Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 28.04.2023 

28/04/23 - "Byl to nádherný večer, hodně fair play, oba týmy hrály napínavý zápas od začátku do konce. Je jasné, že můj tým si zasloužil finále po dvou zápasech. Jsme velmi šťastní, protože jsme se chtěli do Říma za každou cenu vrátit," řekl Inzaghi po postupu přes Juventus do finále italského poháru pro Mediaset.

Ultras Interu na tribuně Curva Nord své hráče během pohárového utkání proti Juventusu nakonec vydatně podpořili, ačkoli začátek zápasu nebyl nijak slibný. Během rozcvičky totiž z tribuny odstranili transparenty na protest proti vysokým cenám vstupenek na nadcházející zápas Ligy mistrů proti AC Milánu.

Jejich protest však neměla dlouhého trvání. Těsně před výkopem se opět rychle objevily transparenty a vlajky a fanoušci Nerazzurri nepřestávali své hráče proti největšímu rivalovi podporovat. Na transparentech poslali také několik vzkazů hráčům i trenérovi Simone Inzaghimu. Odhalili i transparent pro veterána Samira Handanoviče, který by měl po skončení smlouvy v červnu odejít, a chválili ho za jeho "smysl pro sounáležitost". Zpívali pro Danila D'Ambrosia, který v červnu pravděpodobně také odejde ze Stadio Meazza, a Dimarca, produkt klubové akademie a věrného příznivce týmu.

28/04/23 - Lorenzo Bettoni z Football Italia zajímavým způsobem zanalyzoval druhý zápas semifinále italského poháru, v kterém Inter hostil Juventus. Nerazzurri vyhráli 1-0 a po remíze 1-1 z Turína postoupili jako obhájci trofeje do římského finále. Bettoni píše, že Massimiliano Allegri ve druhém semifinále Interu usnadnil život taktickým rozestavěním, zatímco šéf Nerazzurri Simone Inzaghi poslal výkonem svého týmu vzkaz městským rivalům z Milána do semifinále Ligy mistrů.

Massimiliano Allegri se po vyřazení Juventusu v semifinále Coppa Italia s Interem rozzuřil a u šaten na Stadio Giuseppe Meazza se potkal s řediteli soupeře, kterým nepěkně nadával.

Bianconeri podlehli v celkovém součtu 2:1 poté, co Nerazzurri ve druhém semifinálovém utkání vyhráli 1:0 a vyřadili Allegriho tým ze soutěže v předposlední fázi. V Juventusu v posledních týdnech panuje velké napětí, a to i přesto, že jeho patnáctibodový trest byl dočasně zrušen rozhodnutím CONI Collegio di Garanzia. Stará dáma prohrála poslední tři ligové zápasy venku.

La Gazzetta dello Sport podrobně popisuje, jak se Allegri po závěrečném hvizdu včerejšího druhého semifinále Coppa Italia na San Siru střetl s několika řediteli Interu a urážel osobnosti jako Giuseppe Marotta a Dario Baccin. Allegri údajně křičel: "Jste všichni banda sráčů, ale stejně skončíte šestí!", načež se obrátil na svůj tým a prohlásil, že "musíme skončit v lize před nimi, nesmíme je poslat do Ligy mistrů".

Asistent trenéra Juventusu Marco Landucci nedávno dostal od FIGC pokutu 5000 eur a zákaz činnosti na jedno utkání za to, že urazil trenéra Neapole Luciana Spallettiho, nazval ho "plešatým b*bem" a vyhrožoval mu, že mu "sežere srdce".

Fiorentina postoupila do finále po výhře v prvním zápase 2:0 nad Cremonese. V odvětě ve čtvrtek večer na Stadio Franchi ve Florencii gól nepadl. Finále se bude hrát ve středu 24.května znovu v Římě.

Fiorentina vyhrála Coppa Italia šestkrát, stejně jako Neapol, a zahraje si své jedenácté finále v této soutěži. Naposledy to bylo v roce 2014, kdy nakonec prohrála s Neapolí Rafy Beníteze. Roberto Mancini byl posledním trenérem, který trofej ve Florencii vyhrál v roce 2001.

Inter se do finále dostal podruhé za sebou a je obhájcem titulu, když v předchozím ročníku vyhrál ve finále proti Juventusu. Nerazzurri vyhráli Coppa Italia osmkrát.

V Serii A v říjnu Inter na Stadio Franchi porazil Fiorentinu 4:3, ale poslední střetnutí na San Siru 1. dubna prohrál 1:0.

Liverpool Jurgena Kloppa zůstává jediným týmem, který dokázal vyřadit Inter Simoneho Inzaghiho z vyřazovacích bojů od roku 2021, kdy Nerazzurri tohoto trenéra angažovali. Inter se kvalifikoval do svého druhého finále Coppa Italia za sebou, když v semifinále porazil Juventus 2:1 na zápasy. Italský kouč potvrdil, že je specialistou na vyřazovací zápasy, když vyhrál již šest finále, dvě Coppa Italia a čtyři Supercoppa, což je rekord, který sdílí s legendárními trenéry, jako jsou Fabio Capello a Marcello Lippi.

Od Inzaghiho jmenování v létě 2021 byl Inter vyřazen z vyřazovací soutěže pouze jednou. Stalo se tak v minulé sezoně, kdy Nerazzurri v osmifinále Ligy mistrů přemohl pozdější finalista Liverpool. Inter postoupil ve všech ostatních soutěžích, které s Inzaghim v roli trenéra hrál, a získal jednu trofej Coppa Italia a dva triumfy v Supercoppa. Šanci zvednout nad hlavu druhý italský pohár budou mít 24. května, kdy se v Římě utkají s Fiorentinou. V květnu se v semifinále Ligy mistrů utkají s městským rivalem Milánem.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy