Mistři Itálie 2023/24

Sobota 09/12/23 20:45
Serie A, 15.kolo
INTER
4:0
UDINESE

Inter předvedl nejlepší výkon v sezoně a porazil v 15.kole Serie A Udinese 4:0. V tabulce jsou stále na první příčce. Udinese nemělo od začátku šanci, černomodří byli aktivnější, hostům ani nepůjčovali míč, hráli v rychlosti, atraktivní fotbal a vytvořili si i spoustu šancí. Vyprodané San Siro si sice na první gól muselo počkat až do 37.minuty, kdy se z penalty trefil neomylný Calhanoglu. Pak ale přišly v rychlém sledu další branky Dimarca a Thurama. V závěru druhého poločasu se dočkal dalšího gólu i kapitán a nejlepší střelec soutěže Lautaro Martinez.

Postřehy k zápasu
V první šanci trefil Lautaro Martinez tyč.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter prolétl 15. kolem Serie A ve velkém stylu, když na svém hřišti snadno porazil Udinese 4:0. Na San Siru se o úvodní trefu postaral ve 37. minutě z bodu pro pokutový kop Hakan Calhanoglu. Krátce po něm skóroval i jiný muž známý svými dělovými projektily Federico Dimarco a hororovou fázi zápasu v podání Le Zebrette zakončil ještě před odchodem do kabin Marcus Thuram. Domácí tak pokračují v přetahované s Juventusem o první příčku, třetí AC naopak ztrácí na čelo již devět bodů.

15.kolo Serie A

Verona
1:1
Lazio
Salernitana
1:2
FC Bologna
AS Řím
1:1
Fiorentina
AC Monza
1:0
FC Janov
Inter
4:0
Udinese
Juventus
1:0
Neapol
Empoli
1:1
Lecce
Cagliari
2:1
Sassuolo
Atalanta
3:2
AC Milán
Frosinone
0:0
FC Turín
Zprávy o Interu Milán 11.12.2023 

Inter si připsal domácí vítězství 4:0 nad Udinese a s 38 body je v čele tabulky Serie A. "Jsem s výhrou spokojen, protože Udinese je lepší, než napovídá jeho postavení v lize," řekl po zápase trenér Simone Inzaghi. "Věděli jsme, že budeme muset dobře zvládat držení míče a neroztahovat se po hřišti. Kluci dobře četli hru od první do 94. minuty. Bylo to skutečné týmové úsilí a výborný výkon. Musíme se soustředit sami na sebe. Je správné si tyto večery užít. Jsme si vědomi, že před tak fantastickým publikem se musíme snažit hrát vždy takto, naši fanoušci si to zaslouží. Teď musíme dál pracovat, protože nás v úterý čeká důležitý zápas a musíme se zotavit fyzicky i psychicky. Ne všechny zápasy se vyvíjejí stejně, ale máme útočníky, kteří nám opravdu pomáhají. I když se nám momentálně daří, za rohem hrozí nebezpečí."

Inter si první soutěžní zápas roku 2024 zahraje v rámci 19.kola Serie A již v sobotu 6.ledna od 12:30. Na San Siru bude hostit Hellas Veronu.

Thuram pre Inter TV: “Nerád o tom hovorím na verejnosti, ale obrancovia robia proti rýchlym hráčom ako ja jednu veľkú chybu. Držia si metrový odstup, ale to im nepomôže, lebo ja sa rozbehnem smerom dopredu tak či tak, a on sa nemôže vrátiť až k bráne, skôr či neskôr musí ísť so mnou do súboja. Jediný obránca u ktorého som si túto chybu nevšimol je zatiaľ Acerbi, pretože on akonáhle sa otočím už je tam, prilepený na mňa. Neskutočný obránca.”

“Kto sa oblieka horšie a kto lepšie? Darmian musím povedať že dosť dobre, Calhanoglu taktiež, jeho štýl sa mi veľmi páči. A keď sa mu chce, aj Arnautović. A ešte spomeniem Sensiho. Tých čo sa obliekajú zle je viac. Napríklad Bastoni, Basto to je niečo hrozné, niekedy robí také veci… ako keby to robí naschvál ale jemu to je úplne jedno, a podobný prípad je aj Juan Cuadrado.”

“Ským si rozumiem najlepšie? Úprimne, s každým. Kolektív je naozaj úžasný. Ak mám niekoho spomenúť tak určite Dimarco, od začiatku sme si veľmi sadli. Ale aj Hakan, Marko… a potom Basto a Bare, to sú dvaja blázni ktorých proste v tíme chcete.”

Simone Inzaghi: “Ľudia tvrdia že je to najlepšie hrajúci Inter za posledných 30 rokov? Pre mňa ako trénera je vidieť Inter hrať tento futbal radosť pre oči a dôvodom na pýchu. Musíme ale zostať nohami pevne na zemi, byť stále plne koncentrovaní, názory ľudí sa menia veľmi rýchlo. Po prvej remíze sa bude rozprávať iným spôsobom. My vieme aký je náš cieľ a taktiež to, že nás čaká ešte dlhá cesta plná prekážok.”

Lautaro Martínez: “Predĺženie zmluvy ako darček na Vianoce pre fanúšikov? Darček by to bol aj pre mňa, neviem či to príde už cez Vianoce, ale sme veľmi blízko a to ma neskutočne teší. Aj pre moju rodinu. Všetci veľmi dobre vedia po čom túžim ja aj vedenie, sme na rovnakej vlne.”

“Úprimne, tento Inter je zatiaľ najzábavnejší v akom som hral. Pracujeme veľa a tvrdo, a vidieť ruku nášho trénera. Máme jasne stanovený cieľ a bolo dôležité opäť odpovedať Juventusu, sme znova prví a musíme takto pokračovať. Sme úžasný kolektív, na ihrisko ideme vždy stým že chceme vyhrať za každú cenu, dominujeme súperove ihirsko, získávame rýchlo loptu a vytvárame mnoho šancí. S trénerom už tretí rok pracujeme na určitom hernom štýle ktorý už pomaly poznáme naspamäť a myslím že vidno, že sme každým rokom silnejší a zohratejší.”

Simone Inzaghi: “Ano s Frattesim jsem během zápasu mluvil. Od začátku utkání jsem si nebyl jistý, zda ho nasadím, protože ho budeme potřebovat v úterý. Pak jsem viděl vývoj utkání, šel jsem za ním a řekl mu, ať zůstane klidný, protože ho budu potřebovat v Lize mistrů.”

“Je to pro nás důležitý hráč, který je navíc členem národního týmu, což hodně dokazuje. Má k sobě velkou konkurenci v podobě základních kamenů Barelly a Mkhitaryana, a to není jednoduché, ale on zůstává hlavou klidný a soustředěný.”

“Určitě s ním nepočítám na pozici wingbacka. Potřebuji ho na jeho pozici ve středu hřiště, tam je nejdůležitější. Napravo máme Dumfriese a Cuadrada, což jsou oba skvělí hráči. A pak tu máme univerzálního Darmiana, a to je štěstí každého trenéra mít takového hráče.”

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy