Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 03.04.2023 

Zdá se, že čas Simoneho Inzaghiho v Interu se krátí, a pokud se týmu nepodaří postoupit do finále Ligy mistrů, bude v létě téměř jistě bez práce. Podle spekulací z posledních dnů Inzaghi potřebuje zázrak v Lize mistrů, pokud chce zůstat na San Siru i v příští sezoně, a případný nepostup do příštího ročníku Ligy mistrů skončí jeho vyhazovem.

Gazzetta dello Sport uvažuje, kdo by mohl dostat trenérské křeslo po Inzaghim.

Preferovanou možností by byl současný trenér Brightonu Roberto De Zerbi, který od září, kdy převzal funkci po Grahamu Potterovi, překonal očekávání a na jižním pobřeží Anglie se mu daří. Asistent sportovního ředitele Interu Dario Baccin se s De Zerbim dobře zná ze společného působení v Palermu a s bývalým trenérem Sassuola navázal kontakt už předtím, než nakonec Inter v roce 2019 angažoval Antonia Conteho. De Zerbi má ale v Brightonu smlouvu do léta 2026.

Antonio Conte v neděli večer po vzájemné dohodě ukončil smlouvu s Tottenhamem. Třiapadesátiletý Conte je osvědčenou variantou a Inter už ví, do čeho by se opětovným angažováním manažera, který na konci sezony 2020/21 získal pro klub první Scudetto po 11 sezonách, pustil. Otázkou je, zda by Inter a Conte byli připraveni urovnat své neshody, které před dvěma lety vedly k trenérovu odchodu od Nerazzurri. Vzhledem k tomu, že při posledním rozchodu musel Inter zaplatit Contemu vyrovnání ve výši 14,5 milionu eur, je těžké si představit, že by klub pokračoval v utrácení tímto způsobem.

Thiago Motta, který je možná jednou z cenově dostupnějších možností na trhu, má v současné době s Boloňou smlouvu jen na něco málo přes rok. Čtyřicetiletý útočník během svého působení v Boloni, která je v současné době na osmém místě tabulky Serie A, udělal velký dojem. Zdá se, že až se Motta nakonec rozhodne opustit dall'Ara, bude chtít přestoupit do velkého klubu a přestup do Interu by mohl vyhovovat oběma stranám.

Diego Simeone? Podle listu Gazzetta fantazijní varianta. Simeone je již dlouho obdivovatelem Interu a nikdy neskrýval svůj zájem převzít vedení na San Siru. Jeho výsledky v Evropě během působení v Atleticu byly příkladné, jeho pevná defenziva by byla pro Inter jistě přínosem a nakonec, "El Cholo" se ve Španělsku osvědčil jako sériový vítěz. Přestože jeho smlouva vyprší až v roce 2024, Simeone patří v současnosti mezi nejlépe placené trenéry ve světovém fotbale a za sezónu si přijde na zhruba 22 milionů eur, což je pro Inter nereálné.

03/04/23 - Tlak na Simoneho Inzaghiho a Inter, který v sobotu proti Fiorentině utrpěl čtvrtou porážku v posledních pěti zápasech Serie A, stále roste. Zbývající zápasy sezony však budou klíčové i z finančního hlediska a půjde až o 100 milionů eur, píše deník La Gazzetta dello Sport.

Simone Inzaghi se tento víkend dostal pod ještě větší tlak poté, co Inter v sobotu odpoledne na Stadio Giuseppe Meazza prohrál s Fiorentinou 0:1, a objevily se informace, že 46letý trenér by mohl být do konce sezony bez práce. Nerazzurri zaznamenali po prohře 0:1 s Juventusem před reprezentační přestávkou další porážku a z posledních pěti zápasů v Serii A získali pouze tři body, což znamená průměr 0,6 bodu na zápas.

Inter se také v této sezóně dostal na dvouciferný počet ligových proher, poprvé od sezóny 2016-17 pod vedením Franka De Boera a Stefana Pioliho padl minimálně desetkrát za celou sezonu. La Gazzetta dello Sport uvádí, že Inzaghimu se krátí čas na to, aby tým zvedl, pokud chce zůstat ve funkci trenéra na San Siru i po skončení této sezóny. Italský list tvrdí, že Inzaghi a Inter mají v příštích deseti dnech před sebou tři zápasy ve třech různých soutěžích, aby efektivně zachránili sezónu. Nerazzurri čeká klíčový test proti Juventusu v semifinále Coppa Italia, výlet do Salernitany v lize a poté veledůležité první utkání čtvrtfinále Ligy mistrů proti Benfice.

La Gazzetta se domnívá, že Liga mistrů je jediným reálným záchranným lanem, kterého se Inzaghi může držet, a aby měl naději na záchranu svého místa, musel by v této soutěži dosáhnout pozoruhodných vítězství. Zpráva uvádí, že zviditelnění a finanční bonusy za postup do finále Ligy mistrů jsou v podstatě jedinou věcí, která by mohla vedení Interu přesvědčit, aby Inzaghiho ponechalo i v příští sezoně. Pokud však výsledky v příštích třech zápasech nebudou přesvědčivé, Inzaghi by mohl přijít o práci ještě dříve.

Nerazzurri si připsali třetí porážku v Serii A za sebou a propadají se tabulkou, přičemž v ohrožení je nyní i třetí místo.

"Myslím, že jediné, co nám chybí, jsou góly. Už tři zápasy jsme neskórovali a dnes jsme opět mohli dát tři nebo čtyři góly jen v prvním poločase," řekl Mchitarjan pro DAZN. "Cítím se provinile, protože jsem svou šanci neproměnil." Arménský internacionál se prodral kolem dvou obránců, aby donutil k zákroku Pietra Terracciana, a poté po odrazu trefil boční síť.

"Na monitoru jsem to už neviděl, ale v duchu jsem si to přehrál. Mluvil jsem i s Lukakuem, mohl jsem mu přihrát, ale byl jsem v dobré pozici a soustředil jsem se na to, abych šel na bránu."

Romelu Lukaku minul dvě pozoruhodné šance, včetně odkryté branky ze tří metrů, kdy se sotva dostal do kontaktu s míčem, zatímco Nicolò Barella a Gaetano Castrovilli z Fiorentiny trefili konstrukci brány. Zápas nakonec rozhodla hlavička Giacoma Bonaventury z bezprostřední blízkosti po zákroku Andre Onany na střelu Arthura Cabrala. "Není to jen o odhodlání, musíme být také klidní a soustředění před brankou. Musíme mít čistou mysl. Víme, že nedáváme góly a že něco nefunguje. Myslím si, že je to tím, že příliš chceme, a tak jsme napjatí, když přijde čas na střelu. V tu chvíli je v nás příliš mnoho adrenalinu."

Byl to nejhorší možný začátek náročného měsíce. Nerazzurri čeká v dubnu kromě Serie A, čtvrtfinále Ligy mistrů a semifinále Coppa Italia. Do reprezentační přestávky rozhodně nešli v pohodě a tato porážka od Fiorentiny znamená, že Inter prohrál potřetí v řadě! V klubu bijí na poplach, pozice trenéra Simone Inzaghiho je ve velkém ohrožení.

"Je tu velké zklamání, prohráli jsme dva domácí zápasy po sobě. Musíme více pracovat, počínaje mnou," řekl Inzaghi pro DAZN. "Fiorentina je kvalitní tým, kluci udělali vše, co mohli. V tuto chvíli je to prostě tak, musíme být přesnější. Měli jsme tolik šancí skórovat a měli jsme je využít. Nemohu chtít víc, co se týče úsilí, protože kluci udělali vše, co jsem po nich chtěl."

Pokud v posledních zápasech existovala lítost nad promarněnými příležitostmi, pak zde byla ještě umocněna, zvláště když Romelu Lukaku za stavu 0:0 neuvěřitelným způsobem minul ze tří metrů. "Kdyby ty dvě šance proměnil, hodnotil by se Lukakův výkon úplně jinak. Jeho úkolem je vytvářet příležitosti, nabíhat si do prostoru. Dnes nebyl jediný, kdo měl šance, takže bych se nesoustředil pouze na Romelua."

Inzaghi se v závěru utkání pokusil přejít na tři útočníky, ale to vůbec nevyšlo. V útoku to pak bylo ještě horší. "Čím víc se zápas táhl, tím víc jsme ztráceli náboj. Po výkonu proti Juventusu jsem byl upřímně naštvaný a tohle není výsledek, který bychom si zasloužili. "Kluci do toho dali všechno, ale je to desátá porážka v sezoně a to jasně znamená, že něco nefunguje. Takhle jsme se v tabulce nechtěli pohybovat."

Teprve potřetí v historii klubu od doby, kdy se vítězství berou tři body, Inter prohrál 10 z prvních 28 zápasů ligy. V sezoně 2011/12 skončil na šestém místě a v 1998/99 na 8. místě!

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy