Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 17.05.2023 

Prezident Zhang po postupu do finále Ligy mistrů pochválil stále klidného Inzaghiho, jediného trenéra, se kterým pracoval a který nikdy nežádá o žádného hráče. V tomto případě bylo snadné postřehnout odkaz na Inzaghiho předchůdce Antonia Conteho, který v sezóně 2020-21 získal titul v Serii A, jediný v éře Suningu, ale jen o několik týdnů později klub opustil kvůli nesouhlasu s plány na prodej některých z největších hvězd, aby vyrovnal účetnictví.

Ředitelé Juventusu, Chelsea a Tottenhamu - a také fanoušci - vědí, jak je Conte náročný, pokud jde o přestupy, a Inzaghiho největší vlastnost, klid, je jistě něco, co bývalý středopolař nedokáže předvést. Conte sice s Interem vyhrál titul v Serii A, ale na Stadio Meazza se mu už dvě sezony po sobě nepodařilo postoupit do osmifinále Ligy mistrů. Není náhodou, že dostat se dál poprvé po více než deseti letech do vyřazovací fáze elitní evropské soutěže bylo Inzaghiho hlavním cílem mimo domácí půdu, jak 47letý trenér v úterý večer přiznal v pozápasových rozhovorech.

Zajímavé je, že Conteho nástupci v Interu a Juventusu - Inzaghi a Massimiliano Allegri - dovedli po nahrazení vulkanického Antonia tým do finále. Max se dostal do finále Ligy mistrů hned ve své první sezoně po Conteho působení v Turíně v letech 2014-15, zatímco Inzaghimu to trvalo jen o jednu sezonu déle, když se do finále kvalifikoval ve své druhé sezoně v Interu.

Prezident Zhang údajně také prohlásil, že Inzaghi bude trenérem Interu i v příští sezoně.

Lautaro Martínez v této sezóně nastřílel 25 gólů ve všech soutěžích, včetně vítězného gólu ve druhém utkání proti AC Milánu včera večer. Nejnovější zprávy z Itálie a Velké Británie naznačují, že El Toro je cílem pro Chelsea, Tottenham Hotspur a Manchester United, kteří hledají nového středního útočníka pro sezonu 2023-24. Lautaro "je pro tým opěrným bodem a my si ho držíme, protože je příliš důležitý. Zatím tu zůstává, pak se uvidí," řekl Zanetti pro Sky Sport Italia.

"Pojďme si toto vítězství užít. Je šťastný tady, kde našel svůj domov. V Miláně je šťastný a já doufám, že mu to vydrží dlouho."

Pro Lautaro Martineze, který se v prosinci stal s Argentinou mistrem světa, to byla působivá sezona a nyní má šanci získat v Istanbulu titul mistra Evropy. "Nechci na to ani pomyslet," přiznal včera večer útočník. Pětadvacetiletý fotbalista působí na Stadio Meazza první sezonu a v roce 2021 prodloužil smlouvu, čímž se stal jedním z nejlépe vydělávajících hráčů týmu. Jeho současná smlouva s Nerazzurri vyprší v červnu 2026 a Inter se neplánuje rozloučit dříve než v tomto termínu, jak potvrdil Zanetti.

Stefano Pioli po vyřazení v semifinále Ligy mistrů: "Chybělo nám prvních patnáct minut prvního zápasu. Dnes jsme začali dobře, mohli jsme zápas otočit, je to škoda. Dostali jsme se sem po zásluze a doufali jsme, že se dostaneme i do finále."

Gazzetta dello Sport: ”Pre Inter je postup do finále Champions League a kvalifikácia na jeho budúcoročnú edíciu ohromnou finančnou vzpruhou: do kasy klubu pribudne cez 140 miliónov €. Milánsky klub si tak po rokoch bude môcť dovoliť minúť peniaze na prestupovom trhu, stým že nebude nútený nikoho predať.”

“Od dnešného dňa sa taktiež uľahčia jednania ohľadom predĺženia zmluv Bastoniho, Çalhanogluho, Acerbiho atď.”

Za poslední čtyři měsíce se hrálo milánské derby hned čtyřikrát. Inter v nich nedostal ani jednu branku a všechny zápasy ovládl. Nejprve 18.ledna získal v Rijádu superpohár po výhře 3-0. Následně uspěl 1-0 v Serii A a nyní během týdne porazil městské rivaly v Lize mistrů 2-0 a 1-0. V posledních 16 vzájemných zápasech vyhrál jedenáctkrát, dvakrát remizoval a třikrát prohrál.

Çalhanoglu: “Dnes večer sa mi splnil veľký sen: zahrám si stýmto dresom finále Champions League. Gratulujem všetkým mojim spoluhráčom a taktiež aj AC Milan, ktorý v tejto Champions predviedol skvelé veci. Pre mňa su derby veľmi silnou záležitosťou, o to viac potom čo sa stalo minulý rok. Ale minulosť je minulosť, nechcem to už riešiť a pridávať benzín do ohňa. Sme veľmi štastní, uvidíme zajtra ským budeme hrať.”

Simone Inzaghi: “Pravdepodobne až zajtra úplne spracujeme čo sme dokázali. Bola to dlhá cesta proti náročným súperom. Ja som tomu ale veril a moji chlapci tiež, hneď od prvého dňa ako vyšiel skupinový los. Zajtra som doprial hráčom deň voľna, od apríla sme sa ani raz nezastavili, od štvrtku sa vrátime naplno. Teraz sme tam kde sme a užívame si to, Manchester City a Real Madrid sú neskutočne silné tímy ale proti sebe nájdu Inter, ktorý bude chcieť vyhrať.”

Lautaro Martínez: “Dnešný večer ostane navždy v mojej pamäti, mojich spoluhráčov a našich fanúšikov. Neskutočne dôležitý večer, v šatni sme si povedali že ideme ďalej a veríme si, momentálne sme neskutočne štastní. Teraz musíme ísť do Istanbulu a zdvihnúť pohár.”

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy