pozitívny výsledok mali Džeko, Cordaz a Satriano.

Želáme skore uzdravenie a hlavne skorý návrat na trávnik.

Odkaz Curvy Nord pre Lukakua: "Nezáleží na tých, ktorí utečú počas dažďa, zaleží na tých, ktorí zostanú počas búrky. Maj sa, Romelu."

Lukaku pre Sky Sport: "Vedenie Interu je top ale fanúšikovia... tí sú niečo neskutočné, najlepší na svete. Čo ma prinútilo odísť bolo že mi Inter odmietol predĺžiť zmluvu, veľmi ma to zranilo, v opačnom prípade by som zostal na 100%, ale aj tak to ľutujem. Kukám každý zápas Interu, každy jeden do poslednej minúty a do poslednej sekundy. Tak to býva, keď vám Inter vojde do života, niet cesty späť."

"Inzaghi sa ku mne choval ako pravý muž, vzťah sním bol naozaj na vysokej úrovni. Keď sa stal trénerom, hneď volal Handanovičovi a potom mne. Môj brat mi o ňom hovoril len dobre vecí a niet divu, že jeho Inter hrá úžasný futbal. Dúfam že Inter bude takto pokračovať naďalej, veľmi si želám aby vyhrali druhý titul po sebe. Pre mňa je dôležité, aby Inter a jeho fanúšikovia boli vždy na vrchole."

"Či mi chýba Lautaro? Strašne. Pre neho som bol ochotný na ihrisku aj zomrieť. Či si ho želám v Chelsea? Nie nie, nech pekne zostane tam, to ja sa vrátim za ním do Interu. V Taliansku pre mňa existuje len Inter, nikto iný. Pohádal som sa s agentom, keď v lete chcel začať jednať s Juventusom. Ak odteraz opäť zmením klub, tak sa vrátim buď do Anderlechtu alebo dúfam, do Interu. Do AC Milán alebo Juventusu by som nikdy nešiel. Nikdy, nikdy, nikdy."

"Či by som zostal keby Conte neodišiel? Opakujem, nešlo o trénera ale výlučne o rozhodnutie vedenia neposkytnúť mi novú zmluvu. Ak by Inter tak urobil, teraz by sme sa nerozprávali v Londýne ale v Miláne. Vedel som, že Inter bude naďalej kompetívny aj s Inzaghim."

Inter a Juventus tlačia na vedenie ligy aby presunuli termín odohratia Superpoháru na koniec sezóny. Dôvodom nieje len pribudujúci počet Covid prípadov vo futbalovom svete, ale hlavne rozhodnutie talianskej vlády zredukovať počet fanúšikov na štadiónoch opäť len na 50%. Inter a Juventus počítali s vypredaným štadiónom a toto rozhodnotie ich pripraví o veľké príjmy.

Vedenie Ligy však zatiaľ ich požiadavku odmietlo a včera potvrdilo, že Superpohár sa odohrá podľa plánov 12.1.2022. Dá sa však očakávať, že kluby sa budú odvolávať a o reálnom termíne si stále nemôžeme byť istí.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy